links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Black Friday: Ρεκόρ συμμετοχής -Δείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν προσφορές

Black-Friday.jpg


Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν ενεργά φέτος στο θεσμό της Black Friday με πολλές εξ αυτών να έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούν προϊόντα σε προσφορές κι άλλες να προαναγγέλουν τα προϊόντα και τις εκπτώσεις που θα κάνουν. 
Πολλές εταιρείες επεκτείνουν την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων και της μεγάλης κατανάλωσης σε ολόκληρη την εβδομάδα ενώ άλλες δελεάζουν τους καταναλωτές με το τι θα διαθέσουν την Μαύρη Παρασκευή.
Η πρώτη αλυσίδα που μπήκε και φέτος στον χορό της Black Friday, ήταν τα καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας και βιβλίων Public.

Μετρώντας αντίστροφα τις μέρες στην ειδική σελίδα του ιστότοπού της η εταιρεία προαναγγέλει πως θα έχει μεγάλες εκπτώσεις τόσο σε τεχνολογικά όσο και σε gaming προϊόντα. Samrtphones, βιντεοκάμερες, τηλεοράσεις, laptop καθώς και παιχνιδομηχανές παρουσιάζονται με εκπτώσεις εώς και 38%.

Mε δυο ευφάνταστα σποτάκια ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο θεσμό της Black Friday και η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στη χώρα, η Κωτσόβολος. Όπως μάλιστα ανακοινώνει στο site της οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα όπως λευκές συσκευές με εκπτώσεις που αγγίζουν το 50% και πολλά ακόμα όπως υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, laptop, smartphones και άλλα σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές.

 Με βίντεο και προωθητικές ενέργειες προετοιμάζει το κλίμα και η Media Markt η οποία ανακοινώνει πως οι προσφορές θα κορυφώνονται όσο πλησιάζουμε προς την Μαύρη Παρασκευή ενώ προτρέπει και τους καταναλωτές να γίνουν επαγγελματίες blackfridayers.
Όπως επισημαίνει οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν λογαριασμό, να δηλώσουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν στη Wish List τους ή να κατεβάσουν το media markt app για να ενημερωθεί για τις συσκευές σε προσφορά. Ήδη από σήμερα βέβαια υπάρχουν 35 προϊόντα , τα οποία ονομάζει Black Friday Sneak Peek με μεγάλες εκπτώσεις.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα όπου γιορτάζουν τη Black Friday με μοναδικές προσφορές, όπως έκαναν και πέρυσι.

Εγκλήματα τιμής, όπως τα χαρακτηρίζει, θα κάνει και το Πλαίσιο το οποίο ζητά από τους καταναλωτές να καταχωρήσουν το email τους για να ενημερωθούν πρώτοι για τις νέες προσφορές.

Χαρούμενους υπόσχεται να κάνει τους καταναλωτές και το Mc Arthur Glen την Παρασκευή, καθώς θα μπορούν να ψωνίσουν αγαπημένες και γνωστές μάρκες με επιπλέον εκπτώσεις που φτάνουν έως και 80%.

Για τους μικρούς φίλους εκπτώσεις έχει ανακοινώσει και ο Moustakas μέσω ραδιοφωνικών σποτ προαναγγέλοντας πως την Μεγάλη Παρασκευή με την αγορά ενός παιχνιδιού το δεύτερο θα είναι με έκπτωση 50%.

Αντιστοίχως και το εμπορικό κέντρο RIVER WEST ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στο θεσμό με εκπτώσεις σε ρούχα και αξεσουάρ, είδη σπιτιού, βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά και υπηρεσίες κομμωτηρίου που θα φτάνουν και το 70%.

Για καλλυντικα και λοιπά φαρμακευτικά είδη μπορεί να επισκεφτεί κανείς και το ηλεκτρονικό φαρμακείο Pharmacy295 το οποίο θα στείλει στο email των καταναλωτών τις προσφορές που θα φτάνουν έως και το 80%.

Στον θεσμό της Black Friday συμμετέχουν και τα καταστήματα καλλυντικών SEPHORA. H εταιρεία προανήγγειλε μοναδικές εκπτώσεις.

Μοναδικές εκπτώσεις για την Παρασκευή και το Σάββατο, που φθάνουν και το 50% υπόσχονται και τα Hondos Center. Η προσφορά ισχύει για επιλεγμένα προϊόντα ομορφιάς και λευκά είδη.

Εκπτώσεις σε έπιπλα που φθάνουν το 50% προσφέρουν τα καταστήματα ENTOS.

Οι πελάτες της JYSK θα πρέπει να περιμένουν πολύ δυνατές προσφορές με κέρδος μέχρι και 75% την περίοδο που η Black Friday θα «χτυπήσει» τα καταστήματα της δανέζικης αλυσίδας ειδών για το σπίτι. Προκειμένου να δώσει σε ακόμα περισσότερους πελάτες την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις πιο σημαντικές προσφορές, η JYSK, για μια ακόμα χρονιά επεκτείνει για όλο το διάστημα 23-26 Νοεμβρίου, τη διάρκεια ισχύος των «Black Friday» προσφορών της.

Για ανανέωση στην ιδιαίτερη καρνταρόμπα σας μπορείτε να επισκεφτείτε την εταιρεία Oysho  η οποία από τις 23 Νοεμβρίου στις 22.00 μ.μ μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου στις 23.59 μ.μ θα έχει έκπτωση έως και 20% σε ρούχα και εσώρουχα τόσο στα ηλεκτρονικά όσο και στα φυσικά καταστήματα.

Προσφορές σε επιλεγμένα είδη και από την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport. Αθλητικά παπούτσια, μπουφάν και αθλητικά είδη επώνυμων εταιρειών σε μειωμένες τιμές ειδικά για την Black Friday .

Στο χορό των εκπτώσεων και καταστήματα γυναικείας ένδυσης και υπόδησης όπως Tsakiris MallasCelestino.

Με ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα τον χρόνο, υποδέχεται την Black Friday, τo κατάστημα Pink Woman και καλεί τους πελάτες τους να ενημερωθούν πρώτοι για τις προσφορές τις Black Friday, απλά συμπληρώνοντας στην ειδική φόρμα το e-mail τους.

Απίστευτες προσφορές σε όλα της στα είδη έως 50% κάνει η GAP ακόμη σε και προϊόντα τελευταίας κολεξιόν, αν κάνετε τις παραγγελίες σας on line πληκτρολογώντας τον κωδικό που θα βρείτε

Ρούχα σε εκπτώσεις έως και 40% για ηλεκτρονικές αγορές καθόλη την εβδομάδα σε περιορισμένα ωστόσο αποθέματα θα προσφέρουν και τα καταστήματα H&M σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Μια ακόμα επώνυμη εταιρεία ενδυμάτων που θα συμμετάσχει στην Μαύρη Παρασκευή είναι και η Prince Oliver, με προσφορές κι εκπτώσεις έως 20% που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο.

Αεροπορικές θέσεις από 9,99 ευρώ προσφέρει και η Ryanair αλλά όπως επισημαίνει θα πρέπει να είστε γρήγοροι. Η αεροπορική μάλιστα εορτάζει την Μαύρη Παρασκευή ολόκληρη την εβδομάδα βγάζοντας νέες θέσεις με χαμηλές τιμές καθημερινά.
H Peugeot κάνει επανάσταση και φέρνει πρώτη το θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές.
H εμβληματική γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία με τα πολυβραβευμένα μοντέλα και την πρωτοποριακή τεχνολογία, κάνει άλλο ένα εντυπωσιακό βήμα και γίνεται η πρώτη εταιρία αυτοκινήτου στην Ελλάδα που συμμετέχει στον θεσμό του Black Friday. Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο επίσημο δίκτυο της Peugeot σε όλη τη χώρα, οι υποψήφιοι πελάτες θα γνωρίσουν το πραγματικό νόημα των προσφορών Black Friday με μοναδικά οφέλη που μπορούν να εκμεταλλευτούν  μόνο τις παραπάνω ημερομηνίες.
 Για αυστηρά περιορισμένο αριθμό καινούριων αυτοκινήτων και σε ευρεία γκάμα εκδόσεων – κινητήρων και επιπέδων εξοπλισμού – ισχύουν τιμές έκπληξη για όλα τα επιβατικά μοντέλα Peugeot 108, 208, 301 και 308.

Στο χωρό των εκπτώσεων της Μαύρης Παρασκευής συμμετέχουν τα super market με την Black Friday από τα Lidl σε επιλεγμένα προιόντα και μόνο μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Ποιο όμως θα είναι το ωράριο των καταστημάτων την Μαύρη Παρασκευή 2017;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εμπορικής κοινότητας, η κίνηση αναμένεται αυξημένη και οι εκπτώσεις θα φτάσουν μέχρι και το 80%. Μάλιστα για φέτος παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οδεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερο ρεκόρ, καθώς το κοινό περιμένει με αγωνία τη συγκεκριμένη ημέρα.
Παρ’ όλα αυτά το ωράριο των καταστημάτων που θα συμμετέχουν στο Black Friday 2017, δεν φαίνεται ότι θα επεκταθεί. Ενδεχομένως μερικά μικρότερα καταστήματα τηρήσουν το ωράριο των πολυκαταστημάτων και να παραμείνουν ανοικτά από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 21:00 μ.μ..
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της, ώστε να πραγματοποιηθεί πανελλαδικά το έθιμο και να καθιερωθεί σταδιακά. Όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν μεταβολές στο ωράριο.

Για καλύτερες αγορές
Αν δεν πρόλαβες να πας σε κάποιο κατάστημα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αγοράσεις online ότι έχει προγραμματίσει για φέτος. Η Μαύρη Παρασκευή, έτσι και αλλιώς ξεκινάει online νωρίτερα από ότι στα φυσικά καταστήματα. Από το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου οι πρώτες εκπτώσεις θα είναι online και θα σας περιμένουν σε online stores και e-shops.
Μην περιμένεις λοιπόν να ανοίξουν τις πόρτες τους τα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα για να κάνεις τις αγορές σου. Θα βρεις online τις μεγαλύτερες προσφορές και εκπτώσεις. Οι φετινές εκπτώσεις μην ξεχνάς ότι θα φτάσουν μέχρι και το 80%, ποσοστό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα.


Πώς ξεκίνησε η Black Friday;
Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ. Πώς προέκυψε η ονομασία; Τότε τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις γράφονταν «στο χέρι»και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία. Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Εξελικτικά, καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξ ου και η ονομασία Black Friday.

Μάλιστα, αν και δεν αποτελεί επίσημη αργία, σε ορισμένες πολιτείες, όπως στην Καλιφόρνια, δίνεται άδεια στους εργαζομένους στην τοπική κυβέρνηση εκείνη την ημέρα. Είναι συχνό φαινόμενο τότε να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι από τα χαράματα έξω από πολυκαταστήματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι πόρτες, και να προσπαθούν να μπουν όσο γίνεται νωρίτερα, για να προλάβουν τις προσφορές.

Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.
 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πηγή: athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE