links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα [εικόνες]f

Φωτογραφίες από τα ευρήματα στο σπίτι του Χρήστου Παππά στα Γιάννενα [εικόνες]
Φωτογραφίες από τα ευρήματα στη μεζονέτα του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα και μπουκάλια κρασιού με τη μορφή του Μπενίτο Μουσολίνι φύλαγε στο σπίτι του ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Εκτός από τα όπλα – ένα πιστόλι 9 mm LUGER και ένα εξάσφαιρο περίστροφο COLT 38 Special – που κατείχε παράνομα, στη μεζονέτα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν επίσης, άδεια μπουκάλια κρασιού με τον Μουσολίνι να χαιρετά ναζιστικά στην ετικέτα, φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ, στο πάνω μέρος της οποίας αναγράφεται «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στους ναζί, σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό των ναζί και κράνη με τα διακριτικά των SS και τη σβάστικα.

Βρέθηκαν ακόμη ένα DVD το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με το πουλί της Χούντας στο εξώφυλλο, μία ξιφολόγχη συνολικού μήκους 53 εκ., με μήκος λάμας 42 εκ., σιδερογροθιά, 75 δισκέτες Η/Υ, καθώς επίσης Ευαγγέλια παλαιού τύπου, για τα οποία ερευνάται αν εμπίπτουν στον νόμο περί αρχαιοτήτων.

Σενάρια για Υδατοδρόμιο στην Αμφιλοχία.


AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΗΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σύµφωνα µε τις προτεινόµενες διατάξεις για τα υδατοδρόµια , επιτρέπεται η δηµιουργία υδατοδροµίου από το ∆ηµόσιο, από Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδ/σης  Α΄και Β΄ βαθµού από νοµικά πρόσωπα δηµοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και από φυσικά πρόσωπα, εφόσον τηρούνται συγκεκριµένες προϋποθέσεις , ενώ η χρηµατοδότηση της κατασκευής υδατοδροµίου µπορεί να γίνει  µπορεί να  γίνει  και µέσω Σ∆ΙΤ ή στρατηγικών επενδύσεων .
Στα αδειοδοτηµένα υδατοδρόµια θα επιτρέπεται βάσει του νέου Νόµου η πραγµατοποίηση τακτικών και έκτακτων πτήσεων δηµοσίων µεταφορών υδροπλάνων για µεταφορά επιβατών , φορτίων, ταχυδροµείου , καθώς και µια σειρά ειδικών πτήσεων  (νοσοκοµειακών ,έρευνας-διάσωσης, πυρόσβεσης, γενικής αεροπορίας ,κ.λ.π.) .Οι πτήσεις  θα µπορούν να πραγµατοποιούνται τόσο  προς κάθε άλλο αδειοδοτηµένο υδατοδρόµιο , όσο και προς χερσαία αεροδρόµια µε την   χρήση αµφίβιων υδροπλάνων. Επίσης θα επιτρέπεται να πραγµατοποιούνται έκτακτες πτήσεις προς υδάτινα πεδία για τα οποία σηµειωτέον δεν απαιτείται αδειοδότηση .

Άρειος Πάγος: Γι” αυτό η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση

Κρυμμένος οπλισμός της ΧΑ σε γιάφκες στην Αθήνα – Ο αρχηγός έδινε εντολές για τα πάντα – Υπάνθρωποι για τη ΧΑ και όσοι αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα – Πουλούσαν προστασία σε αλλοδαπούς – Η εκπαίδευση των μελών γινόταν σε Μάνδρα, Μαλακάσα και Σαλαμίνα – Αλβανός στρατολογούσε παιδιά σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες.
Για στρατιωτική δομή, απόλυτη ιεραρχία, εκπαίδευση των μελών της με μεθόδους που παραπέμπουν στον τρόπο εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κάνει λόγο στο πόρισμά του για τη Χρυσή Αυγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σιδηροδέσμια η ηγετική ομάδα της ΧΑ οδηγείται στην Ευελπίδων

Σιδηροδέσμια η ηγετική ομάδα της ΧΑ οδηγείται στην Ευελπίδων
Στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μεταφέρονται αυτήν την ώρα από τη ΓΑΔΑ ο αρχηγός και οι τέσσερις συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. www.ertopen.com

Πόρισμα-φωτιά για τη Χρυσή Αυγή


Στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας

Πόρισμα εννέα σελίδων, στο οποίο γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής, παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτ. Κουτζαμάνη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης.
Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» και της δωροδοκίας.
Επιπλέον, στο πόρισμα «φωτογραφίζονται» και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.  www.matrix24.gr

Αντιδράσεις για τη μερική άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού στον Αμβρακικό Κόλπο

Τις αντιδράσεις των οικολόγων προκάλεσε η μερική άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού στον Αμβρακικό Κόλπο. 

Δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις με κοινό τους υπόμνημα χαρακτηρίζουν παράλογη την πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και θεωρούν ασύμβατο το κυνήγι με την προστασία του Αμβρακικού. Όπως τονίζουν οι οργανώσεις η απόφαση αυτή βάζει σε κίνδυνο την προστασία της ορνιθοπανίδας σε έναν από...
τους σημαντικότερους υγροτόπους της νότιας Ευρώπης, δηλώνοντας ότι θα ενημερώσουν τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να προβούν σε όλες τις ενέργειες που απορρέουν από τη δικαιοδοσία τους. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος να αποσύρει άμεσα την παράλογη και κατ΄ ουσία παράνομη- όπως την χαρακτηρίζουν απόφαση- και να διαθέσει το χρόνο που απαιτείται ώστε ο Φορέας Διαχείρισης του Αμβρακικού σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να βρουν τη βέλτιστη λύση, που θα εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προστασία ενός οικοσυστήματος παγκόσμιας σημασίας όπως ο Αμβρακικός Κόλπος.  epirusgate.blogspot.gr

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Εντάλματα σύλληψης και για άλλους βουλευτές της Χ.Α.

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Εντάλματα σύλληψης και για άλλους βουλευτές της Χ.Α.
Καταιγιστικές οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή. Στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛΑΣ τα ξημερώματα και κατόπιν θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης καθώς και έντεκα στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και ο Γ. Πατέλης, ο επικεφαλής της ΤΟ της Χ.Α. στη Νίκαια.

Για έκδοση ενταλμάτων εναντίον των βουλευτών της Χ.Α. Λαγού, Παναγιώταρου και Μίχου κάνει λόγο το Νewsit.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα αφιέρωμα του National Geographic στη Γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου (Video)

 

Mεσολόγγι: Σοβαρά τραυματίας σε συμπλοκή οπαδών Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού

epeisodia-mesologgi7-800x495

Σοβαρή συμπλοκή στο κέντρο του Μεσολογγίου σημειώθηκε πριν λίγη ώρα.
 Εμπλεκόμενοι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρά τραυματία κατά τον πετροπόλεμο που υπήρξε κοντά στο club του Ολυμπιακού .
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr o τραυματίας φέροντας σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις  μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η περιοχή στο σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με την  αστυνομία  να ενεργεί έρευνες και ήδη προχώρησε σε προσαγωγές  ατόμων που ενεπλάκησαν στο συμβάν με  την τοπική κοινωνία να είναι σοκαρισμένη. 
Σήμερα στο Μεσολόγγι βρίσκεται η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού που μετέχει σε τουρνουά με τοπικές ομάδες και για αυτό το λόγο ήταν εμφανής η παρουσία οπαδών της  κάποιοι εκ των οποίων ήρθαν από γειτονικές περιοχές, μεταξύ αυτών και ο τραυματίας που κατάγεται από την Άρτα.
 Από τις διακινούμενες πληροφορίες προκύπτει ότι δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού προσέγγισαν το club του Ολυμπιακού όπου έλαβε χώρα πραγματική μάχη με πέτρες και καδρόνια. www.agrinionews.gr
Οι φωτό από το onairnews.gr

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κλοπή αυτοκινήτου στο Λουτρό Αμφιλοχίας – Δίδεται αμοιβή.

taro
Αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη  τα ξημερώματα Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου από την πλατεία στο Λουτρό Αμφιλοχίας. 
Πρόκειται για αγροτικό αυτοκίνητο  μάρκας ΤΟΥΟΤΑ μοντέλο taro χρώμα κόκκινο με αριθμό κυκλοφορίας ΜΕΑ 9837
Για την εύρεση του αυτοκίνητου δίδεται αμοιβή 2.000 € σε όποιον εντοπίσει ή δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εύρεση του αυτοκινήτου και του δράστη. www.e-maistros.gr

Συνταγή για κέικ με γιαούρτι, τσάι και πορτοκάλι


keik-portokaliou.jpgΌπως το φτιάχνει η μαμά
Η ετοιμασία ενός κέικ είναι μια από τις κλασικές παιδικές αναμνήσεις που όλοι έχουμε.
O σεφ Γιώργος Γεράρδος φτιάχνει για το mother’sblog (της Δέσποινας Καμπούρη) αυτό το λαχταριστό κέικ.
Περιέχει γιαούρτι και λάδι αντί για βούτυρο και αυτό το κάνει πολύ πιο υγιεινό για τα παιδιά. Η προσθήκη τσαγιού του δίνει μια γεύση που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν.

Υλικά


250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια σπορέλαιο (εγώ θα έβαζα ελαιόλαδο)
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αβγά

«Μαχαιριές» στην πλάτη των κτηνοτρόφων

Κεραμίδι Αμφιλοχίας

Του ΝIΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠIΔΗ
(filippidis@paragogi.net)
Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική κτηνοτροφία, καθώς τα χτυπήματα που δέχεται είναι πλέον συνεχή, απειλώντας με νέα συρρίκνωση το ήδη μειωμένο εισόδημα στον κλάδο.
Μετά το «ευρωπαϊκό αυτογκόλ» στο θέμα της φέτας, της οποίας η παραγωγή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης πρακτικά απελευθερώνεται, στερώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από τους Έλληνες κτηντρόφους, ήρθε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με δύο τροπολογίες να τους δώσει το τελικό χτύπημα.
Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου για το νέο λύκειο, καταργήθηκε η δυνατότητα επιδότησης των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την προμήθεια ζωοτροφών, ενώ εξισώνεται η εισφορά υπέρ του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) των εισαγόμενων με τα ελληνικά γάλατα, στερώντας από τους Έλληνες παραγωγούς ένα βασικό τους ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χρέη δανειολήπτριας διεγράφησαν κατά 98,33%

91628-dikastirio_sfyri_430_355
Άλλη μία σημαντική απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου, η υπ’ αριθ. 113/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αγρινίου που εκδόθηκε στις 12-8-2013, διέγραψε τα χρέη δανειολήπτριας κατά ποσοστό 98,33% . Συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 359.430,18 Ευρώ θα καταβάλει τελικά το συνολικό ποσό των 6.000 ευρώ, ως εξής: θα καταβάλει για πέντε (5) έτη ως μηνιαία δόση το συνολικό ποσό των 100 ευρώ σε όλους τους πιστωτές της συμμέτρως διανεμόμενο, και ως εκ τούτου θα απαλλαγεί κατά το υπόλοιπο ποσό των 353.430,18 Ευρώ.
Η πληροφόρηση προέρχεται από την Ένωση Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας, η δανειολήπτρια είναι μέλος της  και η συγκεκριμένη απόφαση ,μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι επιβεβαιώνει την ορθότητα του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).
Η συγκεκριμένη δανειολήπτρια απηλλάγη από οφειλές στις οποίες ενεχόταν είτε ως οφειλέτρια είτε ως εγγυήτρια.«Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα.Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας agrinionews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Υ.Ε. ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ: 4/2013 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των Κ.Ε.Π.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν    ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Ιστοσελίδα για την Μπούκα (mpouka news.com)

 
mpouka news.com  Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της περιοχής μας με τοπικά και όχι μόνο, νέα, φωτογραφίες και πολλά άλλα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13/10/2013 στα γραφεία της Ο.ΣΥ.ΒΑ Πατησίων 5 Ομόνοια,με βασικά θέματα την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων νεολαίας Βαλτινών στην Αθήνα και νέες δράσεις για το έτος 2013-2014.
Η ώρα της συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.

Νεολαία Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας
Πηγή


Τα 20 ομορφότερα χωριά του κόσμου (NEW Photos)

 Είναι μέρη ονειρικά που όσο βρίσκεσαι εκεί μοιάζουν να μην είναι πραγματικά, αλλά γίνονται βασανιστικά πραγματικά όταν έχεις φύγει...

Άλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Χάλστατ, Αυστρία
Το κουκλίστικο χωριό των λιγοστών κατοίκων είναι χτισμένο στην απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης, περίπου μια ώρα από το Σάλτσμπουργκ. Φημίζεται για το φυσικό αλάτι που εξορύσσεται εδώ για χιλιάδες χρόνια αλλά και την μοναδική ομορφιά του τοπίου του.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Για πολύ γέλιο!!!!!! ΤΑ 100 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΡΔΑΜ .

Ενα σαρδάμ προκαλεί πάντα γέλιο και δίνει μια ευκαιρία να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα, ωστόσο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά εφόσον
κάτι τέτοιο συμβεί σε... απευθείας σύνδεση.


Στο βίντεο που ακολουθεί είναι μαζεμένες μερικές από τις πιο αμήχανες στιγμές αγαπημένων προσώπων της τηλεόρασης, ρεπόρτερ, δημοσιογράφων αλλά κ πολιτικών.

Ελένη Μενεγάκη και Λαίδι Αντζελα έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο υπάρχουν και μερικές «συμμετοχές» έκπληξη. Πηγή

 
video by AlexiouFunnyVideosGR

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δικογραφία σε βάρος καταστηματάρχη στο Θέρμο γιατί έπιανε «πειρατικά» συνδρομητικό κανάλι

κατάλογος
Τρεις περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και διερευνήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, διενεργήθηκαν έρευνες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες «διαμοίραζαν» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε έρευνα στις παραπάνω περιοχές και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και της νομοθεσίας για την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα. 

Οι ψαράδες του Αβρακικού στα Παλιάμπελα (video-φωτο)

 

Αφιέρωμα του blog  Katounanews στους ψαράδες που φτάνουν στα Παλιάμπελα για να μαζέψουν τις ψαριές τους.

«Παίρνοντας την εθνική οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, μετά τα  Παλιάμπελα  στρίβουμε δεξιά προς την θάλασσα στις πινακίδες που γράφουν προς Αγία Κυριακή και πόρτο Ματζαβίνο. Ακολουθώντας το δρόμο αυτό φθάνουμε σε μια από τις ακτές του Αμβρακικού που πολλοί την λένε «Βαρκό» και εκεί αντικρίζουμε ένα λιμανάκι που έχει μέσα βάρκες πριάρια και καΐκια.

Η ώρα είναι περίπου 7:30  το απόγευμα, η εικόνα που αντικρίζουμε είναι μαγευτική, είναι η ώρα της επιστροφής των ψαράδων, η ώρα που πέφτει ο ήλιος.

Ποιες βρισιές χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες;

 pre-vrisies-arxaioiellines
Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη πως ο αληθινά ευγενής και πολιτισμένος άνθρωπος παραμένει τέτοιος και στις πιο απολίτιστες εκφάνσεις του: φτύνει πολιτισμένα, αφοδεύει πολιτισμένα, σαρκάζει πολιτισμένα, ασκεί βία πολιτισμένα, τέλος καθυβρίζει πολιτισμένα.
Και πράγματι, ακόμη και οι πλέον προσβλητικές, χείριστες ύβρεις των οποίων γινόμαστε μάρτυρες στους ελληνικούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθημερινώς, προσλαμβάνουν άλλη όψη, υφή και χροιά, αρθρωμένες σε πιο αρχαϊκά ιδιώματα της γλώσσας μας που τις κάνουν να ακούγονται ακόμη πιο εύηχες, ευγενείς, υψηλές…
Οι υβριστικές φράσεις που ακολουθούν είναι παλιές και σε πολλούς γνωστές, αλλά αξίζει να τις επαναφέρει κανείς στη μνήμη ως ένδειξη ήπιας, ευγενικής και πολιτισμένης αντίδρασης στις προτροπές της σοβαροτάτης και συμπαθέστατης κυρίας Ρεπούση, στην οποία εσφαλμένα αποδίδονται αντεθνικά κίνητρα.
Αν οι «παραστάτες» και θιασώτες της «ελληνικότητας» ήταν άλλοι και όχι οι γνωστοί γραφικοί αρχαιόπληκτοι εθνικόφρονες που μυρίζουν «μούχλα» και θυμίζουν επιθεωρητές σχολείων της δεκαετίας του ’70, ταυτίζοντας την αρχαία ελληνική με ό,τι πιο άκαρπο και αντιαισθητικό υπάρχει, ίσως η κυρία Ρεπούση να μην αναγκαζόταν να επιστρατεύσει τέτοιους ακραίους τρόπους αντιμετώπισής τους.
Ακολουθούν κάποιες από τις δημοφιλέστερες υβριστικές φράσεις που ακούμε καθημερινά, ετούτη τη φορά στην αρχαία ελληνική εκδοχή τους:
Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα
Λάβε κίναιδε = Πάρ” τα παπά…..
Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γαμ……

