links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Απίστευτο: Πίτσα πάνω σε τηγανητές πατάτες !!

Μια πίτσα διαφορετική από τις άλλες. Αντί για ζυμάρι, πως θα σου φαινόταν να είχε τηγανητές πατάτες;
Μετά τον πάταγο που έκανε η πίτσα κέικ, ανακαλύψαμε άλλη μια πίτσα που πρόκειται να αφήσει εποχή! Τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσες το ζυμάρι της πίτσας με τηγανητές πατάτες; Μα φυσικά μια πεντανόστιμη alternative πίτσα-μάλιστα χωρίς γλουτένη! Άσε που θα σου πάρει πολύ λιγότερο χρόνο να τηγανίσεις τις πατάτες από το να φτιάξεις ζυμαράκι με τα χεράκια σου!
Υλικά
300 γρ. πατάτες καθαρισμένες
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι
2 φλιτζάνια μοτσαρέλα θρυμματισμένη
3/4 του φλιτζανιού κόκκινη σάλτσα
15 φέτες πεπερόνι (ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σου)

Πώς θα την φτιάξεις
Τηγάνισε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές. Στρώσε τις τηγανητές πατάτες στο πάτο ενός τηγανιού, φροντίζοντας η στρώση να είναι πυκνή χωρίς πολλά κενά για να έχει ένα ωραίο συμπαγές αποτέλεσμα. Πάρε το ένα φλιτζάνι με την μοτσαρέλα, πασπάλισε τις πατάτες και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού για 5' λεπτά. Αφαίρεσε από το φούρνο και στρώσε τη κόκκινη σάλτσα, το υπόλοιπο τυρί και το πεπερόνι (ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σου). Βάλε ξανά στον φούρνο για 5' λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε!
Κάτι τελευταίο

Επειδή πρόκειται για μια χειροποίητη πίτσα, σου προτείνω να κάνεις μόνος σου τη κόκκινη σάλτσα. Εξάλλου θα σου πάρει μόνο 10 λεπτά να σιγοβράσεις σε μία κατσαρόλα: 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας, 1 κουτί ντοματοπελτέ, 1 1/2 κ. γλ. βασιλικό, 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη, 2 κ.γλ. σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Διατηρείται στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE