links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οἱ Ἅγιοι Τρεῖς Ἱεράρχες -Ποιοι ήταν οι τρεις Ιεράρχες;

http://4.bp.blogspot.com/-KmprMEFeHEw/UQf5k3rlmaI/AAAAAAAAEvE/9mGvXDOfGXk/s1600/%CE%91%CE%BD%2B%CE%BF%CE%B9%2B%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82%2B%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%82%2B%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD%2B%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1%2B%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9%E2%80%A6.jpg
Βασίλειος ὁ Μέγας, Γρηγόριος ὁ Θεολόγος καὶ Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος- Ημ. Εορτής:30 Ιανουαρίου
 Την τιμητική τους έχουν σήμερα, 30 Ιανουαρίου, οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποιοι ήταν, όμως, οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;
Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.
Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Δείτε τι έγινε σαν σήμερα 30 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και τον κόσμο – Aρχείο ΕΡΤ(video)

 http://4.bp.blogspot.com/-Kk3q8026dlk/URkh6NOYHWI/AAAAAAABfGY/LkAFiG2VGYA/s1600/A%CE%B4%CF%8C%CE%BB%CF%86%CE%BF%CF%82%2B%CE%A7%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81.jpg
1595…. Το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1648…. Υπογράφεται η συνθήκη του Μίνστερ, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας, που κράτησε 80 χρόνια.
1661…. Ο πεθαμένος εδώ και δύο χρόνια Όλιβερ Κρόμγουελ ξεθάβεται από το Αβαείο του Γουέστμινστερ από τους αντιπάλους του και εκτελείται συμβολικά. Η ημερομηνία συμπίπτει με την εκτέλεση του Καρόλου Α” δώδεκα χρόνια πριν. Το σώμα του κρεμιέται από αλυσίδες στο Τίμπουρν, εκεί όπου γίνονταν οι εκτελέσεις των εγκληματιών. Υστερα ο νεκρός αποκεφαλίζεται και το σώμα του θάβεται κάτω από το ικρίωμα, ενώ το κεφάλι του, καρφωμένο σε ένα κοντάρι, στήνεται έξω από το Westminster Hall, όπου λέγεται ότι παρέμεινε καθ” όλη τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου B” έως το 1685.

Ανέκδοτο : Γιατί αν θα βρώ τον Χριστόδουλο Ξηρό δεν θα τον ΄΄δώσω΄΄ στις αρχές

 http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-477x305/av_article/57989-126600.jpg
Όποιος βρει τον Χριστόδουλο Ξηρό θα πάρει 4.000.000 ευρώ!!!! Μετά έχουμε μείον:
- Φ.Π.Α. 23%
- Φόρος Εισοδήματος 42%
- Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης 4%
- Φόρος μεγάλου πλούτου: 10%
ίσον: 840.000 καθαρά
Ενημερώνονται οι επίδοξοι «πληροφοριοδότες» ότι θα πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις από επιχειρήσεις ίσες με 25% του εισοδήματος τους, δηλαδή 1.000.000 ευρώ
Υ.Γ.: Το δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να σας καταβάλλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ όταν τα ταμειακά διαθέσιμα το επιτρέψουν με τόκο υπερημερίας 6%
Αντίθετα, η καθυστέρηση στην καταβολή των προαναφερθέντων φόρων είναι κακούργημα, επισύρει ποινή φυλάκισης, πρόστιμα κατά περίπτωση από 1000 ευρώ και πάνω, ενώ επιπλέον χρεώνεται με τόκους υπερημερίας 8%
-Με πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός τηλέφωνο και με απείλησε ότι αν δεν του δώσω 100.000 ευρώ θα πάρει την αστυνομία τηλέφωνο με το όνομα μου και θα τους αποκαλύψει τη θέση του!


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αποκαλύφθηκε μεγάλη χριστιανική Βασιλική στο Δρυμό Βόνιτσας

Αποκαλύφθηκε μεγάλη χριστιανική Βασιλική στο Δρυμό Βόνιτσας

 Η αιτωλοακαρνανανική γη δε θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει… Δεν έχει υπάρξει ανασκαφή, για έργο μικρό ή μεγάλο, που να μην έχει φέρει στο φως κάτι από τη ζωή της αρχαίας, ρωμαϊκής, βυζαντινής, μεταβυζαντινής, και νεότερης εποχής της περιοχής.
Νέοι οικισμοί, άγνωστα νεκροταφεία, αγροτικές εγκαταστάσεις, ιερά πόλεων και πολλές ακόμη ανακαλύψεις αλλάζουν συνεχώς τον αρχαιολογικό χάρτη της περιοχής, δίνοντας μας νέα στοιχεία για την ιστορία του τόπου. Αρχαίες πόλεις, οχυρά, θέατρα, ιερά, μοναστικά κέντρα, ναοί, σπηλαιώδεις εκκλησίες, βυζαντινά κάστρα, ενετικά και τούρκικα οχυρά, οι έρευνες για πολλά από τα οποία βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
 Κατά την εκτέλεση των μεγάλων έργων οδοποιίας των τελευταίων ετών ήρθε στο φως πληθώρα νέων αρχαιολογικών θέσεων και κινητών μνημείων.
 Στο πλαίσιο της ανασκαφής από τον Αύγουστο του 2013 στον νότιο τομέα του συνδετήριου δρόμου Ιονίας οδού με το Άκτιο στην περιοχή Δρυμός Βόνιτσας, στη θέση Κελεφί, αποκαλύφθηκαν τα ερείπια μεγάλης παλαιοχριστιανικής Βασιλικής!..........

«Βίασα τη Μυρτώ για να μην με ακολουθήσει»‏

μυρτω.jpg
Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, καταδίκασε τον Βακάς σε ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη.
Η καταδίκη του Πακιστανού, ήταν το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα φορτισμένης διαδικασίας, η οποία διεκόπη περισσότερες από μία φορές.
Ο Αχμέτ Βακάς, ο οποίος είχε μεταφερθεί το πρωί στο δικαστήριο με καλυμμένο το πρόσωπο και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι σκοπός του ήταν αρχικά μόνο να κλέψει το κινητό και όχι να κακοποιήσει τη Μυρτώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ''Έθνος'' απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας, ο Βακάς επισήμανε: «Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα.

Με επιτυχία ο χορός του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας στο κέντρο «Αμφιλοχικό»

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας το βράδυ του Σαββάτου 18 Γενάρη, στο κέντρο «Αμφιλοχικό».
Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου, μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον, με άριστη εξυπηρέτηση και κέφι, το γλέντι ξεκίνησε νωρίς κι ο κόσμος ξεφάντωσε με τη συνοδεία τόσο παραδοσιακής όσο και λαϊκής ορχήστρας............
Μέλη και φίλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και ειδικότερα νέοι γέμισαν το χώρο της εκδήλωσης αποδεικνύοντάς μας ότι τιμούν και σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά και βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου, ως άξιοι συνεχιστές της παράδοσης.
Η Πρόεδρος Σοφία Ανδρίκουλα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιλοχίας ευχαριστούν θερμά όλους τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τους ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου που μας δώρισαν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη λαχειοφόρο αγορά, τις ορχήστρες που πλαισίωναν τη βραδιά αλλά και τους διαχειριστές των ιστοτόπων για τη γνωστοποίηση και κάλυψη του χορού.

Με εκτίμηση
το Δ.Σ.

Σε λειτουργία τα online παράβολα

Ανοιξε τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή «e – παράβολο»στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας.

Τα παράβολα έχουν ηλεκτρονική μορφή. Σ” αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής “Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αρχαία Τορύβεια (Κομποτή) ή πιθανώς Εύριπος

 
Αρχαία Τορύβεια (Κομποτή)
- Αρχαία πόλη -
Στο λόφο που υψώνεται 500 μ. Β του χωριού Κομπωτή, ο οποίος φέρει την ονομασία Κάστρο ή Παλιόκαστρο (ύψος 653 μ.), βρίσκονται τα ερείπια μιας αρχαίας οχυρωμένης Ακαρνανικής πόλης, την οποία ορισμένοι μελετητές ταυτίζουν με την αρχαία πόλη Τορύβεια ή Τύρβειον. Για τη θέση ωστόσο της συγκεκριμένης αρχαίας πόλης, είναι υποψήφια και η οχύρωση στο κάστρο του Λυκόνικου (στο λόφο «Βραχάκια», στα ΝΔ του Μοναστηρακίου του Δήμου Ανακτορίου).
Στο εσωτερικό της πόλης είναι ορατά ίχνη πυκνοδομημένων οικιών, οι οποίες είναι κατασκευασμένες με κυκλώπεια τοιχοποιία και αποτελούμενες από πολλά δωμάτια. Επίσης διακρίνονται και αρκετές κυκλικές στέρνες, κατασκευασμένες με ορθογωνικές λιθοπλίνθους.
Η αγορά της πόλης πιθανότατα βρίσκονταν κέντρο περίπου της οχύρωσης. Σε ένα μικρό πλάτωμα δίπλα από αυτή, υπάρχει ένα ενδιαφέρον οικοδόμημα, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον Heuzey «οπλοθήκη», ενώ περιγράφεται και από τον Woodhouse.
Μικρής έκτασης ανασκαφική έρευνα στην πόλη έφερε στο φως ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια, ενώ μεταξύ των άλλων ευρημάτων συγκαταλέγεται και μια πήλινη μπανιέρα (σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου).monuments.hpclab.ceid.upatras.gr


Θεματική ενότητα: Αρχαίες πόλεις
Περιοχή: Κατούνα Δήμος Μεδεώνος Ελλάδα
Χρονολογική περίοδος: Κλασική - Ελληνιστική περίοδος  

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ


Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν σήμερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά:
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Την Τέταρτη, από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης-λήξης του σχολικού έτους -Ποιες αργίες καταργούνται

Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης-λήξης του σχολικού έτους -Ποιες αργίες καταργούνται
Aλλαγές στις σχολικές αργίες, αλλά και στην ημερομηνία έναρξης και λήξης του σχολικού έτους ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με το protothema.gr, το σχολικός έτος πρόκειται να επιμηκυνθεί κάτι που μπορεί μάλιστα να ισχύσει και από φέτος για τους καθηγητές. Ετσι, είναι πολύ πιθανό να κληθούν να εργαστούν έως και τα μέσα Ιουλίου.
Επίσης, συζητείται το ενδεχόμενο η σχολική χρονιά εφεξής να ξεκινά στις 8 και όχι στις 11 Σεπτεμβρίου και η λήξη του σχολικού έτους να γίνεται λίγες ημέρες μετά την καθιερωμένη 15η Ιουνίου.
Τέλος, μελετάται η κατάργηση ορισμένων σχολικών αργιών, όπως αυτής της 7ης Ιανουαρίου και εξετάζεται η επιστροφή στα θρανία, μετά τις διακοπές του Πάσχα, να γίνεται την Τετάρτη του Πάσχα και όχι τη Δευτέρα του Θωμά.

Τώρα ζητά συγγνώμη το τέρας της Πάρου!

   https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiW2gQdt1GQen9VTv2MoPZDvYy5zHNd7Zk1LTE4axBZjlndXpDrqtJKLNWGDbULRFZaFBwPLkyCvnYXfhSXVmvaDu89IPYMBR6CN6Y_71kxlMtMxmRonI6K7cLmCLKWCi_MJAJmY-D9dn8/s1600/7541_1398433190411208_1842313273_n.jpg
«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει», είπε ο Πακιστανός που κακοποίησε βάναυσα την κοπέλα το καλοκαίρι του 2012 στη Χρυσή Ακτή της Πάρου κατά την έναρξη της δίκης.
Η δίκη του Αχμέτ Βακάς ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λίγο μετά τις 9:30 το πρωί στη Σύρο. Η μητέρα της 17χρονης, κυρία Μαίρη Κοτρωτσου, η οποία θα ζητήσει την καταδίκη του δράστη, επιδίωξε να πλησιάσει το δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα, ωστόσο, αυτό απετράπη από τους αστυνομικούς!
Φοβερά συγκινημένη και αισθητά κουρασμένη η κυρία Κοτρωτσου παρακολουθεί την εξέλιξη της εκδίκασης η οποία ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά.

Έξι χρόνια χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Έμεινε γνωστός για το άνοιγμα προς την νεολαία κάτι έγινε με διάφορους τρόπους από δημόσιο βήμα. Για παράδειγμα απευθυνόμενους στους νέους συνήθιζε να λέει Ελάτε στην Εκκλησία όπως είστε, με το τζην, με το σκουλαρίκι. Είπε την έκφραση "κι εγώ σας πάω", αφού ισχυρίστηκε ότι άκουσε τη φράση τον Χριστόδουλο τον πάω σε καφετέρια. Μάλιστα δεν έχανε ευκαιρία να πει ένα ανέκδοτο όταν βρισκόταν ανάμεσα σε νέους.
Στις 20 Μαϊου 2001, έξω από το Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, ένας νεαρός παλαιοημερολογίτης πλησίασε τον Χριστόδουλο ενώ αυτός μιλούσε σε τηλεοπτικό συνεργείο, και τον χαστούκισε στο πρόσωπο. Συνελήφθη από τη φρουρά του Αρχιεπισκόπου, αλλά τελικά δεν αντιμετώπισε κατηγορίες, μετά από επιθυμία του Αρχιεπισκόπου.

Καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ

 http://2.bp.blogspot.com/-BLbeltWicoA/T3RRMmnQlHI/AAAAAAAAAaI/UdE2n2LvL7M/s1600/oga_logo.jpg
Σε 21.522 δικαιούχους του ΟΓΑ θα καταβληθούν σήμερα το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ.
Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται: - Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους. Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους.
- Όσοι υπέβαλαν τις απαραίτητες διορθώσεις ηλεκτρονικά και οι τροποποιητικές ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η προθεσμία υποβολής αρχικών αιτήσεων Α21, έχει παραταθεί έως τις 31/01/2014, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αιτούντες υπέβαλαν Ε1 και δεν συμπλήρωσαν το έντυπο Α21. newsbeast.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πληρωμές οικογενειακών επιδομάτων ΟΓΑ


Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι: 1. Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθούν σε 21.522 δικαιούχους το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (Ν. 4093/2013) και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών (Ν. 4141/2013) για το έτος 2013. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.147.724,75 ευρώ .
Στους ανωτέρω δικαιούχους περιλαμβάνονται:
- Όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 για πρώτη φορά και ελέγχθηκαν οι αιτήσεις τους . Οι εν λόγω δικαιούχοι θα λάβουν αναδρομικά τα ποσά που τους αναλογούν από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματός τους .

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΝΔ: Συνελήφθη η σύζυγος Γιακουμάτου για φοροδιαφυγή

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου,, Ελένη, καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία, σε έλεγχο που πραγματοποίησε στον οίκο ευγηρίας «Αγιος Βασίλειος», τον οποίο διατηρούν στο Ψυχικό ο κύριος και η κυρία Γιακουμάτου, διαπίστωσε παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Για την ίδια υπόθεση έχουν γίνει και άλλες προσαγωγές.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω της βουλευτικής ασυλίας.

Πρόκειται για έναν εκ των πλέον ισχυρών βουλευτών στη ΝΔ στην Β'Αθηνών. Πρώην διοικητής του ΙΚΑ, και θεωρούμενος από τους βασικούς εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς.

Η σύλληψη της συζύγου του αλλά και η εμπλοκή του ιδίου αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την ΝΔ. Πηγή

Δείτε ολόγυμνη την νέα ερωμένη του Φρανσουά Ολάντ




http://www.nudography.com/photos/news/2014_1/original/Julie_Gayet_Sans_laisser_de_traces__1080p-06.jpg


Mε μια γυμνόστηθη φωτογραφία της Ζουλί Γκαγέ, στο εξώφυλλο, τραβηγμένη το 1998 όταν η ηθοποιός ήταν 26 ετών, κυκλοφόρησε μεγάλο ισπανικό περιοδικό!
Η ηθοποιός είναι ήμερα στο επίκεντρο της προσοχής λόγω της σχέσης που έχει με τον Γάλλο Πρόεδρο καθώς και της φημολογούμενης εγκυμοσύνης της από αυτόν…

Καθαρίστε το σίδερο σας, και πείτε αντίο στους λεκέδες στα ρούχα σας!

http://4.bp.blogspot.com/-DbF6Jb9PSsY/UuJllWmwpHI/AAAAAAANPtw/Wu5ueB7nn0k/s1600/tromaktiko.jpg
Το σίδερο είναι μία απαραίτητη συσκευή σε κάθε σπίτι, αλλά πολλές φορές μπορεί να συμβούν ατυχήματα...
Αν σιδερώσετε, κατά λάθος, την στάμπα μιας μπλούζας, ή κάποιο λεκέ που έχει μείνει στα ρούχα σας, μπορεί να αφήσει υπολείμματα πάνω στο σίδερο που θα έχει σαν αποτέλεσμα να λερώσετε και άλλα ρούχα, ενώ σιδερώνετε.
Κρατήστε την πλάκα του σίδερού σας καθαρή, με την βοήθεια ενός υλικού απαραίτητου στην κουζίνα σας- του αλατιού!
Απλώστε, σε ένα καθαρό κομμάτι χαρτιού, αλάτι, και «σιδερώστε» το με καυτό σίδερο. Το αλάτι θα βοηθήσει να απομακρύνετε από την πλάκα κάθε υπόλειμμα και θα την κάνει λεία και πεντακάθαρη!
Αφού περάσετε το σίδερο μερικές φορές πάνω από το χαρτί, βγάλτε το από την πρίζα, αφήστε το να κρυώσει και σκουπίστε με ένα στεγνό, μαλακό πανί. Θα γίνει σαν καινούργιο! Πηγή

Φρικιαστικές εικόνες από τα μπουντρούμια του σεξ που διατηρούσε ο Μουαμάρ Καντάφι

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/01/Muammar-Gaddafi-1-620x320.jpg
Δύο χρόνια μετά τη σύλληψη και τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που αφορούν την αρρωστημένη δράση του Λίβυου δικτάτορα, που -στα 42 χρόνια που παρέμεινε στην εξουσία- βίασε, ξυλοκόπησε και ανάγκασε να γίνουν σκλάβοι του σεξ, χιλιάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Φρικιαστικές εικόνες που δείχνουν τα μπουντρούμια του σεξ που διατηρούσε στα παλάτια του ο Μουαμάρ Καντάφι είδαν το φως της δημοσιότητας. Στα δωμάτια της ντροπής ο αδίστακτος δικτάτορας οδηγούσε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14 ετών, τα οποία είχε απαγάγει από τα σχολεία τους. Είχε δημιουργήσει μάλιστα και ένα ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο στο οποίο εξέταζε να κορίτσια για τυχόν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και για να δει αν ήταν παρθένες. Ανάμεσα στα χιλιάδες θύματα του, ήταν ανήλικα κορίτσια τα οποία απήγαγε και κρατούσε φυλακισμένα για να τα βιάζει. Πολλά μάλιστα, τα ανάγκαζε να βλέπουν πορνογραφικό υλικό, που στο αρρωστημένο του μυαλό έμοιζε με ένα είδος «εκπαίδευσης».
Κάποια νεαρά θύματα κακοποιήθηκαν με τόσο βάναυσο τρόπο που έχασαν τη ζωή τους. Οι άνθρωποι του διεστραμμένου δικτάτορα τότε, πέταγαν τα άψυχα σώματα τους σε πάρκινγκ και χωματερές. Συνήθιζε να επιλέγει τα ανήλικα παιδιά, επισκεπτόμενος τα σχολεία. Όταν του άρεσε κάποιο παιδί, απλά το ακουμπούσε στο κεφάλι. Μέσα σε λίγες ώρες οι σωματοφύλακες του Καντάφι θα το απήγαγαν ενώ σε περίπτωση που προέβαλλαν αντίσταση οι γονείς, τους πυροβολούσαν θανάσιμα.

Όποιος δεν έχει τη διαφήμιση του Σπύρου Βαλιμίτη δεν ξέρει τι θα πει marketing. (βίντεο)

 
Ο Σπύρος Βαλιμίτης με το διαφημιστικό του σποτ για την ταβέρνα του "Ο ξενύχτης", καταφέρνει να περάσει το μάρκετινγκ σε άλλο επίπεδο. Η  Saatchi & Saatchi, η Η Bold Ogilvy & Mather και οι υπόλοιπες διαφημιστικές εταιρείες ας πάρουν μαθήματα... Πηγή

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παπαστράτος και ΣΔΟΕ εναντίων του χύμα καπνού

Πόσο ανόητους μας θεωρούν…Το παιχνίδι είναι στημένο. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και κυρίως στα μέτρα των «αφεντικών».
 Και για να μην παρεξηγηθούμε, διευκρινίζουμε:
 Να τους πιάσουν τους φοροφυγάδες που εγκληματούν κατά της εθνικής οικονομίας πουλώντας λίγα κιλά χύμα καπνού, για να πληρώσουν τα χαράτσια που τους φόρτωσαν, να ασχοληθούν, όμως, και με το πραγματικό οικονομικό έγκλημα.
 Στη χώρα που οι μίζες πάνε κι έρχονται, …μην μας τρελαίνουν με τέτοιες ανοησίες. Να πάνε στους τραπεζίτες που έδιναν κατά εκατοντάδες τα εκατομμύρια στα κόμματα, σε δάνεια με εγγύηση το ποσοστό (λες και το είχαν δεδομένο), να πάνε στους καναλάρχες, στους ομολογήσαντες ότι τα πήραν απ’ τη Siemens, … να ψαχτούν μεταξύ τους.
 Και μετά, ασχολούνται και με τους χωρικούς.Εντάξει με τα οργανωμένα κυκλώματα, εντάξει και με τους φτωχούς χωρικούς που τους υποχρέωσαν να παίζουν με την υγεία τους ψάχνοντας για τον φθηνό χύμα παράνομο καπνό.

Τοπωνύμια Αιτωλοακαρνανίας..

Η αλλαγή των τοπωνυμίων στην Δυτική Ελλάδα

Κάποιος που θα ανοίξει ένα χάρτη της Ελλάδας κλίμακας 1: 500.000, εκτός από τα ονόματα των οικισμών (χωριών και πόλεων), θα διαβάσει τα ονόματα βουνών, ποταμών, λιμνών, θαλασσών, νησιών, κόλπων και ακρωτηρίων. Αυτά είναι τα πιο γνωστά, τα "μεγάλα" τοπωνύμια.
 
Αν πάρει στα χέρια του ένα χάρτη 1: 50.000, θα μπορέσει επίσης να δει, τα ονόματα που έχουν οι βρύσες, τα ρέματα, οι βουνοκορφές, οι ράχες, οι λάκκες, οι κάμποι, οι λόγγοι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, τα ξωκλήσια, οι όρμοι και οι παραλίες. Όλα αυτά θεωρούνται "μικροτοπωνύμια".

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! Καταιγίδες και χιόνια - Κακοκαιρία όλο το Σαββατοκύριακο


- Ο καιρός θα χαλάσει από το βράδυ από τα δυτικά
- Καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
- Σε ποιό υψόμετρο θα χιονίσει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τα δόντια του θα δείξει από το βράδυ ο καιρός με καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο. Ο καιρός θα χαλάσει από τα δυτικά και το κύμα κακαοκαιρίας θα κρατήσει όλο το Σαββατοκύριακο.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

''Βουτιά'' θανάτου από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου!

 Ο άντρας σταμάτησε και πήδηξε από τη γέφυρα στο κενό - Σοκαρισμένος ο υπάλληλος που τον είδε και ειδοποίησε τις αρχές...

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις 11.30 μέσα στη θάλασσα από άντρες του Λιμενικού, ο άντρας που πήδηξε από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου λίγο πριν τις 11.00
Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο άντρας την ώρα της πτώσης του έγινε αντιληπτός από εργαζόμενο στην κοινοπραξία «ΓΕΦΥΡΑ» που ενημέρωσε τις αρχές. Όπως είπε τον είδε να πέφτει ανάμεσα στους πυλώνες Μ1 και Μ2.
Στη γέφυρα επικράτησε πανικός με τους διερχόμενους οδηγούς να σταματούν και να προσπαθούν να καταλάβουν το λόγο της κινητοποίησης. Μέχρι στιγμής το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ακόμα μία αυτοκτονία, αλλά οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού, τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε στη θάλασσα ο άνδρας, όσο και για την εξακρίβωση των στοιχείων του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λιμενικοί έχουν απευθυνθεί στους εργαζόμενους στη γέφυρα, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες. Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οπτικό υλικό από το συμβάν.  www.newsit.gr

Τι άλλο θα ακούσουμε...Μεγιστάνας προσφέρει 130 εκατ. ευρώ σε όποιον κάνει την κόρη του straight!!

diaforetiko.gr : 91A79386250F1F1551FCEDE718EB24D2 600x334 ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ:  Μεγιστάνας προσφέρει 130 εκατ. ευρώ σε όποιον κάνει την κόρη του straight!!
Η κόρη του το έσκασε στο Παρίσι με τη φιλενάδα της
Ενας δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί με τίποτε να χωνέψει ότι η κόρη του είναι λεσβία και γι αυτό αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Ο Cecil Chao έγινε ευρέως γνωστός τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ανακοίνωσε ότι προσφέρει 65 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον άντρα κερδίσει την καρδιά της κόρης του, η οποία μόλις το είχε σκάσει στη Γαλλία με τη σύντροφό της.

90΄ Γιάννενα – Αντίρριο από το 2016! Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού

http://4.bp.blogspot.com/-140rXiHYT6E/UuDvzbh8mfI/AAAAAAAAyLM/IBrAKTpz6QM/s1600/imagesGGG.jpg
Επιτέλους, καιρός ήταν να αρχίσουν οι εργασίες στην Ιόνια Οδό, αυτού του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου – στα πρότυπα της Εγνατίας - που τα τελευταία χρόνια είχε ολοκληρωθεί μόνο στα… χαρτιά! Απ’ ότι όλα δείχνουν, τα όποια εμπόδια ορθώνονταν, τελειώνουν και σύντομα οι μηχανές στα εργοτάξια παίρνουν μπροστά και μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, η Ήπειρος θα δει τα πρώτα αποτελέσματα στις αρχές του 2016, όταν και η απόσταση από τα Γιάννενα μέχρι το Αντίρριο θα πραγματοποιείται σε μιάμιση ώρα, μέσα από έναν ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ασφαλή κλειστό αυτοκινητόδρομο. Μπορεί λοιπόν να φανταστεί κανείς ότι το ταξίδι προς Αθήνα, θα συντομευθεί κατά πολύ, και το κυριότερο οι Ηπειρώτες οδηγοί θα αποφεύγουν το πολύ επικίνδυνο σήμερα πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο συχνά ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Ντροπή στην Αρτα: Στάση εργασίας των δασκάλων για το ξύλο στον 8χρονο

http://www.e-reportaz.gr/wp-content/uploads/sxoleio-kryo-petrelaio-66.jpg
Στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες την Παρασκευή, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών της Άρτας, για συμπαράσταση στον 50χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές, να χαστουκίσουν συμμαθητή τους και ο οποίος θα δικαστεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε». 
 Ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Άρτας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega δήλωσε πως τίποτα από όσα ακούγονται δε συνέβη στην αίθουσα.

Υπογράμμισε μάλιστα πως οι συμμαθητές του 8χρονου δεν είπαν τίποτα στους γονείς τους για το περιστατικό. «Έγινε τηλεδίκη. Τα ΜΜΕ τον έριξαν στην πυρά πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Τον καταδίκασαν χωρίς καν να ακουστεί η δική του άποψη», επεσήμανε ο κ. Σωτήρης Γούσιας. Παράλληλα, τόνισε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε δώσει παρόμοια δείγματα γραφής στο πρόσφατο παρελθόν ενώ θεωρεί ότι τα μέσα ενημέρωσης τον διαπόμπευσαν.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Άρτας επικαλέστηκε την ιατρική γνωμάτευση, που κάνει λόγο μόνο για μια εκδορά από τη σχολική τσάντα και όχι χτυπήματα στο πρόσωπο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών της Άρτας  «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε». Ειδικότερα αποφάσισε: «Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες».
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο δάσκαλος από την πλευρά του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε πως θέλει να δικαστεί, για να λάμψει η αλήθεια. 
 

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο έξυπνοι;

Η έννοια του κάλλους και οι αρχαίοι φιλόσοφοι
Η έννοια του κάλλους και οι αρχαίοι φιλόσοφοι
Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;
Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.

Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος , τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;»

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μπάρες σοκολάτας με νιφάδες βρώμης Quaker και πορτοκάλι.

κύρια φωτογραφία συνταγής Bars Σοκολάτας με Quaker

Τι χρειαζόμαστε:

  • 75 γρ νιφάδες βρώμης (κουάκερ) (3/4 της κούπας)
  • 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 75 γρ γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο

Πώς το κάνουμε:

Φυσικό Λιποδιαλυτικό:- Ετοιμάστε το μόνοι σας σε λίγα λεπτά και ξεχάστε τα περιττά κιλά

Αποτοξίνωση τώρα με το πιο εύκολο και γευστικό ρόφημα… 
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά λιποδιαλυτικά προϊόντα που υπόσχονται απώλεια λίπους και κιλών. Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης.
Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό. Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς. Τέλος, το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.
Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστείτε:

Ενα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα - Αντώνης Δαγκλής - Ο δολοφόνος των ιερόδουλων που κρεμάστηκε στο κελί 33

Ενα έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα - Αντώνης Δαγκλής - Ο δολοφόνος των ιερόδουλων που κρεμάστηκε στο κελί 33
"Νόμιζα ότι σκότωνα τη μητέρα μου! Τα πτώματα τα τεμάχισα μάλλον από μίσος!"
Σαν ελληνική ταινία του '60, η ιστορία του «δολοφόνου των ιερόδουλων». Ένα αγοράκι γεννιέται το '74 στην Κοκκινιά, σε φτωχικό σπίτι. Μεγαλώνοντας, όταν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, αντί να μετράει τα άστρα και να ονειρεύεται όπως τα άλλα παιδιά, ζει καθημερινά αντιμέτωπο με το πιο σκληρό πρόσωπο της βίας, που δεν είναι άλλο από αυτό του ίδιου του πατέρα του, ο οποίος κακοποιεί τον μικρό Αντώνη Δαγκλή, τον αδελφό του και τη μητέρα του. Τα υπόλοιπα, αναμενόμενα για όσους γνωρίζουν το θλιβερό παρελθόν του.
Το 1986, όταν ο Αντώνης Δαγκλής ήταν 12 χρόνων, ο πατέρας του φεύγει από τη ζωή, αφήνοντας χρέη στην οικογένεια. Εκείνος, για να βοηθήσει οικονομικά τη μητέρα του, σταματά το σχολείο και εργάζεται σε εταιρεία. Με σωρεία ψυχολογικών προβλημάτων, που φυσικά προέρχονται από τη βάναυση συμπεριφορά του πατέρα του απέναντί τους, τέσσερα χρόνια μετά συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται για αποπλάνηση ανήλικης. Για έξι μήνες βρίσκεται στο αναμορφωτήριο. Η μητέρα του, στο μεταξύ, εργάζεται σε μπαρ αλλά δεν του το αποκαλύπτει.

«Να ποια είναι η μάνα σου!»

Δείτε τι έγκλημα κάνει κάποιος-α που επιλέγει: "έκτρωση". Πολύ σκληρές εικόνες.....

Συγκλονιστικές εικόνες ρουμάνου φωτογράφου από εκτρώσεις - προσοχή σκληρές εικόνες


Το συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ του Narcis Virgiliu για τις εκτρώσεις φιλοξενείται στη ρουμανική ιστοσελίδα provitabucuresti.

Η provita παρακινεί να ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες και να απαντηθεί η παρακάτω ερώτηση:
Αν η έκτρωση είναι ένα «δικαίωμα των γυναικών" πού ήταν τα δικαιώματα του παιδιού;...

Ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας σήμερα στην Πατρών-Κορίνθου

Ολιγόωρη διακοπή κυκλοφορίας σήμερα στην Πατρών-Κορίνθου Το ρεύμα προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
Από σήμερα το βράδυ, θα τεθεί σε ισχύ η ολιγόωρη κυκλοφοριακή ρύθμιση στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών και συγκεκριμένα μέχρι τις 02:30 το πρωί της Παρασκευής 24.01.2014, το αργότερο, κατά τη διάρκεια της οποίας:
-το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα μεταξύ των κόμβων Ρίου (Χ.Θ. 206+310) και Σελιανιτίκων(Χ.Θ. 182+700) θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών.
 -το ρεύμα προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.
 Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν έκτακτες εργασίες συντήρησης.
 Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.  www.thebest.gr

Αλαλούμ με τη συλλογή αποδείξεων

Αποδείξεις δύο ταχυτήτων θα ισχύουν το 2014 σύμφωνα με σχέδιο απόφασης του υπουργείου Οικονομικών.
Για εφέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις συνολικής αξίας ίσης με το 10% του ετήσιου εισοδήματός τους αντί για 25% που ίσχυε πέρυσι και θα αναγραφεί στις εφετινές φορολογικές δηλώσεις.
Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν το σενάριο ειδικά για το 2014 ορισμένες κατηγορίες αποδείξεων ναι μεν να ισχύσουν αλλά να ληφθεί υπόψιν η μισή αξία από αυτή που αναγράφουν.

Eπιτέλους εργοτάξια στην Ιόνια Οδό

H επανεκκίνηση έφτασε και στην Ιόνια Οδό! Τα θετικά νέα φτάνουν και στο μεγαλύτερο οδικό έργο της Ηπείρου (και της Δυτικής Στερεάς) καθώς βρισκόμαστε σε  φάση πλήρους προετοιμασίας.
Στις αρχές του 2016 η απόσταση Αντίρριο-Ιωάννινα θα γίνεται σε διάστημα περίπου 90 λεπτών σε ένα ασφαλές κλειστό αυτοκινητόδρομο Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε όλο το δυτικό τμήμα της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το ypoodomes.com από την εταιρεία διαχείρισης το πλάνο των εργασιών τρέχει πλέον με μεγάλες ταχύτητες. Αυτή την εποχή «κλείνουν» οι συμφωνίες με τοπικούς υπεργολάβους και γίνονται προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθούν τα εργοτάξια.
Το έργο έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα και πρέπει τον Δεκέμβριο του 2015 (με μία ανοχή 2-3 μηνών να έχει ολοκληρωθεί. Από αυτό το χρονοδιάγραμμα εξαιρείται μόνο η διέλευση της Κλόκοβας που όμως ακόμα και αν τελικά επιλεγεί η κατασκευή σήραγγας θα καθυστερήσει περίπου κατά ένα έτος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypodomes.com τα εργοτάξια που έχουν στηθεί κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, του οδικού άξονα που ξεκινά από το Αντίρριο και καταλήγει στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων είναι 4:

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Aιτωλοακαρνανική γιορτή-κοπή πίτας ΠΑΝΣΥ

Π Α Ν. Σ Υ.-ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
 
Το Κ.Σ. της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) σας εύχεται Καλή Χρονιά και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Γενάρη 2013 ώρα 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΑΡΙΩΝ ROYAL” που βρίσκεται στην οδό Αρκαδίας 16 – Περιστέρι (στάση μετρό «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»)
Η Εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους συλλόγους μας και θα παρουσιαστεί και ανάλογο θέμα όπως θα δείτε αναλυτικά και στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γεωτρύπανα τρυπούν την Παλιοβούνα για την μελέτη της σήραγγας

Αυτές τις ημέρες γεωτρύπανα της εταιρίας που έχει αναλάβει το έργο πραγματοποιούν μελέτες τρυπώντας και παίρνοντας δείγματα από το υπέδαφος της Παλιοβούνας.
Σε επίσκεψη μας στην περιοχή είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις εργασίες που γίνονται. Το βάθος που θα φτάσουν τα γεωτρύπανα για να ολοκληρωθεί η μελέτη είναι το βάθος των ενενήντα μέτρων, μέχρι σήμερα έχουν φτάσει σε βάθος τριάντα μέτρων και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα στοιχεία του υπεδάφους καταγράφονται και συσκευάζονται σε ξύλινα ειδικά κουτιά.Αυτό που μένει να δούμε μετά από τα τόσα που έχουν ακουστεί και γραφτεί είναι αν τελικά γίνει η σήραγγα.
πηγή : nafpaktianews.gr  agrinioculture.gr

Κατάληψη οι αγρότες στη ΔΟΥ Αγρινίου την Παρασκευή


Μια σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας αποφασίστηκε μετά από  πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών των μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Λάρισα.
«Η πλατιά σύσκεψη των επιτροπών αποφάσισε την κλιμάκωση του αγώνα σε όλη την Ελλάδα ανά περιοχή, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.» αναφέρει η σχετική απόφαση και σε ότι αφορά στην Αιτωλοακαρνανία, αποφασίστηκε ήδη η κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, το πρωί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Αιτωλ/νίας:
«Η ΟΑΣ Αιτ/νιας καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους να πραγματοποιήσουν συσκέψεις και να υλοποιήσουν το αγωνιστικό κάλεσμα.

Γέμισαν με θαλασσινά και πάλι τα πιάτα στην Αμφιλοχία

 
Δεκάδες κιλά,  με γλώσσες και λιγότερες  γαρίδες αυτή τη φορά, έβγαλε στον αφρό ο Αμβρακικός και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία.
Περίπου από τις τρεις  το μεσημέρι τα πρώτα ψάρια έκαναν την εμφάνισή  τους   στην επιφάνεια,  με το γνωστό πλέον γύρισμα των νερών. Πιθανή αιτία αυτή τη φορά,  η  υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, με  το   θερμόμετρο εκείνη να δείχνει  21 βαθμούς.
Επίδοξοι ψαράδες, κάτοικοι της Αμφιλοχίας, γεμίζουν μέχρι αύτη την ώρα τον ένα κουβά μετά τον άλλο  κυρίως με γλώσσες  και  λίγες γαρίδες αφού  δεν είναι πλέον  η εποχή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος  ο Αμβρακικός έδωσε πλούσιες ψαριές,  η περίοδος  ψαρέματος της γαρίδας κράτησε  σχεδόν τρεις μήνες αντί για ένα μηνά που είναι η κανονική διάρκεια,   σ΄ αυτό το διάστημα οι ψαράδες είδαν στα δίχτυα τους τόνους  με γάμπαρες.  
Επίσης,  τους τελευταίους δύο μήνες στο λιμάνι και στη μαρίνα της Αμφιλοχίας, ερασιτέχνες ψαράδες βγάζουν καθημερινά δεκάδες κιλά με «μουρμούρια»  ικανοποιητικού μεγέθους.
Πηγή ανάρτησης: e-maistros.gr

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χριστόδουλος Ξηρός: «Όταν γυρίσω θα σας γ@μήσω» (Video)

Επιστολή στο διαδίκτυο (Indymedia) γεμάτη ύβρεις και απειλές ανάρτησε ο Χριστόδουλος Ξηρός, δίνοντας τα πρώτα σημεία ζωής μετά την εξαφάνισή του.
Ο Ξηρός αφού εκτοξεύει απειλές, σημειώνοντας ότι "τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!" αναφέρεται στην άδεια που του χορηγήθηκε και οδήγησε στη εξαφάνιση του:
"Το αν κατάφερα να πείσω τους δεσμώτες να μου χορηγήσουν άδεια, το θεωρώ προσωπική επιτυχία και θα τους απαντήσω με την φράση που είπε ο Τζαβέλας όταν έπεισε τον Αλή Πασά να τον αφήσει ελεύθερο: “Χαίρομαι που εγέλασα έναν δόλιο”.
Ο ίδιος προαναγγέλλει τρομοκρατικά χτυπήματα: "Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος".

''To Be Greek''

 

Ένα εξαιρετικό βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου για το μεγαλείο αυτής της πανέμορφης και ένδοξης χώρας που ζούμε με τίτλο ''To Be Greek''
Απολαύστε το ........

To Be Greek from ivan silverberg on Vimeo.

Σβήνει το λαθραίο τσιγάρο...

Σβήνει το λαθραίο τσιγάρο...
Την οδηγία της ΕΕ περιμένουν στο υπουργείο Οικονομικών για να μπει τέλος στο κύκλωμα που κοστίζει στη χώρα μας 800 εκ. ευρω το χρόνο.
Tου Χαράλαμπου Μπελιά
 Την  έκδοση της σχετικής οδηγίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην χώρα μας προκειμένου να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή το σύστημα λεγόμενο ιχνηλασιμότητας που θα μειώσει δραστικά το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνικών προϊόντων.  Σημειώνεται ότι η λαθραία διακίνηση καπνικών προϊόντων στην χώρα μας οργιάζει, ελέω κρίσης,  ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο περίπου κατά 800 εκ. ευρώ τον χρόνο. Πόσο που για τα τρία τελευταία χρόνια ισοδυναμεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, με το συνολικό χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα, δηλαδή περίπου σε δυόμισι δισεκατομμύρια ευρώ! 

Mην πετάξεις τη στάχτη από το τζάκι

http://www.tsantiri.gr/wp-content/uploads/2013/10/staxti.png
Πολλοί θα ζεσταθούν φέτος με τζάκι ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της… “άχρηστης” στάχτης.
Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!
Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή…
σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Καταργούνται τα επικυρωμένα αντίγραφα

Οι απλές φωτοτυπίες αντικαθιστούν από εδώ και πέρα τα επικυρωμένα αντίγραφα στις συναλλαγές
των πολιτών και των επιχειρήσεων, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στόχος, η διευκόλυνση των πολιτών και η πάταξη της γραφειοκρατίας.
Στο πλαίσιο αυτό καταργούνται επίσης η υποχρέωση δημοσίευσης των ισολογισμών των εταιρειών ΑΕ και ΕΠΕ καθώς και των τροποποιήσεων των καταστατικών τους σε ΦΕΚ, επιμηκύνεται η ισχύς της παραγωγικής άδειας για ιχθυοκαλλιεργητές και αλιείς σε λαϊκές αγορές από 6 σε 12 μήνες και καταργείται η υποχρέωση βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση που κατατίθεται στην πρώτη φάση προσφοράς σε διαγωνισμό του Δημοσίου, όσον αφορά στον τομέα των κρατικών προμηθειών.
Τα επικυρωμένα αντίγραφα κόστιζαν:

Ποιοι αγρότες υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία


Υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία είναι οι αγρότες που το 2013 είχαν ακαθάριστα έσοδα από αγροτικές εργασίες άνω των 10.000 ευρώ ή έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η αναλυτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τον καθορισμό των αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και πτηνοτρόφων που θα πρέπει να τηρούν βιβλία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση:
Από 1.1.2014, απαλλάσσονται, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, κλπ), που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, από την πώληση αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και την παροχή αγροτικών υπηρεσιών, ακαθάριστα έσοδα, κατώτερα των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και έλαβαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης κατώτερα των πέντε χιλιάδων (5.000).

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Αθανάσιος στήν Αμφιλοχία..

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε ο πολιούχος Αμφιλοχίας Άγιος Αθανάσιος
Με την πάνδημη συμμετοχή των Αρχών του τόπου και του ευσεβούς λαού της Αμφιλοχίας, πραγματοποιήθηκε η φετινή Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου  ενδόξου Αθανασίου πολιούχου της Αμφιλοχίας. Το εσπέρας της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου  τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας. Το πρωί σήμερα αγιώνυμον ημέρα της εορτής  του Αγίου Αθανασίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κ. Κοσμά
Στον κατάμεστο από πιστούς ιστορικό Ναό, ο   πρωτοσύγκελος Επιφάνειος  αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου την δράση του και το σπουδαίο έργο του.
Μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης κ. Κ. Κοσμάς  χειροθέτησε αναγνώστη το μαθητή Χρήστο Κυρόσιμο. Στη συνέχεια ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, με περιφορά στην πόλη της Αμφιλοχίας συνοδείας της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου. Με την ολοκλήρωση της τελετής  προσφέρθηκε  καφέ σε αίθουσα του Αγίου Αθανασίου.
Στον εορτασμό του πολιούχου Αμφιλοχίας , το παρόν έδωσαν, ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας , ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απ. Κοιμήσης , ο βουλευτής κ.Κ. Μπαρμπαρούσης, κ. Γ. Πρεβεζάνος , περιφερειακός  σύμβουλος κ. Τσόγκας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Πηγή ανάρτησης e-maistros.gr

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Φάκελοι με σφαίρες στον Προβόπουλο και τον Πρετεντέρη


Σφαίρα περιείχε ο φάκελος που έφτασε το πρωί στο γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία.
Ανάλογο φάκελο έλαβε και ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός και έχει αναλάβει την σχετική έρευνα. Πηγή

Ο κατάλογος των απολύσεων

Ο κατάλογος των απολύσεων
Προς οριστικοποίηση βρίσκεται η λίστα με τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν εντός 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο ποσοστό των απολύσεων θα γίνει μέσω της διαθεσιμότητας και η μεγαλύτερη δεξαμενή θα είναι οι υπάλληλοι που είναι ήδη διαθέσιμοι από το περασμένο φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος» οι απολύσεις θα γίνουν ως εξής:
500 επίορκοι υπάλληλοι
1.000 εργαζόμενοι που θα απολυθούν για ιατρικούς λόγους
1.500 που θα προέλθουν από καταργήσεις και συγχωνεύεις ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ και επιχειρήσεων των Δήμων
2.400 γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν θα δεχθούν να παραμείνουν στον οργανισμό με μόνιμη σχέση εργασίας
Οι υπόλοιπες 6.000 απολύσεις θα γίνουν ως εξής:

Απίστευτο! Ζει 60 χρόνια χωρίς να έχει πλυθεί! (Φωτογραφίες)

../news_data/2282/2.jpg
Ένας Ιρανός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ... απλυσιάς. 'Η αλλιώς, των πόσων ετών μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς να έχει κάνει μπάνιο.
Το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (IRNA) δημοσίευσε φωτογραφίες του 80χρονου άνδρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 80χρονος που ονομάζεται Amoo Hadji ζει στο χωριό Dezhgah στο Ιράν.
Ο ίδιος τρέφεται με ζώα που κυνηγάει ο ίδιος, ενώ όπως λέει, το πιο πολύτιμο αντικείμενο που έχει στην κατοχή του, είναι η πίπα που καπνίζει.
Οι γείτονες του, φρόντισαν να κατασκευάσουν για εκείνον ένα πρόχειρο κατάλυμα για να κοιμάται. Παρόλα αυτά, ο 80χρονος προτιμάει να κοιμάται στο χώμα και στη φύση.
Το Πρακτορείο σημειώνει ότι ο Amoo Hadji ανέφερε σε ρεπόρτερ του, ότι όπως λέει ο ίδιος, για να προφυλαχτεί από το κρύο φοράει ένα κράνος και καπνίζει τσιγάρα που του παρέχουν οι κάτοικοι του χωριού.
Δείτε τις σπάνιες και συγκλονιστικές φωτογραφίες:

Γιγάντιο Anaconda ''ξερνάει'' αγελάδα!!!!!! (video)

Video by: bodhispeak
 
Ένα από τα πιο παράξενα και σπάνια βίντεο από την Βραζιλία που δείχνει ένα τεράστιο ανακόντα να ''ξερνάει'' ολόκληρη αγελάδα που μόλις είχε φάει και να την κοπανάει..

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για υδροπλάνα στην Αιτωλ/νία

Στο Μεσολόγγι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα είναι έτοιμες  οι εγκαταστάσεις της εταιρίας για το υδροπλάνο, ενώ στην Αμφιλοχία αρχές του Φεβρουαρίου θα γίνει η προκήρυξη της δημοπρασίας του αντίστοιχου έργου.
Τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η πρόσκληση δημοπράτησης από τον Δήμο Αμφιλοχίας ώστε να προκηρυχθεί η ανάδοχος εταιρεία η οποία θα συνδέσει με υδροπλάνα την Αμφιλοχία και κατ’ επέκταση την Αιτωλ/νία με άλλα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας.
Ο δήμος θα παραχωρήσει 150τ.μ. χερσαίας ζώνης, στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης, με κατεύθυνση την Βόνιτσα ώστε να γίνει εκεί ένα μικρό κτίριο διαχείρισης και επιβίβασης – αποβίβασης των επιβατών. Πέραν της παραχώρησης της έκτασης από τον δήμο τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα θα καλυφθούν αποκλειστικά από την ανάδοχο εταιρεία.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το υδατοδρόμιο της Αμφιλοχίας δυο εταιρείες.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Στον Παναιτωλικό το φλουρί της Super League

 http://www.metrogreece.gr/Portals/0/AuthorsImages/2013/12/%CE%BF%CE%BE%CE%B7%CF%89%CE%BF%CE%B5%3B%CF%89.jpg                            http://trikorfonews.files.wordpress.com/2011/05/cf80ceb1cebdceb1ceb9cf84cf89cebbceb9cebacebfcf83.jpg
Το Το Δ.Σ. της Λίγκας την Τρίτης επεφύλαξε αρκετά άσχημα μαντάτα από τη NOVA. Το κανάλι που έχει υπογράψει το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Λίγκα υποχρεώθηκε εκ των πραγμάτων να ζητήσει την παρακράτηση του 20% από την συμφωνία.
Επικαλείται τον Νόμο 4172/13 άρθρο 38 του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο και προβλέπει την παρακράτηση 20% για παραχώρηση δικαιωμάτων. Στο συμβόλαιο που είχε υπογραφεί όμως δεν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο.
Εφόσον γίνει πράξη αυτό, τότε αυτομάτως μειώνονται τα έσοδα των συλλόγων. Επίσης υπάρχουν ομάδες που πήγαν σε τράπεζες, πήραν το προβλεπόμενο από τη NOVA ποσό και στην συνέχεια έγινε συμφωνία για να εισπραχθούν τα χρήματα από το κανάλι.
Η Λίγκα είναι καθ” όλα αρνητική στο αίτημα της NOVA. Ξεκαθαρίζει πως έχει κάνει deal για καθαρό ποσό και ό,τι δεν είχε καμία ενημέρωση για το 20%. Εξελίξεις πρόκειται να υπάρξουν άμεσα πάντως. Κατά τα άλλα στο Δ.Σ. κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Παναιτωλικός, στον οποίο έπεσε το φλουρί από την πίτα. Όταν όμως διαπιστώθηκε από τους παρευρισκόμενους σε ποιά ομάδα έλαχε το φλουρί, ο εκπρόσωπος των Αγρινιωτών είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα. agriniopress.gr    gazzetta.gr

NEXT PAGE