links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κεραυνός με 19 τραυματίες - Σοβαρά δύο Ρώσοι

 traumatistikan-touristes-stin-knwsso-apo-kerauno
Aπό κεραυνό «χτυπήθηκε» ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν 19 τραυματίες. Οι δύο είναι σοβαρά.
Aπό κεραυνό «χτυπήθηκε» σήμερα το πρωί ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τουριστών οι οποίοι ξεναγούνταν.
Επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν 19 άτομα. 
Οι τουρίστες, μετά από κεραυνό που έπεσε σε δέντρο, κάτω από το οποίο είχαν καταφύγει για να προφυλαχθούν από τον καιρό, τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα, ενώ μία τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρότερα.

Η γυναίκα δεν ήταν έγκυος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, στην τουρίστρια, 36 ετών, τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία που ανέφερε ότι η γυναίκα είναι έγκυος, διαψεύστηκε κατά τον έλεγχο από τους γιατρούς.
Η γυναίκα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση όπου διαπιστώθηκαν βλάβες στα ενδοκοιλιακά της όργανα και πρόβλημα με το έντερο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο Βενιζέλειο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη Ελληνίδα, η οποία υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο ΠΑΓΝΗ.
Στο Βενιζέλειο μεταφέρθηκε και ο άνδρας, που υπέστη ανακοπή - αν και δεν εφημερεύει - το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον αρχαιολογικό χώρο. Η κατάσταση της υγείας του εκτιμάται ιδιαίτερα σοβαρή.

Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, αλλά και της Φαιστού και της Γόρτυνας.
Το σφοδρό κύμα καταιγίδων που πλήττει από τη νύχτα το Ηράκλειο και όλο το νομό αλλά και η πρόβλεψη για συνέχιση του φαινομένου μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, αναγκάζουν τις υπηρεσίες να πάρουν έκτακτα μέτρα.
Οι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα και αύριο θα υπάρξει νεώτερη εκτίμηση της κατάστασης.
ΠΗΓΗ: Cretalive.gr, φωτογραφίες cretalive.gr, flashnews.gr αναδημοσίευση thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE