links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Gustav Gun» Tο μεγαλύτερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη

Schwerer-Gustav
Ο Χίτλερ επιθεωρεί από μακριά το τεράστιο όπλο 800mm που λεγόταν «Schwerer Gustav»

Το γιγάντιο «Gustav Gun» κατασκευάστηκε στο Essen της Γερμανίας το 1941 από την βιομηχανία Friedrich Krupp A.G. προκειμένου να διαλύσει τα στρατεύματα της «Γραμμή Μαζινό» κατά μήκος των γαλλικών συνόρων. 

 Χρησιμοποιούσε τόσο ένα βλήμα 4,5 τόνων όσο και ένα ειδικό βλήμα 7,2 τόνων που διαπερνά το τσιμέντο, με ακτίνα βολής τα 46 χιλιόμετρα!

 Το P1500, ονομαζόμενο Monster (γερμ. μόνστερ, θηρίο), ήταν προσχέδιο ενός γερμανικού άρματος πολύ βαριάς κατηγορίας (θωρηκτό ξηράς) την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η μελέτη έγινε από την εταιρεία Κρουπ, η κατασκευή όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, λόγω έλλειψης πόρων και επειδή η διεκπεραίωσή της ήταν αδύνατη.



Το Ρ1500 ήταν μια κινητή έκδοση του σιδηροδρομικού κανονιού Schwerer Gustav (γερμ. Σβέρερ Γκούσταβ, ο βαρύς Γουστάβος), του μέχρι σήμερα βαρύτερου πυροβόλου όπλου που κατασκευάστηκε και πήρε μέρος σε πολεμική επιχείρηση. Εκτός από το κανόνι αυτό, διέθετε και δύο μικρά πολυβόλα των 300 χιλ. για να αμύνεται σε τυχόν επιθέσεις. Η μάζα του ξεπερνούσε κάθε μέτρο. 500 τόνοι οπλισμός και το διπλάσιο ακόμα για θωράκιση, κινητήρες κλπ.
Η ταχύτητά του θα ήταν το πολύ 20 km/h. Ο αριθμός του πληρώματος ανέρχεται στα 100 άτομα

Schwerer-Gustav


Schwerer-Gustav 

Schwerer-Gustav 

Schwerer-Gustav 

Schwerer-Gustav 

Schwerer-Gustav

Schwerer-Gustav

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE