links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η kIEFER ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής μονάδας βιοαερίου ισχύος 500 kW στην Αμφιλοχία

kIEFER
Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής μονάδας βιοαερίου ισχύος 500 kW στη θέση Μεσοβούνια – Καλεσίνα Δημοτικού Διαμερίσματος Σπάρτου Δήμου Αμφιλοχίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Φορέας του έργου είναι η εταιρεία «ΓΑΙΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»
Η kIEFER TEK Ε.Π.Ε. θα υλοποιήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εγκατάσταση, τη σύνδεση και τη θέση σε λειτουργία του έργου, αναλαμβάνοντας να παραδώσει το έργο «με το κλειδί στο χέρι». Για την προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού θα συνεργαστεί με τη γερμανική εταιρεία BioConstruct GmbH, η οποία κατέχει καταξιωμένη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά και αποτελεί ήδη σταθερό συνεργάτη της kIEFER TEK Ε.Π.Ε. στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα πραγματοποιείται παραγωγή βιοαερίου από αναερόβια χώνευση οργανικών αποβλήτων (κοπριά κτηνοτροφικών μονάδων) και οργανικών καλλιεργειών (ενσιρώμα καλαμποκιού). Στη συνέχεια το παραγόμενο βιοαέριο θα χρησιμοποιείται ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα παρέχεται στο δίκτυο.

Επιπλέον, από την παραγωγική διαδικασία της εξεταζόμενης μονάδας θα παράγεται θερμική ενέργεια καθώς και οργανικό λίπασμα υγρής και στερεάς μορφής. Με αυτό τον τρόπο ο ολικός συντελεστής απόδοσης αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των πρώτων υλών θα πραγματοποιείται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους της γύρω περιοχής, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά την τοπική αγροτική οικονομία.

Με την κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η  kIEFER TEK Ε.Π.Ε. συνεχίζει την διαρκώς ανερχόμενη πορεία της στον χώρο της κατασκευής σταθμών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Η εταιρεία διαθέτει  ήδη καταξιωμένη εμπειρία στην κατασκευή μονάδων βιοαερίου και βρίσκεται στο στάδιο σχεδιασμού αρκετών ακόμα έργων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.kiefer.gr.
image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE