links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο..

Πανεύκολη σπιτική λουκανικόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
300 γρ γραβιέρα
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
200 γρ μαργαρίνη
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ψήνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τα λουκάνικα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της λουκανικόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Πίτα χωρίς φύλλο με λαχανικά και φέτα!

Υλικά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 πιπεριές πράσινες
200 γρ μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα
1 ντομάτα
1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαιντανό
½ ματσάκι άνηθο και δυόσμο
Αλάτι πιπέρι
Για το χυλό
400 γρ γιαούρτι
2-3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι  μπέκιν
3 αυγά 200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυριά διάφορα, φέτα ή ότι τυρί υπάρχει
Για πασπάλισμα τυρί φέτα και ηλιόσπορα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα λαχανικά αφού τα κόψουμε σε κυβάκια σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι, ίσα να μαραθούν, να μείνουν χωρίς υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά, το ελαιόλαδο και το αλάτι με το πιπέρι.
 myTaste

http://www.sidagi.gr/sites/default/files/imagecache/thumb_full_node/25_8.JPG

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

 Λαχταριστή πίτα με ξεχωριστή γεύση
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Υλικά για 2-4 άτομα
  • 1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα
  • 2 στραγγιστά γιαούρτια
  • 2 αβγά
  • ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και πιπεράκι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί.
  • Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE