links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προεξήρχε της εορτής του Αγίου Αθανασίου στην Αμφιλοχία


Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην ανάγκη να αποκτήσουμε πρότυπα και να μιμηθούμε τις ζωές των αγίων αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό μητροπολιτικό ναό αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, όπου τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κλήρος και λαός.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η Εκκλησία τιμά τους αγίους, αφενός για να δούμε το έργο τους, αλλά και για τους αντιγράψουμε. Μίλησε για την ζωή και το έργο των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου που εορτάζουν σήμερα και τόνισε ότι Ορθοδοξία σημαίνει ορθή πίστη, και αυτό το απέδειξαν οι άγιοι με έργα.


Χρειάζεται και η ορθοπραξία, δηλαδή από τα λόγια να περάσουμε στα έργα. Άλλωστε, ο Κύριος έχει πει να αγαπήσουμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον άνθρωπο που είναι πλάι μας να τον τιμήσουμε και να τον αγαπήσουμε όπως τον εαυτό μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρθηκε, επίσης, στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ζωή τονίζοντας πως «αγωνιζόμαστε όλοι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Στην εποχή μας λείπουν τα πρότυπα και τα θέλουμε, τα λαχταρούμε, τα χρειαζόμαστε. Είναι τα πρότυπα των γονέων, των διδασκάλων, των κληρικών, των αρχών του τόπου. Ζητάμε πρότυπα και όραμα. Αυτά τα δύο μας λείπουν».



Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι «καλές είναι οι αναζητήσεις βοήθειας, από όπου μπορεί να έρθει, αλλά κάθε φορά που περιφρονούμε τα πρότυπα αυτού του τόπου έρχεται η καταστροφή».
Κατόπιν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη, τον λόγο του και την παρουσία του, αλλά και τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων για τον Άγιο Αθανάσιο, αφού το 2018 έχει χαρακτηριστεί για την Αμφιλοχία «Έτος Αγίου Αθανασίου».

Ο Αρχιεπίσκοπος κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και ευχήθηκε να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να τιμούμε τις παραδόσεις μας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE