links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο ρόλος του Απόστολου Κοιμήση.

koimisis
Aναμφίβολα η πρόσφατη αντιπαράθεση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως προοίμιο των διεργασιών που θα φουντώσουν από το προσεχές φθινόπωρο με ορίζοντα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Με την κόντρα γύρω από τη χρηματοδότηση της σύνδεσης της Λευκάδας με Άκτιο και Βόνιτσα, οι  δύο άνδρες στόχευσαν και σε τρίτα πρόσωπα. Αυτοδιοικητικούς που δεν ονοματίστηκαν.  Και που ονοματίζονται στις παραπολιτικές κουβέντες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο  Κατσιφάρας ήρθε στο Αγρίνιο για να απαντήσει στον Παπαναστασίου αλλά και να στείλει μηνύματα με την αναφορά σε «λαγούς της πολιτικής». Δίπλα του ήταν η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά την οποία πολλοί επιθυμούν να την δουν υποψήφια δήμαρχο Αγρινίου.
Το ερώτημα λοιπόν σε ποιον στόχευσε ο Κατσιφάρας επιδέχεται ελάχιστες απαντήσεις. Σχεδόν όλοι έκαναν συνειρμό στο πρώην δήμαρχο Αγρινίου και αντίπαλο του Κατσιφάρα το 2014 , τον Θύμιο Σώκο.
Για λόγους που διακινούνται ευρέως αλλά δεν είναι του παρόντος παραπολιτικού άρθρου.

Δευτερευόντως ωστόσο το όνομα που «παίζει» πολύ στη σχετική παραφιλολογία είναι του δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση.
Το όνομα του έμπειρου αυτοδιοικητικού άνδρα  με τη διαδρομή  στον «προοδευτικό χώρο», διακινείται ευρέως το τελευταίο διάστημα στον…. κεντροδεξιό χώρο. Οι άψογες σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε αφορμή για πολλά σενάρια. Έδωσε τροφή σε φημολογία, ως ένα σημείο βάσιμη. Είναι αρκετοί αυτοί που στο πρόσωπο του βλέπουν  μια καλή υποψηφιότητα που θα μπορούσε να στηρίξει (και) η Νέα Δημοκρατία σε προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Ή έστω ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πληροφορίες πάντως που προκάλεσαν αντιδράσεις σε μερίδα νεοδημοκρατών της Αμφιλοχίας. Κάποιοι μάλιστα φρόντισαν να τις εκφράσουν εντόνως σε στελέχη της Πειραιώς.

Τι λέει ο Κοιμήσης για αυτά δεν είναι γνωστό. Πάντως έχει διακινηθεί η πληροφορία πως πρόσφατα σε συνεργάτες του στον δήμο είπε να μην ανησυχούν, πως θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Το θέμα μας  όμως είναι και ο ρόλος του στην αντιπαράθεση Κατσιφάρα-Παπαναστασίου. Οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας και Αγρινίου διατηρούν μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης. Προφανώς ανταλλάσουν και απόψεις. Σήμερα οι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας συναντώνται στο Μεσολόγγι και με ενδιαφέρον αναμένονται οι απόψεις τους για το θέμα που προέκυψε. Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα λεγόμενα του δημάρχου Αγρινίου και η άποψη Κοιμήση επί του θέματος. Λογικά στον Κατσιφάρα  την έχει εκφράσει.

Πηγή ανάρτησης: www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE