links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

29/7 Θεατρική παράσταση "Του χωριού το Κοινοβούλιο"

Το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΠΑΝΑΚΑΡΝΑΝΕΙΑ 2016, παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21:30, στο Λιμάνι Αμφιλοχίας (είσοδος 5€), την θεατρική παράσταση "Του χωριού το κοινοβούλιο".
Είναι η νέα κωμωδία του συγγραφέα, φιλόλογου και στιχουργού Δημήτρη Απ. Ρήτα σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική-τραγούδια του καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.
Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο καφενείο του χωριού. Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει ακόμη και στην  ύπαιθρο αλλά το καφενείο στα περισσότερα χωριά είναι το μικρό Κοινοβούλιο. Είναι ο χώρος όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τον Δήμαρχο, τον Δάσκαλο, τον Αγροφύλακα, τον Αγροτικό γιατρό και τους συγχωριανούς του και να συνομιλήσει μαζί τους για όλα.
Είναι ο χώρος που όλοι έχουν λόγο για όλα τα θέματα πολιτικά, κοινωνικά ακόμη και αθλητικά. Όλοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, να κουτσομπολέψουν, να μάθουν τα νέα του χωριού. Επίσης είναι ένας χώρος που καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και προσφέρει ψυχαγωγία. 
Η συγκεκριμένη κωμωδία είναι έργο επίκαιρο και εκφράζει την σημερινή κατάσταση. Έχει στοιχεία λαϊκής παράδοσης και μέσα από τις σκηνές του αναδεικνύονται ήθη, έθιμα, νοοτροπίες, αντιλήψεις, χαρακτήρες και προβλήματα των απλών ανθρώπων και κυρίως της ελληνικής επαρχίας. 
Οι διάλογοι του έργου είναι στην θεσσαλική ντοπιολαλιά και σκορπά άθφονο και αβίαστο γέλιο χωρις ύβρεις, χυδαιολογίες και φθηνές πολιτικολογίες.
Τα σκηνικά είναι της Πιπίνας Μπατζιάκα και τα κουστούμια της Μαρίας Ρήτα. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Σωτήρης Μπακαρός, Δημήτρης Καρμαγκιόλας, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργατζά και Βάϊος Ρήτας.
ΕΙΣΟΔΟΣ : 5€
 http://www.pkamfilochias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE