links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Αυτές είναι οι τράπεζες που θα ανοίξουν για τις συντάξεις

ΑΠΟ 1Η ΕΩΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών η λίστα με όλα τα υποκαταστήματα των πέντε ελληνικών τραπεζών, τα οποία θα ανοίξουν από αύριο 1η Ιουλίου και μέχρι την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων.

Ειδικότερα θα λειτουργήσουν 250 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, 250 της Τράπεζας Πειραιώς, 150 της Eurobank, 288 της Alpha Bank και 30 της Attica Bank
Τα τραπεζικά καταστήματα θα εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με τους εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας και σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως. Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν αύριο, θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει σε όλους τους καταθέτες ότι «οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις- ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει τη δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα».
Δείτε αναλυτικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE