links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Οι Νεομάρτυρες Αιτωλοακαρνάνες.

neomartyres
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας κάθε ημέρα του χρόνου τιμά τη μνήμη ενός ή περισσοτέρων Αγίων.

Θεωρεί του Αγίους μεγάλες προσωπικότητες που διέπρεψαν σε αρετή, σε αγώνα και σε διάκριση. Ο Αγιορείτης γέρων Παίσιος μας λέει: «…Την Ορθοδοξία μας ως Έλληνες την οφείλουμε στον Χριστό και στους Αγίους Μάρτυρες και Πατέρες της Εκκλησίας μας…». Οι Άγιοι είναι οι φωτεινοί αστέρες, που δείχνουν τη Θέωση και τον Ουρανό. Όλοι τους δίδαξαν τον λόγο του Θεού και μαρτύρησαν για τη μοναδική τους πίστη στον Τριαδικό Θεό της Αγάπης.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια περιοχή της Ελλάδος Αγιασμένη και ποτισμένη με το αίμα των Αγίων της. Από τον 2ο μ. Χ. αιώνα ανέδειξε μεγάλες ηρωικές και αγιασμένες μορφές της Χριστιανοσύνης. Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου τιμά τη μνήμη του Οσίου Ιακώβου του Νεομάρτυρα και των μαθητών του, Ιεροδιάκονο Ιάκωβο και τον μοναχό Διονύσιο. Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου τιμά τη μνήμη των Νεομαρτύρων Λάμπρου, Θεόδωρου και Ανώνυμου που μαρτύρησαν στην πόλη του Αγρινίου.

Όσιος Ιάκωβος ο Νεομάρτυρας και οι μαθητές του Ιεροδιάκονος Ιάκωβος και Μοναχός Διονύσιος.

Ο Ιάκωβος, κατά κόσμο Ιωάννης, γεννήθηκε σε κάποιο χωριό της Καστοριάς. Ήταν βοσκός και ασκούσε το επάγγελμα του κρεοπώλη.

Επισκευή του κεντρικού δρόμου Αμφιλοχίας

 
Το έργο επισκευής ενος τμήματος του κεντρικού δρόμου της Αμφιλοχίας εκτελεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Αμφιλοχίας.
Αυτό το τμήμα λόγω της πυκνής διέλευσης αυτοκινήτων και κυρίως των φορτηγών παθαίνει συχνά πυκνά καθίζηση δημιουργώντας προβλήματα στα παρακείμενα καταστήματα αλλά και στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο Amfiloxia-Blogs o αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τσόλκας Χρήστος, ο οποίος ως εργοδηγός όλα του τα χρόνια σε μεγάλα εργα κατασκευής δρόμων και υποδομών,θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιάσει πρόβλημα.
Και δεν έχουμε λόγο να μην πιστέψουμε τα λόγια του Κου Τσόλκα ,που εξ αρχής αυτός εδώ ο χώρος στήριζε την επιλογή του ως Αντιδήμαρχος έργων στο Δήμο Αμφιλοχίας.
Φωτογραφίες και ανάρτηση απο : amfiloxia-blogs

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη: Χρήσιμα "τρικ" για την αναζήτηση μέσω Google.

 
Πολλοί από εμάς, χρησιμοποιούμε καθημερινά την μηχανή αναζήτησης της Google. Είναι ίσως η σημαντικότερη σελίδα του διαδικτύου, καθώς και ο κύριος λόγος που σήμερα η εταιρία Google βρίσκεται στην παγκόσμια κορυφή των εταιριών πληροφορικής.

Το σημερινό μας άρθρο έχει στόχο να σας βοηθήσει, παρουσιάζοντάς σας 6 τρόπους για να παίρνετε πιο έξυπνα, πιο εύκολα, και με μεγαλύτερη ακρίβεια, τις πληροφορίες που θέλετε από την Google.

Τρικ Νο. 1: Ακριβείς Πληροφορίες

Για να περιορίσετε το λήμμα ή την φράση που θέλετε και να δείτε αποκλειστικά αποτέσματα, χρησιμοποιήστε τα εισαγωγικά (" ").

Έτσι, παραδείγματος χάριν, η φράση -Μεγάλη αλήθεια- χωρίς εισαγωγικά, σας δίνει περίπου 8 εκατομμύρια αποτελέσματα. Εάν όμως χρησιμοποιήσετε εισαγωγικά -"Μεγάλη αλήθεια"- τα αποτελέσματα περιορίζονται σε περίπου 100 χιλιάδες, καθώς είναι μόνο όσα αποτελέσματα περιέχουν επακριβώς την φράση σας.

Τρικ Νο. 2: Εξαιρέστε το λήμμα που δεν σας ενδιαφέρει

Νέο ατύχημα με κυνηγό αγριογούρουνου Ενας 32 χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα και ειδικά στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, οι τραυματισμοί κυνηγών από συναδέλφους τους στα καρτέρια για τα αγριογούρουνα 

Όπως  πληροφορούμαστε από το lamiastar.gr  ένας  32χρονος από το προσήλιο της Φωκίδος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Ρίου τραυματισμένος από το όπλο του φίλου του στο θώρακα και στο χέρι. Ευτυχώς που η κατάστασή είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει καμία ανησυχία. amfiloxia-online

Μ.Τριαντάφύλλου: Ερώτηση για Ύδρευση-Άρδευση σε Ξηρόμερο Βάλτο

Ερώτηση στο κοινοβούλιο για την Άρδευση και ύδρευση των περιοχών Βάλτου - Ξηρόμερου και την κατάσταση στην κοινότητα Κεχρινιάς κατέθεσε η κ. Τριανταφύλλου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενη προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρει πως, μέχρι σήμερα, οι περιοχές αυτές καλύπτουν τις αρδευτικές και υδρευτικές τους ανάγκες κυρίως με γεωτρήσεις. 
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή που το επίπεδο των βροχοπτώσεων στο......
νομό είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, η καθυστέρηση υλοποίησης έργων, όπως το φράγμα των Αχυρών και η διώρυγα Αχελώου- Αμφιλοχίας , συμπληρώνουν την εικόνα ενός νομού που έχει περίσσια νερών αλλά που αυτά φτάνουν, αν φτάνουν, στα χωράφια των παραγωγών με υψηλό κόστος.

Θ. Τσαυτάρης: «Δεν θα αφήσουμε τη φέτα χωρίς προστασία»

image

Θ. Τσαυτάρης: «Δεν θα αφήσουμε τη φέτα χωρίς προστασία»

«Δεν θα αφήσουμε τη φέτα χωρίς προστασία», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκου για την συμφωνία της Ε.Ε. με την οποία επιτρέπεται στον Καναδά να παράγει λευκό τυρί που θα ονομάζεται «τύπου φέτα», «style φέτα» κ.ο.κ.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ο κ. Τσαυταρής επισήμανε ότι «δεν είναι οριστική συμφωνία», αλλά συμφωνία μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε ότι κατά την άποψή του η φέτα «προστατεύεται αποτελεσματικά» και με αυτή την συμφωνία. Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι με την συμφωνία δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αναγράφει την ονομασία «φέτα» στο προϊόν, αλλά «τύπου φέτα», ενώ θα υποχρεώνεται να γράψει την προέλευση και να αφαιρέσει όλα τα σήματα με τα οποία «κορόιδευαν» τον Καναδό καταναλωτή (ελληνικές σημαίες, κίονες, Ακρόπολη κ.α.).
Από την πλευρά του ο κ. Πετράκος τόνισε, η συμφωνία «δεν αποτελεί νίκη. Όταν αναγράφεται «τύπου φέτας» ή «style φέτας», είμαστε πίσω από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 2005. Ανοίγει την όρεξη στην Τουρκία και σε χώρες της Ε.Ε. (π.χ. Δανία) να επιχειρήσουν νέες ανατροπές. Δεν αποτελεί συντριπτική ήττα, αλλά είναι βήματα πίσω από το 2005». Αφενός «η συμφωνία αφορά την διάθεση της φέτας στον Καναδά, όχι στην Ε.Ε.», είπε ο κ. Τσαυταρής και αφετέρου, οι δείκτες ποιότητας που έχουν τεθεί από την Ε.Ε. είναι νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Ε.Ε., και δεν ισχύει στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ρωσία και άλλες χώρες, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος κάλεσε τον Καναδό πρέσβη και του εξήγησε τις ελληνικές θέσεις και «ο Καναδάς αναγκάσθηκε να σεβαστεί τη θέση μας».
Γ.Σ.

Δεν τέλειωσαν τα βάσανα των κτηνοτρόφων με τον φόρο στα μαντριά…


Αν και αποδείχτηκε τελικά ότι σε αυτή τη χώρα ακόμα και ο ήλιος που ανατέλλει(ακόμα και αυτός ο πράσινος…) είναι συνεπής λόγω “εντολής Σαμαρά”, φαίνεται ότι οι κτηνοτρόφοι πολύ μικρή ανάσα θα πάρουν τώρα που γλίτωσαν τον μεγάλο κεφαλικό σε στάνες και θερμοκήπια! Και μπορεί να γελάνε και πάλι μαζί μας οι δανειστές που βλέπουν τον μεγάλο Βεζύρη να ακυρώνει τον υπουργό του για πολλοστή φορά, μετά από αίτημα 22 ψυχοπονιάρηδων δικών του. Να… αγριεύουν που παίρνει πίσω μέτρο που μαζί με το μίνι ασφαλιστικό(που ούτε αυτό κατατέθηκε τελικά!) εννοείται ότι θα έφερνε κάπου 500 εκατομμύρια για ρεφάρισμα,  αλλά και πάλι οι θιγόμενοι θα είναι οι γνωστοί.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Η μητέρα της Μυρτούς ξεσπάει για τον Πακιστανό: "Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα" (VIDEO)

 
Ξεκινάει σήμερα η δίκη του Πακιστανού που επιτέθηκε το καλοκαίρι του 2012 στην 16χρονη Μυρτώ.
Η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, μίλησε στο MEGA και μεταξύ άλλων τόνισε πως αποφεύγει οποιαδήποτε σκέψη για τον δράστη.
"Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της Μυρτώς. Για μένα είναι πολύτιμη" έιπε χαρακτηριστικά.
Η οικογένεια της Μυρτώς έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης για ανθρωποκτονία καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού, ο οποίος σχεδίαζε όπως φαίνεται την επίθεση στο κορίτσι αρκετό καιρό.
Δείτε το βίντεο:

Βάλτος και ιστορία.


Άρθρο του Ευάγγελου Τσιούνη  , μέλοuς της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή της Ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας
Τον Ιούλιο κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφιλοχίας η αίτηση δημοτών και κατοίκων για τη μετονομασία του Δήμου Αμφιλοχίας σε Δήμος Βάλτου.
Η αίτηση αυτή συνοδεύονταν από 833 υπογραφές και σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 5 της 16852/06.04.2011 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας δημοτικού συμβουλίου» (ΦΕΚ Β΄661/20.04.2011) : «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σε αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.».
Πέρα από το τυπικό της υπόθεσης που ελπίζουμε ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο να τηρήσουν και να φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις για το θέμα, που είχα και συνεχίζω να έχω, μετά και την συμμετοχή μου στη συντονιστική επιτροπή.

KATOYNA: ΤΟΝ "ΕΦΑΓΕ" ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!

    Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί στο Κ.Υ. Κατούνας.
      Από πληροφορίες του katounanews και κατοίκων της Κατούνας σήμερα τις πρωινές ώρες μεταφέρθηκε άνθρωπος από κοντινό χωριό κατασπαραγμένος από γουρούνι σε πολύ άσχημη κατάσταση. 
   Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν αλλά καλέστηκε ασθενοφόρο και μεταφέρεται αυτή τη στιγμή συνοδεία του γιατρού στο Νοσοκομείο Αγρινίου........

 Οι συνθήκες που έγινε το περιστατικό δεν είναι ακόμα γνωστές ελπίζουμε όλα να πάνε καλά..
Θα σας ενημερώσουμε για νεώτερα..

katounanews.blogspot.gr         xiromeronews

Αμφιλοχία: 48χρονος πέθανε ενώ μάζευε ελιές!

         48χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι και μάζευε ελιές και έπεσε στο εδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.
     Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στα Σαρδήνια Αιτωλοακαρνανίας........


        Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο σπίτι του και στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

με πληροφορίες απο το thebest.gr    www.agriniopress.gr    xiromeronews

Δημεύουν τα χωράφια μας!

 Άρθρο του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα
       Τα χωράφια των Ελλήνων δεν είναι φορολογητέα ύλη. Είναι συστατικό ζωής. Του Έλληνα. Και απόδειξη της ιστορικής επιβίωσής του. Είναι όρος και όριον και ορισμός. Του ελεύθερου Έλληνα. Δεν είναι μόνον απλή μνήμη και ανάμνηση. Είναι μνήμα των προγόνων του. Δεν είναι στοιχείο της λογιστικής.
     Είναι «στοιχειό» της ψυχής και λογισμός του νου. Του Έλληνα. Είναι η ίδια η  χώρα μας στο χαϊδευτικό υποκοριστικό της: Χωράφι......
     Όχι «αγροτεμάχιο», πράγμα που είναι κάτι διάφορο, που καταχρηστικά υπάρχει όχι ως χωράφι, κτήμα ή περιβόλι, αλλά ως μέτρο και μέσο εξωαγροτικής συναλλαγής. Όχι τέτοια τεχνάσματα. Και για να δουν οι αρμόδιοι το βαθμό της βαρβαρότητας της πράξεως ας πουν την αλήθεια ή ας επιγράψουν τον νόμο με το όνομά του – αν το τολμούν – ήτοι, «φορολογία χωραφιών». Θα εννοήσουν τότε την ηθική διαφορά! Στα χωράφια βρίσκει κανείς το εμπράγματο νόημα του Σαλαμίνειου παιάνα που μας παραδίδει ο Αισχύλος, ο οποίος πολέμησε εκεί και τον τραγούδησε ο ίδιος:

Χριστίνα Πάζιου: Έκανε το φθινόπωρο καλοκαίρι και ποζάρει σκέτη λάβα

lif-paziou-tweter

Η Αμφιλοχιώτισσα τηλεγυμνάστρια Χριστίνα Πάζιου μας χάρισε το καλοκαίρι που πέρασε άπειρες υπέροχες εικόνες του καλογυμνασμένου κορμιού της σε διάφορα παραθαλάσσια τοπία.

Και ύστερα ήρθε το Φθινόπωρο… Ποιο Φθινόπωρο; Η Χριστίνα απτόητη συνέχισε να πηγαίνει σε πλαζ και παραλίες, να γυμνάζεται και να φωτογραφίζεται όπως τις ημέρες του καύσωνα.
Κι αν δεν μας πιστεύετε, που δεν έχετε και λόγο δηλαδή να μην, δείτε τις πόζες που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter…

Γυμναστείτε μαζί της, άφοβα!

www.facebook.com/ChristinaPaziou

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Θερμά συλλυπητήρια..

Σήμερα στις 12.00΄ στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Αμπελάκι, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί είπαν το τελευταίο αντίο στον Αμπελακιώτη Λάμπρο  Νεφρό.

Συλλυπητήρια στους οικείους του και να είναι ελαφρύ το χώμα...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Πάτρα: Το ροζ βίντεο της την οδηγεί στην μετανάστευση!

Το βίντεο με τις προσωπικές της στιγμές έχει πάνω από 1.000.000 χτυπήματα και η γυναίκα βρίσκεται σε απόγνωση

Δεν έχει προηγούμενο το ροζ βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Ιντερνέτ, με πρωταγωνίστρια μια Πατρινιά που επιδίδεται σε άγριο σεξ. Και λέμε ότι δεν έχει προηγούμενο, γιατί... -αν και πολλά «ροζ» βίντεο από την Πάτρα έχουν ανεβεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο- αυτό ξεπερνά ό,τι έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε... αποκαλύψεις.
Ντυμένη με προκλητικά σέξι μαύρα εσώρουχα, η γυναίκα… στήνεται πρόθυμη να κάνει σεξ με τον εραστή της που τον αποκαλεί «Άρη», σε χώρο μάλιστα που φαίνεται ότι είναι εργασιακός. Το βίντεο αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια και είναι από τα πλέον δημοφιλή που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Ίντερνετ, αφού το έχουν δει πάνω από 1.000.000 άτομα!

Προσοχή! Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής

Προσοχή! Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής
Η ώρα αλλάζει τα ξημερώματα της Κυριακής και παρόλο που ο καιρός δεν «εμπνέει» μπαίνουμε σε χειμερινή περίοδο.

Στις 4 τα ξημερώματα λοιπόν θα αλλάξει η ώρα για το 2013, οπότε αν είστε ξύπνιοι ακόμα πηγαίνετε τα ρολόγια σας μια ώρα πίσω, δηλαδή στις 3:00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Γενικότερα, η ώρα αλλάζει πάντα την  τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Για παράδειγμα το 2014 η αλλαγή ώρας θα γίνει την Κυριακή στις 26 Οκτωβρίου και το 2015 την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου!
Star.gr

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Υπ. Εργασίας: Ρυθμίστε τα χρέη, έρχονται κατασχέσεις.

Υπ. Εργασίας: Ρυθμίστε τα χρέη, έρχονται κατασχέσεις

Τη διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος οφειλετών που περιλαμβάνουν και κατασχέσεις προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ρητά ότι, μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Α. Διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)
1. Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί διαβιβάζουν την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που εκδίδουν στο ΚΕΑΟ, εντός μηνός από τη σύνταξή της.
2. Η διαβίβαση των Πράξεων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ γίνεται αυτοματοποιημένα, μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής.
3. Οι Πράξεις διαβιβάζονται μεμονωμένα σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας (web service), ή γίνεται ομαδοποίησή τους και αποστέλλονται συγκεντρωτικά μέσω ηλεκτρονικού αρχείου.

Ανοίγουν βιβλία όλοι οι αγρότες


 
Με λογιστικό τρόπο θα προσδιορίζεται από το 2014 το φορολογητέο εισόδημα για περισσότερους από 1.000.000 αγρότες, που πλέον υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων κατά τα πρότυπα των επιτηδευματιών. Ο φόρος θα καταλογίζεται επί των καθαρών εσόδων από το πρώτο ευρώ. Βάση θα αποτελούν τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης καθώς και οι κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.
Με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.
ethnos.gr

«Terror» - Tο πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο (video)


Στη Σουηδία ένας χωρικός έβαλε έναν κινητήρα Volvo 240 turbo στο τρακτέρ του και αυτό πήρε... φωτιά. Πρόκειται, με σιγουριά, για το πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο!
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν παρέλειψε να το... βαφτίσει κιόλας. Συγκεκριμένα το ονόμασε «Terror» και όπως θα διαπιστώσετε του ταιριάζει γάντι.
 
από: www.carscoops.com

Αναβολή στην εκδίκαση για το πενταπλό φονικό.

news
Αναβολή πήρε στο Πενταμελές Μεικτό Ορκωτό Εφετείο η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του πενταπλού φονικού που τον Νοέμβριο του 2006 συγκλόνισε το πανελλήνιο και καταγράφηκε ως ένα από  ειδεχθέστερα εγκλήματα στα χρονικά.
Οι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους λίγα χιλιόμετρα από το τόπο του εγκλήματος για να δικαστούν ενώ από προχθές κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας όπου έγινε η μεταγωγή τους από τις φυλακές Μαλανδρίνου όπου εκτίουν ποινή πεντάκις ισοβίων που τους επιβλήθηκε από το  Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008.
Τα ξημερώματα  κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου όπου βρίσκονταν πολλοί συγγενείς των τραγικών θυμάτων της υπόθεσης τα οποία επί της ουσίας ανέρχονται σε επτά καθώς ως παρεπόμενο της δολοφονίας των πέντε κυνηγών ακολούθησε δύο χρόνια μετά η διπλή αυτοκτονία μητέρας και αδερφής ενός εξ΄ αυτών στην Καμαρούλα.
Η εκδίκαση πήρε αναβολή λόγω αδυναμίας να παραστεί ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων Μιχ. Δημητρακόπουλος. Αξιοσημείωτο εξάλλου πως ο Λυσίμαχος Φούκας  αιτήθηκε την αποφυλάκισή του λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας, αίτημα που ομοφώνως απορρίφθηκε. 

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Νέο ΔΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας

Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών, αναδείχτηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας.
Το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι:

Πρόεδρος: Βογάς Αλέξης
Αντιπρόεδρος: Γερόλυμος Παναγιώτης ( υπεύθυνος τμήματος περιβάλλοντος)
Γραμματέας: Χαρδαλιά Βελισσαρία
Ταμίας: Νέστορα Αργυρώ
Κεχαγιά Δήμητρα: βοηθός ταμία, διαχείριση διαδικτυακών χώρων
Κηρύκου Κων/να & Φεύγα Ελευθερία: οργάνωση μητρώων & υλικού , βιβλιοθήκη
Θάνος Αθανάσιος : υπεύθυνος φυσιολατρικού τμήματος
Ανδρίκουλα Σοφία : υπεύθυνη αιμοδοσίας
Γεννάτος Κων/νος: υπεύθυνος θεατρικής ομάδας
Φακιτσα Νεκταρία: καταγραφή και διαχείριση υλικού
Μπαστάνης Στυλιανός & Τσιτσομήτσος Αθανάσιος: υπεύθυνοι χορευτικού τμήματος
Καββαδάς Βασίλειος & Τρομπούκης Νικόλαος: υπεύθυνοι ιματιοθήκης
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
Χαρδαλιά Λαμπρινή & Καραϊσκάκης Τηλέμαχος: τμήμα αιμοδοσίας
Νακόπουλος Ηλίας: υπεύθυνος εκδρομικού τμήματος
Σκυλογιάννης Κων/νος : υπεύθυνος αλληλογραφίας

Πηγή ανάρτησης-www.e-maistros.gr

Ήθελαν να την παντρέψουν στα 12 για να πάρουν χρήματα.

mamsmdmaf

Ήθελαν να την παντρέψουν στα 12 για να πάρουν χρήματα

  Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», εκτός από τα επιδόματα που θα έπαιρναν από την πρόνοια, γύρω στα 12 θα πάντρευαν το παιδί, όπως συνηθίζουν οι τσιγγάνοι, και ο πατέρας του γαμπρού θα τους έδινε αρκετά χρήματα λόγω της ομορφιάς του.
Η 40χρονη τσιγγάνα είχε πέντε παιδία δηλωμένα με το όνομα Δημοπούλου μαζί με τη Μαρία και άλλα τέσσερα με το όνομα Σελήνη Σαρή, ενώ άλλα πέντε παιδιά δήλωνε και Σαλής ο σύντροφος της επίσης συλληφθείς ως αρχηγός κι εκείνος μονογονεικής οικογένειας.
Είχαν δηλαδή δηλώσει περίπου από τρεις φορές το κάθε παιδί.
Επίσης -όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΝΕΑ- το παιδί το είχαν πάρει από το Βούλγαρο, ενδεχομένως και για 80 ευρω, όσα πλήρωσαν μια μαμή στον Αλμυρο για να βοηθήσει τη βουλγάρα πραγματική μητέρα στη γέννα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ανοίγει έως τα Γιάννενα η βεντάλια των ερευνών για τα ίχνη της μικρής Μαρίας
«Κίτρινη ειδοποίηση» της Interpol για τη μικρή Μαρία
 www.spirospero.gr

Aγρίνιο: Ζωντανεύουν οι μνήμες από τη σφαγή στα Καλύβια την Παρασκευή.

 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν στο Αγρίνιο την ερχόμενη Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ο Λυσίμαχος και ο Διονύσης Φούκας, ο πατέρας και γιός που καταδικάστηκαν σε ποινή πέντε φορές ισόβια για την δολοφονία πέντε κυνηγών στα Καλύβια του Αγρινίου, τον Νοέμβριο του 2006. Πατέρας και γιος θα δικαστούν για την έφεση που άσκησαν στην πρωτόδικη απόφαση που τους επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου  το 2008. Οι δυο δράστες κρατούνται στις φύλακες του Μαλανδρίνου και πρόκειται να μεταφερθούν στο Αγρίνιο την Παρασκευή για να δικαστούν................

      Διαβάστε τι έγραψε το «Έθνος» στις 28 Μαρτίου του 2008 για την δίκη στο Αίγιο:

     Με ικανοποίηση άκουσαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου οι συγγενείς των αδικοχαμένων νέων και οι συνήγοροι υπεράσπισης.
    «Μας έκλεισαν τα σπίτια οι καταραμένοι, να λιώσουν στη φυλακή», φώναζαν οι μητέρες των θυμάτων κρατώντας τις φωτογραφίες των παιδιών τους.
   «Θα θέλαμε τη θανατική ποινή, αλλά έτσι είναι η ελληνική νομοθεσία. Η Δικαιοσύνη έκανε το υπέρτατο», δήλωσε ο Παναγιώτης Πίππας, πατέρας του Ηλία, ενός από τα θύματα.
    «Λίγο μου φάνηκε το πέντε φορές ισόβια, αλλά κάτι είναι κι αυτό», είπε η Αγγελική, σύζυγος του Λάμπρου Ανδρέσα, ο οποίος άφησε ορφανά δύο μικρά παιδιά.

Επείγουσα ανακοίνωση για τους ελαιοπαραγωγούς

Επείγουσα Ανακοίνωση
Μάζεμα ελιάς
 Αφορά τους Ελαιοπαραγωγούς
Ο  Αγροτικός  Συνεταιρισμός Μεσολογγίου- Ναυπακτίας κατέθεσε φάκελο επέκτασης του Π.Ο.Π Καλαμάτας (προϊόν ονομασίας προελεύσεως ελιάς Καλαμών) και στην περιοχή μας.
Η κίνηση αυτή πρέπει να στηριχθεί από όλους τους ελαιοπαραγωγούς  γι’αυτό καλούνται σε συνάντηση την  Παρασκευή 25/10 στις 7.30 το απόγευμα στο κέντρο Ιθωρία στα Σταμνά  προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις  και τις ενέργειες του αγροτικού συνεταιρισμού που αφορούν στα θέματα ελαιοκαλλιέργειας στην περιοχή μας.
Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη.
Αγροτικός  Συνεταιρισμός Μεσολογγίου- Ναυπακτίας 

Φαντασία σοκολάτας-καραμέλας

Δεν είναι τούρτα, δεν είναι σοκολατάκι. Είναι αφράτο, κολάζει κάθε βλέμμα και μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι!

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα σοκολάτας ή digestive
  • 1/3 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 30 καραμέλες γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι παγωτού καραμέλα
  • 1/4 και 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια ψημένα και ψιλοκομμένα καρύδια
  • 3/4 φλιτζανιού σταγόνες κουβερτούρας
  • Καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Τρόπος μαγειρέματος

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τέλος στην κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με απόφαση Βουλής

 

Υπέρ της αναστολής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων. Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, των οποίων ηγετικά στελέχη εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα, πέρασε με 235 «ναι», σε σύνολο 269 ψηφισάντων (34 βουλευτές ψήφισαν «παρών»). «Ναι» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ (με εξαίρεση τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που ψήφισε «παρούσα»).

Δικυκλιστής παρέσυρε και εγκατέλειψε 8χρονη στο Αγρινίο

Θύμα εγκατάλειψης τροχαίου έπεσε χθες το μεσημέρι μια 8χρονη στο Αγρίνιο.
Συγκεκριμένα 22χρονος δικυκλιστής παρέσυρε την 8χρονη μαθήτρια και στην συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο. Ευτυχώς η 8χρονη δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο για προληπτικούς περισσότερο λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 22χρονο που αμέσως μετά το συμβάν έσπευσε να εξαφανιστεί. www.agrinioculture.gr

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Δόξες του ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο για φιλανθρωπικό σκοπό (φωτο)


IMG_9702
Μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος βρέθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο για να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικό ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι Διεθνείς Επίλεκτοι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν ενάντια στους Παλαιμάχους του Παναιτωλικού στο προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού  emileon με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ενός πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων του αγρινιώτικου συλόγου ώστε να μπορέσει να μεταβεί στο εξωτερικό για σοβαρή επέμβαση.
Οι Αγρινιώτες φίλαθλοι αγκάλιασαν τον αγώνα και στήριξαν την όλη προσπάθεια και αυτό φάνηκε από τη μεγάλη προσέλευση στον αγώνα.
Μεταξύ των παλαιμάχων του Παναιτωλικού που αγωνίστηκαν ήταν οι  Ξανθόπουλος, Νταλακούρας, Κωνσταντόπουλος, Βασιλείου,Παππάς, Παπαχρήστος, Μπιτσικώκος, Ασημάκης, Ζαπαντιώτης, Βαϊνάς, Καρίμπας, Μπελεβώνης, Παπαθανάσης, Πάνου και Κόκκοτος. 
Προπονητής των παλαιμάχων, ο Γιώργος Μπουλιέρης.
Απο πλευράς των Διεθνών Επίλεκτων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβόμενων Ποδοσφαιριστών έπαιξαν οι: Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Γουλής,Γεωργάτος, Μπασινάς, Βόκολος,Κατσιαμπής, Καλιντζάκης, Μαραγκός, Σαραβάκος, Φραντζέσκος, Γιανακόπουλος, Πάντος, Πετρόπουλος, Κατεργιαννάκης,Ξανθόπουλος, Καραϊσαρίδης.
Για την ιστορία το σκορ έληξε 3-5 υπέρ των διεθνών επίλεκτων αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει.
 Οι φωτό του phototsamis.gr 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρλώνεται η αποκατάσταση του Αγίου Νεκταρίου..

Ολοκληρώνονται σε λίγες μέρες οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στον Κάμπο Αμφιλοχίας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου.

Και είναι πιθανόν στην γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στις 9 Νοεμβρίου η εκκλησία να λειτουργήσει κανονικά και πάλι....

Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία.

Αυτοί είναι οι δύο Τσιγγάνοι με τους οποίους ζούσε η Μαρία

Στη δημοσιότητα έδωσε η Aστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του ζευγαριού των τσιγγάνων με τους οποίους ζούσε η μικρή «Μαρία» στον οικισμό των Φαρσάλων.


Πρόκειται για τους Χρήστο Γ. Σαλή, γεννημένο στις 15 Αυγούστου του 1974 στη Λάρισα και την Ελευθερία Α. Δημοπούλου, γεννηθείσα στις 22 Ιουνίου 1973 στα Τρίκαλα. Για την ταυτότητα της γυναίκας η αστυνομία έδωσε και ένα δεύτερο ενδεχόμενο. Να πρόκειται δηλαδή για την Σελήν Σαλή του Παύλου και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 08/06/1972 στη Λάρισα.
Νωρίτερα το ζευγάρι απολογήθηκε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου έδωσαν μάι ακόμη εκδοχή για το πως κατέληξε η μικρή Μαρία στον οικισμό των Φαρσάλων.
Ισχυρίστηκαν ότι η Μαρία τούς παραδόθηκε ήδη από βρεφική ηλικία από τη φυσική της μητέρα, μία Βουλγάρα επίσης Τσιγγάνα και έναν ομοεθνή της διαμεσολαβητή.
Οι συνήγοροι του 39χρονου επέμειναν μάλιστα προς τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί ένα κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στον Βούλγαρο που μεσολάβησε για την παράδοση του παιδιού.

Ξανθά αγγελούδια και μαύροι διάβολοι.

http://www.agelioforos.gr/files/Portalistas/resized/koritsaki-xantho-roma_425x.jpg
Ο ρατσισμός του κράτους και μιας κοινωνίας που ξανάπεσε από τα σύννεφα...
Συγκλόνισε τον κόσμο με τα τεράστια πράσινα μάτια της. Η ιστορία της έκανε τους πολίτες της ταλαιπωρημένης αυτής χώρας, να ανατριχιάσουν. Να ξεχάσουν για λίγο τα μέτρα, τις περικοπές και τη Χρυσή Αυγή. Να περάσουν τις ατελείωτες ώρες στον καναπέ παρακολουθώντας στην οθόνη ένα καινούριο δραματικό σήριαλ. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν αληθινό...
Ξανθά μαλλιά λοιπόν και πράσινα μάτια. Αρκούν για να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Όχι ότι η ιστορία της μικρής Μαρίας –όπως πλέον την αποκαλούμε όλοι- δεν έχει ενδιαφέρον. Θα είχε όμως εάν τα μάτια και το δέρμα του παιδιού είχαν σκούρες αποχρώσεις;
Σύμφωνα με τα όσα απέδειξε εν τοις πράγμασι ο κρατικός μηχανισμός, όχι. Κι αυτό το «όχι» στηρίζεται σε απτά γεγονότα.
Ασχολήθηκε κανείς με τα «αδελφάκια» της Μαρίας; Η με τα «ξαδελφάκια» της που ζουν σ αυτόν ή στους άλλους καταυλισμούς των Ρομά; Σε τι συνθήκες ζουν, εάν πηγαίνουν στο σχολείο, εάν οι γονείς τους τα βάζουν να ζητιανεύουν; Ρώτησε κάποιος για την ψυχολογία αυτών των μικρών τσιγγανόπουλων με τα τεράστια μαύρα μάτια;

Τσιγγάνοι δείχνουν on camera τα κατάξανθα παιδιά τους ....

 Τσιγγάνοι δείχνουν on camera τα κατάξανθα παιδιά τους - VIDEO
Μια μελαγχροινή τσιγγάνα από το Ζεφύρι δείχνει on camera την κατάξανθη εγγονή της. "Δεν είμαστε ολοι οι Ρομά το ίδιο" λένε αγανακτισμένοι λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης στον καυταυλισμό τους που έγινε μετά το σάλο που προκάλεσε η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα Φάρσαλα.
Η συντονισμένη έρευνα της αστυνομίας που έγινε σήμερα το πρωί σε καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζεφύρι και στο Μενίδι προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Ρομά που λένε πως δεν είναι δυνατόν να τους αντιμετωπίζουν όλους ως "ενόχους" επειδή έχουν κατάξανθα παιδιά στις οικογένειες τους.
Τσιγγάνοι δείχνουν on camera τα κατάξανθα παιδιά τους
Δε διστάζουν μάλιστα να δείξουν τα παιδιά αυτά για να αποδείξουν πως σαν την μικρή Μαρία υπάρχουν και άλλα κοριτσάκια στους καταυλισμούς.

Οπως δήλωσε στο Newsit η γιαγιά του κατάξανθου κοριτσιού που βλέπετε "μας κατηγορούν οτι κλέβουμε παιδιά. Και εμείς είμαστε μελαγχροινοί αλλά κοιτάξτε τι παιδί βγάλαμε".

Ισοπαλία ο Παναιτωλικός στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα


Ισοπαλία 1-1 στη Ριζούπολη κι ακόμα ένας βαθμός στο τσεπάκι!
Μπροστά σε τρεις χιλιάδες περίπου θεατές,εκ των οποίων  600 Αγρινιώτες, αναμετρήθηκαν στη Ριζούπολη ο Απόλλων Σμύρνης με τον Παναιτωλικό για την 8η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναιτωλικός πέτυχε δύο γκολ (τυχερά και τα δύο) και πήρε... ένα βαθμό.Το ποδόσφαιρο έχασε,αφού το γκολ που πέτυχε πολύ νωρίς ο Απόλλωνας τον έκανε να κλειστεί πίσω.

Τίποτα το ιδιαίτερο στο πρώτο ημίχρονο εκτός από μια ελαφρά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας από τον Παναιτωλικό και προβάδισμα στο σκορ από... τον Απόλλωνα.

Αγροτικό πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες..

Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες, με εξειδίκευση σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο υλοποιεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρωπινού Δυναμικού που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο της δράσης, 445 άνεργοι επιστημόνες Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο και συγκεκριμένα γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι), τοπογράφοι μηχανικοί και οικονομολόγοι θα τοποθετηθούν σε εξειδικευμένες θέσεις πρακτικής εξάσκησης σε υπηρεσίες του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και θα πιστοποιηθούν για την εργασιακή εμπειρία που θα αποκτήσουν για ένα εξάμηνο (800 ώρες). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελιδα www.opekepe.gr έως τις 29/10/2013, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ανάπτυξη και υλοποίηση ενιαίου συστήματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για άνεργους επιστήμονες των οποίων η ειδίκευση/εξειδίκευση είναι συναφής με τον αγροτικό χώρο» και έχει αναρτηθεί στις προσκλήσεις – προκηρύξεις του www.espa.gr.
Πηγή: iefimerida.gr

Δυτική Ελλάδα: Απολύσεις για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους

koi-dimosioi-ypalliloi
Τη λίστα με τα 168 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης από τα οποία θα αναζητηθούν οι 1.000 έως 1.200 υπάλληλοι, δημοσιεύει το aftodioikisi.gr.
Πρόκειται για φορείς που εποπτεύονται από τα υπουργεία και με βάση τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από αυτούς θα πρέπει οι υπουργοί να βρουν τους υπαλλήλους που «περισσεύουν».
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 4.000 απολύσεις του Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν:
1)2.000 από του 2.662 απολυμένους της ΕΡΤ, καθώς στο νέο φορέα αναμένεται να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόλις 662. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ούτε γι” αυτό το θέμα έχει δώσει τη σχετική έγκριση, αναμένοντας τον τελικό αριθμό των προσλήψεων
2) Περίπου 200 έως 400 υπάλληλοι από Πειθαρχικά
3) Περίπου 600 που έχουν ήδη απομακρυνθεί ως μη δυνάμενοι να εργασθούν (περιπτώσεις ψυχικών παθήσεων κλπ).
Με αυτά τα δεδομένα απομένουν περίπου 1.000 έως 1.200 υπάλληλοι από ΝΠΙΔ του Δημοσίου που πρέπει να οδηγηθούν στην έξοδο εντός του 2013.
Ωστόσο από κυβερνητικούς παράγοντες εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η τρόικα σε πρώτη φάση θα κάνει δεκτές τις περίπου 500 απολύσεις που υπολογίζεται ότι θα γίνουν από ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, άρα ο αριθμός από τα ΝΠΙΔ θα μειωθεί στους 500.

Προβάλλει τα πλεονεκτήματά του ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

Στα πλαίσια του ανταγωνιστικού προγράμματος «Προβολή Πλεονεκτημάτων Περιοχών» του Ε.Π. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, η οποία προβλέπει:
  1.       Δημιουργία του λογοτύπου του Δήμου και σήματος της όλης περιοχής του.
  • 2.       Φωτογράφιση, σχεδιασμός, σύνταξη και έκδοση Οδηγού Προβολής των πλεονεκτημάτων της περιοχής
  • 3.       Σχεδιασμό και έκδοση δυο αφισών προβολής.
Ο σχεδιασμός του λογοτύπου, του Οδηγού και των αφισών θα ανατεθεί στο Γραφείο Σχεδιασμού Beetroot Design Group, στους πελάτες του οποίου συγκαταλέγονται η Microsoft, η Εθνικη Τράπεζα της Ελλάδας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, κ.ά. Το νέο σήμα του ΠΑΟΚ είναι δική του δημιουργία, όπως και τα φιλμάκια προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Το γραφείο αυτό έχει αποσπάσει τον τίτλο του καλλίτερου γραφείου σχεδιασμού και επικοινωνίας στον κόσμο το 2011 (Red Dot Agency of the Year), μετά από δυο χρυσά βραβεία του καλλιτερου ευρωπαϊκού γραφείου 2010 και 2008 (European Agency of the Year, European Design Awards). Η Έκθεση «Ελληνικά Τέρατα» με δημιουργίες αποκλειστικά της Beetroot Design Group φιλοξενήθηκε το 2012 στα Μουσεία Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου και στο Μουσείο Μπενάκη.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Χρήσεις και ιδιότητες του σκόρδου που δεν φανταζόσασταν.

 

Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.


Ο θαυματουργός βολβός, όμως, δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Ας δούμε πως να εκμεταλλευτούμε μερικές από τις όχι και τόσο γνωστές ιδιότητές του.

1. Κερδίστε τη μάχη με την τριχόπτωση

Ένα καταπληκτικό φθινοπωρινό βίντεο από τον Κώστα Παππά..!!


Ο Κώστας απ' ότι φαίνεται εκείνη τη μέρα είχε όρεξη. Σταμάτησε στη λίμνη Αμβρακία, κάτω από το χωριό Στάνος και με τις ώρες "τράβαγε" τα πλάνα του.

 

Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων..


Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατριακής γνωστοποιείται ότι οι κάτοχοι αιγοπροβάτων υποχρεούνται να σημαίνουν όλα τα ζώα που διατηρούν στην εκμετάλλευσή τους και να πραγματοποιούν ετήσια απογραφή, την οποία πρέπει να υποβάλλουν και στο τμήμα Κτηνιατρικής.
Η απογραφή για το  2013 πραγματοποιείται από 15 Νοεμβρίου  με καταληκτική ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου 2013, όπου και  πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Συγκεκριμένα,  έως της 15 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβληθούν στο τμήμα Κτηνιατρικής φωτοτυπία τόσο του νέου μητρώου εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων όσο και του παλαιού τύπου μητρώου. Στο νέο μητρώο εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων καταγράφονται:
•    ατομικά, όσα ζώα έχουν γεννηθεί μετά την 01.01.2010 τα οποία φέρουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική σήμανση και
•    οι μεταβολές (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές, πωλήσεις) ζώων χωρίς ατομικό αριθμό σήμανσης,
ενώ στο παλαιού τύπου μητρώο, καταγράφονται
•    οι μειώσεις ζώων που έχουν γεννηθεί πριν την 31η Δεκεμβρίου 2009 και μέχρις ότου εκλείψει σταδιακά το σύνολο αυτών των ζώων.
    Κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής των αιγοπροβάτων, υφίστανται κυρώσεις (άρθρο  της ΚΥΑ 134167/2011(Β΄823)): περιορισμός μετακινήσεων όλων των ζώων από και προς την εκμετάλλευση. Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας & κοινοποίησης της απογραφής της εκμετάλλευσης, επιβάλλονται μέτρα εις βάρος των κατόχων από την αρμόδια αρχή πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ), μετά από διασταυρωτικό έλεγχο των δεδομένων της Κτηνιατρικής Βάσης Δεδομένων.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, πρέπει να έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικά κατά της λύσσας όλοι οι ποιμενικοί σκύλοι. Ο εμβολιασμός αποδεικνύεται από το βιβλιάριο εμβολιασμών και υγείας των σκύλων, το οποίο φέρει την υπογραφή του κτηνιάτρου που έκανε τον εμβολιασμό. Κατά την υποβολή της ετήσιας απογραφής στο τμήμα Κτηνιατρικής, οι κάτοχοι ποιμενικών σκύλων, πρέπει να προσκομίζουν και τα βιβλιάρια εμβολισμού των σκύλων τους. Ο μη εμβολιασμός των ποιμενικών σκύλων, επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Για Περισσότερες Πληροφορίες:  Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, τμήμα Κτηνιατρικής  Π.Ε Καστοριάς,  τηλ. 2467350215.

Διαβάστε περισσότερα:mpoukanews.webnode.gr

Η τρύπα της Τατάρνας..

1942 και ο ελληνικός λαός νοιώθει ξαφνιασμένος στα κόκκαλα του το σφυρί και στις σάρκες του το δρεπάνι των κομμουνιστών. 

Εχουν αρχίσει οι εκκαθαρίσεις των αντιφρονούντων. Τα βάραθρα και τα ξεροπήγαδα θα γεμίσουν από ανθρώπινα σφαχτάρια. Τρύπα Φενεού, Αγιονόρι, Στιμάγκα, Βάραθρο Δρακοκάρκαρο, Βάραθρα του Αφροδίσιου, Τρύπα του Ταράτσα και τόσα άλλα.

Από όλους τους τόπους της Φρίκης ξεχωριστή θέση έχει το αχανές βάραθρο της Τατάρνας. Ίσως γιατί κρατάει ακόμη μέσα του τους νεκρούς του. Από τους χιλιάδες αγνοούμενους της δυτικής Ελλάδας στη διάρκεια των εκκαθαρίσεων, υπολογίζεται οτι περισσότεροι απο 3.000 έχουν πεταχτεί στην άβυσσο της Τατάρνας. Το βάραθρο ήταν υπο την εποπτεία του αιμοσταγούς Βελουχιώτη.

Τα Φλαμίγκος στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας

epi-flamingos-lefkada
Λίγο πριν την είσοδο της Λευκάδας, κοντά στο κάστρο βρεθήκαμε μπροστά σε ενα μοναδικό θέαμα. Η λιμνοθάλασσα είχε γεμίσει από πανέμορφα Φλαμίγκος. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία για φωτογραφίες.

Όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια έρχονται στη Λευκάδα από την περιοχή του Αμβρακικού.
Τα Φλαμίγκος ανήκουν στην Οικογένεια Phoenicopteridae και το επιστημονικό τους όνομα είναι Phoenicopterus ruber.        Προτιμούν ρηχές παράκτιες λιμνοθάλασσες, λασπώδη έλη και βαδίζουν στο νερό ήρεμα  βόσκοντας και βυθίζοντας το ράμφος ή το κεφάλι στα ρηχά νερά.


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εντοπίστηκε η σορός του 29χρονου που έπεσε από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

geg-erevnes-aftoktonia-gefyra
Εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες  η σορός του 29χρονου o οποίος πήδησε το πρωί από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η σωρός του σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε από το Λιμενικού, στα Αραχωβίτικα και έχει αναγνωριστεί από τους οικείους του.

Στις 7:30  το πρωί στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ένας νεαρός  άνδρας έπεσε από τη γέφυρα στη θάλασσα. O νεαρός διέσχιζε με το όχημα που οδηγούσε  τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου όταν περιπου στη μεση σταμάτησε το αυτοκίνητό του κατευθυνόμενος από την Πάτρα προς τα διόδια , άναψε alarm και βρέθηκε στο κενό, πηδώντας απο το στηθαίο της γέφυρας.

Τις κινήσεις του αυτές κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της Γέφυρας , προκαλώντας σοκ στους υπαλλήλους αλλα και σε όσους διερχόμενους είδαν τη βουτιά θανάτου.  Παράλληλα στο όχημα, μάρκας Αlfa Romeo, βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που  ο συντάκτης του έγραφε ότι θα θέσει τέλος στη ζωή του, ζητώντας συγγνώμη από τους γονείς  του .

Έφοδος στο Μουσείο Πάλλη.



Έρευνα στο πολεμικό μουσείο του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη διεξάγουν αυτήν την ώρα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί χιλιάδες όπλα σε 25 κοντέινερ, αλλά δεν διευκρινίζεται -μέχρι στιγμής- από την αστυνομία εάν αυτά φέρουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως η περιοχή είναι αποκλεισμένη και με εντολή του εισαγγελέα οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο.

Μετά την έρευνα στα κοντέινερ στον Πειραιά τα οποία φέρονταν να έχουν ως παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή, οι διωκτικές Αρχές στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλοστασίου που φαίνεται να διατηρεί ο κ. Πάλλης (πρώην μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») έκαναν έφοδο στο πολεμικό μουσείο του.

Πρόσωπα (πολιτικοί): Ανδρέας Νικ. Στράτος 1905 -1981

Νικολάου Χαρ. Τέλωνα*
Όταν προ πεντηκονταετίας περίπου ο ομιλών, εις το μέσον ευρισκόμενος μικράς ομάδος παιδιών, περιδιάβαινε τα σοκάκια της Αμφιλοχίας τραγουδώντας τη γνωστή σε μικρούς και μεγάλους «Τιραμόλα» με τα ακατάληπτα για το παιδικό του μυαλό λόγια:

                Σου πρέπει Ανδρέα Στράτο στα άνθη να πατείς την επαρχία Βάλτου να την στεφανωθής...

δεν ήταν βέβαια δυνατόν να σκεφθεί ότι μισόν αιώνα αργότερα θα του εγίνετο εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του αγαπητού προέδρου της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας κ. Παναγιώτη Κοντού η τιμητική πρόταση να μιλήσει αυτός για τον Ανδρέα Στράτο.

Το δέχτηκε παρ' ότι δεν διαθέτει «κάλαμον γραμματέως οξυγράφου» όπως χρειάζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις που καλείται κάποιος να προσάψει - θα τολμούσα να πω - ένα γίγαντα.
Γι' αυτό και εκ των προτέρων κυρίες και κύριοι ζητώ την κατανόησή σας και την επιεική κρίση σας.
Ο Ανδρέας Στράτος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1905.
Γιος του Νικολάου Στράτου που διέπρεψε ως νομικός και πολιτικός, διετέλεσε Βουλευτής, Υπουργός και Πρωθυπουργός και εκτελέστηκε τις ταραγμένες εκείνες μέρες του Νοεμβρίου του 1922 μετά την Μικρασιατική καταστροφή, αφήνοντας βαθύ πόνο όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και σ' ολόκληρο το Βάλτο που από την ίδια κιόλας εκείνη μέρα τον τραγούδησε.
                Βάλτε τα μαύρα Βαλτινές και μαυροφορεθείτε για το κακό που έγινε σήμερα στην Αθήνα...

Συγκλονιστική ιστορία: Η θυσία της μάνας....

Συγκλονιστική ιστορία: Η θυσία της μάνας

Αληθινή ή μη, η παρακάτω ιστορία είναι ενδεικτική της αστείρευτης και ανιδιοτελούς μητρικής αγάπης...
Η μητέρα του είχε μόνο ένα μάτι. Ντρεπόταν γι αυτήν κι ώρες- ώρες την μισούσε. Δούλευε ως μαγείρισσα στη φοιτητική λέσχη. Μαγείρευε για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να βγάζει τα έξοδά τους. Δεν ήθελε να του μιλάει, για να μην μαθαίνουν ότι είναι παιδί μιας μητέρας με ένα μάτι, μονόφθαλμης.
Οι φοιτήτριες έφευγαν γρήγορα, όποτε την έβλεπαν να βγαίνει για λίγο από την κουζίνα κι έλεγαν πως δεν άντεχαν το θέαμα και πως τους προκαλούσε μια ανυπόφορη ανατριχίλα.
Μα, από μικρός είχε πρόβλημα με την εικόνα της μητέρας του! Μια μέρα όταν ακόμη πήγαινε στο Δημοτικό, πέρασε αυτή στο διάλειμμα να του πει ένα «γεια» και ένιωσε πολύ ταπεινωμένος! Πως μπόρεσε να του το κάνει αυτό, αναρωτιόταν. Την αγνόησε. Της έριξε μόνο ένα βλέμμα όλο μίσος κι έτρεξε μακριά! Την επόμενη μέρα ένας από τους συμμαθητές του φώναξε:«Εεεεε, η μητέρα σου έχει μόνο ένα μάτι!» Ήθελε να πεθάνει! Ήθελε να εξαφανιστεί! Και όταν γύρισε σπίτι του, της είπε:Άν είναι όλοι να γελάνε μαζί μου εξαιτίας σου, τότε καλύτερα να πεθάνεις! Αυτή δεν του απάντησε.
«Δεν μ' ένοιαζε τι είπα ή τι αισθάνθηκε, γιατί ήμουν πολύ νευριασμένος», έλεγε πολλά χρόνια μετά σ' ένα φίλο του. «Ήθελα να φύγω από κείνο το σπίτι και να μην έχω καμία σχέση μαζί της. Διάβασα πάρα πολύ σκληρά με σκοπό να φύγω μια μέρα μακριά της για σπουδές. Και τα κατάφερα. Μα λίγο μετά ήρθε κι έπιασε αυτή τη δουλειά στη φοιτητική λέσχη».
Αργότερα παντρεύτηκε! Αγόρασε δικό του σπίτι. Έκανε δύο παιδιά κι ήταν ευχαριστημένος με τη ζωή του, τα παιδιά του, τη γυναίκα του και τη δουλειά του. Και για τη μάνα του, τσιμουδιά σε κανέναν! Μια μέρα - μετά από χρόνια απουσίας, όπως ο ίδιος ήθελε - η μητέρα του πήγε να τον επισκεφτεί. Δεν είχε δει από κοντά τα εγγόνια της. Και μόλις εμφανίστηκε στη πόρτα, τα παιδιά του άρχισαν να γελάνε. Έξαλλος αυτός επειδή είχε πάει χωρίς να του το ζητήσει και χωρίς να τον προειδοποιήσει, της φώναξε:Πώς τολμάς να έρχεσαι ξαφνικά εδώ στο σπίτι μου και να τρομάζεις τα παιδιά μου; Βγές έξω! Φύγε!. Η μητέρα του απάντησε γαλήνια:Αχ, πόσο λυπάμαι, κύριε...Μάλλον μου δώσανε λάθος διεύθυνση!

Θρίλερ με αυτοκτονία από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

epi-gefyra-rio
Θρίλερ εκτυλίσσεται από τις 8 περίπου το πρωί στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου καθώς άνδρας φαίνεται να έπεσε από τη γέφυρα στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Στις 8 περίπου που το πρωί στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου εντοπίστηκε σταθμευμένο αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρχει κάποιος μέσα.
Ωστόσο στο όχημα βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που κάποιος έλεγε ότι θα θέσει τέρμα στη ζωή του. Ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 26χρονος Πατρινός ωστόσο δεν είναι γνωστό αν το όχημα μετέφερε στο σημείο ο ίδιος ή κάποιος άλλος.
Στο σημείο κάνει έρευνες το Λιμενικό.
thebest.gr

Σου έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Το μυστικό που τα διορθώνει όλα

 alati
Σας έχει τύχει πολλές φορές να βάλετε παραπάνω αλάτι στο φαγητό, είτε γιατί δεν το υπολογίσατε σωστά, είτε επειδή άνοιξε το καπάκι και το υπέροχο φαγητό σας έγινε λύσσα.
Μην ανησυχείτε και μην στεναχωριέστε ακόμα κι αν πρόκειται για το φαγητό που ετοιμάζατε για κάποιο επίσημο δείπνο. Πάρτε αμέσως ένα κομμάτι ξερό ψωμί και ρίξτε το μέσα στο φαγητό που μαγειρεύατε. Αφήστε το για λίγα λεπτά, βγάλτε το και μετά προσθέστε λίγο νερό.
Αν πάλι δεν έχετε ψωμί η λύση βρίσκεται στην πατάτα. Καθαρίστε την και βάλτε την στην κατσαρόλα. Σε αυτή την περίπτωση θα βγάλετε την πατάτα μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό. Αν βάλετε δύο πατάτες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
Και στις δυο περιπτώσεις το άμυλο απορροφά μέρος των υγρών του φαγητού μαζί και το αλάτι.
www.govastileto.gr 

Bασιλική Φεγγούλη, η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης βασιλεύει στα …Αγραφα Ευρυτανίας

Η μόλις 26 ετών Βασιλική Φεγγούλη είναι η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων και η νεότερη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μετά την αργία στην οποία τέθηκε ο μέχρι πρόσφατα δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης.
Κόρη πολύτεκνου ιερέα με τέσσερα αδέρφια, έχει σπουδάσει θεολογία και είναι κατηχήτρια, ενώ μεγάλωσε με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κι ένιωσε ότι έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους της μέσα από την πολιτική.
Όπως λέει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Δημοκρατία, από μικρή της άρεσε να ασχολείται με δράσεις, μέσα από τη ζωή της εκκλησίας, βοηθώντας το ιερατικό έργο του πατέρα της. «Αργότερα ως θεολόγος ενεργοποιήθηκα στο κατηχητικό της ενορίας αλλά και σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά, στο πλαίσιο πάντα του ευρύτερου ποιμαντικού έργου της ενορίας μας αλλά και της τοπικής Εκκλησίας. Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου οι συνδημότες μου είναι δίπλα μου με λόγια και έργα. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να μην τους απογοητεύσω.»

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με εγκλωβισμό στο Ρίβιο

ribio
Τροχαίο ατύχημα αυτή τη στιγμή στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή στο τροχαίο ΙΧ με τρακτέρ Στο σημείο σπεύδουν δύο οχήματα της πυροσβεστική  καθώς  και δύναμη   της τροχαίας. Πηγή www.e-maistros.gr

Τέλος τα λεφτά στους αγρότες «φαντάσματα»- Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις, ποιοι κερδίζουν «χρυσή» ενίσχυση


Την ανατροπή του σκηνικού όσον αφορά τις επιδοτήσεις φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για την περίοδο 2013 – 2014, η οποία αποκλείει από την οικονομική ενίσχυση τους μη ενεργούς αγρότες και φέρνει οριζόντιες περικοπές της τελευταίας στιγμής, ωστόσο ενισχύει τους νέους καλλιεργητές.
Ποιοι θα χάσουν τις επιδοτήσεις
Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Εθνος, με άμεση κατάργηση των επιδοτήσεων που λαμβάνουν απειλούνται οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από την παραγωγή και δεν τις καλλιεργούν, προκειμένου να καθιερωθεί η κεντρική οδηγία της Κομισιόν για ενίσχυση των «ενεργών» γεωργών.
Ποιοι κερδίζουν
Ωστόσο την ίδια στιγμή, εισάγεται πρόσθετη πενταετής ενίσχυση στους νέος αγρότες, στους οποίους θα δοθεί το 2% από τον 1ο πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων που μεταφράζεται όσον αφορά την Ελλάδα σε 300 εκατ. ευρώ μέσα στην προσεχή επταετία. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των νέων αγροτών κάτω από 40 ετών στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα, χωρίς εγγυητικές επιστολές
Πηγή:thebest.gr

Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών με κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών

http://i1.prth.gr/images/AD5DF991780334FE5CCDF4250E6E7AA8.jpg
Ελαφρύ προβάδισμα της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών με κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών
 Σοκάρει η νέα δημοσκόπηση. To ΠΑΣΟΚ στέκεται με την πλάτη στην πόρτα εξόδου της Βουλής για πρώτη φορά από την ίδρυσή του!
Παράλληλα, την έντονη δυσαρέσκεια τους προς τα πρωτοκλασάτα ονόματα των κομμάτων έδειξαν οι ψηφοφόροι στην δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που έγινε για λογαριασμό του Newpost.gr, αφού τους γύρισαν την πλάτη. Χαρακτηριστικό είναι πως στις δύο περιφέρειες της Αθήνας -Α' και Β'– ο χάρτης των προτιμήσεων έχει αλλάξει.
Συγκεκριμένα στην Ά Αθήνας, Λιάνα Κανέλλη, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί με «οριζόντια» πλειοψηφία από όλους τους ψηφοφόρους με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι σχεδόν οριακές. Στη Β΄Αθηνων η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.
Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ. και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη. Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.

Ούτε που φαντάζεστε τι μπορείτε να κάνετε με την κανέλα !!!

http://engine.tech.netuse.gr/filesystem/images/20130911/low/prototype_LARGE_t_4_14331.JPG
Η κανέλα χρησιμοποιείται αιώνες τώρα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η γρίπη και η δυσπεψία. Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια.
Επειδή όμως η κανέλα δεν περιορίζει τις δυνατότητές της στον τομέα της υγείας, όταν συνδυαστεί με συστατικά όπως το ελαιόλαδο και η καστανή ζάχαρη, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα στον τομέα της ομορφιάς και όχι μόνο. Γνωρίζετε αλήθεια πόσο χρήσιμη μπορεί να σας φανεί η κανέλα, εκτός από τον τομέα «μαγειρική»;
Χείλη...αλά Angelina

NEXT PAGE