links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στη βουλή η αλλαγή ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου.


http://e-maistros.gr/main/wp-content/uploads/2014/04/LOGO-prevezianos.jpg

Τα πάνω – κάτω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο αγώνας της συντονιστικής επιτροπής πρωτοβουλίας για τη μετονομασία του Δήμου Αμφιλοχίας σε δήμο Βάλτου, η οποία συστάθηκε προ τριών ετών, στις 21 Ιανουαρίου 2012, αποτελούμενη από 8 μέλη (Γκαναβία Ντίνα, Κάππας Επαμεινώνδας, Μακρής Νικηφόρος, Μασκλαβάνος Δημήτριος, Πατσαούρας Βασίλειος, Σαλαούνης Χρήστος, Τρίμπος Ευστάθιος, Τσιούνης Ευάγγελος) μπήκε στην τελική ευθεία.
Η συντονιστική επιτροπή είχε ξεκινήσει έναν διακαή αγώνα για τη μετονομασία του Δήμου Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου, θεωρώντας ότι το όνομα «Βάλτος» συνάδει περισσότερο, ύστερα από την εφαρμογή του Καλλικρατικού Δήμου, αφού πλέον συμπεριλαμβάνονται τρεις δήμοι (Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου) της επαρχίας Βάλτου, αφαιρώντας τα ινία της ονομασίας από την πόλη της Αμφιλοχίας.
Μετά την επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής στον Υπουργό Εσωτερικών την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ έγινε σήμερα το πρώτο βήμα για την αλλαγή της ονομασίας.
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και εκπροσώπους των ΚΕΔΕ, ΠΔΕ, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ Αιτ/νίας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου αποφασίστηκε η αλλαγή του ονόματος από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου. Επόμενη κίνηση είναι να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην ολομέλεια της βουλής στις 20 Απριλίου2015. Είναι άλλωστε γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τοπική αυτοδιοίκηση και για το Θεσμικό Πλαίσιο του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Επίσης, όσον αφορά τη συγκεκριμένη εξέλιξη της υπόθεσης ήταν κάτι το αναμενόμενο καθώς σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ.Πατούλης με το  μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Επαμεινώνδα Κάππα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του πρώτου, στις 11 Μαρτίου στην Άρτα, στην εορτή της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ε. Κάππα, εκμυστηρεύτηκε τις προθέσεις του Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση για την αλλαγή της ονομασίας.


kimisis-apostolosΔήμαρχος Απ. Κοιμήσης: «Η μετονομασία του Δήμου σε δήμο Βάλτου δεν έχει να προσθέσει κάτι αξιόλογο, παρά μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει για την περιοχή μας καθώς το όνομα «Βάλτος» δεν είναι ευρέως γνωστό και επιπλέον η έννοια της καινούριας ονομασίας σε όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή παραπέμπει σε μια αρνητική εικόνα. 

Η περιοχή του δήμου έχει άλλες ανάγκες που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και προβλήματα επιβίωσης των κατοίκων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE