links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Με στρατηγική Ζήκου και υπογραφή Μπεκατώρου.

 Για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν και σε δύο περίπου μήνες ο Γιώργος Ζήκος έφυγε νικητής από το Αντίρριο, έχοντας κερδίσει ως προπονητής του Ομήρου στην πρεμιέρα και την 11η αγωνιστική με τα χρώματα του Αμβρακικού Λουτρού. 
 
Παράλληλα ο Σπύρος Μπεκατώρος (φωτο) ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ για το 0-1 και ολοκλήρωσε το… έργο του πετυχαίνοντας το 2-3 για την ομάδα του. Το ματς είχε συνεχείς ανατροπές στο σκορ, αλλά και αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του δυνατού ανέμου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ...2                     ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ.....3

Αστέρας – Παναιτωλικός 3-0

Το φεγγάρι του Τερζή είναι «χλωμό». Το αστέρι, όμως, του… Αστέρα Τρίπολης είναι στα καλύτερά του! Οι Αρκάδες επικράτησαν 3-0 του Παναιτωλικού και εδραιώνονται στην πεντάδα του πρωταθλήματος.
Παίρνει φορά με πατημένο γκάζι ο Αστέρας Τρίπολης! Οι Αρκάδες πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά φέτος), επικρατώντας 3-0 του Παναιτωλικού μέσα στο «σπίτι» τους!
Από το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα δύο γκολ, χάρη στα τέρματα των Ντε Μπλάσις (1’) και Ζησόπουλου (25’), ενώ το… over έγινε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τον Καράσκο.
Στους 21 βαθμούς οι νικητές που εδραιώνονται στην πεντάδα κι ενώ έχασαν πέναλτι με τον Ουσέρο (54’), στους 17 έμειναν τα «καναρίνια» που είχαν και δύο δοκάρια!

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Aνοιξιάτικο Αμφιλοχίας: Θανάσιμος τραυματισμός ύστερα από πτώση

 Αμφιλοχία: Θανάσιμος τραυματισμός ύστερα από πτώση
Στο κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα 70χρονος ο οποίος έπεσε από τη στέγη του σπιτιού του στο Ανοιξιάτικο  όπου εκτελούσε εργασίες. Ο άτυχος Β. Παντιώρας όταν έφτασε στο Κ.Υ. ήταν ήδη νεκρός και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Το ύψος από το οποίο έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλό (περίπου δύο μέτρα) και η σορός του 70χρονου θα μεταφερθεί στο Π.Π.Ν. του Ρίου Πατρών για νεκροψία – νεκροτομή  ώστε να εξακριβωθεί εάν ο θάνατος του οφείλεται στην πτώση του ή σε άλλα αίτια.  
Τις ακριβής συνθήκες  του τραγικού περιστατικού ερευνά το Α.Τ Αμφιλοχίας  e-maistros.gr

Νόστιμα μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Τι χρειαζόμαστε:
    4 πατάτες
    3 καρότα
    2 κρεμμύδια
    λίγο δυόσμο
    πιπέρι
    αλάτι
    κύμινο
    τριμμένη φρυγανιά
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μεχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
Στο νερό να έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι.
Τα χτυπάμε στο μούλτι μαζί με τα μπαχαρικά και λίγη τριμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα (εκτος ψυγείου) πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι απο τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικο χαρτί στο ταψί και στο φούρνο στο γκρίλ στους 200 C για 30 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο μίγμα μας μπορείτε να προσθέσετε λίγα καρύδια τριμμένα. Είναι τέλεια!
 www.paraskhnio.gr

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Καταβολή του υπολοίπου ποσού της εξισωτικής αποζημίωσης από ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της Εξισωτικής Αποζημίωσης προχωρά ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο αναλυτικά, το ποσό του υπολοίπου της πληρωμής της Εξισωτικής Αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 77.000 δικαιούχους, οι οποίοι από σήμερα το απόγευμα θα μπορούν να βλέπουν τα ποσά που τους αναλογούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Προχωράμε σήμερα στην πληρωμή του υπολοίπου ποσού της εξισωτικής αποζημίωσης στους δικαιούχους παραγωγούς. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και παρά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία εξασφαλίζουμε τη ρευστότητα του αγροτικού κόσμου και ειδικότερα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, έναν κλάδο στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και η στήριξή  του αποτελεί μια από τις βασικές μας προτεραιότητες».
Πηγή:www.capital.gr

Προστατέψετε το παιδί σας από τις κακοτοπιές του ιντερνετ...

 
Με το Qustodio μπορείτε να προστατέψετε το παιδί σας από τις κακοτοπιές του ιντερνετ, να έχετε πλήρη ενημέρωση για τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτεται, να θέσετε χρονικά όρια για την χρήση του internet, να περιορίσετε την χρήση παιχνιδιών ή εφαρμογών και να κλειδώσετε σελίδες κακού περιεχομένου. Διατίθεται για Windows, Android και iOS λειτουργικά συστήματα.
Έκδοση: 1.130.5
Μέγεθος: 552 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Android / iOS
Κατασκευαστής: Qustodio LLC
Πηγή: qustodio.com
Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR   Πηγή ανάρτησης www.dwrean.net
 

Ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας, του οποίου η παραγωγή έγινε από το Σωματείο Διάζωμα 

 Τα αρχαία θέατρα της Αιτωλοακαρνανίας
Παρουσίαση: Δημοσθένης Καβάγιας & Εύα Πουλοπούλου
Νίκος Χουρμουζιάδης, Λάζαρος Κολόνας, Μαρία Γάτση,
Απόστολος Βέττας, Γρηγόρης Διαμαντόπουλος, Γιώργος Σταμάτης  
Σκηνοθεσία, Γιώργος Δρίβας
Παραγωγή
ΔΙΑΖΩΜΑ
Με την υποστήριξη της Blonde Audiovisual Productions

Ο Δημήτρης Σταμάτης εξηγεί τους λόγους της επιστροφής του

po-stamatis‏
Για τους λόγους της επιστροφής του στη ΝΔ, μίλησε στα parapolitika.gr o πρώην βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης. Ο κουμπάρος του πρωθυπουργού, μετά από ένα πέρασμα από τους ΑΝΕΛ και τον ευρύτερο αντιμνημονιακό χώρο, αποφάσισε να επιστρέψει στο κόμμα που ανδρώθηκε.
«Πήρα την απόφαση μόνος μου. To να γυρίσουμε πλέον πίσω θεωρώ πως έχει μεγαλύτερο κόστος, καθώς έχουμε διανύσει μέρος της διαδρομής. Δεν μίλησα με κάποιον πριν πάρω την απόφαση, εκτός από έναν φίλο μου στη ΝΔ από τα παλιά. Επαφές είναι λογικό να υπάρχουν. Αλλά η επαφή αυτή δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου.»
Για τον αντιμνημονιακό χώρο στον οποίο ανήκε λέει τα εξής:

O Αιτωλοακαρνάνας που είπε «όχι» σε 10 εκατ. δολάρια

koi-ameriki-xiromeritis1
Ενα τετραώροφο κτίριο, με τις σκάλες κινδύνου βαμμένες γαλάζιες να περνούν μπροστά από παράθυρα με κίτρινα περβάζια, στέκεται επίμονα στη δυτική άκρη της 42ης Οδού στη Νέα Υόρκη.
Ιδιοκτήτης του, ο 73χρονος Λούις Γκριτσίπης, αμερικανός πολίτης από την Κανδήλα της Αιτωλοακαρνανίας, είχε μια ευκαιρία να πουλήσει το κτίριο το 2000, όταν η εταιρεία ανάπτυξης Καρλάιλ σχεδίαζε να κτίσει ακριβώς δίπλα του έναν πολυτελή ουρανοξύστη. Σύμφωνα με τον κ. Γκριτσίπη, του πρόσφεραν 10 εκατομμύρια δολάρια για το κτίσμα. Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, η αρχική προσφορά ήταν περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.
«Θέλαμε να ελέγξουμε το περιβάλλον», δήλωσε ο Ζιλ Ντέμτσικ, πρόεδρος της κτηματομεσιτικής επιχείρησης.

Ταξί παρέσυρε και σκότωσε 61χρονη στην εθνική οδό!

 geg-asthenoforo2
Θανατηφόρο τροχαίο συμβάν σημειώθηκε στις 3:20 σήμερα τα ξημερώματα στο 90ο χλμ της εθνικής οδού Αγρινίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.
Από τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr ταξί που οδηγούσε 38χρονος παρέσυρε 61χρονη γυναίκα η οποία και εξέπνευσε. Η άτυχη γυναίκα εκείνη την ώρα διέσχιζε το δρόμο καθώς το όχημα, στο οποίο επέβαινε, στάθμευσε στο σημείο λόγω κάποιας μηχανικής βλάβης.
Η Τροχαία Αγρινίου ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος, ο οδηγός που κατάγεται από την Πάτρα συνελήφθη, ενώ η σωρός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για νεκροψία-νεκροτομή.    www.agriniopress.gr

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ποια τραγουδίστρια τάχθηκε στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη;

sfa notis
Δες τι έγραψε στην σελίδα της στο facebook για τον τραγουδιστή και τα σχόλια που ακολούθησαν…
Οι περισσότεροι καλλιτέχνες στήριξαν την απόφαση της Δέσποινας Βανδή να αποχωρίσει από το σχήμα του Έναστρον με τον Νότη Σφακιανάκη με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του. Στην μειοψηφία που πιστεύουν ότι ο τραγουδιστής “κέρδισε” από όλο αυτό είναι η

Σχολή γονέων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας

epi-oikogeneia 
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:

Νέα Δημοτική Κίνηση στην Αμφιλοχία

 http://www.skaikairos.gr/system/weather_photo_imgs/9863/original/DSCN3342_%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3%20%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%A0%CE%9F%CE%A3_%CE%91%CE%9C%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3%20%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%A0%CE%9F%CE%A3%20%CE%91%CE%9C%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%A7%CE%99%CE%91.JPG
Στη δημοσιότητα δόθηκε διακήρυξη για τη δημιουργία Δημοτικής Κίνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Τη διακήρυξη υπογράφουν οι Τσούκας Ευάγγελος και Μπίνας Γεώργιος.
Αναλυτικά:
«Συνδημότες, συνδημότισσες του Δήμου Αμφιλοχίας,
οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2014 θα διεξαχθούν σε ένα τοπίο, που ούτε η πλέον νοσηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πριν μερικά χρόνια. Οικονομική αφαίμαξη του λαού, διάλυση των κοινωνικών δομών του κράτους (υγεία και παιδεία), κοινωνική αποσάθρωση και πολιτική παρακμή συνθέτουν ένα σκηνικό ανασφάλειας, φόβου και κοινωνικής καταστροφής.
Η   Τ.Α στα πλαίσια του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Be human! My respect for them....Video Που κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να δακρύζουν


Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Δίνει ένα μάθημα ζωής, ένα μάθημα αθλητισμού, ένα μάθημα για την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Απλά… ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.

Συνελήφθη ο Πέτρος Κωστόπουλος για χρέη στο Δημόσιο

Στη ΓΑΔΑ μετέβη το πρωί της Τρίτης ο τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος και συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο. Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Ο Π. Κωστόπουλος φέρεται να οφείλει περίπου 500.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιρειών που διατηρούσε.
Ο Π. Κωστόπουλος, όπως ήταν φυσικό, δεν εμφανίστηκε σήμερα στις οθόνες και στο πλατό εμφανίστηκε μόνο η σύζυγός του. www.koutipandoras.gr

Κούρεμα χρέους δανειολήπτη κατά 65% και προστασία της κύριας κατοικίας

Κούρεμα χρέους δανειολήπτη κατά 65% και προστασία της κύριας κατοικίας Από 180.000   συνολική οφειλή πληρώνει 60.000 ευρώ σε βάθος χρόνου 20 χρόνια

Από 180.000 συνολική οφειλή πληρώνει 60.000 

ευρώ σε βάθος χρόνου 20 χρόνια

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα, κατ’ έφεση, σε περίπτωση αστυνομικού, με τρία παιδιά και σύζυγο εργαζόμενη ως ιδιωτική υπάλληλο, απέρριψε την έφεση της τράπεζας και επικύρωσε την πρωτόδικη δικαστική απόφαση, η οποία κουρεύει το χρέος του σε ποσοστό 65%!
Συγκεκριμένα ενώ η συνολική του οφειλή ανήρχετο μαζί με τους τόκους σε 180.000,00 € καλείται πλέον ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος, οριστικά και τελεσίδικα να πληρώσει μόλις 60.600,00 € σε βάθος χρόνου 20 ετών προστατεύοντας ταυτόχρονα την κυρία κατοικία του.
Όπως δήλωσε στο pamepreveza.gr η κ. Ουρανία Σιάρκου που χειρίζονταν την συγκεκριμένη υπόθεση, τα ίδια ακριβώς πράγματα είχε δεχθεί και η πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδοθεί από το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας.  www.thebest.gr

Τροποποιήσεις για ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

Την παύση από την 1η Ιανουαρίου του 2014 κάθε συναλλαγής με τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ ανακοίνωσε το ΙΚΑ. Πλέον θα πρέπει όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και τα μέλη οικογενείας τους να έχουν βιβλιάριο ασθενείας του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σημειώνεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία εξυπηρέτησης των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ από τις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2013 και ότι θα πρέπει κατά την προσέλευση του συνταξιούχου του ΟΑΕΕ για οποιαδήποτε συναλλαγή, να παραπέμπεται στο Τμήμα Μητρώου προκειμένου να ακυρωθεί το βιβλιάριο υγείας του καθώς και η ασφαλιστική του ικανότητα και θα ενημερώνεται ότι για την επόμενη συναλλαγή του καθώς και για την έκδοση νέου βιβλιαρίου ασθενείας θα πρέπει να απευθυνθεί στον ΟΑΕΕ.
Προσωρινή σύνταξη
Ακόμη με έγγραφο της διοίκησης του Οργανισμού, προβλέπεται η απονομή προσωρινής σύνταξης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που την δικαιούνται, ακόμη κι αν απαιτείται αναγνώριση χρόνων για θεμελίωση ή διακόπτουν το ασκούμενο επάγγελμα και υποβάλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μεταγενέστερα της υποβολής συνταξιοδοτικού αιτήματος.
Ωστόσο, προσωρινή σύνταξη δεν απονέμεται εάν κατά την υποβολή του συνταξιοδοτικού αιτήματος ο δικαιούχος οφείλει ασφαλιστικές εισφορές με ανώτατο όριο το ποσό των 20.000 ευρώ. Υποψήφιοι συνταξιούχοι των οποίων το αίτημα για προσωρινή σύνταξη έχει ήδη απορριφθεί για τους συγκεκριμένους λόγους, θα πρέπει πλέον να δικαιωθούν.
Πηγή:real.gr      aerasnews.gr

Κλειστές οι Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και Αγρινίου στις 4-12-2013

doy
Κλειστές θα παραμείνουν οι Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και Αγρινίου την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου του 2013.
Γι΄ αυτό οι φορολογούμενοι παρακαλούνται να μην προσέρχονται στις υπηρεσίες κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται.

Κατολισθήσεις στο Μακρυνόρος και τον Αϊ Βλάση

epi-katolisthisi1
Κομμάτια από πέτρες έπεσαν σε δυο σημεία της ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στο Μακρυνόρος, κοντά στο Μενίδι, όπου σε περιόδους κακοκαιρίας παρατηρούνται αυτά τα προβλήματα.
Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο 126,5 χλμ της εθνικής οδού και στο 127,2 χλμ της ε.ο. με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία. Ήδη μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας  Αιτωλ/νίας,  απομάκρυναν τις πέτρες από το πρώτο σημείο και μέχρι το απόγευμα αναμένεται να έχει καθαρίσει και το δεύτερο σημείο. Η κυκλοφορία για αρκετή ώρα διεξάγονταν εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα το δρόμου.
Χθες το βράδυ δημιουργήθηκε πρόβλημα και στην ε.ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, κοντά στον Αϊ Βλάση από βράχο που αποκολλήθηκε και έπεσε στην άσφαλτο. Και εκεί ο βράχος απομακρύνθηκε λίγο αργότερα από μηχάνημα της Π.Ε. και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.  www.agriniopress.gr

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πλανόδια ψάρια που χτυπάνε τα ψαράδικα

cari
Σάββατο πρωί είναι η μέρα που πάμε να πάρουμε ψάρια, όσο μπορούμε ακόμα να τρώμε μια φορά τη βδομάδα από δαύτα, πλην σαρδέλας και γαύρου. 

Από ιδεολογία και από προσωπικές σχέσεις παίρνω ψάρια από μαγαζί φίλου μου, παρότι το ξέρουμε κι αυτός κι εγώ, ότι στη λαϊκή μπορώ να βρω φτηνότερα. Ίσως όχι κάτι ειδικό που μπορεί να θέλω, πάντως.
Και από τη στιγμή που οι ψαράδες εκεί κόβουν κανονικά αποδείξεις πια, η «ιδεολογία» που ανέφερα παραπάνω  δεν είναι η μη στήριξη του παραεμπορίου, αλλά η στήριξη αυτού που εννοούμε «αγορά της πόλης», δηλαδή βασικά ανθρώπους που τους βρίσκουμε για μια μπύρα ή σε μια κοινωνική εκδήλωση.

Όμηροι των εμπόρων οι καπνοπαραγωγοί


Αρνούνται να παραδώσουν σε μειωμένες τιμές. Λύση οι συνεταιριστικές μονάδες επεξεργασίας και πώλησης καπνού. Αναλυτικά τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση, ποιο θα είναι το κέρδος.
Μειωμένες κατά 0,20-0,30 ευρώ το κιλό είναι φέτος οι τιμές που δίνουν οι καπνέμποροι στις ανατολικού τύπου ποικιλίες, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις απ’ την πλευρά των παραγωγών, που οργανώνονται και αρνούνται να παραδώσουν!
Στην Αιτωλοακαρνανία, οι υποσχέσεις των εταιριών και οι καλές τιμές των τελευταίων ετών, οδήγησαν πολλούς περισσότερους, ιδίως στην περιοχή της Μακρυνείας, αλλά και στο Ξηρόμερο, να επιστρέψουν στην καπνοκαλλιέργεια, βλέπουν, όμως, ότι οι ελπίδες και ο κόπος τους δεν θα δικαιωθούν…

Συνελήφθη ο Αγρινιώτης Βλάσης Σταθοκωστόπουλος

stathokostopoulos_pao_221113
Στα χέρια της ΕΛΑΣ έπεσε την Παρασκευή το πρωί 65χρονος διαχειριστής εταιρείας – ιδιοκτήτης αρκετών νυχτερινών κέντρων Βλάσης Σταθοκωστόπουλος. Η σύλληψη έγινε για φοροδιαφυγή, η οποία μάλιστα γινόταν με εντελώς πρωτότυπο τρόπο.
Όπως προέκυψε η φοροδιαφυγή γινόταν με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης– αντιγραφής αποδείξεων».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, στα νότια προάστια, όπου εντοπίστηκε μηχανισμός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε τη δυνατότητα να επανεκδίδει αποδείξεις, που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.
Για τη λειτουργία του παράνομου μηχανισμού χρησιμοποιείτο ηλεκτρονικός υπολογιστής, με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.
Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, εντοπίστηκαν συνολικά (13.671) επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας (79.793,30) ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. (18.352,60) ευρώ.
Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δασαρχείο Αμφιλοχίας: Κατάσχεση 10 τόνων παράνομης υλοτομίας στον Δήμο Ξηρομέρου

To Δασαρχείο Αμφιλοχίας ΕΠΙΜΕΝΕΙ ενάντια στα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν 6 χ.κ.μ στην περιοχή Αγράμπελου, 7 χ.κ.μ στην περιοχή Προδρόμου, 2 χ.κ.μ στην περιοχή Σουπί Αστακού και 5 χ.κ.μ στην περιοχή Βασιλόπουλο. Όλες οι περιοχές ανήκουν στο Δήμο Ξηρομέρου.
Καθημερινά οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας βρίσκονται αντιμέτωποι με περιστατικά παράνομης υλοτομίας και διακίνηση δασικών προϊόντων από επίδοξους λαθροϋλοτομους που εκμεταλλεύονται την συνεχόμενη οικονομική κρίση και την αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων με συνέπεια την οικονομική δυσχέρεια χιλιάδων πολιτών............
Η έξαρση των φαινομένων της λαθροϋλοτομίας και άλλων δασικών και αγροτικών αδικημάτων έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και την καταστροφή των πολύτιμων δασικών οικοσυστημάτων και την απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.

Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο αρδευτικό και υδρευτικό έργο της περιοχής.

amfiloxia-91
Το μεγαλύτερο αρδευτικό και υδρευτικό έργο της Αμφιλοχίας και των κοινοτήτων του Βάλτου και ίσως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα έργα στην περιοχή ως προς τη δυνατότητα ολοκλήρωσης λαμβάνοντας υπόψη και τις οικονομικές συγκυρίες της χώρας, τη λειτουργικότητά του σαν έργο αλλά και τη χρησιμότητά του ως προεκλογικό όπλο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.
Ποια είναι όμως η αλήθεια και η σημερινή εικόνα για ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, αρδεύοντας 100.000 στρέμματα καλλιεργειών και για έναν τόπο όπου δραστηριοποιούνται κτηνοτρόφοι με ένα πολύ μεγάλο ζωικό κεφάλαιο (209.851 αιγοπρόβατα και 8.080 βοοειδή στο Δήμο Αμφιλοχίας).
Ο «Μ» βρέθηκε στο εργοτάξιο και μίλησε με τους εργολάβους. Το έργο σήμερα βρίσκεται πάνω από την Αμφιλοχία δίπλα στο κάστρο. Μέχρι εκεί έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός και στο σημείο αυτό έχει ξεκινήσει η δημιουργία της σήραγγας η οποία έχει απόσταση 2.100 μέτρων. Σύμφωνα με τον εργολάβο η δυνατότητα εκτέλεσης είναι 6 μέτρα την ημέρα και αν αναλογιστεί κανείς τις πρόσθετες εργασίες όπως για παράδειγμα η στεγανοποίηση κ.λ.π. θα χρειαστούν περίπου 20 μήνες για την αποπεράτωση τους.

ΛΙΜΝΗ ΑΜΒΡΑΚΙΑ - ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΓΟΝΟ ΚΥΠΡΙΝΟΥ

 
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, με τη στήριξη του Τμήματος Αλιείας της Περιφερικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και με τη συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Κατούνας, πραγματοποίησε εμπλουτισμό του ιχθυοπληθυσμού της λίμνης Αμβρακίας με γόνο κυπρίνου, με παράλληλη περιβαλλοντική δράση καθαρισμού του αιγιαλού....
Πηγή ανάρτησης:xiromeronews    Βίντεο από: www.axeloostv.gr 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΟΓΑ: Ρύθμιση οφειλών έως 29/11 ή μέτρα για την είσπραξή τους

Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000€,
οι οποίες δεν θα εξοφληθούν ή δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι 29-11-2013,
θα διαβιβαστούν από 1ης Ιανουαρίου 2014 στο ΚΕΑΟ.

Αντιμέτωποι με κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξης θα βρεθούν όσοι οφείλουν στον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000 ευρώ και δεν σπεύσουν έως τις 29-11-2013 είτε να τις εξοφλήσουν είτε να υποβάλουν αίτηση για ρύθμιση.  
Σε ανακοίνωσή του, ο Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης καλεί τους ασφαλισμένους να επωφεληθούν των ευνοϊκών διατάξεων του σχετικού νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών, προκειμένου να αποφύγουν τη διαβίβαση των οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ).
Όπως διευκρινίζει ο οργανισμός, οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000€, οι οποίες δεν θα εξοφληθούν ή δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση μέχρι 29-11-2013, θα διαβιβαστούν από 1ης Ιανουαρίου 2014 στο ΚΕΑΟ, (Ν.4172/2013/ ΦΕΚ Α΄/23-7-2013), γεγονός που σημαίνει ότι θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξης τους.
Διαδικασία υποβολής αίτησης ρύθμισης

Κομμένη η επιδοτήση για όσους δεν έχουν δηλώσει την γεώτρηση ή το πηγάδι

 
 Κανένας αγρότης δεν θα μπορεί να διεκδικήσει επιδότηση αν δεν διαθέτει βεβαίωση άδειας και χρήσης νερού, δηλαδή αν δεν έχει δηλώσει πρώτα την γεώτρησή του, ή το πηγάδι του.
Οι αποφάσεις αυτές πρόκειται πλέον να εφαρμοστούν και στη χώρα μας από την 1.1.2014 ή από την 1.1.2015, εάν οι ελληνικές αρχές εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα εκληφθεί θετικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Μουσουλμάνοι καίνε ζωντανούς Χριστιανούς στην Νιγηρία!!!!! Φρικτό Βίντεο, Φρικτές εικόνες!!!!! (VIDEO)

Nigeria-spaljeni-hriscani
Επιθέσεις κατά χριστιανών στη Νιγηρία συνέχισαν με αυξημένη βαρβαρότητα . Οι τρομακτικές ισλαμιστές επίθεση 50 Χριστιανοί κάηκαν ζωντανοί .
Όπως γνωστοποίησε στα μέσα ενημέρωσης , σκοτώθηκαν πάνω από εκατό άτομα σε επιθέσεις σε 12 χωριά στην πολιτεία Plateau της Νιγηρίας . Την ευθύνη για τις επιθέσεις επαναλαμβάνεται ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram .
Όπως επιβεβαιώνεται από αρκετές πρακτορεία ειδήσεων , 50 Χριστιανοί , μέλη της Εκκλησίας του Χριστού , στο χωριό μετά το MASEHE επίθεση αναζήτησαν καταφύγιο στο σπίτι του πάστορα τους, όπου κάηκαν ζωντανοί .
” Πενήντα μέλη της εκκλησίας σκοτώθηκαν σε ένα κτίριο της εκκλησίας , όπου έκρυβαν . Σκοτώθηκαν μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του πάστορα , “, δήλωσε ο Dakholom χρονολόγηση , υπουργός και αντιπρόεδρος της Εκκλησίας του Χριστού στη Νιγηρία .

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!         OI EIKΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Aπό την Αιτωλοακαρνανία ο κύριος όγκος λαθραίου καπνού.

http://cloudfront.cretalive.gr/108971/ps701bulk-600.gif
4,7 δισ. λαθραία τσιγάρα καπνίζουν ετησίως οι Ελληνες
«Hμέρες δόξης λαμπρές» διανύει το λαθρεμπόριο στην αγορά των προϊόντων καπνού. Η τρομακτική φορολογική επιβάρυνση που έχουν δεχθεί στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας έχει «παραχωρήσει» το 20,5% της αγοράς στο λαθρεμπόριο.
Από την άλλη πλευρά το φορολογικά έσοδα  το 2013 σε σχέση με το 2009 είναι μειωμένα κατά 1,2%, ενώ η φορολογία αυξήθηκε κατά 53,3%. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Ηλίας Ασημακόπουλος, επικεφαλής της Japan Tobacco Inc η νόμιμη αγορά συνεχίζει να έχει πτωτική πορεία - στη διάρκεια του 2013 κατά 12,2% – και από το 2009 έχασε το 60% της συνολικής της αξίας.
Αντιθέτως το λαθρεμπόριο κατέχει το 20,5% στην αγορά των τσιγάρων και σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις διακινεί περί τους 500 τόνους χύμα καπνού. Και τόνισε πως «οποιαδήποτε αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των προϊόντων καπνού θα επιταχύνει την διολίσθηση της νόμιμης αγοράς και θα πολλαπλασιάσει τις αρνητικές συνέπειες τόσο στον κλάδο όσο και στα δημόσια έσοδα».

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αιφνίδιο τέλος στη θητεία του Αιτωλοακαρνάνα αρχηγού της Πυροσβεστικής

a4297d3e9f221d268e2cbe56fa1b36a9_LΞαφνική αλλαγή σκυτάλης  στη  θέση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.Τη θέση του αιτωλοακαρνάνα (Μακρύνειου στην καταγωγή) κ. Σωτήρη Γεωργακόπουλου καταλαμβάνει ο υπαρχηγός Βασίλης Παπαγεωργίου. 
H αλλαγή ,που προκαλεί συζητήσεις, πραγματοποιείται με απόφαση του ΚΥΣΕΑ κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως.         www.agrinionews.gr

Συγκλονιστικό βίντεο: η ζωή στην Ορεινή Ναυπακτία πριν 80 χρόνια




Κάπως έτσι κυλούσε η καθημερινή σκληρή ζωή των κατοίκων σε όλα τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας ,όπως καταγράφηκε στην Περίστα Ναυπακτίας, πριν 80 χρόνια.


Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο σε βίντεο πού διέσωσε και επεξεργάστηκε ο μαιτρ του είδους ο Γιώργος Σακελλάρης από την Περίστα Ναυπακτίας στην Νέα Υόρκη.

Το βίντεο τραβήχτηκε από τον πατέρα του Χρήστο το 1933, μετανάστης πρώτης γενιάς στην Αμερική με μηχανή 16mm που ακόμη λειτουργεί, και πού επισκέφτηκε την γενέτειρά του μετά από …37 χρόνια.

Είμαστε ευγνώμονες τόσο στον Χρήστο πού το τράβηξε όσο και στον Γιώργο Σακελλάρη πού το φύλαξε, το διέσωσε και το αξιοποίησε και έχουμε σήμερα την μοναδική ζωντανή μαρτυρία.

Στο συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνεται η ζωή του χωριού και των ανθρώπων της στην Περίστα της Ορεινής Ναυπακτίας το …1933 ,όταν η Περίστα είχε 652 κατοίκους .

68χρονη κατάλαβε την απάτη, αναζητούν τον απατεώνα…

γυναικα
Απόπειρα εξαπάτησης γυναίκας σημειώθηκε πριν δυο ώρες στο Αγρίνιο, ωστόσο η 68χρονη κατάλαβε πως θα έπεφτε θύμα επιτηδείου, κατήγγειλε το συμβάν και πλέον η αστυνομία ερευνά για τον εντοπισμό του απατεώνα έχοντας μια αξιόπιστη περιγραφή του.
Πρόκειται για το σύνηθες σενάριο όπου η γυναίκα καλείται από τον άγνωστο για να συνεισφέρει οικονομικώς σε εξόφληση εκκρεμότητας του γιού της.  Έτσι στην περιοχή της  Ηρώων Πολυτεχνείου την εν λόγω 68χρονη αγρινιώτισσα προσέγγισε νεαρός  35-40 ετών καλοντυμένος και την ενημέρωσε πως ο γιος της έχει μια οφειλή 800 ευρώ στην εφορία την οποία αν η ίδια καλύψει- δίνοντας στον ίδιο τα χρήματα- θα λάβει και επιστροφή…1800 ευρώ.
Η γυναίκα έχοντας της αίσθηση ότι μιλά με φιλικό πρόσωπο του γιού της έσπευσε συνοδεία του επιτηδείου στο σπίτι της για να πάρει το βιβλιάριο και  εν συνεχεία στην αγροτική τράπεζα για να κάνει ανάληψη το ποσό και να του το παραδώσει. Ευτυχώς όμως όντας στην τράπεζα –και υποψιασμένη απ’ όσα κατά καιρούς έχει ακούσει για παρόμοιες απάτες- τηλεφώνησε στο γιό της ο οποίος της είπε πως επρόκειτο για απάτη και έσπευσε στην τράπεζα.  Ο επιτήδειος υποψιάστηκε πως έγινε αντιληπτός και εξαφανίστηκε. Το συμβάν καταγγέλθηκε και το agrinionews.gr το δημοσιεύει θεωρώντας πως καλό είναι οι ηλικιωμένοι κυρίως να είναι υποψιασμένοι όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Παρόμοιες απάτες το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές, άλλες βλέπουν το φως τη δημοσιότητας και άλλες όχι.                    www.agrinionews.gr

Πούλησαν τα δικαιώματα του Εθνικού μας ύμνου σε ιαπωνική εταιρεία

SWOEIAOSDIOASIDF 

 Δεν την χωρά ο νους την αποκάλυψη πως οποιοσδήποτε επιθυμεί να «παίζει» τον Εθνικό Ύμνο θα πρέπει να καταβάλλει πνευματικά δικαιώματα σε ιαπωνική εταιρεία!
Όπως διαβάσαμε στο koolnews.gr, το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια όταν πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής από τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ανεβάσουν στον ιστότοπο τους στο Youtube το δελτίο ειδήσεων το οποίο έκλεινε με τον Εθνικό Ύμνο.Μόλις το βίντεο ανέβηκε, το Youtube έστειλε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρεθούν τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτραπεί στο YouTube να παίζει στην αρχή του βίντεο διαφημίσεις, προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.
Και σε σχετικό ερώτημα το YouTube αποκάλυψε ότι τα δικαιώματα του ελληνικού Εθνικού Ύμνου ανήκουν στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικής IODA που πλέον ονομάζεται Orchard.
Ο μουσικός παραγωγός Ακης Εβενης (μέσω κειμένου του στο artXpress) καλεί τον υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, να διερευνήσει το θέμα, παραπέμποντάς τον σε όσα συνέβησαν με τον Εθνικό Υμνο της Τουρκίας το 2007, οπότε αποκαλύφθηκε ότι προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τα οποία ανήκουν στη γερμανική εταιρεία GEMA.
Ο νόμος 2121/93 (ΦΕΚ Α” 25/4-3-1993) για την πνευματική ιδιοκτησία, τα συγγενικά δικαιώματα και τα πολιτιστικά θέματα φαίνεται πως αδυνατεί να προστατεύσει τον Εθνικό Υμνο, οπότε η Πολιτεία καλέιται άμεσα να λάβει τα μέτρα της.   www.spirospero.gr

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!!! 8.000€ το μήνα θα παίρνουν οι βουλευτές.

Τις απολαβές των βουλευτών έδωσε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά η Βουλή. Στην ιστοσελίδα της έχει αναρτηθεί πίνακας, ο οποίος αναγράφει την ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση, το επίδομα οργάνωσης γραφείου, την ταχυδρομική ατέλεια και τα έξοδα κίνησης για το 2013.
Το ποσό της ακαθάριστης βουλευτικής αποζημίωσης είναι ενιαίο και ανέρχεται στα 5.705,60 ευρώ το μήνα.
Σε αυτό προστίθενται το επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 ή 935,88 ευρώ), η ταχυδρομική ατέλεια (909,31 ευρώ) και τα έξοδα κίνησης (291 έως 648 ευρώ), ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία ανήκει ο κάθε βουλευτής.
Έτσι, σύμφωνα με τον πίνακα, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μπορεί να φτάνουν από 7.644,79 έως 8.198,79 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τον προϋπολογισμό της Βουλής που δεν περιλαμβάνει μειώσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ νέων μειώσεων στις αποδοχές και τις παροχές των βουλευτών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τάσσονται κατά του προϋπολογισμού και θα καταθέσουν ειδική πρόταση για τις αποδοχές των βουλευτών.                                              Διαβάστε περισσότερα: www.sport.gr/

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τα ονόματα των επιτυχόντων του ΟΑΕΔ στο Δήμο Αμφιλοχίας.


Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ τα οριστικά αποτελέσματα για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, Ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων. Εξ αυτών 16 άτομα θα προσληφθούν στο Δήμο Αμφιλοχίας

ΤΣΙΝΤΖΟΥΡΑΣΑΝΔΡΕΑΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΣΟΦΙΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΑΡΣΕΝΗΕΛΠΙΔΑΝΙΚΟΛΑΟΣΦΩΤΕΙΝΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥΜΑΡΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣΧΡΥΣΑΝΘΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΠΟΛΥΝΙΚΗΧΡΗΣΤΟΣΒΑΣΙΛΙΚΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΝΙΚΟΛΕΤΟΥΧΡΙΣΤΙΝΑΣΤΑΥΡΟΣΣΤΑΥΡΟΥΛΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΚΑΡΑΝΤΑΛΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΑΝΔΡΕΑΣΕΥΑΓΓΕΛΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΛΥΡΟΥΕΥΦΡΟΣΥΝΗΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΥΝΙΚΟΛΙΤΣΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΧΗΡΑΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣΧΡΗΣΤΟΣΘΕΟΔΩΡΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΜΠΑΓΙΑΤΗΣΝΙΚΟΛΑΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣΠΟΛΥΞΕΝΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΤΣΟΛΚΑΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΘΗΝΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΤΣΙΝΤΖΟΥΡΑΣΙΩΑΝΝΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΥΣΟΦΙΑΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΓΕΩΡΓΑΚΗΧΡΙΣΤΙΑΝΑΑΘΑΝΑΣΙΟΣΑΦΡΟΔΙΤΗΕΠΙΤΥΧΩΝ
ΝΤΑΛΙΑΝΗΕΥΘΥΜΙΑΒΑΣΙΛΕΙΟΣΑΓΓΕΛΙΚΗΕΠΙΤΥΧΩΝ 
ΜΙΜΙΓΙΑΝΝΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣΠΑΥΛΟΣΝΑΥΣΙΚΑΕΠΙΤΥΧΩΝ   Πηγή

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ.


Χθες το βράδυ στις 21:00 άγνωστος προσπάθησε να παραβιάσει την κεντρική είσοδο του Αγίου Νεκταρίου καθώς έσπασε το κρύσταλλο για να εισέλθει στον Ιερό Ναό.

Αλλά για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από έναν γείτονα, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.
 Ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή προς τα χωράφια και η σήμανση που ήρθε βρήκε στον  φράχτη  προσωπικά αντικείμενα του δράστη

Η αστυνομία πήρε και δακτυλικά αποτυπώματα και συνεχίζει τις έρευνες για την ανεύρεση του επίδοξου διαρρήκτη

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 γιαούρτι  (200 γρ.)
  • 2 κουπ. ζάχαρη
  • 2 κουπ. αλεύρι
  • 1 κουπ. φρούτα  κόνφι ψιλοκομ.
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κυπελλάκι ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το αλεύρι και το μπέϊκιν-πάουερ. Προσθέτετε τα αυγά, το λάδι και τέλος τα φρούτα κόνφι και την βανίλια. Βουτυρώνετε μια φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 35΄-40΄. Στα μισά του χρόνου ψησίματος σκεπάστε την φόρμα με λαδόκολλα για να μην καεί το γλυκό.  www.gastrotourismos.gr

Σύλληψη 20χρονου από το Ξηρόμερο για την τραγωδία στην Πάλαιρο- αναζητούνται άλλοι τρεις.


Κύκλωμα δουλεμπόρων

   Όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα αστυνομικές έρευνες που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας με τους Σύριους μετανάστες στην Πάλαιρο, το κύκλωμα των δουλεμπόρων είχε πλοκάμια και στην περιοχή μας, αφού φαίνεται να εμπλέκεται20χρονος από το Ξηρόμερο, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί.
   Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει επίσης η εμπλοκή ενός ακόμη άνδρα Παλαιστινιακής καταγωγής 58 ετών, που μάλιστα είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε άτομα που διεσώθησαν από το ναυάγιο και ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους και έχει επίσης συλληφθεί.
   Για την υπόθεση αναζητούνται τρία ακόμα άτομα, δυο Έλληνες και ένας Αιγύπτιος. Οι δυο Έλληνες είναι συγγενείς του συλληφθέντος 20χρονου.
    Από τις έρευνες στις οικίες των φερομένων ως διακινητών δεν προέκυψε κάτι αξιοσημείωτο, ενώ κατασχέθηκε ένα βαν που βρέθηκε στο 5ο χλμ του δρόμου Παλαίρου- Μύτικα, το όποιο εκλάπη από την Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου.
   Ένα ακόμη όχημα κατασχέθηκε στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στην Κωνωπίνα, που ανήκε στον Αιγύπτιο συνεργό με κλεμμένες πινακίδες από την Κανδήλα.
   Στον ίδιο χώρο κατασχέθηκε και τρίτο αυτοκίνητο, που ανήκει στα μέλη της οικογένειας από το Ξηρόμερο, που εμπλέκεται στην διακίνηση των μεταναστών.
   Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.           
πηγή                tilevoasartas

NEXT PAGE