links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

«Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ…ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΓΑΤΑ!».

«Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια 
είναι η άνοιξη που δεν έφερες!». 
(Οδυσσέας Ελύτης) 
Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος
Η τυραννία του οικονομικού λόγου. Urbi et Orbi και διαθέσεις… σχοινοτενείς. Απραξία, αναμονή , αβεβαιότητα, απόγνωση, μπερδέματα Φορολικά και ασφαλιστικά πρωτοφανή, τερτίπια, αδιευκρίνιστα για τον κοινό-απλό  πολίτη και κομπορημοσύνες για υπερβάλλοντα πλεονάσματα από το…γδάρσιμο του κοσμάκη.

Κρύο, πολύ κρύο , χιόνι στα …αστικά χειμαδιά και η ελπίδα του κόσμου στην… κατάψυξη. Κι’ένώ η…χύτρα της κοινωνίας είναι ετοιμη για εκκρηξη, κάποιοι , ως συνήθως …μετακινούν τα…γκολπόστ!. Ομως τα αυτογκόλ, αυτογκόλ!
Μια μας φταίει ο Σόιμπλε , μια η…τρόικα εσωτερικού, μιά το ΔΝΤ. Δευτέρα, Τεταρτη , Παρασκευή φταίνε οι μέν . Τρίτη , Πέμπτη, Σάββατο οι δε!. Πανηγυρισμοί για το ενδεχόμενο να φύγει το ΔΝΤ την ώρα που εμείς πρό τριμήνου το καλέσαμε δια χειρός Τσακαλώτου και μετά παρέλευση διημέρου , όλα τα φταίνε οι θεσμοί. Σαν να λέμε : «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη!».

Και κατόπιν ,μύδροι κατά πάντων.«Οι μόνοι που δεν εχουμε ευθύνη είμαστε εμείς». Κοροιδία διαρκείας και στο τέλος όπως πάγια θα βγούμε απολογούμενοι να διακηρύξουμε πως: «Η περιέργεια …έφαγε τη γάτα!».

Ξεχείλωμα κάθε κόκκινης γραμμής, λεκτικές συντήρησης του ιδεολογικού μας μανιφέστου, κολοτούμπες,ασάφειες και στο τέλος …σταυροκαθακαθαψίες στον ιδεολογικό μας βωμό!.
Όλα ασαφή , όλα επικίνδυνα και πλήθος από τα φλύαρα  κυβερνητικά port-parols σε διαρκείς λυσσαλέες προσπάθειες… μετάγγισης νοοτροπίας εως τελικού μιθριδατισμού!. Φθάσαμε από τα… lapsus-ligue μέχρι το «στο τέλος θα μας παρακαλούνε να μας δανείσουνε!». Εκεί φθάσαμε!. Από την δημιουργική ασάφεια στο σύνδρομο της «ιδεολογικής ευσυνειδησίας!»).

(Άλλο λεκτικό εφεύρημα αυτό!).Κατάλοιπα συνεχόμενης… εφηφικής επαναστατικότητας! Από τις…αλατιέρες σε διαδικασίες …ανοιχτού τέλους! Διαρκής…ξεκούδουνη διαχείρηση του …απροχώρητου, με τον λαό απόλυτα σαστισμένο και …τυφλωμένο, σαν τον λαγό μπροστά σε …προβολείς!

Αρποκολλήματα και …κορδοκυλίσματα διαρκείας. Και το χειρότερο:Ατέρμονη επιβολή συλλογικής συνειδητοποίησης  εθνικού φαντασιακού σε αντίστιξη εμφανέστα της κυβερνητικής διαχειριστικής ανεπάρκειας.

(Μην ανησυχείτε , οσονούπω και πάλι θα ομολογηθούν αυταπάτες!).

Πολιτικές… αυθάδειες , πούλημα …εξυπηρέτησης σε ανέργους και φτωχούς, για να εμπαιδωθεί , εν τέλει, το «βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω!». Αποτέλεσμα: Τα παίρνω από σένα πτωχέ και τα δίνω στον εξαθλιωμένο!.

Κατά τα άλλα καυχάσθε για πρωτογενές πλεόνασμα 4,4 δις η 2,44% του ΑΕΠ.Για υπεραπόδοση με …φορολογικά φτερά! Για την θεσμική και κοινωνική όμως χρεωκοπία τι έχετε να απαντήσετε;

Η διαπραγμάτευση παγωμένη…κόκκαλο!. Ομως η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της. Και… κόφτη διαρκειας μετα το 2019 θα αποδεχθεί, και το αφορολόγητο θα μειωθεί και οι συντάξεις θα πάνε… κατά διαόλου και όλα θα τα υπογράψει.
Τα πάντα…όλα!.

Οσο για τα …δρώμενα στο εσωτερικό συνεχίστε τους διορισμούς, εναγγαλιστείτε την… πατρονία νεποτισμού που από χρόνια τώρα μας έφερε στην σημερινή κατάσταση. Διορίστε, διορίστε αλεπάλληλα. Κι’από την άλλη παραδέχεστε πως πολλοί απ’αυτούς που διορίσατε δεν …πατάνε στις δουλειές τους. (Βίτσας).

Ιδεοληπτικα και εμμονικά συνεχίζετε να πατάτε σε δυό βαρκες. Εξακολουθείτε  να παραμένετε  κυβέρνηση πολιτικών γρίφων. Είστε και παραμένετε αιχμάλωτοι της φάλτσας δογματικής πολιτικής σας αυτοπεποίθησης. (Να σας …ζήσει!).

«Σύντροφοι», ούτε ο Σόιμπλε θα σας… ρίξει, ούτε το ΔΝΤ.Από μόνοι σας θα… πέσετε. Στα ΑΤΜ !…
Του Μπάμπη Μώκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE