links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας: Έκκληση για ένα γυναικολόγο..

Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας
Της Νικολέτας Ντάμπου από:www.life2day.gr

Πολλούς γιατρούς αλλά λίγες ειδικότητες διαθέτει το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε μία Μονάδα με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ενώ, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα γυναικολόγο αλλά και για υπολογιστές και εκτυπωτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.Life2day.gr 

Σήμερα το LIFE2DAY.GR θα μεταφερθεί στην Δυτική Ελλάδα στα πλαίσια του μεγάλου αφιερώματος του, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας. Εκεί θα παρουσιάσουμε το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας το οποίο ανήκει στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια.
Η πηγές αναφέρουν ότι θα ήταν σημαντικό να υπάρχουν περισσότερες ειδικότητες γιατρών σε μία Μονάδα με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Το www.LIFE2DAY.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που πραγματοποιεί έρευνα και καταγράφει καθημερινά πάνω από ένα χρόνο , ένα ένα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη Alert Νοσοκομεία σε Kρίση διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ. 
 
Στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας υπάρχει αυτή τη στιγμή πληρότητα σε πλήθος γιατρών και εφημερίες, αφού εκτός των γιατρών που υπάρχουν στο Κέντρο και οι οποίοι είναι σήμερα εννιά γενικής ιατρικής, οδοντιατρικής, μικροβιολόγος και ακτινολόγος, στις εφημερίες συμμετέχουν και οι αγροτικοί γιατροί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Από το Κέντρο προκρίνεται η ανάγκη ύπαρξης περισσότερων ειδικοτήτων με σημαντικότερη όπως αναφέρεται, εκείνης του γυναικολόγου αλλά ψυχιάτρου , καρδιολόγου, ΟΡΥΛΑ κ.α Το νοσηλευτικό προσωπικό ανέρχεται σε μία δύναμη που φτάνει τα οχτώ άτομα τα οποία επαρκούν πλήρως ώστε να βγαίνουν οι βάρδιες τους. 

Εκεί δεν υπάρχει κάποια έλλειψη και οι βάρδιες βγαίνουν ενώ παράλληλα κάθε υπάλληλος παίρνει κανονικά τα ρεπό και τις άδειές του. 
Στο θέμα των μεταφορών το Κέντρο διαθέτει δύο οδηγούς για το ασθενοφόρο. Προφανώς οι δύο οδηγοί δεν επαρκούν για να βγαίνουν οι βάρδιες τους, όμως στο Κέντρο στεγάζεται παράλληλα και σταθμός του ΕΚΑΒ. 

Έτσι, το Κέντρο Υγείας φτιάχνει κοινό πρόγραμμα με το ΕΚΑΒ οπότε στις ακάλυπτες βάρδιες του Κέντρου αναλαμβάνει τελικά το ΕΚΑΒ ώστε να μην υπάρχει κενό. Σε ότι αφορά τα αναλώσιμα υλικά, το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR επιβεβαίωσε πως υπάρχει πληρότητα αναλωσίμων υλικών στο Κέντρο και σήμερα δεν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Παράλληλα θετική εικόνα υπάρχει και στα φάρμακα στα οποία το Κέντρο δεν έχει κάποια έλλειψη και η τροφοδοσία γίνεται κανονικά, ειδικά για τα φάρμακα από το νοσοκομείο του Αγρινίου. 

Στην αρχή της μετάβασης από τα νοσοκομεία στην Υγειονομική Περιφέρεια υπήρχαν αρκετά προβλήματα, όμως στη συνέχεια και εδώ και περίπου ένα χρόνο η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Η ίδιες πηγές αναφέρουν στο LIFE2DAY.GR και σε ότι αφορά τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Κέντρου, λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια βλάβη, όμως τα μηχανήματα θέλουν συχνά συντήρηση και μέσω της Υγειονομικής Περιφέρειας υπάρχουν συχνές συντηρήσεις ενώ και η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου Αγρινίου συμβάλλει σε οτιδήποτε σχετικό θέμα προκύψει. Ωστόσο υπάρχει άμεση ανάγκη για υπολογιστές και εκτυπωτές. 

Στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μεταβαίνουν μηνιαίως περί των χιλίων διακοσίων ατόμων, ένας αριθμός αρκετά μεγάλος που προκύπτει απ’ το γεγονός ότι στο Κέντρο λειτουργούν τα τμήματα του μικροβιολογικού και ακτινολογικού και έτσι η περιοχή κάλυψης μεγαλώνει αφού μιλάμε για πολύ περισσότερο κόσμο από τις 13.000 που είναι ο πληθυσμός της περιοχής.

Πηγή www.life2day.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE