links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Ασθένειες στα φυτά: Φυσικά «Φάρμακα»

Ασθένειες στα φυτά
Μουστάρδα: Απλώστε τριμμένο σιναπόσπορο () στο χώμα της γλάστρας και ποτίστε. Αντιμετωπίζει τα έντομα και τα σκουλήκια στο χώμα.
Πράσινο σαπούνι: σε 1 κιλό νερό, διαλύστε 20 γραμμάρια πράσινο σαπούνι. Προσθέστε 10 γραμμάρια λευκό οινόπνευμα και ψεκάστε. Αντιμετωπίζει την μελίγκρα, τον αλευρώδη, τον τετράνυχο και τις βρωμούσες.
Σαλιγκάρια: βυθίστε κεσεδάκια από γιαούρτι στο χώμα του κήπου έτσι ώστε το χείλος τους να εξέχει 1 -2 εκ. και γεμίστε τα με μπύρα.
Φαρμακευτική σόδα: σε 1 ποτήρι νερό διαλύστε 1 κουταλιά του γλυκού φαρμακευτική σόδα και ψεκάστε. Αντιμετωπίζει ωίδιο και σκωρίαση.
Γάλα: Αντιμετωπίζει το ωίδιο και τη μαύρη κηλίδωση τριανταφυλλιάς. Αραιώστε 100 γρ. γάλα σε 1 λίτρο νερού και ραντίστε το απόγευμα, κάθε 5 ημέρες. Αρκούν 3 ψεκασμοί.
Πιπεριές: 5 καυτερές, 1 μικρό κρεμμύδι, λίγο σκόρδο σε 250 γρ. νερό αφήστε το 24 ώρες σουρώστε και ψεκάστε. Μπορείτε και μόνο με πιπεριές. Αντιμετωπίζει τις ακρίδες, βρωμούσες και άλλα έντομα.
Ζιζάνια: Ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η εκρίζωση με το χέρι. Αν φυτρώνουν σε συστάδες μπορούν να αντιμετωπιστούν ρίχνοντας βραστό νερό πάνω τους. Πρακτικός τρόπος είναι η κάλυψη του εδάφους με compost ή με πριονίδι από το κοντινότερο ξυλουργείο, αποδομείται και δημιουργεί οξικό οξύ. Μπορείτε να φτιάξετε φυσικό ζιζανιοκτόνο: 700 γραμμάρια ξύδι 200 γραμμάρια νερό 100 γραμμάρια ξινό (για τη μαγειρική).

Γαρδένια απαιτητική και ευαίσθητη δεν συγχωρεί λάθη. Τι πρέπει να κάνετε για να απολαμβάνετε την ομορφιά και το άρωμα της:
· ψάξτε να βρείτε τη κατάλληλη θέση στο χώρο σας!
· Δεν θέλει άμεσο ηλιακό φως. Προτιμότερη είναι η βόρεια έκθεση, προσοχή όμως δεν αντέχει τη παγωνιά.
· Δεν θέλει ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία, την υγρασία, και το φως. Με απότομες αλλαγές συνήθως ρίχνει τα μπουμπούκια.
· Θέλει όξινο και ελαφρύ χώμα
· θέλει υγρασία και συχνό πότισμα. Κάθε πότε εξαρτάται από τις συνθήκες που έχετε στο χώρο σας. Αν όμως το φυτό διψάσει θα ρίξει τα μπουμπούκια πριν ανοίξουν.
· Αν έχετε πιατάκι αποστράγγισης κάτω από την γλάστρα προσέξτε η γλάστρα να μην κολυμπάει στο πιατάκι.
· Μπορεί να δείτε τα φύλλα να χάνουν το χρώμα τους και να γίνονται κίτρινα. Είναι φυσιολογική διαταραχή και λέγεται χλώρωση. Προσθέστε χηλικό σίδηρο στο χώμα.
· μια φορά τον μήνα ειδικά όταν ανθίζει, θέλει λίπανση με υδατοδιαλυτό λίπασμα. 

https://www.tilegrafima.gr/wp-content/uploads/others/mparmpoutshs.png 

Τηλεγράφημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE