links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Άκτιο: Σύγκρουση στη στροφή του τρόμου!

Μετά τη συνεχή ατυχήματα στη στροφή – καρμανιόλα στο Άκτιο στο ύψος της αεροπορίας, σήμερα το πρωί σημειώθηκε εκ νέου σύγκρουση δυο οχημάτων.
1 AKTIO STROFH 2014 (1)[1]
Συγκεκριμένα τα δυο αυτοκίνητα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά καταλήγοντας στην άκρη του δρόμου. Ευτυχώς πέρα από υλικές ζημιές δεν είχαμε τραυματισμούς…
Να επαναλάβουμε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει εδώ και τώρα Περιφέρεια και Δήμος Ακτίου Βόνιτσας να πάρουν άμεσα μέτρα για τη συγκεκριμένη επικίνδυνη στροφή, αφού έχουμε  συνεχώς ατυχήματα, πριν θρηνήσουμε θύματα.
 2 AKTIO STROFH 2014 (2)[1]
ΦΩΤΟ: Apostolos Dimos
xiromeronews    agrinioreport.com

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! Ο Θεοδωράκης βρίσκεται στο 13%, ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ Βουλής και η ΝΔ χαροπαλεύει στο 10%!!!

Αυτή την ώρα διεξάγονται οι πρώτες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις και σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα του Θεοδωράκη βρίσκεται στο 12-13%, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν μπαίνουν στη Βουλή και η ΝΔ χαροπαλεύει στο 9-10%!
O ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 30-34%

-Τα ποτάμια τα περνάς με γεφύρια. Αλλιώς χαζεύεις ακίνητος την ομορφιά της ορμής των ποταμών...
Ο Χρυσοχοίδης που είναι γάτα αντιλήφθηκε ότι ο Θεοδωράκης έρχεται για να βάλει ταφόπλακα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την ΔΗΜΑΡ!

Ενας ευρηματικός Ελληνας: Εφτιαξε το νέο Ford Freza

Το δημιούργημά του κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Και όχι άδικα, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς πως μπόρεσε να κατασκευάσει την πιο αγωνιστική φρέζα, ίσως, και σε όλο τον κόσμο.
Ο λόγος για τον Σπύρο Δρούλια, από την Αρχαία Ολυμπία, το όνομά του οποίου είναι γνωστό στην Ηλεία ως Fordακιας. Σύμφωνα με το ilialive, ο Σπύρος Δρούλιας βρίσκεται πίσω από την κατασκευή ενός νέου μοντέλου, του Ford Freza. Πρόκειται για μια μετατροπή, όπου παρέχει στον ιδιοκτήτη της φρέζας την δυνατότητα να οδηγεί το αγαπημένο του αγροτικό όχημα με την άνεση μιας λιμουζίνας. Ετσι δανείστηκε την καμπίνα από ένα Ford Focus και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό...  

Πηγή:iefimerida.gr     efimeridaepirus.blogspot.gr

Από τις Κ.Ο.Τ.Ε.Σ στο ΠΑΝΚΙ: Τα ελληνικά κόμματα με τα πιο περίεργα ονόματα

pre-kotes 
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, ωστόσο εμείς γυρίσαμε και βρήκαμε κόμματα που έχουν πάρει μέρος στις εκλογές και έχουν εξίσου ή περισσότερο αστεία ονόματα, με το κόμμα του Σ. Θεοδωράκη (Pics)
Με αφορμή την ανακοίνωση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη δημιουργία του κόμματος «Το Ποτάμι», το NEWS 247 θυμάται τα ελληνικά κόμματα με τα πιο περίεργα ονόματα ή αστεία ονόματα!

ΑΗΔΙΑ θα προκαλούν τα νέα πακέτα τσιγάρων

Εικόνες-ΣΟΚ πάνω στις συσκευασίες: Προκειμένου να γίνουν λιγότεροι οι καπνιστές!
Ξεχάστε τα πακέτα τσιγάρων που ξέρατε καθώς σε λίγο καιρό θα έχουν άλλη εμφάνιση και μάλιστα πιο… τρομακτική.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε… τελεσίγραφο στις χώρες-μέλη της να εφαρμόσουν τη νέα αντικαπνιστική Οδηγία που εγκρίθηκε την Τετάρτη και προβλέπει μεταξύ άλλων μεγαλύτερες προειδοποιήσεις και απωθητικές εικόνες πάνω στα πακέτα. Στόχος της οδηγίας είναι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να υπάρχουν στην ΕΕ 2,4 εκατομμύρια καπνιστές λιγότεροι. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, οι καπνιστές θα βλέπουν τα πακέτα και θα τους κόβεται η όρεξη για τσιγάρο αφού θα έχουν εκτός από τις γνωστές προειδοποιήσεις (πχ «το κάπνισμα σκοτώνει»), και εικόνες που θα προκαλούν… αηδία!

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΤΑ: Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για τον δάσκαλο του 8ου Δημοτικού Σχολείου


Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες
Διαφορετικές απόψεις για την απόφαση από τον συνήγορο της οικογένειας και τον σύλλογο δασκάλων
   Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της Άρτας η εξ αναβολής δίκη του δασκάλου που φέρεται να είχε βάλει συμμαθητές ενός 8χρονου μαθητή του να τον χαστουκίσουν, προκειμένου να τον επαναφέρουν στην τάξη, καθώς ο μικρός ήταν άτακτος.

   Το περιστατικό είχε αναστατώσει την μικρή κοινωνία της Άρτας και όχι μόνο. Ο δάσκαλος τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας και σήμερα κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
   Το δικαστήριο καταδίκασε τον εκπαιδευτικό για όλα τα αδικήματα (παράνομη κατακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση) και επέβαλλε σε αυτόν συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή. Να σημειωθεί ότι αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη απο κόσμο.

Υπάρχει πόλη γυμνιστών στην Ευρώπη; Υπάρχει!

pic: origan-village.com

Μέχρι και για τα ψώνια σου μπορείς να πας χωρίς ρούχα! 

Η όμορφη γαλλική πόλη στη Μεσόγειο Cap d'Agde δεν είναι ένα απλό θέρετρο, αλλά ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τον γυμνισμό...

Στην πόλη λειτουργεί ένα τουριστικό κέντρο – σαν ένα μεγάλο χωριό – όπου αυτά που μπορεί να κάνει κανείς εκεί, οπουδήποτε αλλού απαγορεύονται!

Το «Village Naturiste», γνωστό και ως το «Γυμνό Χωριό» καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και έχει πρόσβαση σε μία υπέροχη παραλία.

Πληρωμές ΕΛΓΑ

Σήμερα, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.747 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 12 εκατ. ευρώ.
ΕΛΓΑ
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό είναι η εξής:

Δεν πίνεις αρκετό νερό; Σου έχουμε τον τρόπο

 http://www.sigmalive.com/files/imagecache/new_headline/files/node_images/5/0/4/282504/woman_drinking_water.jpg
Το σώμα μας αποτελείται, κατά 60%, από νερό. Είναι, λοιπόν πολύ εύκολο να καταλάβουμε πως όταν δεν προσλαμβάνουμε το κατάλληλο ποσοστό νερού, κατά τη διάρκεια της ημέρα, οι λειτουργίες του οργανισμού μας δεν πραγματοποιούνται όπως πρέπει. Επιπλέον, η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει... άσχημη διάθεση, να αυξήσει το άγχος και να επηρεάσει την ποιότητα εργασίας.Με τους παρακάτω 6 σταθμούς στην ημέρα μας μπορούμε να βάλουμε το νερό στο πρόγραμμά μας και να νιώθουμε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια:

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολα έναν χαρταετό ~ Video


Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας έναν χαρταετό;

Με απλά υλικά και πολύ φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε έναν χαρταετό σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Κόλλα, φαλτσέτα, σπάγκος, χρωματιστές κόλλες και μάνες είναι ό,τι χρειαζόμαστε.

Και η κατασκευή ξεκινά:



"Έξαλλοι" οι κτηνοτρόφοι

 Συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), που διαμαρτύρεται για τη φορολογική πολιτική και τις «κακές πληρωμές» ενώ καταγγέλλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για «αναξιοπιστία και κακή κτηνοτροφική πολιτική».
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου να μην ενδώσει στις πιέσεις που ασκούνται για το γάλα, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των βιολογικών προγραμμάτων, της ενιαίας ενίσχυσης, όπως και στην καταβολή των αποζημιώσεων της ευλογιάς.
Εκφράζουν, επίσης, εκ νέου την ανησυχία τους για τη νέα ΚΑΠ και ζητούν «τον καθορισμό της Ελλάδας ως ενιαία περιφέρεια με μια τιμή για όλους».
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ Δημήτρης Καμπούρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι κτηνοτρόφοι και αγρότες είναι πλέον έξαλλοι με την ακολουθούμενη πολιτική και η καταδίκη αυτών που την ασκούν δεν θα αργήσει».  www.enikos.gr

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

http://www.paraskhnio.gr/wp-content/uploads/%CE%9A%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%94%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1.jpg
Ο καιρός θα χαλάσει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Από το Σάββατο θα υπάρξει μικρή πτώση θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα.
Το Σάββατο 1η Μαρτίου
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Κυριακή 2 Μαρτίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενισχυθούν και τη νύχτα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, μέχρι 7 μποφόρ, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Τη Δευτέρα 3 Μαρτίου
Προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ.
Από την Τρίτη 4 Μαρτίου τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει επιπλέον πτώση. www.spirospero.gr

Απόφαση «Βόμβα» : Νέο χαράτσι και στα κινητά

 Απόφαση –«Βόμβα» για τον Έλληνα εργαζόμενο: Νέο χαράτσι και στα κινητά
Ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος φέρνει τεράστιες αλλαγές και δημιουργεί νέο «πονοκέφαλο» στον Έλληνα πολίτη.
Μετά τα πολλαπλά χαράτσια που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας, ένα νέο κάνει την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει νέο χτύπημα, αυτή τη φορά στην κινητή τηλεφωνία.
Βάζει φόρο έως και 42% στη χρήση κινητών τηλεφώνων που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους την ώρα που έχει ήδη εισπράξει άλλους δυο φόρους μέσω του λογαριασμού της κινητής τηλεφωνίας.
Πώς επιτυγχάνεται αυτό;
Ο λογαριασμός του εταιρικού κινητού τηλεφώνου θεωρείται στο σύνολό του εισόδημα για τον εργαζόμενο που το χρησιμοποιεί!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αυτό είναι "Το Ποτάμι" το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη - Εγκαταλείπει την δημοσιογραφία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι ιδρύει πολιτική κίνηση με το όνομα "Το Ποτάμι"
- Το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές - Δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος στο ευρωψηφοδέλτιο
- Θα συμμετέχουν φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες
- Που θα βρει τα χρήματα για την καμπάνια - Τι θα κάνει σε.....περίπτωση που αποτύχει
Την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης η οποία τα ονομάζεται "Το Ποτάμι"ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως εξήγησε σε ένα μακροσκελές άρθρο - ιδρυτική διακήρυξη στο διαδίκτυο, το κόμμα θα κατέβει στις ευρωεκλογές αλλά ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Ιόνια Οδός: Πυκνώνουν τα εργοτάξια

a4abc253ed8e1bac1458229008492cf5_L
Εργασίες σε όλο τον άξονα  στο μεγάλο έργο για την Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.
Πυκνώνουν τα εργοτάξια για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού. Το μεγαλύτερο οδικό έργο σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο (ο οδικός άξονας ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων) όσο πάει γίνεται και πιο εμφανές ότι έχει πάρει μπρος. Μεγάλο μέρος των εργασιών έχει ξεκινήσει στο νότιο τμήμα του ενώ στο βόρειο τμήμα γίνεται αναδιοργάνωση των εργοταξίων.
Εν τω μεταξύ στο φουλ είναι πλέον οι μελέτες και οι γεωτεχνικές έρευνες για την σήραγγα στην Κλόκοβα. Μηχανήματα και μετρήσεις γίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί το υπέδαφος που θα συναντήσουν τα μηχανήματα εκσκαφής.
Το έργο της διάνοιξης αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014 και να ολοκληρωθεί 2 χρόνια μετά προκειμένου να ολοκληρωθεί όλος ο οδικός άξονας της Ιόνιας Οδού. Υπάρχει πάντως διάχυτη η αισιοδοξία πως όλο το υπόλοιπο έργο θα μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2015 ή το αργότερο τους πρώτους μήνες του 2016.
Στο νότιο τμήμα του έργου έχει παραδοθεί ήδη (κατασκευασμένο ως δημόσιο έργο) το κομμάτι Κουβαράς-Αγγελόκαστρο και οι εργασίες είναι σαφώς πιο προχωρημένες με τις σήραγγες και τις γέφυρες να είναι σε αρκετά ώριμο στάδιο κατασκευής.
Στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα μετά την παράκαμψη Φιλιππιάδας έχουμε το πιο δύσκολο κομμάτι των κατασκευών με τα εδάφη να είναι πιο ορεινά και τις εργασίες να επηρεάζονται πολύ από τις καιρικές συνθήκες.
Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού αναμένεται να λύσει μεγάλα προβλήματα μετακίνησης που σήμερα υπάρχουν.
ypodomes.com

Αγρίνιο: Την διέσυραν με φυλλάδια - Γέμισαν τους δρόμους με συκοφαντίες και φωτογραφίες της!

Αγρίνιο: Την διέσυραν με φυλλάδια - Γέμισαν τους δρόμους με συκοφαντίες και φωτογραφίες της!

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις - Άρχισαν να πετούν τα φυλλάδια για την γυναίκα μέσα από ταξί που τους μετέφερε από την Αθήνα...

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί για ένα να ασυνήθιστο συμβάν που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με το cityvoice.gr, τρεις άνδρες από την Αθήνα, διερχόμενοι με ταξί, αποφάσισαν να διαπομπεύσουν με πρωτοφανή τρόπο μια 34χρονη γυναίκα, πετώντας στους δρόμους φυλλάδια σε κόλλα Α4 τα οποία είχαν την φωτογραφία της, αλλά και υβριστικά-συκοφαντικά σχόλια, τόσο για την ίδια όσο και για τον αδερφό της.
Η αστυνομία έδρασε άμεσα και συνέλαβε τους τρείς άνδρες ηλικίας 58, 44, 43 ετών ενώ όπως προέκυψε στην συνέχεια για τον 58χρονο εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης για κλοπές.www.newsit.gr

Με το ποσό των 35.000 € η επιχορήγηση του Δήμου Αμφιλοχίας στα Αθλητικά Σωματεία


Την  επιχορήγηση των Αθλητικών σωματείων του Δήμου με το ποσό των 35.000€ για το έτος 2014 αποφασίστηκε από το Δήμο Αμφιλοχίας. Τα ποσά διανέμονται ως εξής:

athlitika_somateia 

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι ετεροδημότες θα μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα

 http://magnesianews.gr/wp-content/uploads/2014/01/ekloges1.jpg
Ποιες είναι οι διαδικασίες
Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν, να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν. Στις τοπικές εκλογές, σε αντίθεση με τις εθνικές εκλογές, δεν λειτουργούν τμήματα ετεροδημοτών.
Δεν μπορεί για παράδειγμα, ένας πολίτης που κατοικεί μόνιμα στο δήμο Αθηναίων, αλλά έχει τα εκλογικά του δικαιώματα σε άλλο δήμο, να ψηφίσει στην Αθήνα. Έχει, όμως, την δυνατότητα να μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα. Τις παραπάνω διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, όσοι βουλευτές της ΝΔ θελήσουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, θα πρέπει να παραιτηθούν από το αξίωμα τους.
www.parapolitika.gr

Όλοι οι Βαλτινοί για κούλουμα στο Πάρκο Αντ. Τρίτσης στο Ίλιον

Οι 8 συνήθειες που βλάπτουν την πλάτη

Οι μυικοί πόνοι της πλάτης δεν πλήττουν μονάχα όσους ταλαιπωρούνται με σχετικές ασθένειες και νόσους αλλά και υγιή άτομα που απλά ακολουθούν κακές ρουτίνες στην καθημερινότητά τους και επιβαρύνουν την πλάτη και την μέση τους....

Σε αυτές τις περιπτώσεις δε χρειάζεται, αρχικά τουλάχιστον, να καταφύγετε αμέσως στα φάρμακα, αλλά να δοκιμάσετε έστω να αλλάξετε κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες για να διευκολύνετε το έργο της πλάτης σας που είναι να στηρίζει ολόκληρο το κορμί σας. Αν οι απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι θετικές, τότε έχετε πολλά πράγματα να επαναπροσδιορίσετε στην καθημερινότητά σας...

Κοιμάστε σε παλιό στρώμα;

Ποιοι αγρότες θα πρέπει να τηρούν στοιχεία

Να τηρούν στοιχεία υποχρεούνται από 1.1.2014 οι αγρότες που πέρυσι είχαν ακαθάριστα έσοδα άνω των 15.000 ευρώ ή εισέπραξαν επιδοτήσεις άνω των 5.000 ευρώ.
Την απόφαση για τον τρόπο προσδιορισμού τού ακαθάριστου εισοδήματος των αγροτών υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων, όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι αγρότες που πληρούν ένα από τα κριτήρια αυτά και δεν ασκήσουν την επόμενη διαχειριστική περίοδο την αγροτική τους εκμετάλλευση, ούτε δικαιούνται να λάβουν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, δεν υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων.
Όπως διευκρινίζεται, στην περίπτωση που μέχρι το τέλος της προηγούμενης διαχειριστικής περιόδου δεν προκύπτει το ύψος των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, λαμβάνεται υπόψη το ποσό της προηγούμενης από αυτήν διαχειριστικής περιόδου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  www.real.gr

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Καλλιέργεια πατάτας στο μπαλκόνι μας

 http://www.fytokomia.gr/thumbnail.php?file=55555554_600849451.jpg&size=article_medium
Σας δίνουμε συμβουλές για να φυτέψουμε πατάτες στο μπαλκόνι και να πάρουμε μια ικανοποιητική παραγωγή. Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα:
-Eπιλέξτε μπαλκόνι με τουλάχιστον 5-6 ώρες ηλιοφάνεια αποφεύγοντας το βορεινό.
-Προμηθευτείτε πατατόσπορο
-Προμηθευτείτε μεγάλες γλάστρες,  κιβώτια (από πλαστικό, ξύλο ή φενιζόλ), ειδικούς πλαστικούς σάκους που βρίσκουμε στα φυτώρια ακόμη και σακούλες σκουπιδιών. Το ύψος τους θα πρέπει οπωσδήποτε να φτάνει τα 45-50 εκατοστά.
-Εξασφαλίστε καλή αποστράγγιση κάνοντας τρύπες στις πλαστικές σακούλες και στα κιβώτια (οι ειδικοί πλαστικοί σάκοι και οι γλάστρες θα έχουν ήδη)
-Τοποθετήστε στη βάση 2-3 εκατοστά ψιλό χαλίκι για να βελτιώσετε περαιτέρω την αποστράγγιση.
-Προσθέσετε φυτόχωμα ή κομπόστ ανανεμιγμένο και με χώμα του κήπου σε αναλογία 1:1 μέχρι το ύψος των 20 εκατοστών.

Σαν σήμερα (1981) Σεισμός 6,6 ρίχτερ συγκλονίζει τον Κορινθιακό κόλπο

 
Αλκυονίδες Νήσοι, Κορινθιακός κόλπος: 22.55 τη νύχτα
Σεισμός 6, 6 ρίχτερ συγκλονίζει την Περαχώρα, το Βραχάτι, το Κιάτο, το Λουτράκι, την Κόρινθο, την Κινέττα, τα Μέγαρα και την Αθήνα. 85000 κτίρια περίπου υπέστησαν βλάβες (από αυτά πάνω από 20.000 κρίθηκαν ως μη επισκευάσιμα). Παρατηρήθηκαν σε διάφορα μέρη φαινόμενα ρευστοποίησης, πτώσεις βράχων καθώς και ασθενές θαλάσσιο κύμα βαρύτητας.  

Στην Κινέττα καταρρέει 4ώροφο ξενοδοχείο και μετά από μια πολύωρη διασωστική επιχείρηση, ανασύρεται ζωντανός από τους πυροσβέστες ο Βαγγέλης Μπούσουλας. Στην Κόρινθο, οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αφαίρεση ετοιμόρροπων τοίχων, σοβάδων και υαλοπινάκων, μεταφέρονται οικοσκευές από ετοιμόρροπα σπίτια, ενώ πυροσβεστικά οχήματα υδροδοτούν την Περαχώρα μετά από βλάβη που υπέστη το υδραγωγείο. 

Διανομή τροφίμων από τον δήμο Αμφιλοχίας

 http://www.520greeks.com/wp-content/uploads/2013/12/TROFIMA.jpg
Σήμερα Δευτέρα 24 και αύριο  Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται η  διανομή τροφίμων των δικαιούχων για το έτος 2014 για την Δημοτική Κοινότητα Αμφιλοχίας.
Παραλαβή από την Παλιά Ένωση Αμφιλοχίας και απαραίτητη η  αστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου.
Ωράριο Λειτουργίας :
Δευτέρα & Τρίτη 10:00 – 13:30 
Την Τετάρτη 26 & Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται η διανομή τροφίμων των δικαιούχων για το έτος  2014 για της Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμφιλοχίας.
Παραλαβή από την Παλιά Ένωση Αμφιλοχίας και απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα του δικαιούχου.
Ωράριο Λειτουργίας :
Τετάρτη & Πέμπτη 10:00– 13:30
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Αν τα τρόφιμα δεν παραληφθούν στις παραπάνω ημερομηνίες θα παραχωθούν στην τράπεζα τροφίμων της Εκκλησίας.
amfiloxia-online

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία αιδεσιμολογιώτατου πρωτ. Γεωργίου Μεταλληνού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας

Ομιλία αιδεσιμολογιώτατου πρωτ. Γεωργίου Μεταλληνού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας
Ομιλία αιδεσιμολογιώτατου πρωτ. Γεωργίου Μεταλληνού Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας θεολογικό θέμα: «Το φαινόμενο των νεομαρτύρων».

 
Video byemaistros amfilochia
επιμέλεια βίντεο:Σπύρος Ζαβιτσάνος
Πηγη αναρτησης: e-maistros.gr

Ευκολότερα οι άδειες γεωτρήσεων.

Αλλάζει εντελώς το σύστηµα αδειοδότησης των γεωτρήσεων, αφού ουσιαστικά καταργείται η γραφειοκρατική διαδικασία µε τις άδειες και αντικαθίσταται από ένα Εθνικό Μητρώο Σηµείων Υδροληψίας.
geotrisis1

Όλοι οι χρήστες σηµείων υδροληψίας υποχρεούνται µέχρι τις 15 Μαΐου 2014, να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή τους στο ΕΜΣΥ, µέσω του δήµου τους, ενώ µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου 2014 καλούνται να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού. Σηµειώνεται ότι η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ είναι πλήρως απλουστευµένη (υπεύθυνη δήλωση), χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών.
Σύµφωνα µε την ΚΥΑ, εγγράφονται αυτεπαγγέλτως από τις ∆ιευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωµένων ∆ιοικήσεων, στο  Μητρώο Σηµείων Υδροληψίας:

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Άρση Βαρών: Όλοι αθώοι για την υπόθεση ντόπινγκ

Άρση Βαρών: Όλοι αθώοι για την υπόθεση ντόπινγκ
 Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη υπόθεσης ντόπινγκ στην άρση βαρών με πρωταγωνιστές βαριά ονόματα του αθλήματος το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε αθώους και τους 25 κατηγορούμενους.
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.
Η κατηγορία αφορούσε χορήγηση σε αθλητές απαγορευμένων ουσιών με σκοπό την βελτίωση της αγωνιστικής τους δράσης και ικανότητας, χρήση τέτοιων ουσιών.

21 Φεβρουαρίου 1913 - Απελευθέρωση Ιωαννίνων.

 
Η είσοδος του ελληνικού στρατού στα Ιωάννινα αποτέλεσε για τους κατοίκους της πόλης ένα ασύλληπτο και μοναδικό γεγονός, που έχει διασωθεί γραπτά σε στρατιωτικά ημερολόγια και στον Τύπο της εποχής

Ιωάννινα, πρωτεύουσα της Ηπείρου, χτισμένη στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, με μακραίωνη ιστορία, σημαντική γεωστρατηγική θέση και έντονη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Οι Οθωμανοί Τούρκοι είχαν καταλάβει ειρηνικά την πόλη υπό τον Σινάν Πασά το 1431, εκμεταλλευόμενοι την ατμόσφαιρα σύγκρουσης μεταξύ των Ελλήνων και των Αλβανών και εσωτερικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των αρχοντικών οίκων της Ηπείρου, η οποία δεν επέτρεψε τη σύμπηξη ενός αντιτουρκικού μετώπου.

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις σε Αγρίνιο, Νερομάνα, Κεφαλόβρυσο και Μαλεσιάδα

Για την υποβολή αναληθών στοιχείων στην υποβολή δήλωσης έναρξης λειτουργίας σε μια περίπτωση και λειτουργία χωρίς άδεια λειτουργίας – εγκατάστασης επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις επιχειρήσεις της Αιτωλοακαρνανίας, μετά από αποφάσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτω/νιας της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα σε  εφαρμογή σχετικών διατάξεων σε ιδιοκτήτη του αρτοποιείου, που λειτουργεί στη Μαλεσιάδα Δ.Ε. Ινάχου  του  Δήμου Αμφιλοχίας του Νομού Αιτωλ/νίας, αποφασισε  την επιβολή προστίμου  χιλίων ευρώ (1000,00 €), για το γεγονός ότι στην Υ.Δ. έναρξης  λειτουργίας δηλώθηκαν με  αναληθή στοιχεία.

Βαριά ποινή στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου αναπήρων Αιτωλοακαρνανίας

 epi-dikastirio-aithousa
Καταδίκη 12 ετών φυλάκισης με αναστολή στον Θ. Μαδιά, για το θέμα της απάτης σε βάρος του δημοσίου 
Αποφάνθηκε η δικαιοσύνη για την υπόθεση του προέδρου του Συλλόγου αναπήρων Νομού Αιτωλοακαρνανίας «η Ελπίδα», Θεόδωρου Μαδιά, ο οποίος και οδηγήθηκε πριν από 15 μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούσε απάτη σε βάρος του δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Σε προηγούμενο δημοσίευμά του  «Γ», είχε γίνει εκτενής αναφορά στην υπόθεση η οποία, θυμίζουμε πως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχει ως εξής: 

Σύλληψη 26χρονου Αμφιλοχιώτη για ηρωίνη.

Στη σύλληψη ενός 26χρονου κατοίκου Αμφιλοχίας προχώρησαν χθες το απόγευμα άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έγινε στο όχημά του που κινούνταν κοντά στη Σπολάιτα του Αγρινίου εντοπίστηκε κρυμμένη μικροποσότητα ηρωίνης.

Ο 26χρονος με δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών θα οδηγηθεί  στον Εισαγγελέα Αγρινίου.www.agrinionews.gr

Ο Σάκης Μπουλάς έφυγε από τη ζωή. Το Who is who

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 60 ΕΤΩΝ
Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα, ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός Σάκης Μπουλάς, ο οποίος τα τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε με μεγάλη γενναιότητα το πρόβλημα της υγείας του.
«Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια», γράφει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου.
Γεννήθηκε στο Κιλκίς, στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά η καταγωγή του ήταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, όμως αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με έπιπλα.
Είχε επίσης πει πως δεν του άρεσε ο γάμος, καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ομιλία στην Αμφιλοχία για τους πλειστηριασμούς

Εκδήλωση - ομιλία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στην Αμφιλοχία, στις 11:00 π.μ., στην Αίθουσα Αφών Τρομπούκη (Αθλητικός Σύλλογος Αμφιλοχίας), με θέμα: «Οργάνωση των πολιτών για την άμυνα απέναντι στους πλειστηριασμούς».
Ομιλητές:
-Τάσος Νικολουδάκης: Νομικός, Εκπρόσωπος της καταναλωτικής ένωσης ΕΚΠΟΙΖΩ Πάτρας
-Μιχάλης Χατζής: Εκπρόσωπος του κινήματος πολιτών Μεσολογγίου ενάντια σε πλειστηριασμούς και καταθέσεις
-Νίκος Καμζέλας: Εκπρόσωπος του κινήματος πολιτών Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή»
Επίσης θα παραβρεθούν μέλη από την Πρωτοβουλία για την κοινωνική αλληλεγγύη Άρτας.
Κίνημα Πολιτών Αγρινίου
Αγρινίου «Δικαίωμα στη Ζωή»  


Αρση ασυλίας και των υπολοίπων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες

Αρση ασυλίας και των υπολοίπων 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητούν οι ανακρίτριες

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - ζητούν με έγγραφό τους που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής – που μέχρι σήμερα δεν είναι υπόδικοι - οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για το το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση ασυλίας των: Ελένη Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου, Αντωνίου Γρέγου,Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Δημητρίου Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Μιχαήλ Αρβανίτη.
Ο λόγος που ζητείται η άρση της ασυλίας τους είναι για να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς οι ανακρίτριες θεωρούν και αυτούς ως εμπλεκόμενους στην παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής.

Είχε άλλες τιμές στις αντλίες από αυτές που είχε αναρτήσει.

http://images.exelixeis.gr/2012/09/antlia-banzinis-95oktanion.jpg
Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, επιβλήθηκε πρόστιμο χιλίων 4000 ευρώ σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο   2ο χιλ της Ε.Ο. Αγρινίου Αντιρρίου στο Αγρίνιο επειδή :
Συγκεκριμένα σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  19/2/2014 από υπαλλήλους ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, ευρέθηκε να  έχει σε δύο (2) από τα τρία (3) ακροσωλήνια πώλησης πετρελαίου κίνησης διαφορετική τιμή από αυτή που είχε στην πινακίδα του πρατηρίου και είχε αναρτήσει  στο παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων.
Πρόκειται για παράβαση άρθρου του νόμου «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)]»  gatos sta keramidia

Πρέβεζα: Υπνώτιζαν ηλικιωμένους και μετά τους λήστευαν!

 

Μέλη της σπείρας που είχε δράσει και στην Πρέβεζα, επισκέπτονταν ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα και στη συνέχεια αφού τους υπνώτιζαν τους λήστευαν!  
Προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να μπουν στα σπίτια , προσποιούνταν τους υπαλλήλους αλυσίδων super market πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίοι διαφήμιζαν χυμούς ή άλλα προϊόντα ή προσέφεραν δώρα από δήθεν διαγωνισμούς. 
Πολλές φορές εμφανίζονταν μάλιστα ως κοινωνικοί λειτουργοι ή απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως άτομα που ενδιαφερόντουσαν για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι. Οταν κατάφερναν και έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων, χωρις να γίνουν αντιληπτοί έριχναν υπνωτικές ουσίες στο νερό ή στον καφέ των ηλικιωμένων και στη συνέχεια ανενόχλητοι τους λήστευαν! 
Να σημειωθεί ότι εκτός απο τη ληστεία που διέπρατταν έθεταν σε κίνδυνο και την υγεία των ηλικωμένων, αφού το να ρίχνει κάποιος υπνωτικές ουσίες σε ηλικιωμένους ανθρώπους που μπορεί να είχαν προβλήματα υγείας , επιβαρύνει τον οργανισμό τους , θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους τη ζωή! miltosgitas.blogspot.gr

Έτσι γεννήθηκε το λαθρεμπόριο πετρελαίου...by apodytiriakias.gr


Σοκαρίστηκε η ποδοσφαιρική πιάτσα με το φρικτό νέο, σύμφωνα με το οποίο ο συμπαθής Γιώργος Σπανός είναι αρχηγός συμμορίας που για χρόνια έκανε συστηματικά και οργανωμένα λαθρεμπόριο πετρελαίου. Σε πείσμα όσων αναφέρει η αστυνομία, μετά από μηνών έρευνες, ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου ισχυρίζεται ότι είναι πεντακάθαρος.

Τι σόι έργο είναι το λαθρεμπόριο πετρελαίου; Πακέτα. Αυτό είναι. Κονόμα χοντρή σε βάρος του κράτους κατ' ευθείαν στην τσέπη όσων συμμετέχουν στο κόλπο. Και ποιο είναι το κόλπο, στο οποίο απαραιτήτως είναι μπλεγμένοι και κρατικοί υπάλληλοι πρώτης γραμμής;


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τρίκαλα: Η ταμπέλα του εστιάτορα που προκαλεί άφθονο γέλιο και κάνει το γύρο του facebook - Δείτε την!

Τρίκαλα: Η ταμπέλα του εστιάτορα που προκαλεί άφθονο γέλιο και κάνει το γύρο του facebook - Δείτε την!

O εικονιζόμενος ιδιοκτήτης της ταβέρνας βρήκε τον τρόπο να κάνει γνωστό το μαγαζί του σε ολόκληρη τη χώρα - Η ταμπέλα που θα δείτε προκαλεί πολλές συζητήσεις στα social media...

Ο θρυλικός «ροζ πάνθηρας» των Τρικάλων (κατά κόσμον Νίκος Μπακατσιάς) με... ταμπέλα στην είσοδο της ψησταριάς του αναζητά πελατεία εν μέσω κρίσης.
Επαναστάτης από φύση ο ίδιος, με συμμετοχή σε όλους τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και πρωτοστάτης σε απεργιακές κινητοποιήσεις στα Τρίκαλα βρήκε το δικό του χιουμοριστικό  τρόπο, να περάσει μηνύματα.  Στην είσοδο του καταστήματός του, στη Μπάρα Τρικάλων (έναντι Αγίου Νεκταρίου) έβαλε μια μεγάλη ταμπέλα μέσα από την οποία εκφράζεται η αγωνία όλων των επαγγελματιών των Τρικάλων... «Ζητούνται πελάτες!... Πληροφορίες εντός»....
«Βουλιάζουνε τη χώρα» λέει στο trikalavoice.gr «και σε λίγο ο κοσμάκης δε θα μπορεί να κάνει ούτε καν αυτό, να έχει τα απαραίτητα για φαγητό. Ανατροπή τώρα» καταλήγει...


Απελευθέρωσαν το γαϊδουρινό γάλα!

Απελευθέρωσαν το γαϊδουρινό γάλα!

Εως 150 ευρώ το λίτρο κόστιζε ως σήμερα το γάλα της γαϊδούρας, για το οποίο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε το πλαίσιο για την παραγωγή και την διάθεση του για ανθρώπινη κατανάλωση.

Στο σημερινό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται η απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Μ. Χαρακόπουλου για την παραγωγή και διάθεση γάλακτος γαϊδούρας για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η συγκατάθεση του υπουργείου αφορά στην παραγωγή, διάθεση και κατανάλωση γάλακτος ιπποειδών, όπως αναφέρεται, και στη συσκευασία θα αναγράφονται οι ενδείξεις:
Γάλα όνου, ή Γάλα γαϊδούρας ή Γαϊδουρίσιο γάλα ή Γάλα φοράδας, ανάλογα με το είδος του εκτρεφόμενου ιπποειδούς, όπως αναφέρει το Euro2day.
Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται πως ο προσδιορισμός της διάρκειας ζωής του γάλακτος είναι ευθύνη του παρασκευαστή, και αν χρησιμοποιούνται οι όροι φρέσκο ή παστεριωμένο θα ισχύει ότι και για το φρέσκο αγελαδινό γάλα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν στην χώρα μας 6 φάρμες παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος, ενώ κάθε γαϊδούρα μπορεί να παράγει καθημερινά μάξιμουμ 1 λίτρο γάλα, η τιμή του οποίου σήμερα φτάνει στα 150 ευρώ!
Το γαϊδουρινό γάλα θεωρείται πολύ υγιεινό και εξαιτίας του σώθηκαν πολλές ζωές, ιδίως παιδιών κατά την γερμανική κατοχή. www.newsit.gr

Δέκα επώνυμοι υπό την επήρεια ουσιών (Pics)

Εικόνες που σοκάρουν από τη νέα καμπάνια περιοδικού με έδρα την Πάτρα για τον εθισμό σε ουσίες και αλκόλ. Δείτε τις φωτογραφίες και ποιοι επώνυμοι συμμετείχαν (Pics)
 
Σε ρόλο "τζάνκι" Κούγιας, Μανωλοπούλου, Ράγιου και άλλοι για τις ανάγκες του concept του "P.E. Magazine" για τον αγώνα κατά των ουσιών και του εθισμού
«Στρέψου κατά των ναρκωτικών και του αλκοόλ, αγάπησε τον εαυτό σου». Αυτό ήταν το μήνυμα της εκστρατείας κατά του εθισμού που ξεκίνησε το P.E. Magazine, που μόλις κυκλοφόρησε και αποτελεί το δεύτερο τεύχος του patrasevents.gr
Το όλο concept της καμπάνιας ήταν να βάλει επώνυμους επαγγελματίες από διάφορους χώρους που πρωταγωνιστούν στην κοινωνική ζωή της Πάτρας (και όχι μόνο), αλλάζοντας τους ρόλους και βάζοντας τους στην θέση εθισμένων ατόμων.
Οι φωτογραφίες κάνουν από σήμερα τον γύρο του διαδικτύου και όλα τα Μέσα της Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αλλά και του περιοδικού Τύπου μιλάνε για το θέμα που αποτελεί έμπνευση των ανθρώπων του patrasevents.gr και του P.E. Magazine.
Ποιοι είναι αυτοί; Ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Μανωλοπούλου, Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, ο γιατρός Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος, Γιώργος Δαράβαλης, η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Νατάσσα Ράγιου, η πολιτικός Σπυριδούλα Αναγνωστοπούλου, ο πολιτικός και δικηγόρος Αλέξης Σκαρμέας, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Γιώργος Σιγαλός και η δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου.

«Το μούσι με κάνει να αισθάνομαι πιο... θηλυκό!»

 
Η 23χρονη Χαρνάαμ Καούρ λόγω κάποιας ορμονικής διαταραχής έχει εξαιρετικά αναπτυγμένη τριχοφυΐα.
Η νεαρή κοπέλα, που είναι Βρετανίδα και ζει στο Λονδίνο, άρχισε να εμφανίζει έντονη τριχοφυΐα από την ηλικία των 11 ετών. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο είχε στο πρόσωπο της κανονική γενειάδα ενώ στο σώμα της έκαναν ολοένα και περισσότερες τρίχες την εμφάνιση τους.
Εκείνη την περίοδο άρχισαν τα προβλήματα της τότε έφηβης Χαρναάμ. Οι συμμαθητές της την πείραζαν συνεχώς και οι περαστικοί την κοιτούσαν ξαφνιασμένοι. Μάλιστα, μεγαλώνοντας υπήρχαν κάποιοι που την απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν λόγω της εμφάνισης της ενώ ανάμεσα στους λίγους που την στήριξαν ήταν ο αδερφός της. Η ίδια θυμάται έντονα την μοναξιά των παιδικών της χρόνων, τα ειρωνικά γέλια και τις σκέψεις να βάλει τέλος στη ζωή της.

Αμφιλοχιώτικη Αποκριά – Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – Συνέντευξη με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών κ. Παπούλια.

papoulias
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών κ. Παπούλιας
                                
Μια γεύση από αμφιλοχιώτικες απόκριες
             [συνάντηση με  τον κ. Παπούλια , Αντιδήμαρχο πολιτιστικών]
Ο χρόνος για τη διοργάνωση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αμφιλοχία έφτασε. Οι τελευταίες συζητήσεις έγιναν, οι αποφάσεις πάρθηκαν όχι μόνο με τη συμμετοχή  του Δήμου, αλλά και του Πολιτιστικού Κέντρου, των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών και του γυμνασίου, καθώς και του Επαγγελματικού Συλλόγου. Μετά την τελευταία συνάντησή τους, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Αντιδήμαρχο των πολιτιστικών κ. Παπούλια ο οποίος μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα, την αλλαγή στις φετινές εκδηλώσεις και μας απάντησε σε ερωτήματα για διάφορα πολιτιστικά θέματα του τόπου.
•    κ. Αντιδήμαρχε, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει αλλαγή σχεδίων για τις φετινές απόκριες. Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ανδρέας Μικρούτσικος...Η μεγάλη επιστροφή.

 http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20120116/engine/assets_LARGE_t_1401_1398459_type12364.jpg

Η ανακοίνωση του MEGA

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από την μικρή οθόνη ο Ανδρέας Μικρούτσικος επιστρέφει και πάλι. Το MEGA ανακοίνωσε και επισήμως την έναρξη της συνεργασίας με τον παρουσιαστή.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Το MEGA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ανδρέα Μικρούτσικο.
Ο δημοφιλής παρουσιαστής, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, ανήκει πλέον στο δυναμικό του καναλιού και θα είναι ο οικοδεσπότης του νέου show, "YOUR SONG". O Ανδρέας Μικρούτσικος έχει παρουσιάσει τα μεγαλύτερα talent shows της ελληνικής τηλεόρασης, τηλεπαιχνίδια, ρεάλιτι και πρωινά προγράμματα, ενώ έχει σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης.
Ο Ανδρέας δηλώνει: «Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με το MEGA στην Κύπρο. Το "YOUR SONG" είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό πρότζεκτ με εξαιρετικές φωνές και υψηλό επίπεδο». 

Λαχειοφόρος αγορά απο τους μαθητές του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας για φιλανθρωπικό σκοπό.

 Λαχειοφόρος Αγορά για φιλανθρωπικό σκοπό από τους μαθητές του ΕΠΑΛ. Αμφιλοχίας
Το 15/μελές   μαθητικό συμβούλιο του ΕΠΑ.Λ. Αμφιλοχίας διεξάγει λαχειοφόρο για
φιλανθρωπικό σκοπό που αφορά άμεσα πρόβλημα υγείας μαθητή του σχολείου.
Η κλήρωση θα γίνει στις 14 Μαρτίου 2014 στο σχολείο και οι κληρωθέντες αριθμοί θα αναρτηθούν στη ιστοσελίδα του σχολείου και θα ανακοινωθούν στην τοπική εφημερίδα «Μαΐστρος».
Οι προσφορές και οι χορηγοί της λαχειοφόρου ,μέχρι στιγμής, είναι οι κάτωθι:

  • 1 Γουρουνόπουλο προσφορά : «Market Κρεάτων- Αφων Φωτίου Κολοβού»-Αγρίνιο
  • 1 Αρνί προσφορά : «Αγορά Κρεάτων – Μπαλάσκας – Φωλιάς» Αμφιλοχία
  • 1 Αρνί προσφορά: «κτηνοτροφική μονάδα κου Μακρή Δημητρίου»-Στάνος Αμφιλοχίας
  • 1 Αρνί προσφορά: « κτηνοτροφική μονάδα κου Τσιώρη Γεωργίου» – Κάμπος Αμφιλοχίας
Η λίστα με τις χορηγίες συνεχώς διευρύνεται.
aitoloakarnanianet 

Στην Αμφιλοχία ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, θα μιλήσει ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός και θα αναπτύξει το ιστορικό και θεολογικό θέμα: «Το φαινόμενο των νεομαρτύρων».
metal[1]
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα και περάτωσε εκεί την εγκύκλιο παιδεία του. Έλαβε τα πτυχία θεολογίας (1958-1962) και φιλολογίας (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δ. Γερμανία (Βόννη και Κολωνία). Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και έρευνες αρχειακές στην Αγγλία.
Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία). Το 1984 έγινε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκοντας Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο, Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και Βυζαντινή Ιστορία. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντύπα στο χώρο του Τμήματος Οδοντιατρικής στο Γουδί.
xiromeronews      http://agrinioreport.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΖΟΥΛΙΑ σε νέες περιπέτειες.


Αυτή δεν ήταν που έλεγε ότι θα φύγει από την Ελλάδα… θα σοβαρευτεί… θα ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της καθώς οι Έλληνες ως λαός είμαστε άχρηστοι και άθλιοι και πως θέλει να ξεχάσει τις τρεις ταινίες ποpνό που ήταν απλά ένα λάθος της ηλικίας της;
Να κάνει μια ταινία το καταλαβαίνουμε Τζούλια… αλλά τρεις; Τρία λάθη;
Τι να πω. Αυτά είναι επιλογές. Ωστόσο η γιαγιά μου λέει… «μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες». Και όπως βλέπω επιβεβαιώθηκε στην περίπτωσή σου. Αν και οι μεγάλες μπουκιές στο παρελθόν σε πνίγανε εντούτοις δεν άλλαξες.
Δείτε στήσιμο και ντύσιμο σε πίστα. Άπλωσε τα ρούχα από το πλυντήριο νωρίτερα και κατόπιν έσκασε με το Babydoll στο club και καλά για να τραγουδήσει…
Απολαύστε το κορίτσι που άλλαξε… μόνο κιλότα τελικά!

Βαλτινή Παρέα!!!!!!!!!


Μετά την πραγματικά πετυχημένη δράση με την ποδηλατάδα γνωριμίας, στις 3 Νοεμβρίου, όλοι μας μέσα στα πολλά μηνύματα στήριξης που λαμβάναμε είχαμε και μηνύματα φίλων που θα ήθελαν να έρθουν μαζί μας, αλλά μας έλεγαν μήπως το ότι απευθυνόμασταν σε νεολαία αυτομάτως τους έθετε εκτός της παρέας μας.

Πραγματικά τότε διαπιστώσαμε πως μια τέτοια κίνηση, σαν την πρωτοβουλία να μαζευτούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι βαλτινοί και να δημιουργήσουμε μια παρέα πάνω από χωριά, συλλόγους ή άλλο στεγανό, θα ήταν λάθος να αφήσει εκτός τον οποιονδήποτε που θα ήθελε να συμμετέχει.

Το κάλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτό και διαρκές για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για όλους μαζί τους συμπατριώτες μας.

NEXT PAGE