links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τεράστια νάρκη εξουδετερώθηκε στον Λούρο

ναρκη 
Εδώ και μια εβδομάδα από ιδιοκτήτη καταστήματος στην παράλια του Λούρου εντοπίστηκε σε αβαθή μια νάρκη του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.
Η νάρκη, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr περιείχε τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης και  ήταν σε απόσταση μόλις οκτώ μέτρων από την παράλια σε αβαθή, και περίπου τριακόσια μέτρα από το τελευταίο μαγαζί του Λούρου, σε ένα σημείο που δεν επισκέπτονται συχνά λουόμενοι.
 Ο κίνδυνος όμως ήταν πολύ μεγάλος αφού γενικά η περιοχή είναι πολυσύχναστη. Άγνωστο πως η νάρκη βρέθηκε εκεί και θεωρείται πολύ πιθανό να παρασύρθηκε από ρεύματα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο του Μεσολογγίου που όλες τις προηγούμενες μέρες με λιμενικούς επόπτευε  το σημείο ώστε να μην προσεγγιστεί, ενώ ειδική ομάδα των ΟΥΚ τις τελευταίες τρεις μέρες βρέθηκε στην περιοχή, ώστε να προχωρήσει στην εξουδετέρωση της νάρκης.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε τελικά στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε με ασφάλεια, περίπου στις 10:30. Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν πλησίαζε κανείς το σημείο σε απόσταση 900 μέτρων.
Agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE