links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ερώτηση Κωνσταντόπουλου για τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου(video)

«Η γέφυρα πρέπει να αποτελεί γεφύρωμα για τις τοπικές κοινωνίες και όχι φράγμα»
Συζητήθηκε χθες η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου προς τον Υπουργό  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σχετικά με τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στη Δυτική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την άμεση μείωση της τιμής των διοδίων στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» βάσει των αιτημάτων και των αποφάσεων που έχουν λάβει οι Δήμοι και οι θεσμικοί φορείς του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ζήτησε επίσης τη συνολική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στη Γέφυρα Α.Ε. σήμερα ύστερα από 11 χρόνια λειτουργίας.

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι το κόστος διέλευσης δεν εξυπηρετεί την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων των γειτονικών περιοχών και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του τουρισμού των 19 Δήμων των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, καθώς ούτε και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης κατά την απάντησή του περιέγραψε τους έξι στόχους σε σχέση με τη διαπραγμάτευση όλων των παραχωρήσεων.  Επιγραμματικά αναφέρονται

  1. Δημιουργία πρώτου πανελλαδικού υβριδικού αναλογικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους.
  2. Μείωση διοδίων.
  3. Χρήση δεικτών σε σχέση με την πορεία της οικονομίας για τον υπολογισμό της τιμής των διοδίων, ώστε να λαμβάνεται η οικονομική πραγματικότητα της χώρας.
  4.  Ελεύθερες διελεύσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες.
  5. Δωρεάν διέλευση για τους πολίτες στα  γεωγραφικά όρια ενός δήμου.
  6. Θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού δωρεάν διελεύσεων, ώστε να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία τους.

Παράλληλα, ο Υπουργός ανέφερε ότι επεξεργάζεται ένα εξειδικευμένο σχέδιο ανά παραχώρηση και δεσμεύθηκε να καλέσει σε διαπραγμάτευση τους παραχωρησιούχους- συμπεριλαμβανομένης και της Γέφυρας Α.Ε., επισημαίνοντας όμως ότι η αύξηση ή η μείωση της τιμής των διοδίων είναι δικαίωμα των παραχωρισιούχων. Ωστόσο όπως είπε, «σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης δεν θέλουμε αύξηση των διοδίων ούτε αντέχει η κοινωνία να χρεώνεται άλλο».
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά ότι η γέφυρα πρέπει να αποτελεί γεφύρωμα για τις τοπικές κοινωνίες και όχι φράγμα προκειμένου να επιτευχθεί συνολική ανάπτυξη τόσο των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όσο και αυτών της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ κατέθεσε στο Προεδρείο τις σχετικές αποφάσεις των θεσμικών φορέων  της τοπικής κοινωνίας.
 AgrinioTimes 

Milena Panagiotopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE