Διαδικασία για κέφαλο πετάλι:
Κατεβείτε στα λιμάνια του Βάλτου και βρείτε έναν κέφαλο περίπου ένα κιλό, καθαρίστε τον από τα λέπια και τα εντόσθια. Έπειτα ανοίξτε τον στη μέση, από το κεφάλι έως την ουρά, προσεκτικά να μη χωριστούν τα δύο φιλέτα, ρίξτε του χοντρό αλάτι και λίγη ρίγανη. Οι ψαράδες παλιά τον λιάζαν για περίπου μια ώρα και είχαν έτσι μια πιο δυνατή και πικάντικη γεύση. Τον αλείφετε με λίγο λάδι και τον ψήνετε στα κάρβουνα για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί το κρέας του αλλά να κρατά τους χυμούς του.
Σερβίρεται με λαδολέμονο και πολύ αγάπη!
Αν πάλι δε βρίσκεται κέφαλο ή σας "κουράζει" η διαδικασία επισκεφθείτε τις ψαροταβέρνες του Βάλτου, απολαύστε κέφαλο πετάλι με συνοδεία ούζου και φυσικά καλή παρέα.
Δείτε όλες τις ταβέρνες του Βάλτου εδώ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου