links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν εξετάσεις για τον προστάτη απο 22/9

 http://www.taxydromos.gr/data/news/1410797109922194620.jpg
Αναδημοσίευση από fimotro.blogspot.gr
Με το σύνθημα «Μην αγνοείτε τον προστάτη σας», η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις παθήσεις του προστάτη αδένα...
Η καμπάνια ενημέρωσης για τις παθήσεις του προστάτη θα διαρκέσει μία εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ουρολογικών Παθήσεων.

Οι συχνότερες παθήσεις του προστάτη είναι η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, οι προστατίτιδες και ο καρκίνος του συγκεκριμένου αδένα. Η υπερπλασία, παρότι δεν είναι απειλητική για τη ζωή των ασθενών, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. Η επίπτωσή της αυξάνεται όσο αυξάνεται η ηλικία. Περίπου το 50% των ανδρών ηλικίας 60 ετών εμφανίζει συμπτώματα από την ούρηση και το ποσοστό αυξάνεται έως 80% για άνδρες άνω των 80 ετών.

Οι χρόνιες φλεγμονές του προστάτη (προστατίτιδες) είναι πολύ συχνές. Περίπου το 35% των ανδρών άνω των 50 ετών έχει χρόνια προστατίτιδα με τις δυσάρεστες συνέπειες στην ποιότητα της ζωής τους.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί το συχνότερο καρκίνο του ανδρικού πληθυσμού και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους επτά άνδρες θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη.


Σωτήρια η πρόληψη

Η εντοπισμένη μέσα στον προστάτη νόσο που θεραπεύεται δεν δημιουργεί συμπτώματα και η διάγνωσή της γίνεται με τη μέτρηση στο αίμα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) και τη δακτυλική εξέταση. Για το λόγο αυτό οι άνδρες άνω των 50 ετών θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο του προστάτη τους.

Κύριος στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας είναι να παροτρύνει τους άνδρες άνω των 50 ετών να εξεταστούν για τον προστάτη τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσει σειρά ενημερωτικών δράσεων αλλά και δωρεάν εξετάσεων.

Ειδικότερα, οι ουρολόγοι της επιστημονικής εταιρίας σε συνεργασία με τις δημόσιες δομές Υγείας θα παρέχουν δωρεάν κλινική εξέταση για τον προστάτη σε όλους τους άνδρες ηλικίας 40 ετών και άνω, από την ερχόμενη εβδομάδα -κατά το διάστημα 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία κατά τις ώρες λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων τους και να πραγματοποιούν την εξέτασή τους.

NEXT PAGE