links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Απεργιακό κάλεσμα από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

 oas
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να δώσουν μαζικό μαχητικό αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. την Πέμπτη 14 του Δεκεμβρη στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, όπου  καλεί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Aναφέρει επίσης στην ανακοίνωση-κάλεσμα:
 
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!
Διεκδικούμε:
  • Φορολογία στο πραγματικό ατομικό καθαρό εισόδημα – να καταργηθούν τα τεκμήρια. Αφορολόγητο όριο να είναι 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα, στο 45% για τους μεγαλοαγρότες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα.
  • Άμεση και γρήγορη εκτίμηση και αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις,
  • Nα μην υπάρχει υποχρέωση διατήρησης λογιστικών βιβλίων για τους αγρότες που έχουν μέχρι 40.000 ευρώ τζίρο (από πώληση των προϊόντων και από επιδοτήσεις/ενισχύσεις).
  • Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ, ΕΛΓΑ , ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά.
  • Καμία κατάσχεση 1ης ή 2ης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, ακατάσχετο πόσο στην τράπεζα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες».
  • Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης».
Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Όλοι μαζί να σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή.
Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει

Παράλληλα, η ΟΑΣ θα συμμετάσχει στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ, στη Λάρισα.

– Νέα και Ειδήσεις για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE