links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Έργα από Αντίρριο μέχρι Μενίδι.

φγξφγξ
Σε εξέλιξη είναι τα έργα άρσης επικινδυνότητας καθ” όλο το μήκος της εθνικής οδού από Αντίρριο μέχρι Μενίδι.

Ήδη πάρα πολλά τμήματα, αλλού σε μήκος 50 μέτρων αλλού σε μήκος 100 μέτρων, έχουν ασφαλτοποιηθεί. Σε άλλα σημεία βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αυτή τη στιγμή ενώ η ειδική σήμανση του προσωπικού διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων. Ωστόσο, συνίσταται η προσοχή των οδηγών για αυτό το λόγο καθώς και η συμμόρφωσή τους με τις υποδείξεις των εργατών.
Μετά από δεκαετίες είδαμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο εθνικό οδικό δίκτυο της Αιτωολοακαρνανίας. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μπαλώματα τα οποία όμως κρίνονται απαραίτητα για την αποφυγή ατυχημάτων. Αναμένουμε, λοιπόν, και την ολοκλήρωση της Ιονίας οδού.agrinioreport.com

Βήμα-βήμα η διαδικασία για να προστατέψεις τον λογαριασμό σου από κατάσχεση


Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis.Απαραίτητοι οι κωδικοί πρόσβασης για να κάνετε χρήση. Όλα τα βήματα για να τυπώσετε τη βεβαίωση.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού άνοιξε και τέθηκε στη διάθεση του κοινού και ήδη στα πρώτα λεπτά δηλώθηκαν περισσότεροι απο 2500 λογαριασμοί. 
Όπως αναφερόταν και στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που παρουσίασε το theToc.gr από την Παρασκευή, προς το παρόν, θα ισχύσει μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο θα δηλώνουμε τον λογαριασμό που θέλουμε να προστατέψουμε και να μπορούμε να τυπώσουμε μια βεβαίωση την οποία και θα προσκομίζουμε στην τράπεζα για να αποτρέψουμε τη δέσμευση χρημάτων.
Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε έχει ως εξής:
Η σχετική εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη σελίδα https://login.gsis.gr/sso/pages/login.jsp.
Για να μπείτε στην εφαρμογή θα χρειαστείτε τους κωδικούς του taxis. Οι σύζυγοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς της συζύγου και αντίστροφα.
 Με το που θα πληκτρολογήσει κάποιους τους κωδικούς, βγαίνει το μήνυμα του καλωσορίσματος: «Καλώς ήλθατε στη νέα υπηρεσία δήλωσης μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού βάσει του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85 Α'/7.4.2014).

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μετά την 1η Αυγούστου ο φόρος αγροτεμαχίων

2 (6)
Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου σταδιακά.
Άρα, από την Παρασκευή, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα (www.gsis.gr) ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην τράπεζα την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
  • Η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.
  • Προσωρινές δηλώσεις, οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.
  • Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Εν.Φ.Ι.Α. στην εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 θα ξεκινήσει σταδιακά από την 1η Αυγούστου.
  • Δυνατότητα διόρθωσης των ανωτέρω πράξεων θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α., με νεότερη ανακοίνωση.
paseges.gr

Πραγματοποιήθηκε η 2η ετήσια συνάντηση του ΙΤΑΘΑΠ στα Σαρδίνια

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης "Θωμάς & Αφροδίτη Παπανίκος" (ΙΤΑΘΑΠ) πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014, στο Χωριό Σαρδίνια της Επαρχίας Βάλτου (Ακαρνανία) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τη 2η Ετήσια Συνάντησή του στα Σαρδίνια της Ακαρνανίας, με θέμα: 
"Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Ακαρνανίας στο Πλαίσιο της Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Ελλάδος"
Τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ. Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, Επίτιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Στέρλινγκ, Ηνωμένο Βασίλειο & Μέλος του Δ.Σ. ΙΤΑΘΑΠ.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι ακόλουθοι προσκεκλημένοι ομιλητές:
1.  Δρ. Λάμπρος Πυργιώτης, Πρόεδρος Ελλήνων Περιφερειολόγων. Το Παράδειγμα Τεσσάρων Σεναρίων Ενδογενούς Ανάπτυξης για την Ελλάδα το 2020.
2.  Δρ. Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Κλάδοι Ατμομηχανές Ανάπτυξης & Μέτρα Πολιτικής Εξόδου από την Κρίση.
3.  Δρ. Παύλος Λουκάκης, Ομότιμος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο Αμβρακικός Κόλπος ως Ιστορικός Χώρος: Προοπτικές Ανάπτυξης και η Απαίτηση για Ένα Συνολικό και Πολυεπίπεδο Προγραμματισμό και Χωρικό Σχεδιασμό.
4.  κ. Ζώης Κολιός, Αντιπρόεδρος, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Ευρύτερης Περιοχής του Αμβρακικού.
5. Δρ. Θεόδωρος Τραφαλής, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Οκλαχόμα, ΗΠΑ. Βελτιστοποίηση και Ευφυής Διαχείριση Υδατίνων Πόρων στην Περιοχή της Αμφιλοχίας.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

H αστυνομία για την οπλοκατοχή στο Λουτρό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Σύλληψη δύο  αλλοδαπών στο Λουτρό Αιτωλοακαρνανίας, για οπλοκατοχή.

Σε βάρος ενός εκ των δραστών εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις. Κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και εκατόν δεκαπέντε φυσίγγια.
Συνελήφθησαν, χθες (27-7-2014), το απόγευμα, στο Λουτρό  Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, και του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών .
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου διέμεναν προσωρινά οι δυο δράστες, στο Λουτρό,  βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πολεμικό όπλο τύπου «καλάσνικοφ» και δύο γεμιστήρες με εκατόν δεκαπέντε φυσίγγια.
Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχειών του 24χρονου, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του δυο καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Βέροιας και Καστοριάς, για οπλοκατοχή, κλοπές, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών με συνολική ποινή φυλάκισης πάνω από οκτώ (8) έτη.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Ερημίτες Αγ. Όρους: Oι «κομάντος» της Θεοτόκου (Βίντεο + Φωτογραφίες)

 
Toυ Γιώργου Θεοχάρη από  agioritikovima.gr
Εδώ, όλα είναι διαφορετικά, η φύση, οι άνθρωποι, τα έργα τους!

Η καθαρότητα της Ερήμου είναι τέτοια που αγγίζει τα εσώψυχα σου. Η ψυχή σου γαληνεύει και αναζητά να γευτεί την πληρότητα. Τους συναντήσαμε στα απόκρυμνα καλύβια τους και μας μίλησαν για τη ζωή τους.

Το ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και διευθυντής του ''Αγιορείτικου Βήματος'', Γιώργος Θεοχάρης μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Για πρώτη φορά τηλεοπτική κάμερα φτάνει στα άδυτα της Αγιορείτικης ερήμου.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Πάτρα: Έγινε πόρνη με προαγωγό τον σύζυγο και πελάτη τον κουμπάρο

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από λίγες μέρες σε δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου της Πάτρας. Μια όμορφη καλλίγραμμη κυρία είχε επαγγελματικό ραντεβού για…
ερωτική συνάντηση με δύο άντρες, αλλά όταν έφτασε στο… "κόκκινο" δωμάτιο, διαπίστωσε ότι ο ένας από αυτούς που ήθελαν να απολαύσουν μαζί στιγμές πάθους ήταν ο… κουμπάρος της!
Το σοκ που υπέστησαν και οι δύο ήταν απερίγραπτό. Ο άνθρωπος που είχε στεφανώσει την κυρία μετά την αρχική του έκπληξη, άρχισε να την στολίζει με διάφορα κοσμητικά επίθετα, ζητώντας της παράλληλα εξηγήσεις.
Χάρη στην παρέμβαση του τρίτου της παρέας τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν και τότε η νεαρή γυναίκα εξήγησε στον κουμπάρο της πως τα οικονομικά προβλήματα την ανάγκασαν να κάνει το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. Του είπε πως από την στιγμή που την απέλυσαν από την τράπεζα στην οποία εργαζόταν, βρέθηκε σε απόγνωση επειδή είχε πάρει πολλά δάνεια και έτσι αναγκάστηκε να "βγει στο πεζοδρόμιο" και να μπει στο… δωμάτιο!
Τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν όταν ο κουμπάρος την απείλησε πως θα τα πει όλα στον σύζυγο της… Η νεαρή γυναίκα αντί να φοβηθεί και να τρομάξει, με ψυχραιμία του απάντησε πως ότι έκανε το έκανε με την γνώση του συζύγου της. Ο άντρας της μάλιστα την πήγαινε πολλές φορές όπως η ίδια εξήγησε στα ερωτικά ραντεβού, την περίμενε και την επέστρεφε σπίτι τους .
Όπως γράφει η εφημερίδα Star Press, μετά τα «εγκεφαλικά» που υπέστη ο κουμπάρος ζήτησε να φύγει από το δωμάτιο και όταν βγήκε από το ξενοδοχείο διαπίστωσε ότι πράγματι λίγα μέτρα πιο μακριά την κυρία περίμενε ο... άντρας της!

Σοκ: Ο κανίβαλος νοσοκόμος έκανε σεξ με πτώματα! (pics)

Ο κανίβαλος νοσοκόμος που σχεδίαζε να φάει μία 14χρονη μπορεί να είχε πρόσβαση σε νεκροτομεία!
 Ο Dale Bolinger κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα για τις βλέψεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης αφού σχεδίαζε να κακοποιήσει, να σκοτώσει και να φάει μία 14χρονη από τη Γερμανία.
Ο 58χρονος μπορεί να είχε σεξουαλική επαφή και με πτώματα, δήλωσαν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση.
«Ο ίδιος δήλωσε πως δεν το έχει κάνει αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αφού δεν ξέρουμε τι πρόσβαση είχε σε νοσοκομεία και νεκροτομεία» δήλωσε ένας αστυνομικός.
Ο ίδιος απολύθηκε από το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν στη Μεγάλη Βρετανία όταν μία επιστολή του στην οποία ανέφερε ότι φαντασιώνεται να τρώει ένα 5χρονο παιδί, δημοσιοποιήθηκε σε μία ιστοσελίδα με φετίχ!
Πηγή αναρτησης: www.newsbomb.gr          Πηγη φωτογραφιων: www.mirror.co.uk

Αλβανοί με Καλάσνικοφ στην Αμφιλοχία..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Το πλήρες φυσιγγίων όπλο μεταφέρεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχει χρησιμοποιηθεί.
Εγκαταλελειμμένο κτίριο στo Λουτρό Αμφιλοχίας είχαν ως κρησφύγετο οι δυο νεαροί Αλβανοί υπήκοοι, 21 και 24 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα, ύστερα από σχετική επιχείρηση της Ασφάλειας Αγρινίου.
Στο κτίριο βρέθηκε ένα πολεμικό όπλο Καλάσνικοφ,  δυο γεμιστήρες και 117 σφαίρες. Όπως διαπιστώθηκε ο ένας εκ των δυο Αλβανών στερούταν παντελώς εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν ήδη τουλάχιστον δυο καταδικαστικές αποφάσεις.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Χρήσιμες διευκρινίσεις για την φορολογία τών αγροτών.


Χρήσιμες διευκρινίσεις για τον τρόπο φορολόγησης αγροτών έδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων που είχε δεχθεί το υπουργείο Οικονομικών από φορείς των αγροτών που ήθελαν να υποβάλουν τροποιητικές δηλώσεις, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έδωσε χρήσιμες κατευθύνσεις τόσο για τη φορολόγηση των αγροτών.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της κ. Σαββαΐδου τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται με συντελεστή 13% υπό την προϋπόθεση ότι τα πωλούμενα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά από τον πωλητή τους-παραγωγό και δεν έχουν υποστεί μεταποίηση (στην έννοια της μεταποίησης δε συμπεριλαμβάνεται η απλή συσκευασία).
Στην περίπτωση ωστόσο που ο παραγωγός των παραπάνω προϊόντων πωλεί (λιανικώς ή χονδρικώς), παράλληλα με τα δικά του, και προϊόντα που έχει προμηθευτεί από άλλους παραγωγούς, τότε θεωρείται ότι ασκείται παράλληλα επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα και για τα έσοδα αυτά (δηλαδή για τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση προϊόντων τρίτων, και μόνο για αυτά) εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 26% – 33% (ανάλογα τα κέρδη).
newsbomb.gr

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Bραδιά Ρυθμικής Γυμναστικής από το Γυμναστικό Σύλλογο «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»

Bραδιά Ρυθμικής Γυμναστικής από το Γυμναστικό Σύλλογο «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»
Ανάρτηση από e-maistros.gr
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αμφιλοχίας, βραδιά Ρυθμικής Γυμναστικής από το Γυμναστικό Σύλλογο «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» .

Βραβεύσεις έγιναν στις αθλήτριες Γιαννακοπούλου Παναγιώτα,  Ζήση Ρέα και Καραγιάννη Μαρία για την Τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη κατηγορία γυναικών.

Επίσης βραβεύτηκε η αγωνιστική ομάδα του Συλλόγου που συμμετείχε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

Συλλήψεις για απόπειρα ομαδικού βιασμού

xbe1456d58c660771448ef8d6f9c381d2_L.jpg.pagespeed.ic_.ipcgNb6tEj
Σε χωριό του Δήμου Αγρινίου-Ιδιαίτερα προβληματική χαρακτηρίζεται η όλη κατάσταση-Συνελήφθη και ο πατέρας της ανήλικης για παραμέληση-Στον ανακριτή αύριο οι δύο επίδοξοι βιαστές.

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί την αστυνομία τις τελευταίες τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς μια παρέα ανδρών σε χωριό του Δήμου Αγρινίου προσπάθησε να βιάσει μια 15χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com δεν υπάρχει βιασμός, όπως βεβαίωσαν και οι γιατροί που εξέτασαν την ανήλικη, όταν μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, υπάρχει απόπειρα ομαδικού βιασμού εναντίων της, από παρέα ανδρών που συνδιασκέδαζαν. Ο ένας συνελήφθη το ίδιο βράδυ, ο άλλος χθες. Η αστυνομία είχε συλλάβει και τον πατέρα της ανήλικης, για παραμέληση, ο οποίος όμως αφέθη.
Ένας από τους δράστες είναι παντρεμένος με δύο μικρά παιδιά. Η κοπέλα τους γνώριζε και τους κατήγγειλε στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στην σύλληψή τους.
Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…  Πηγή agrinioreport.com

Σώστε τον τραπεζικό σας λογαριασμό από κατάσχεση

katasxeseiw logariasmoi

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι – φυσικά πρόσωπα θα διατηρούν έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες.
Στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή / και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.
Για τη γνωστοποίηση στη Φορολογική Διοίκηση του μοναδικού αυτού ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση / υπεύθυνη δήλωση, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).
Σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- λογαριασμός κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον ο φορολογούμενος επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο, πρέπει να γνωστοποιεί στην εφορία, υποβάλλοντας νέα αίτηση / υπεύθυνη δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του.
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει εξασφαλίσει ότι το πιστωτικό ίδρυμα έχει ήδη συσχετισμένο τον Α.Φ.Μ. του με τον λογαριασμό IBAN που ως (συν)δικαιούχος προτίθεται να δηλώσει στο περιβάλλον TAXISnet.
Επεξεργασία των αιτήσεων
Οι τράπεζες θα πρέπει να πληροφορούν την εφορία για τα εξής:
-Ο Α.Φ.Μ. δεν αντιστοιχεί σε πελάτη του πιστωτικού ιδρύματος,
-Ο δικαιούχος του δηλωθέντος τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) αντιστοιχεί σε διαφορετικό του αιτούντος τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό,
-Ο λογαριασμός είναι κλειστός,
-Ο αιτών τον ακατάσχετο στο TAXISnet λογαριασμό έχει άλλον – και όχι αυτόν – λογαριασμό περιοδικής πίστωσης μισθού, σύνταξης ή / και ασφαλιστικού βοηθήματος (υπό την προϋπόθεση της δυνατότητας αναγνώρισης από το πιστωτικό ίδρυμα),
-Επιτυχής δήλωση λογαριασμού στο πιστωτικό ίδρυμα.
Η ισχύς της παραπάνω διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων / υπευθύνων δηλώσεων, αρχίζει από 29 Ιουλίου 2014.
Πηγή sknews.gr & spirospero.gr

Eλεύθερη η κόρη του M. Καψή για την υπόθεση ναρκωτικών (@$%&)

Eλεύθερη η κόρη του M. Καψή για την υπόθεση ναρκωτικών
Aνάρτηση από-www.zougla.gr
Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η κόρη του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή, η οποία συνελήφθη χτες για κατοχή ναρκωτικών στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Η 22χρονη κατηγορείται για χρήση και κατοχή ναρκωτικών. Όσον αφορά τον 21χρονο φίλο της, ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στην οικία Αστυνομική Αρχή.

Φωτογραφίες από τα δικαστήρια Μυτιλήνης:

29 Ιουλίου ξεκινά η νέα εφαρμογή στο Taxisnet για το ακατάσχετο των λογαριασμών

 
Στις 29 Ιουλίου ανοίγει σύμφωνα με απόφαση της γ.γ δημοσίων εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στο οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξή τους, προκειμένου να τον σώσουν από την κατάσχεση.
Με την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου, απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσει κάποιος το ακατάσχετο του μισθού του (ή επιδόματος ή σύνταξης) μέχρι του ύψους των 1500 ευρώ, είναι να έχει δηλωθεί το IBAΝ στην σχετική εφαρμογή του Taxis.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο καταθέτης θα μπορεί να δηλώνει έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα ενώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τράπεζα θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ του.  spirospero.gr

Αποσύρεται εμφιαλωμένο νερό - Εντοπίστηκε εντερόκοκκος!


Αν είναι δυνατόν τι πίνουμε..
Την άμεση απόσυρση του εμφιαλωμένου νερού «Σέλι» από την ελληνική αγορά απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς, έπειτα από δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων, ανιχνεύτηκε αποικία εντεροκόκκων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και, ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου για τα εμφιαλωμένα νερά του έτους 2014, προέβη σε δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων του φυσικού μεταλλικού νερού, με την εμπορική επωνυμία «Σέλι», εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, με ημερομηνία λήξης 07/2014, αριθμό παρτίδας L 183141431, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «Σ. Μεντεκίδης Α.Ε.», Πηγή Βερμίου.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών του Γ.Χ.Κ. και αφορούσαν σε σειρά μικροβιολογικών παραμέτρων (κολοβακτηριοειδή, E.coli, εντερόκοκκοι, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfrigens), ανιχνεύτηκε μία αποικία εντεροκόκκων/ 250ml νερού, αντί απουσίας. Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη κανονικό και μη ασφαλές».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.    www.spirospero.gr

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη η κόρη του Μανώλη Καψή για ναρκωτικά.

 
 Πηγή ανάρτησης: www.zougla.gr

Στη σύλληψη της κόρης του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την εμπλοκή της σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με την 22χρονη έχει συλληφθεί και ένας 21χρονος φίλος και συγκάτοικός της.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης σταμάτησαν την 22χρονη εντός του λιμένα του νησιού, προκειμένου να την υποβάλουν σε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρέθηκε στην κατοχή της μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη, η οποία και κατασχέθηκε. Η κοπέλα τέθηκε υπό κράτηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ελέγχου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι της στην Αθήνα, όπου στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εντόπισαν μεταξύ άλλων ποσότητες της ίδια ναρκωτικής ουσίας, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

Προσοχή: Βίντεο με γυναίκα που γδύνεται στο Facebook κρύβει επικίνδυνο ιό...

Νέα απειλή για τους χρήστες στο Facebook. Όπως αναφέρει η Mirror τις τελευταίες ώρες ένας επικίνδυνος ιός μεταδίδεται μέσω του link ενός βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει μια γυναίκα να γδύνεται.
Ο συγκεκριμένος ιός επιτρέπει σε χάκερς να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία και τους υπολογιστές των χρηστών που κλικάρουν στον κακόβουλο σύνδεσμο.
Σύμφωνα με την Guardian η εταιρεία Bitdefender προειδοποιεί για την απάτη η οποία παροτρύνει τους χρήστες να πατήσουν στο link για να δουν το βίντεο σε κανάλι του YouTube. Στη συνέχεια ανοίγει ένας flash player και ο ιός εγκαθίσταται στους υπολογιστές των θυμάτων.
Ήδη αρκετοί είναι οι χρήστες που την έχουν «πατήσει» από τη νέα απάτη στο Facebook.

Read more: enter4news

Οι ομορφιές του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας (video & photos)

Ο Μύτικας είναι παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται σε μια μυτερή προεξοχή της στεριάς προς τη θάλασσα και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 774 κατοίκους.

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό το καλοκαίρι και είναι σημείο σύνδεσης με το νησί Κάλαμος, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Παρακολουθήστε πλάνα από τις ομορφιές του Μύτικα, μέσα από την κάμερα του Ανδρέα Κουτσοθανάση:
 
Πηγή ανάρτησης: www.aerasnews.gr
Πηγή όλων των φωτογραφιών: mytikaspress.blogspot.gr
 

Σε κατασκευαστικούς ρυθμούς και πάλι ο Αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία

Ηρεμία επικρατεί και πάλι στα εργοτάξια κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Το έργο που έχει απασχολήσει πολλές φορές με τα προβλήματα του την επικαιρότητα όπως φαίνεται έχει επανέλθει πλήρως σε κατασκευαστικούς ρυθμούς.
Από τις 4 εργολαβίες η πιο προχωρημένη, η ανατολική, που αποτελεί και την παράκαμψη Αμφιλοχίας δείχνει πως το έργο έχει φτάσει σε τελικό στάδιο και πιθανόν να είναι εφικτή η παράδοση του στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
Στις δύο ενδιάμεσες εργολαβίες τα εργοτάξια δουλεύουν με πιο εντατικούς ρυθμούς και όλοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η επιτάχυνση των έργων για να καταφέρουν να ολοκληρωθούν εντός του 2015.
Στο δυτικό τμήμα που "κλειδώνει" με την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιο-Πρέβεζα, εκεί παρουσιάζονται ακόμα κάποιες δυσλειτουργίες ενώ δεν έχουν κλείσει και τα θέματα απαλλοτριώσεων.
Σε γενικό επίπεδο, τα μεγάλα προβλήματα που είχαμε την Άνοιξη φαίνεται πως -προς το παρόν- έχουν ελαχιστοποιηθεί.
ypodomes.com

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εννιάχρονος παντρεύτηκε 62χρονη για 2η φορά

Ένα 9χρονο αγόρι έγινε ο νεότερος γαμπρός όλων των εποχών, αφού παντρεύτηκε μία γυναίκα κατά 53 χρόνια μεγαλύτερή του και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Το αγόρι με το αγγελικό προσωπάκι παντρεύτηκε την 62χρονη Helen Shabangu, σε μία τελετή στην Mpumalanga, στη Νότιο Αφρική.


Πέρυσι, ο Saneie Masilela και η σύζυγός του είχαν ξαναπαντρευτεί σε παρόμοια παραδοσιακή τελετή.


Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι του χωριού, που ένιωσαν οργή για το μυστήριο, αφού ο Saneie είναι ένα μικρό και αθώο παιδάκι.


Αξίζει να σημειωθεί όμως και μία ακόμα περίπτωση, αυτή ενός άνδρας στη Σομαλία, ηλικίας 112 ετών που ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με μία νεαρή, κατα 95 χρόνια μικρότερή του.


Ο Ahmed Muhamed Dore, που ήδη είχε 13 παιδιά με τις προηγούμενες 5 συζύγους του, παντρεύτηκε τη 17χρονη Safia Abdulleh, τον Οκτώβριο του 2009, προκαλώντας αντιδράσεις, αφού η νύφη ήταν τόσο νεότερή του, ώστε να μπορεί να είναι δισέγγονή του.                                                  www.westnews.gr

Δείτε φωτογραφίες απο τον γάμο!!!!

Το πιο αστείο VIDEO του Μουντιάλ

 
  Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο δημιουργήθηκε για να μας κάνει να ξαναζήσουμε το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο έτσι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. H βοήθεια του Photoshop καμιά φορά μπορεί να κάνει και θαύματα. Φυσικά δεν λείπει και η συμμετοχή Καραγκούνη!
Μπορεί να έχει περάσει πάνω από μια βδομάδα από το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο δεν γίνεται κανείς να σταματήσει να ασχολείται μαζί του.
Οι τρομερές δυνατότητες του photoshop επέτρεψαν να δημιουργηθεί ένα φοβερό VIDEO με χαρακτηριστικές στιγμές του Μουντιάλ έτσι όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί.
Το βίντεο είναι σχετικά βίαιο, καθώς περικλείει σκηνές με φωτιές και κεφάλια που πετάνε στον αέρα, όμως το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ξεκαρδιστικό. Φυσικά δεν λείπει και η συμμετοχή Καραγκούνη!
 





ΝΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑ: Απαιτείται άμεσα αναπροσαρμογή των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου

Aπό xiromeronews
-Έργο-πρότυπο για την χώρα η Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου
-Απαιτείται άμεσα αναπροσαρμογή των διοδίων – το έργο  πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους

   Την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου επισκέφθηκε η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας (Γέφυρα Α.Ε.) κ. Γιάννη Φρέρη, με συνεργάτες του κι εργαζόμενους.
     O κ. Φρέρης ενημέρωσε την Βουλευτή για το ιστορικό του έργου, τα οικονομικά και τεχνικά χαρακτηριστικά της μελέτης και της κατασκευής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην  χρηματοδότηση,  την συντήρηση με εξειδικευμένο προσωπικό, την αειφορία και την εύρυθμη λειτουργία της Γέφυρας, την ευθύνη της οποίας έχει η εταιρεία............

Mara Salvatrucha....Η πιο σκληρή συμμορία της Αμερικής και το μεγάλο κεφάλι! (Video)

Mara Salvatrucha ή αλλιώς MS-13. Δύο λέξεις που προκαλούν ρίγος στο Λος Άντζελες, καθώς αποτελούν την πιο σκληροτράχηλη συμμορία της Αμερικής.

Τα μέλη της δραστηριοποιούνται στον Καναδά, το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική. Ξεχωρίζουν από τα άπειρα τατουάζ που φέρουν στο σώμα τους, με προεξέχουσα φυσιογνωμία τον Heriberto Martinez, ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια, πρώην μποξέρ , μέτριας καριέρας, αλλά εγκληματίας στυγνός και επικίνδυνος.

Σαν σήμερα... Η πτώση της χούντας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα

http://www.koinignomi.gr/sites/default/files/styles/body/public/paper_version/2014/07/de997f45d4931e7f83571826e98263e5.jpg?itok=V_cNYPfL
Στις 23 Ιουλίου 1974 η επτάχρονη δικτατορία της 21ης Απριλίου, υπό το βάρος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, κατέρρευσε.
Οι στρατιωτικοί παρέδωσαν την εξουσία στους πολιτικούς και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας, επικεφαλής της κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας» τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 24ης Ιουλίου. Από την ημέρα αυτή αρχίζει η εποχή της «Μεταπολίτευσης», η λαμπρότερη ίσως περίοδος της πολιτικής ιστορίας του ελληνικού κράτους.
Η γενική επιστράτευση που κηρύχτηκε στις 21 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ήταν χαώδης και ανοργάνωτη και κατέδειξε την τραγική κατάτασταση που βρισκόταν ο Ελληνικός Στρατός, μετά από επτά χρόνια δικτατορίας.
Η κυβέρνηση Ανδρουτσόπουλου, που ήταν υποχείριο του “αόρατου δικτάτορα” Δημητρίου Ιωαννίδη, ήταν ανίκανη να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Έτσι η προσφυγή στους πολιτικούς ήταν μονόδρομος για την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.
Το πρωί της 23ης Ιουλίου, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γρηγόριος Μπονάνος και οι αρχηγοί του Στρατού, αντιστράτηγος Ανδρέας Γαλατσάνος, Ναυτικού, αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης και Αεροπορίας, αντιπτέραρχοςΑλέξανδρος Παπανικολάου σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη διατύπωσαν την άποψη ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας στους πολιτικούς. Στην συνέχεια ο Γκιζίκης κάλεσε τον Ιωαννίδη και του ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του στρατεύματος, χωρίς ο αυτός να αντιδράσει.

Το κρίμα στο λαιμό σας - Τετραπληγική πέθανε επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα

Μία τετραπληγική γυναίκα έχασε σήμερα το μεσημέρι τη ζωή της επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα. Το τραγικό αυτό γεγονός συνέβη στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των Νέων Χανίων.
Η άτυχη γυναίκα ήταν τετραπληγική εδώ και 15 χρόνια και υποστηριζόταν μηχανικά.
Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ «έκοψε» το ρεύμα στο σπίτι της εξαιτίας οφειλών, τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή σταμάτησαν να δουλεύουν με συνέπεια να αφήσει την τελευταία της πνοή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας φανερά οργισμένοι έσπευσαν στο αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Αυτή είναι η Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων,της λαμογιάς και των αυτοκτονιών.
Να τη χαίρεστε Εθνοπατέρες.                                                                                  Πηγήwww.spirospero.gr

"Οσμή" πολέμου και στο ποδόσφαιρο. Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές

Attack: Protestors storm the pitch and appear to attack the Maccabi Haifa players

"Οσμή" πολέμου και στο ποδόσφαιρο σε φιλική αναμέτρηση της Μακάμπι Χάιφα από το Ισραήλ με αντίπαλο τη γαλλική Λιλ, σε αυστριακό έδαφος, όταν ομάδα Παλαιστινίων που βρισκόταν στις εξέδρες επιτέθηκε στους Ισραηλινούς ποδοσφαιριστές, διακόπτοντας τον αγώνα.

Η ομάδα των Παλαιστίνιων που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το φιλικό της Λιλ με τη Μακάμπι, φώναζε συνθήματα κατά του Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχαν μαζί τους σημαίες της Παλαιστίνης, αλλά και της Τουρκίας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο 85ο λεπτό του αγώνα με την αντίδραση της αστυνομίας να έρχεται αρκετά καθυστερημένα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από Ισραηλινές πηγές, κανένας από τους ποδοσφαιριστές δεν τραυματίστηκε.

Δείτε το σχετικό video και φωτογραφίες από www.dailymail.co.uk

Δυτ. Ελλάδα: Θλιβερή πρωτιά - Ρεκόρ για τους πνιγμούς στις παραλίες


Δυτ. Ελλάδα: Θλιβερή πρωτιά - Ρεκόρ για τους πνιγμούς στις παραλίες
Αρνητική πρωτιά σημειώνει κάθε καλοκαίρι η χώρα μας στους πνιγμούς.
Ήδη μέχρι στιγμής 124 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε κάποια παραλία της χώρας. Και στην Δυτική Ελλάδα οι αριθμοί τρομάζουν. Για πολλούς συνανθρώπους μας, η χαρά της θάλασσας μετατράπηκε σε τραγωδία. Σχεδόν τρεις άνθρωποι χάνουν την ζωή τους καθημερινά σε κάποια παραλία της χώρας μας.
Από την πρώτη Ιουνίου μέχρι και χθες, σε διάστημα 50 περίπου ημερών έχουν καταγραφεί 124 περιστατικά θανάτου από πνιγμό, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ήταν 96. Στην Δυτική Ελλάδα έχουν πνιγεί πάνω από 15 άτομα. Οι περισσότεροι πνιγμοί σημειώνονται τις μεσημεριανές ώρες. Γεγονός που δείχνει σύμφωνα με τα στοιχεία, ότι πολλοί από τους λουόμενους δεν γνωρίζουν τους  βασικούς κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.
Η κατανάλωση τροφής και αλκοόλ, είναι οι δυο βασικές αιτίες πνιγμού στη χώρα μας. Ακολουθούν τα παθολογικά αίτια, αλλά και η άγνοια κολύμβησης.

Το αλκοόλ προκαλεί λιποθυμία στους ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει με το φαγητό. Στην προσπάθεια να κολυμπήσουμε, εκείνη τη στιγμή γίνεται η πέψη, καταπίνουμε για να πάρουμε αέρα και το φαγητό πάει στους πνεύμονες.www.patrasevents.gr

Σχολική εορτή, αντί για αργία, των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

po-loverdos 
«Για το σχολικό έτος 2014-15 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Αγιορείτικο Bήμα για την απόφαση του υπουργείου -έπειτα από επιστολή της Ιεράς Συνόδου- να τροποποιήσει τον χαρακτηρισμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από αργία σε σχολική εορτή, όπως εδώ και χρόνια ισχύει για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Λοβέρδος εκφράζει ουσιαστικά την πεποίθησή του ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι ως προς τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία, το οποίο «βοηθά στην κατανόηση της Ορθόδοξης Παράδοσης και εκφράζει τον θρησκευτικό πολιτισμό μας στο πλαίσιο ενός διαπολιτισμικού διαλόγου». www.agriniopress.gr

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Στα ίχνη 43χρονου η αστυνομία για την εξαπάτηση του 78χρονου στο Αμπελάκι Βάλτου

Χθες το μεσημέρι σε καφενείο στο Αμπελάκι Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ζευγάρι προσέγγισε έναν 78χρονο σε καφενείο και προσποιούμενοι τους γνωστούς του γιου του, τον εξαπάτησαν.
 
Συγκεκριμένα, ζήτησαν για λογαριασμό του γιου του 78χρονου  400 ευρώ, ο ηλικιωμένος τους έδωσε 100 ευρώ και στη συνέχεια όταν ανακαλύφθηκε η απάτη κάλεσε την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Αμφιλοχίας έδειξαν φωτογραφία  στον 78χρονο για ταυτοποίηση του δράστη και αφού αναγνώρισε στο πρόσωπο του 43χρονου από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας τον άνδρα που χθες μαζί με μία γυναίκα (πιθανότατα την σύζυγό του) τον εξαπάτησαν, η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους.
Εις βάρος του 43χρονου εκκρεμούν και άλλες παρόμοιες δικογραφίες για εξαπάτηση, καθώς φαίνεται πως το έχει κάνει «επάγγελμα» και η αστυνομία εκτός από το πρόσωπό του γνωρίζει και το αυτοκίνητό του.                                                                                                               aerasnews.gr

Μαργαρίτα Παπανδρέου, μια καλλονή από το Αγρίνιο!!! (Photos)

9
Μαργαρίτα Παπανδρέου, μια καλλονή από το Αγρίνιο που της κάνουν πλάκα για το όνομά της  
 Στα 24 της χρόνια η καλλονή από το Αγρίνιο έχει βαρεθεί να ακούσει αστεία για το διάσημο ονοματεπώνυμο της.
Το µόντελινγκ ήρθε στη ζωή της από την υπερηφάνεια της εκτός έδρας φοιτήτριας Ψυχολογίας η οποία δεν ήθελε να επιβαρύνει οικονοµικά τους πολύτεκνους γονείς της.
Η µετακόµιση από το Αγρίνιο στην Αθήνα και η ανάγκη για χαρτζιλίκι οδήγησαν τη Μαργαρίτα Παπανδρέου µέχρι την πόρτα γνωστής σχολής µοντέλων.
Οπως λέει η ίδια, «ουσιαστικά ήθελα να ανεξαρτητοποιηθώ από νωρίς προκειµένου να ζω καλύτερα χωρίς να επιβαρύνω τον οικογενειακό προϋπολογισµό. Η οικογένειά µου είναι επταµελής και είναι αυτονόητο ότι υπάρχει ένα σχετικό ζόρισµα. Η µητέρα µου είδε την απόφασή µου να δουλέψω πολύ θετικά. Ο πατέρας µου, παρόλο που έχει στενή σχέση µε τον καλλιτεχνικό χώρο δουλεύοντας επί χρόνια στο ∆ΗΠΕΘΕ Αγρινίου, ήταν περισσότερος διστακτικός».
Σύντοµα θα βρεθεί στα Καλλιστεία του AΝΤ1, στα οποία θα κερδίσει την κορδέλα της Αναπληρωµατικής Μις Ελλάς. Κατόπιν µια επαγγελµατική πρόταση θα τη φέρει στην Τουρκία και αργότερα στη µακρινή Ταϊλάνδη.

Αυτοθυσία αστυνομικού σώζει λουόμενο στη Βόνιτσα

 http://www.antinews.gr/Eleutheros-tupos/bonitsa-sullipsi-19axronou-albanou-gia-apopeira-biasmou/bonitsa-sullipsi-19axronou-albanou-gia-apopeira-biasmou.jpg
Για αυτοθυσία αστυνομικού που υπηρετεί στο Τμήμα Βόνιτσας κάνουν λόγο μαρτυρίες στο agrinionews.gr, αναφορικά με περιστατικό που σημειώθηκε πριν δύο ώρες στην παραλία της πόλης.

Σύμφωνα με αυτές, ηλικιωμένος ,περίπου 75 ετών, λουόμενος αντιμετώπισε κίνδυνο πνιγμού όντας σε απόσταση 250 μέτρα από την ακτή.
Στην παραλία επικράτησε ανησυχία και αναστάτωση μέχρις που αστυνομικός έσπευσε, έβγαλε τη στολή και βούτηξε αμέσως καταφέρνοντας  να βγάλει τον λουόμενο από τη θάλασσα.
Ο ηλικιωμένος εξετάζεται τώρα στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας καθώς αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέος επικίνδυνος ιός "χτυπά" φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα!


Νέο Δελτίο τύπου ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος για έναν νέο και άκρως επικίνδυνο ιό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, το δελτίο τύπου αναφέρει:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Crypto locker Ransomware.

Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.). Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα “μπλοκαρίσματος” του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom).

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες - Έρχονται καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι


Στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Συγκεκριμένα το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναφέρει:
Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, τη δυτική και βόρεια ηπειρωτική χώρα που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.                                 thebest.gr

Ενημέρωση για τους πολύτεκνους

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Για σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημερώνει τα μέλη του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
1)Σας υπενθυμίζουμε ότι η τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά των μελών μας που θα εγγραφούν στην πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου την περίοδο 2014-2015, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του EMILEON SPOR CENTER την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.00. Καλούμε τους γονείς να καταθέσουν εγκαίρως στη γραμματεία του Συλλόγου μας βεβαίωση εγγραφής των παιδιών τους, προκειμένου να οργανωθεί άρτια η εκδήλωση ,κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθούν σχολικά είδη στα παιδιά και θα ακολουθήσει δεξίωση.
2)Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 και από ώρα 7.00 μέχρι 9.30 θα τελεσθεί  ΄Ορθος-Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων συναδέλφων μας, στην ιερά Μονή Βλοχού. Μετά το πέρας θα ακολουθήσει δεξίωση στο αρχονταρίκι της Μονής.
Καλείστε άπαντες να τιμήσετε με την παρουσία σας την πνευματική αυτή εκδήλωση.

Σε 12 δόσεις η εφορία

φορολογικη
Τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθούν τόσο ο φόρος εισοδήματος (που περιλαμβάνει και την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελείας) όσο και ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων. Οσοι φορολογούμενοι γνωρίζουν, ακόμα και εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, έχουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 12 μηνιαίες δόσεις.
Μπορούν, δηλαδή, πριν το χρέος τους γίνει ληξιπρόθεσμο να υπαχθούν στην «πάγια» ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια θα πληρώσουν αυξημένους τόκους για την αποπληρωμή των οφειλών στην εφορία. Πάντως οι φορολογούμενοι δεν φαίνεται να επιλέγουν τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για την εξόφληση των οφειλών τους, διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε σε αυτές. Μάλιστα, από τα 2,6 εκατομμύρια των οφειλετών, έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις λιγότεροι από 153.000.

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Εξαπάτηση ηλικιωμένου στο Αμπελάκι!!

Άλλη μια περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένου σε χωριό της Αιτωλοακαρνανίας εξετάζουν οι διωκτικές αρχές.
Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι σε καφενείο στο Αμπελάκι του Βάλτου, ένα ζευγάρι προσέγγισε 78χρονο και του συστήθηκε ως φιλικό ζευγάρι του γιου του. Σύμφωνα με την καταγγελία, το ζευγάρι, που ήταν καλοντυμένο και ευγενικό, υποστήριξε πως ο γιος του 78χρονου έχει ανάγκη από χρήματα και τον έπεισαν να μεταβούν στην οικία του, όπου και τους έδωσε 100 ευρώ.
Ο  άνδρας και η γυναίκα στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και ο ηλικιωμένος που τελικά κατάλαβε την απάτη  ενημέρωσε την Αστυνομία.
Αναζητήσεις για τους δράστες της εξαπάτησης στην περιοχής ενεργούν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της Αμφιλοχίας και της Ασφάλειας του Αγρινίου.  

Αναζωπυρώνεται η διαμάχη για την εκτροπή του Αχελώου.

axeloos-mesoxora-thumb-large
«Φωτιές» εξακολουθεί να ανάβει η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου.
Παρά την πέμπτη ακύρωση του έργου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον περασμένο Ιανουάριο, τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος δρομολογούν και πάλι, το καθένα από τη δική του σκοπιά, τις διαδικασίες για την επανέναρξη των έργων, την ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς και της σήραγγας εκτροπής. Το γεγονός έφερε σε σύγκρουση την προηγούμενη εβδομάδα τους Οικολόγους Πράσινους με το ΤΕΕ και το ΓΕΩΤΕΕ της Θεσσαλίας και, όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια.
Αφορμή για την «αναζωπύρωση» των εντάσεων ήταν μια δήλωση του υπουργού Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδη στα τέλη Ιουνίου υπέρ της ολοκλήρωσης του φράγματος της Συκιάς ως υδροηλεκτρικού έργου. «Αποτελεί εγκληματική αμέλεια το γεγονός ότι δεν γίνονται τα υδροηλεκτρικά έργα της Μεσοχώρας και της Συκιάς», ανέφερε. «Στον τόπο αυτό υπάρχουν δικαστήρια τα οποία σταμάτησαν για 20 χρόνια το έργο αυτό. Τα δικαστήρια έχουν βγάλει μια απόφαση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε. Ως αρμόδιος υπουργός για τις υποδομές πολύ γρήγορα θα έχω πρόταση για τη Μεσοχώρα και τη Συκιά, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Διαχειριστικό σχέδιο

Πως να φορτίζετε σωστά την μπαταρία του laptop σας!


Η λανθασμένη χρήση της μπαταρίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση θερμοκρασίας, φωτιάς ή ακόμα να οδηγήσει σε ατυχήματα. Γιαυτό λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε χρήσιμες οδηγίες και τρόπους χρήσης της μπαταρίας αλλά και γενικές πληροφορίες.

Ξεκινάμε λοιπόν:

1. Πριν την πρώτη χρήση, φορτίστε την μπαταρίας ενώ βρίσκεται στον υπολογιστή πλήρως στο 100%. Κατόπιν, εκφορτίστε την έως το 15% περίπου και φορτίστε την ξανά.

2. Σημαντικό είναι να φορτίζετε την μπαταρία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 10οC και 30οC. Η ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας είναι μεταξύ 0οC και 40οC.

3. Οι νέες μπαταρίες είναι τεχνολογίας Lithium – Ion και άρα δεν έχει το φαινόμενο μνήμης. Το να την εκφορτίζεται πλήρως, μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα, διότι την φέρνει στα όρια της αντοχής της. Αντί αυτού η σωστή χρήση επιβάλλει να κάνετε περιοδικές εκφορτίσεις έως το 20%-30% και συχνές φορτίσεις

Το ξενοδοχείο των γυμνιστών στο Παραδείσι της Ρόδου..


 
Η ιδιοκτήτρια κ. Κική Χατζησταματίου, μιλά για τον επίγειο παράδεισο των γυμνιστών που έστρεψε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας
Η Ρόδος απέκτησε το δικό της ξενοδοχείο γυμνιστών μετά την Κρήτη και την Πελοπόννησο!
Ο επίγειος παράδεισος για τους εραστές του γυμνισμού βρίσκεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε ξενοδοχείο του Παραδεισίου, όπου χωρίς φύλλο συκής οι φυσιολάτρες από κάθε γωνιά του κόσμου μπορούν να χαλαρώσουν, να κολυμπήσουν στην πισίνα, να κάνουν μασάζ. Το Naturist Angel (Φυσιολάτρης άγγελος) άνοιξε τις πύλες του στις 29 Απριλίου και τους περιμένει!

Είχα περιέργεια να μάθω ποιος το ‘κανε αυτό στη Ρόδο! Ποιος έξυπνος… Είναι η Κική Χατζησταματίου και η Καίτη Μπιλιά, που συνεταιρίστηκαν με δύο μέλη της Ομοσπονδίας Γυμνιστών και πρωτοτύπησαν. Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, τα ξένα μέσα ενημέρωσης τις ψάχνουν για δηλώσεις και… όλα χρειάζονται, η ιδέα συχνά έχει τη μεγαλύτερη αξία!

Όλοι ρωτάνε ποιος είχε αυτή την έξυπνη ιδέα να λειτουργήσει ξενοδοχείο για γυμνιστές στη Ρόδο!
Είμαστε η Κική Χατζησταματίου και η Καίτη Μπιλιά, Ροδίτισσες, εγώ ζω στο Παραδείσι και η αδελφή μου η Καίτη, στη Σορωνή.

Και η ιδέα αυτή πώς προέκυψε;


Από το πανηγύρι της Φλωριάδας... στο Νοσοκομείο της Άρτας 31 άτομα!!!

Από το πανηγύρι της Φλωριάδας στο Νοσοκομείο της Άρτας 31 άτομα
Πηγή ανάρτησης: e-maistros.gr
Ξινό τους βγήκε το γλέντι στο πανηγύρι του χωριού. Τριάντα ένας άνθρωποι κατέληξαν στο Νοσοκομείο της Άρτας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.
Όλα έγιναν στο χωριό της Φλωριάδας  δήμου Αμφιλοχίας  όπου γιορτάζονταν  τον Προφήτη Ηλία. Κάποιο από τα εδέσματα που προσφέρονταν, φαίνεται ότι δεν ήταν φρέσκο κι υγιεινό…
Έτσι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το πανηγύρι γρήγορα και να καταλήξουν στα έκτακτα περιστατικά του Νοσοκομείου Άρτας για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Και οι τριάντα ένας παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα, τα οποία πάντως δεν ήταν βαριάς μορφής κι έτσι εξήλθαν αφού έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους.
Από το σύνολο των ατόμων, μόνο ένας έχει παραμείνει για νοσηλεία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Άρτας.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ποιοι χάνουν ποιοι κερδίζουν από τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ


Ποια νοικοκυριά χάνουν από 7,6 έως 60,56 ευρώ τον χρόνο – Ποιοι ωφελούνται και γιατί – Από πότε θα ισχύσουν τα νέα τιμολόγια

Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ ζημιώνουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά.
Τα νοικοκυριά εκείνα που μέχρι σήμερα εμφάνιζαν και τη μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Είτε πρόκειται για μικρές κατοικίες είτε για δευτερεύουσες κατοικίες είτε για νοικοκυριά, το γεγονός είναι ένα: η τιμή της κιλοβατώρας αυξάνεται κατά 21,4% για τις κατοικίες με τετραμηνιαία κατανάλωση μικρότερη των 800 Kwh ανά τετράμηνο.
Στον τελικό λογαριασμό, αυτό σημαίνει αύξηση του ποσού από 7,78% έως 11,1%. Και σε επίπεδο ευρώ, οι επιπτώσεις περιγράφονται με τα ακόλουθα παραδείγματα:
1.     Νοικοκυριό που μέχρι σήμερα κατανάλωνε 200 KWh θα πληρώνει 44,21 ευρώ ανά τετράμηνο αντί για 40,43 ευρώ. Ο λογαριασμός θα αυξηθεί κατά 9,35% και η ετήσια επιβάρυνση θα ανέλθει στα 15,12 ευρώ.
2.     Νοικοκυριό που κατανάλωνε ή καταναλώνει 600 Kwh θα πληρώνει 115,75 ευρώ ανά τετράμηνο αντί για 104,4 ευρώ. Η επιβάρυνση θα ανέβει στα 11,35 ευρώ το τετράμηνο ή στα 45,4 ευρώ τον χρόνο
3.     Όσο για το νοικοκυριό με τις 800 κιλοβατώρες από 136,38 ευρώ θα πληρώνει 151,52 ευρώ δηλαδή θα υποστεί επιβάρυνση 60,56 τον χρόνο.
Τα τιμολόγια όλων των άλλων οικιακών πελατών που καταναλώνουν περισσότερες από 800kWh το τετράμηνο παραμένουν αμετάβλητα, όπως επίσης δεν αλλάζει και η χρέωση του νυχτερινού τιμολογίου το οποίο χρησιμοποιείται διεθνώς και σε ευρεία κλίμακα, με στόχο την προώθηση της ορθολογικής χρήσης ενέργειας. 

Για ποιούς θα υπάρξουν μειώσεις 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, εκτός από τις αυξήσεις που προαναφέρθηκαν, θα υπάρξουν και μειώσεις σε ορισμένες κατηγορίες τιμολογίες οι οποίες έχουν ως εξής: 
Μειώσεις στα τιμολόγια περίπου 1,4 εκατομμύρια καταναλωτών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (γραφεία, μικρά εμπορικά καταστήματα, φούρνοι, εργαστήρια, μικρές βιοτεχνίες, συνεργεία, επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, κτίρια γραφείων, μεγάλα καταστήματα, μεσαίου μεγέθους βιοτεχνίες, λοιπές παραγωγικές μονάδες κλπ) καθώς και κοινόχρηστους χώρους.

* Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, για τη μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών, περιλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων, η μεσοσταθμική μείωση είναι 3,4% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με κατανάλωση 2.000 kWh το τετράμηνο, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €3,7/μήνα.

 * Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ22, η μεσοσταθμική μείωση είναι 1% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με τριφασική παροχή και μηνιαία κατανάλωση 7.000 kWh, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €11,6/μήνα.

* Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ23, η μεσοσταθμική μείωση είναι 2,2% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με μονοφασική παροχή και κατανάλωση το τετράμηνο 2.750 kWh την ημέρα και 2.250 kWh τη νύχτα, η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €6 /μήνα.

Καμιά μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο 


Το σύνολο των ευάλωτων καταναλωτών και ενταγμένων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν επηρεάζεται καθόλου και δεν υπάρχει καμία μεταβολή. Οι δικαιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν έως και 49% έκπτωση.

Όσοι έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες και είναι η πρώτη τους κατοικία, καλούνται να υποβάλουν μια απλή αίτηση στο Διαχειριστή του Δικτύου στο www.deddie.gr  και ακόμα πιο εύκολα για πελάτες ΔΕΗ με ένα τηλεφώνημα στο 11770, προκειμένου να εξεταστεί εάν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της Πολιτείας.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί 565.000 καταναλωτές (Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα, Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, Άνεργοι, Άτομα με αναπηρία, Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, Πολύτεκνοι). Με τη πρόσφατη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την Πολιτεία ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Φτιάξε το δικό σου κλιματιστικό με ελάχιστο κόστος (Βίντεο)


Αυτός ο άντρας έφτιαξε το δικό του κλιματιστικό με απλά αντικείμενα και ξόδεψε μόλις 30$

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά μόλις δεις το βίντεο θα καταλάβεις ότι είναι πολύ απλό....

Αιτωλοακαρνανία: Ξαφνικός θάνατος για τους αγρότες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Απώλειες 30 εκατ. το χρόνο στην Αιτωλοακαρνανία: Το κρίσιμο θέμα της νέα ΚΑΠ (2015-2020) και τις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ παρουσίασε στο Παπαστράτειο ο γενικός διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιάννης Κολυβάς. Κριτική από Θωμά Κουτσουπιά για την αδιαφορία Περιφέρειας, Δήμων, Βουλευτών.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, κάτι που όπως επισημάνθηκε έγινε μόνο στο Αγρίνιο, λόγω της αγωνίας και της πίεσης που άσκησε η Ένωση Αγρινίου, η ΠΑΣΕΓΕΣ, αυτή τη φορά δια του γενικού της διευθυντή κ. Γιάννη Κολυβά, παρουσίασε τα εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί σχετικά με τον τρόπο «επένδυσης» των κοινοτικών κονδυλίων στη γεωργία και την κτηνοτροφία, εστιάζοντας στις μεταβολές που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ… και στα όσα θα επακολουθήσουν αν το υπουργείο επιμείνει στην επιλογή του μοντέλου των τριών περιφερειών.

Πνιγμός ηλικιωμένου πριν από λίγα λεπτά στην παραλία της Αμφιλοχίας..

 Πνιγμός  πριν από λίγα λεπτά στην παραλία της Αμφιλοχίας
Από e-maistros.gr
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από την παραλία της Αμφιλοχίας ηλικιωμένος πριν από μερικά λεπτά. 
Τον άτυχο άντρα αντιλήφθηκε ιδιοκτήτης καφετέριας, ο οποίος χωρίς να διστάσει βούτηξε στη θάλασσα και τον έβγαλε στη στεριά.
Το Λιμενικό κατέφτασε εγκαίρως στο τόπο του τραγικού συμβάντος και αφού έγιναν προσπάθειες ανάνηψης παρέχοντας πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ταυτότητα του ηλικιωμένου, αφού δεν είναι γνωστό το σημείο όπου ξεκίνησε το κολύμπι.
Τα ακριβή στοιχεία του διερευνά το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας. Παρακαλείται όποιος εντοπίσει ή γνωρίζει κάτι σχετικά με το γεγονός, να επικοινωνήσει με το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας στο τηλ. 26420 22340

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Δήμο Αμφιλοχίας

Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ
   Παρασκευή 25 Ιουλίου
• Βραδιά Ρυθμικής Γυμναστικής με το Γυμναστικό Σύλλογο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”
Λιμάνι, ώρα 21:30
Κυριακή 27 Ιουλίου
• Θαλάσσιες Επιδείξεις. Ναυτικός Όμιλος Αμφιλοχίας και Ν.Ο.Αστακού. Μαρίνα Αμφιλοχίας, ώρα 8.30π.μ
• Μουσική Βραδιά. Φιλαρμονική Δήμου Αμφιλοχίας. Λιμάνι, ώρα 21:30
Δευτέρα 28 Ιουλίου
• Επίδειξη πολεμικών τεχνών. Πυγμαχικός Σύλλογος Αμφιλοχίας Λιμάνι Αμφιλοχίας
• Μουσικη Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου, Πλατεία Θυάμου
Σάββατο 2 Αυγούστου
Βαρκαρόλα
Τετάρτη 6 Αυγούστου
• Χορευτικά του Δήμου μας (Λουτρού, Ανοιξιατίκου, Κεχρινιάς, Μπούκας)
ΠΑΝΑΚΑΡΝΑΝΕΙΑ

Συνταγές για απολαυστικές γρανίτες φρούτων

 
από Μάρα Κρητικού 
Η γρανίτα αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Γίνεται εύκολα, δεν έχει πολλές θερμίδες και είναι απίστευτα απολαυστική και γευστική! Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε γρανίτες λεμόνι, φράουλα, καρπούζι, πορτοκάλι και βασιλικού-lime εύκολα και γρήγορα, χωρίς παγωτομηχανή.

Γρανίτα φράουλα

Υλικά

2/3 του φλιτζανιού νερό
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
5 φλιτζάνια φράουλες
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!

 http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120914/low/assets_LARGE_t_183762_54109039.JPG
Αναπολείς τις καλοκαιρινές διακοπές και σε πιάνει μια μελαγχολία που είτε αργούν είτε δεν θα τις «γευτείς» φέτος;
Έχουμε μια πρόταση για να αναθεωρήσεις τουλάχιστον γι αυτό το Σαββατοκύριακο του Ιουλίου! Επικεντρωθήκαμε σε ένα όμορφο «κρυμμένο» νησάκι στο οποίο θα κάνεις βόλτες που θα σε κάνει να μπεις στο κλίμα του καλοκαιριού.

Πάμε… Τριζόνια Φωκίδας!

Τα Τριζόνια είναι ένα καταπράσινο νησί και σε πολλούς άγνωστο! Αυτό το νησί έχει πολλές ιδιαιτερότητες όπως του ότι διαθέτει ένα πανέμορφο φυσικό λιμάνι, για πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοικά.
Τα Τριζόνια, με έκταση μόλις 2,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι το μεγαλύτερο στο σύμπλεγμα των νησιών του Κορινθιακού μαζί με τα ερημονήσια Αϊ-Γιάννης και Πλανέμι.
Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει να πήραν το όνομά τους από πάντρεμα των λέξεων «τρία νησιά», ενώ άλλοι λένε ότι τα λιλιπούτεια νησάκια της Φωκίδας, αντίκρυ από το Αίγιο, βαφτίστηκαν έτσι από τα πολλά τριζόνια και το μελωδικό τραγούδι τους τις καλοκαιρινές νύχτες.
Μπορεί να είναι μικρό αλλά θαυματουργό! Θα ξεκουραστείτε και θα απολαύσετε υπέροχες στιγμές!

ΛΕΦΤΕΡ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: Ο θρυλικός Ρωμιός που λάτρεψαν οι Τούρκοι

source pic: milliyet.com.tr
Η ελληνική του καταγωγή δεν στάθηκε εμπόδιο για να αγαπηθεί από τους Τούρκους και να γίνει ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χώρας. Στο τελευταίο «αντίο» ο Ταγίπ Ερντογάν τον κατευόδωσε στο γήπεδο της Φενερμπαχτσέ παρουσία χιλιάδων οπαδών

Το σύνθημα «Ver Leftere Yazsin Deftere» («Δώσε στον Λευτέρη, θα γράψει στο τεφτέρι») δονούσε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο «Σουκρού Σαρφάτσογλου» της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνόδευε το φέρετρο με τον θρυλικό Ρωμιό ποδοσφαιριστή που δοξάστηκε όσο κανένας Τούρκος συνάδελφός του στη γειτονική χώρα και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι ήταν παρόντες και εκατομμύρια άλλοι παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε ζωντανή σύνδεση.

Στύρα Ευβοίας: Ξεχείλισε η οργή για τον ταβερνιάρη που σκότωσε με καρέκλα αδέσποτο σκυλάκι! ΦΩΤΟ & BINTEO


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στα Στύρα για το αδέσποτο κουτάβι με το όνομα Μάγκυ, που βρήκε φρικτό θάνατο από ιδιοκτήτη ταβέρνας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος...

 
Η μεγάλη συγκέντρωση έγινε έξω από την ταβέρνα του δράστη «Ψησταριά ο Κώστας» ο οποίος έχει εξαφανιστεί, μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτηση για την πρωτοφανή κτηνωδία που υπέστη το άτυχο κουταβάκι.

Καραγκούνης: Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης

po-karagounis1 
Να καταργηθεί άμεσα η άδικη εισφορά αλληλεγγύης ως το πρώτο βήμα μιας γενικότερης πορείας που θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, ζητά ο Κώστας Καραγκούνης.
Μιλώντας στην Βραδυνή της Κυριακής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της  ΝΔ σχολιάζει τις οικονομικές εξελίξεις, τοποθετείται για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και παίρνει θέση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-  Η κυβέρνηση έκλεισε δυο χρόνια στην εξουσία. Μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να εξαντλήσει τετραετία ή θα ήταν καλύτερο να προκληθούν εκλογές;
Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει την τετραετία. Στην Ελλάδα έχουμε ατυχώς μία πολιτική παράδοση που δεν συνάδει με το πνεύμα του Συντάγματος, το οποίο είναι οι κυβερνήσεις να κρίνονται αφού ολοκληρώσουν και όχι προτού ολοκληρώσουν το έργο τους. Στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου, αυτός είναι κανόνας απαράβατος. Κατά ένα παράδοξο τρόπο, αυτό που επιτυγχάνει κάθε δημοτικό συμβούλιο για να μην πω και κάθε διοικητικό συμβούλιο μιας εταιρείας, για κάποιο λόγο διαχρονικά δεν το επιτυγχάνει η Ελληνική Βουλή και η Ελληνική Κυβέρνηση, δηλαδή να κρίνονται στην ώρα τους. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την κουλτούρα της διαρκούς εκλογοποίησης της πολιτικής ζωής και με την έννοια αυτή, εγώ θα έλεγα ότι απαιτώ να ολοκληρωθεί η τετραετία και τότε ο ελληνικός λαός να πει τη γνώμη του.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Στην Εντατική ο Γ. Καρατζαφέρης μετά την επέμβαση για μπαλονάκι

- Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου ο  Γ. Καρατζαφέρης
- O πρόεδρος του ΛΑΟΣ μπήκε στο νοσοκομείο μετά από έντονο στηθαγχικό άλγος
- Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του
- Τι αναφέρει το ΛΑΟΣ για την επέμβαση του Γ. Καρατζαφέρη
Ο Γ. Καρατζαφέρης υπεβλήθη μετά από την εισαγωγή του σε στεφανιογραφία η οποία έδειξε στένωση ενός αγγείου.

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγγειοπλαστική με μεταλλικό νάρθηκα (στεντ) για τη διάνοιξη του φραγμένου αγγείου. Η επέμβαση ήταν επιτυχής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ νοσηλεύεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση στη ΜΕΘ, όπως είθισται, για προληπτικούς λόγους, μετά από αγγειοπλαστική.

Η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ

Για την πορεία της υγείας του Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη, από το Γραφείο Τύπου του κόμματος ανακοινώνονται τα εξής:

Χθες Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης αισθάνθηκε ελαφρά αδιαθεσία και μετέβη στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μεταξύ άλλων, υποβλήθηκε και σε στεφανιογραφία, όπου διαπιστώθηκε στένωση αγγείου. Κρίθηκε σκόπιμο να υποβληθεί άμεσα σε αγγειοπλαστική επέμβαση (μπαλονάκι) η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ήδη, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλήρως, η δε πορεία της υγείας του δεν εμπνέει καμιά απολύτως ανησυχία.
www.newsit.gr

Προφήτης Ηλίας

Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.

Ο Ζαχαρίας, ο πατέρας του Προδρόμου, είπε πως ο Ιωάννης θα ερχόταν «ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει Ἠλίου» (Λουκ., κεφ. α, στ. 17), θα είχε δηλαδή τα γνωρίσματα και το ζήλο του προφήτη Ηλία, θα ήταν ο ίδιος ο προφήτης Ηλίας, όπως ο λαός τον περίμενε να ξανάρθει. Ο Ιησούς Χριστός, όταν έδωσε μαρτυρία για τον πρόδρομο Ιωάννη κι έπλεξε το εγκώμιο του, είπε πως αυτός ήταν ο Ηλίας «Αν θέλετε, να το παραλεχθείτε, αυτός είναι ο Ηλίας, που έμελλε να έλθει».

NEXT PAGE