links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για τις πανεπιστημιακές εστίες..


 Δελτίο Τύπου
 Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2017

Το τεράστιο πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών λόγω των λειτουργικών προβλημάτων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές που φοιτούν στα Τμήματα του Αγρινίου λόγω καθυστέρησης υπογραφής των ενταλμάτων πληρωμής.
Με συντονισμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς (Πρυτανεία – Ελεγκτικό Συνέδριο) πιστεύω άμεσα να έχουμε την έγκριση των ενταλμάτων  για την πληρωμή του αναδόχου.

Ευτυχές το γεγονός ότι μετά τις παρεμβάσεις μας η σίτιση των φοιτητών των Τμημάτων του Αγρινίου γίνεται κανονικά.

Είχα επισημάνει από καιρό στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή τα προβλήματα στη λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την αδυναμία της διοίκησης να επιτελέσει το έργο της.

Δυστυχώς για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους το πρόβλημα είναι τεράστιο και τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Γι' αυτό και πρέπει το Υπουργείο Παιδείας άμεσα να μεριμνήσει για την οριστική επίλυσή του.

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2017



Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των πανεπιστημιακών εστιών



Κύριε Υπουργέ,

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημιακών εστιών ανά την επικράτεια.

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το τεράστιο πρόβλημα της σίτισης των φοιτητών λόγω των λειτουργικών προβλημάτων στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, όπου μάλιστα η λειτουργία της φοιτητικής εστίας διεκόπη, λόγω καθυστέρησης υπογραφής των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής του αναδόχου, πρόβλημα το οποίο λύθηκε προσωρινά με τις παρεμβάσεις μας, απαιτείται όμως η οριστική επίλυσή του.

Η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών κα Κυριαζοπούλου, απέστειλε δε και σχετική επιστολή στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τονίζοντας τα προβλήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριε Υπουργέ, είχα επισημάνει από καιρό στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων τα προβλήματα στη λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την αδυναμία της διοίκησης να επιτελέσει το έργο της.

Δυστυχώς για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους το πρόβλημα είναι τεράστιο και τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Είναι αναγκαία η ενεργοποίηση του Υπουργείου για την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ερωτάται, κατόπιν αυτών, ο αρμόδιος Υπουργός

1.     Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το αρμόδιο Υπουργείο τα προβλήματα στη λειτουργία των φοιτητικών εστιών ;

2.     Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η σίτιση και στέγαση των φοιτητών χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις και προβλήματα ;


Ο ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE