links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 73 χρόνια από τη μάχη του Μακρυνόρους.

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα 73 χρόνια από τη μάχη του Μακρυνόρους.
Μετά από δεκατέσσερα χρόνια απουσίας, κυμάτισε ξανά η ελληνική σημαία στο μνημείο του Μακρυνόρους, τελέσαμε μνημόσυνο στους πεσόντες και αποδώσαμε φόρο τιμής στους πεσόντες.
Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης και αντίστασης.  Μνήμης για αυτούς που αγωνίστηκαν για τη δική μας ελευθερία και αντίστασης απέναντι στον καθένα που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε, ή να μην μάθουμε και να ταυτίζουμε το καλό με το κακό, το δίκαιο με το άδικο, τις αξίες με το απόλυτο μηδέν.
Είναι μια εκπλήρωση χρέους και δικαίωσης των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, είναι μια προσφορά στη γνώση και στην αποτίμηση της πρόσφατης Ιστορίας μας. Η σημερινή μας παρουσία είναι ένα πνευματικό μνημόσυνο στους ήρωες και τις ηρωίδες που πολέμησαν τον κατακτητή.
Και αν η μάχη του Μακρυνόρους ήταν τότε πράξη ανάγκης κατά του φασισμού, μπορούμε να πούμε ότι ακόμη πιο επιτακτική είναι σήμερα η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, κάθε μορφή λησμονιάς και παθητικής αποδοχής.
Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του, τις προσωπικές εκτιμήσεις ή τις πικρές αναμνήσεις από τα γεγονότα εκείνα, να έχει το δικό του καντήλι, αλλά όλοι οφείλουμε να κρατάμε αναμμένη τη λαμπάδα της Ελλάδας. Σήμερα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα του λαού και όχι οι διχαστικές τοποθετήσεις και αναλύσεις .Ο λαός μας ξεπέρασε τους διχασμούς.
Οι συγκρούσεις ξεχάστηκαν και καταγράφηκαν στο περιθώριο της Ιστορίας ως υποσημειώσεις για να απασχολούν τους ιστοριοδίφες. Η εθνική αντίσταση είναι «κτήμα ες αεί» ολόκληρου του ελληνικού έθνους και δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο στον κάθε Έλληνα το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, το δρόμο που οδηγεί στην Εθνική Ανεξαρτησία, στη Δημοκρατία και την Κοινωνική Πρόοδο.
Όραμα τότε κοινό, μια Ελλάδα ελεύθερη, χωρίς εξαρτήσεις, με ισοτιμία ανάμεσα στους πολίτες της και κοινωνική δικαιοσύνη. Οράματα, σήμερα και τώρα, κοινά παραμένουν η ελευθερία, η ισοτιμία, η εθνική αξιοπρέπεια. Και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες με εκείνης της εποχής, αξίζει η ευαισθητοποίηση και η αντίσταση σε όποιες σύγχρονες απειλές συντελούν στο να εκμηδενιστούν οι ανθρώπινες αξίες και να μεταλλαχτούν οι λαοί σε απρόσωπους, ασύνειδους πληθυσμούς. Σήμερα επιβάλλεται να γίνει πράξη το νόημα της εθνικής συμφιλίωσης και της εθνικής ομοψυχίας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όποιους κινδύνους παρουσιάζονται.
Το έθνος μας κάθε φορά που βρέθηκε ενωμένο, μεγαλούργησε. Όταν βρέθηκε διχασμένο, δοκίμασε συμφορές.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Σ.Ι.Μ.Ε.Α. Ε.Ο.Ε.Α.- Ε.ΔΕ.Σ. –Ε.Ο.Ε. Βάλτου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους απογόνους των πεσόντων αλλά και όσους παραβρέθηκαν, σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο για την μάχη του Μακρυνόρους.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ

e-maistros.gr
makrinoros5 makrinoros makrinoros1 makrinoros2 makrinoros3 makrinoros4

e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE