Από το 2012 μετά τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, ο Δημήτρης
Μπλίκας και ο αδερφός του Αριστοτέλης Μπλίκας “ταξίδεψαν” την ελιά από
το χωριό Χρυσοβέργι στο Μεσολόγγι, σε όλη την Ελλάδα
Ο 29χρονος
Δημήτρης Μπλίκας και ο 25χρονος αδερφός του Αριστοτέλης Μπλίκας
δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον χώρο της ελιάς έχοντας ως βάση
ένα μικρό χωριό 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου, το χωριό
Χρυσοβέργι των 250 κατοίκων και των χιλιάδων ελαιοδέντρων.Με πτυχίο Οικονομικών από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο πρώτος, με πτυχίο Ναυτιλιακών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ο δεύτερος αδερφός. Και οι δύο τους θέλησαν να τιμήσουν την γη των προγόνων τους και να δώσουν μια νέα μορφή με καινοτόμα σκέψη στον καρπό των οικογενειακών κτημάτων.
Η οικογένεια «μετρά» πάνω από 80 χρόνια στην αγροτική παραγωγή με χαρακτηριστικό βήμα -από τον πατέρα Νικόλαο Μπλίκα- το πλάνο ανάπτυξης των εργασιών μέσω της απευθείας διάθεση των προϊόντων στην αγορά.
Χαρακτηριστικό δείγμα της διαφοροποίησης τους στην αγορά αποτελεί η συσκευασία «Fly on Board», o ¨φάκελος¨ των 250gr -με την ελιές κλεισμένες αεροστεγώς-, κίνηση η οποία τοποθέτησε την εταιρία σε περίοπτη θέση μέσα στη αγορά των τροφίμων. Καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται συνεχώς -και το νέο αίμα βράζει ως γνωστόν- αυτή την περίοδο σχεδιάζεται η επέκταση των εγκαταστάσεων για την αύξηση της ετήσιας παραγωγής τους σε τυποποιημένα προϊόντα και την ενθάρρυνση για την διανομή τους σε χώρες του εξωτερικού.
Για πάνω από 80 χρόνια η δέσμευσή μας ήταν πάντοτε να συνδυάζουμε μόνο αγνές πρώτες ύλες χωρίς πρόσθετα, τεχνητά χρώματα και γεύσεις. Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα συστατικά για να δημιουργούμε Ελληνικά αυθεντικά και εξαιρετικά γευστικά προϊόντα, διασφαλίζοντας ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας. Η πολιτική μας ήταν και πάντα θα είναι να χτίζουμε δυνατές συνεργασίες, ακολουθώντας δρόμους αμοιβαίας υποστήριξης, συνεργασίας και πάνω απ 'όλα εμπιστοσύνης.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου