links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μπαράζ ρευματοκλοπών και «μαϊμού» τεχνικοί στην Αιτωλοακαρνανία!

klopi-reuma.jpg
Συνεχείς έλεγχοι στην περιοχή από τον ΔΕΔΔΗΕ – «Πληρώνουν τα σπασμένα»… όλοι οι υπόλοιποι!

Διαρκείς έλεγχοι για ρευματοκλοπές πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την Αιτωλοακαρνανία το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που μαρτυρούν και τα στοιχεία που παρατίθενται παρακάτω. 
Συνεργεία, είτε κεντρικά, είτε περιφερειακά που ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) πραγματοποιούν έλεγχοι, οι οποίοι κατά την διάρκεια του 2015 ανέδειξαν 185 ρευματοκλοπές στην Αιτωλοακαρνανία, όπως ανέφερε στη «Σ» ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου Βασίλης Βελλής, ο οποίος συμπλήρωσε πως «μέχρι στιγμής το 2016 εντοπίστηκαν ήδη 209 διαπιστωμένες περιπτώσεις ρευματοκλοπής. Όλες οι περιπτώσεις ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία. Δηλαδή, στους παραβάτες που εντοπίζονται είτε αντικαθίσταται ο μετρητής, είτε αντικαθίσταται η κανονικότητα της παροχής, ενώ υπάρχει και η νομική οδός».
Η ζημιά που προκαλεί η κάθε περίπτωση ρευματοκλοπής είναι από δεκάδες χιλιάδες κιλοβατώρες έως κάποιες εκατοντάδες, ανάλογα φυσικά με την χρήση, ενώ η οικονομική ζημία είναι ανυπολόγιστη, δεδομένου πως τον υπολογισμό των κιλοβατωρών τον κάνει ο καταναλωτής. Βέβαια, η απώλεια κιλοβατωρών, ναι μεν δεν καταγράφεται κάπου και δεν χρεώνεται συγκεκριμένα, ωστόσο, μετακυλύετε στο σύνολο των καταναλωτών του δικτύου.
Σύμφωνα με τον κ. Βελλή «τα συνεργεία, εντοπίζουν ρευματοκλοπή σε σπίτια, σε αποθήκες, σε εμπορικές εκμεταλλεύσεις, ακόμη και σε αρδευτικά! Συνήθως, οι περισσότερες περιπτώσεις ρευματοκλοπής εντοπίζονται στα αστικά κέντρα της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και εκτός αυτών, σε καθαρά δηλαδή αγροτικές περιοχές».
Δεν λείπουν και τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από «μαϊμού» τεχνικούς
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Βελλής στο γεγονός ότι επιτήδειοι επισκέπτονται κυρίως επαγγελματίες και τους υπόσχονται ότι χάριν της παρέμβασης τους θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, συνεπώς θα πληρώνουν και λιγότερο, αλλά τους αποκρύπτουν το γεγονός ότι πρόκειται να διαπράξουν ρευματοκλοπή. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι καταναλωτές να βρίσκονται εκτεθειμένοι άθελά τους στον ΔΕΔΔΗΕ. Οι ενδιαφερόμενοι δεν γνωρίζουν τι παρέμβαση προτίθενται να κάνουν οι επιτήδειοι στον μετρητή, αφού σχετίζονται με καθαρά τεχνικά θέματα και γι’ αυτό πέφτουν θύματα εξαπάτησης και παράλληλα «φαίνονται» στην υπηρεσία πως διαπράττουν ρευματοκλοπή.

Το 2015 εντοπίστηκαν στην Αιτωλοακαρνανία από συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ 185 περιπτώσεις ρευματοκλοπής, ενώ από την αρχή του 2016 μέχρι και σήμερα, διαπιστώθηκαν ήδη 209

Ο Βασίλης Βελλής Δευθυντής ΔΕΔΔΗΕ ΑγρινίουΩς προς αυτό, ο κ. Βελλής σημείωσε πως «δεν υπάρχει τεχνική παρέμβαση που να μειώνει την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Όταν υπάρχει λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής ενέργειας σε κάποιο χώρο, ανεξαρτήτου μεγέθους καταγράφεται. Δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ή άλλος τρόπος που να μειώνει τα amber. Οι παρεμβάσεις των επιτηδείων δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσουν ίχνη, τα οποία εντοπίζονται άμεσα από τα συνεργεία. Επίσης, πολλές από τις παρεμβάσεις γίνονται κατά τεχνικά πολύ επικίνδυνο τρόπο, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ηλεκτροπληξίας, ευτυχώς εκτός Αιτωλοακαρνανίας. Ηλεκτροπληξία κατ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να πάθει, τόσο ο χρήστης ηλεκτρικών συσκευών εντός του σπιτιού λ.χ να ανοίξει το ψυγείο του και να πάθει ηλεκτροπληξία, όσο και όποιος μεταβεί για έλεγχο του μετρητή στο σπίτι ή κάποιος τεχνίτης που επισκέπτεται το σπίτι για την επιδιόρθωση της οποιαδήποτε βλάβης».
Στην περίπτωση αυτή ο καταναλωτής που έχει βρεθεί να διαπράττει ρευματοκλοπή θα ακολουθήσει την ποινική οδό, εκτός των χρημάτων που θα κληθεί να καταβάλει και του κόστους της ενέργειας που έχει χαθεί. Βέβαια, μέσω του μηχανογραφικού συστήματος της υπηρεσίας φαίνονται οι μεγάλες αποκλίσεις κατανάλωσης ρεύματος και κάθε τέτοια περίπτωση ελέγχεται, συνεπώς σε κάθε περίπτωση είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η ρευματοκλοπή.
xondros1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE