links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ρεσιτάλ με βρισιές από τον Καρβέλα σε νυχτερινό κέντρο

resital-me-brisies-apo-ton-karbela-se-nuxterino-kentro Ακόμα ένα ρεσιτάλ ''καλής'' συμπεριφοράς προς το κοινό. Βέβαια στο νυχτερινό κέντρο τα λεφτά είναι καλά, δεν είναι αίθουσα συναυλιών να είναι όλοι αμίλητοι.
Κατάφερε για άλλη μια φορά να τους κάνει όχι να ησυχάσουν αλλά να τους αφήσει άφωνους! Ο Νίκος Καρβέλας, στην πρεμιέρα του, έκανε ένα μάθημα, στο κοινό λέγοντας ότι πρέπει να μάθουν να ακούνε.
Στην περίπτωση του κοινού του Καρβέλα ισχύει το «και κερατάς και δαρμένος» αφού ο σοβαρός δημιουργός και καλλιτέχνης των μεγάλων κλασικών επιτυχιών τους είπε νέτα σκέτα ότι τους έχει  χeσμeνους.
Αφού το κοινό δεν αντέδρασε, σκέφτηκε ότι πρέπει να το χοντρύνει λίγο ακόμα βγάζοντας ένα βαρυσήμαντο λόγο αμιγώς καλλιτεχνικού περιεχομένου:



 «Επειδή δεν το έχω να κάνω τον διασκεδαστή και επειδή δεν ακούτε, σας έχω κι εγώ! Ή πείτε τους να σκάσουν όσοι μιλάνε ή να φύγουνε. 

Ένας βλάκας που είναι πάνω, ο οποίος είναι δημιουργός και κάτι θέλει να πει. Πρέπει να μάθετε να ακούτε ρε… 

Δεν το λέω αυτό από μαγκιά, για να σας κάνω τον μάγκα, αλλά, άμα με γράφετε στα @ρχιδι@ σας και μιλάτε και κάνετε πλάκα, για ποιο λόγο να παίξω ένα σοβαρό τραγούδι;» 


Βεβαίως δεν του έχει πει ποτέ κανείς ότι τα σοβαρά τραγούδια τα γράφουν σοβαροί καλλιτέχνες και όχι όσοι πιστεύουν ότι είναι μετενσάρκωση του Μπετόβεν.
Ο Καρβέλας θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους ελάχιστους εν ζωή καλλιτέχνες που δεν ασχολούνται με τον αυνανισμό αλλά με την υψηλή τέχνη και το διατύπωσε εξόχως ποιητικά:
«αυτοί που γράφουν σήμερα σοβαρά τραγούδια είναι σαν τους δεινόσαυρους. Οι άλλοι παίζουν τον πο@τσο τους και γράφουν μ@λ@κιες κουλτουριάρικες. Αυτοί που παίζουν στην πραγματικότητα, μετριούνται στα τρία δάχτυλα. Έχετε ευκαιρία να ακούσετε έναν από αυτούς. Απολαύστε τον!».
Αυτή  τη φορά δεν ήταν εκεί κοντά η Αννίτα Πάνια ή η Άννα Βίσση ή έστω μια γυναίκα της ζωής του, να μας δηλώσει πόσο σπουδαίος είναι και ευαίσθητος και ιδιόρρυθμος. Μάλλον φταίει το δύσκολο περιβάλλον της σχέσης του με την Αννίτα.
Πάντως πριν ξεκινήσει κανείς, καλό είναι να ρωτήσει για τη «διάθεση της ημέρας» του συνθέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE