links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αμφιλοχία

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αμφιλοχία
ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Τον αγιασμό και την έναρξη των ενισχυτικών μαθημάτων του φροντιστηρίου της Εκκλησίας- που συνεχίζει τις δυναμικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης δίνοντας προτεραιότητα σε αυτούς που ανήκει το μέλλον μας, στην μαθητιώσα νεολαία – τέλεσε στις 3 Νοέμβρη , ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, παρουσία ιερέων , εκπαιδευτικών, μαθητών , γονέων και πολιτών της Αμφιλοχίας.
«Εδώ θα γίνει έργο, και χαιρόμαστε που στην Αμφιλοχία υπάρχει αυτή η πρόοδος και θα είναι μια αρχή που θα απλωθεί και θα φουντώσει» , τόνισε με βεβαιότητα, στην ολιγόλεπτη ομιλία του, μετά τον αγιασμό.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ξεχωριστό αυτό σχολείο που έρχεται να δώσει μία απάντηση σε όσους συκοφαντούν την εκκλησία και τη θεωρούν απούσα στις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε. «Ας βρεθούν επιστήμονες στο ύψος του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, του Ιερού Χρυσοστόμου, του Μεγάλου Φωτίου, τον Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Κοσμά τον Αιτωλό - του φτωχού καλόγερου που ίδρυσε πάνω από 1200 σχολεία και που έλεγε στους γονείς τους να μάθουν τα παιδιά τους γράμματα. Παρόλο που υπάρχει μία προκατάληψη ,η εκκλησία μπορεί να είναι κοντά στα παιδιά της, να τα φωτίζει, να τα καλλιεργεί, να στέκεται δίπλα τους, να τους προσφέρει βοήθεια για να σπουδάσουν, ενώ κάποιοι άλλοι γεμίζουν τα βαλάντιά τους. Παράδειγμα αποτελούν οι επιτυχίες ,από κάποιο άλλο φροντιστήριο της εκκλησίας ,που νέοι και νέες πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτερα ιδρύματα της χώρας».
Τέλος, ο Μητροπολίτης εξήρε την Διευθύντριας του Γ.Ε.Λ. Αμφιλοχίας, κα Μπεστητζάνου Πηνελόπης για την αρωγή , την μέριμνα και την άρτια οργάνωση του απογευματινού σχολείου-«έδωσε και δίνει τον εαυτό της» . Ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να διδάξουν και να στελεχώσουν το κοινωνικό φροντιστήριο καθώς και τους εφημέριους των ενοριών του Αγίου Αθανασίου και της Αγίας Παρασκευής, πατέρα Οδυσσέα και πατέρα Δημήτριο αντίστοιχα, για την εποπτεία του φροντιστηρίου. Τα ενισχυτικά μαθήματα διδάσκονται το απόγευμα στον 1Ο όροφο σε κτίριο της εκκλησίας , δίπλα στο Δημαρχείο και απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.
“Έντυπη έκδοση Μαίστρου 181 – 6/11/2014″







ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
http://e-maistros.gr/main/%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%cf%87/

NEXT PAGE