Σεμινάριο κατάρτισης φορέων ελαιοκομίας

 elaio
Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του έργου ‘Technical assistance and extension activities  of special importance for the olive sector in IOC member countries’ με θέμα: «Κατάρτιση φορέων ελαιοκομίας πάνω σε καινοτόμες ελαιοκομικές πρακτικές για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ανταπόκρισή τους στις νέες απαιτήσεις της αγοράς».

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας ( IOC) διοργανώνει 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Αγρίνιο. Στόχος του προτεινόμενου έργου τεχνικής βοήθειας είναι η προώθηση εφαρμογής ορθών γεωργικών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια με σκοπό την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του κλάδου. Η επιμόρφωση θα αφορά στη βελτίωση των πρακτικών καλλιέργειας ελιάς, στο ελαιόλαδο, στην επιτραπέζια ελιά και στην ποιότητά τους, στη διαχείριση  αποβλήτων της βιομηχανίας της ελιάς, στο marketing και τη συνολική περιβαλλοντική βιωσιμότητα του κλάδου.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε αγρότες, ελαιουργούς, τυποποιητές, γεωτεχνικούς και γενικότερα άτομα που ασχολούνται με την καλλιέργεια ελιάς και θα πραγματοποιηθεί στo Αγρίνιο από τις 04/11/2013 έως τις 06/11/2013.
Στους συμμετάσχοντες θα είναι διαθέσιμες τεχνικές σημειώσεις για κάθε θέμα και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για την συνολική παρακολούθησή τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας την αίτηση συμμετοχής στo Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  (fax 26410-59356, dtoa@agrinio.gr) με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013. (Πληροφορίες για το πρόγραμμα, Δρ Βασιλική Καραπαπά, τηλ. 26413-60351, 26413-60354 )
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
www.agrinionews.gr

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΩΣ 20% ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ !!!

Το κατώφλι της Ελλάδας αναμένεται να περάσει από τον ερχόμενο μήνα η μείωση στις τιμές των πρώτων υλών των λιπασμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη διεθνή αγορά.Oι τιμοκατάλογοι χονδρικής που θα εκδώσουν για την ελληνική αγορά τον Οκτώβριο οι βιομηχανίες και οι εισαγωγείς θα είναι μειωμένοι κατά τουλάχιστον 15-20% αντανακλώντας την πολύμηνη «διόρθωση» στις τιμές των πρώτων υλών.

Όπως όλα δείχνουν, οι μειώσεις των τιμών στη χώρα μας θα συμπέσουν με την περίοδο λίπανσης πριν τη φθινοπωρινή σπορά.Όπως όλα δείχνουν, οι μειώσεις στη χώρα μας θα συμπέσουν με την περίοδο λίπανσης πριν τη φθινοπωρινή σπορά του 2013. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα καθώς πολλοί διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι οι πτωτικές πιέσεις θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενδεχομένως και περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η ελβετική Credit Suisse εξέδωσε- για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- προειδοποίηση για «αρνητικές προοπτικές» όσον αφορά τις μετοχές των ευρωπαϊκών λιπασματοβιομηχανιών.

Δεκαέξι θέσεις απασχόλησης στον δήμο Αμφιλοχίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, καθορίστηκαν ήδη Δεκαέξι  (16) θέσεις απασχόλησης στο δήμο Αμφιλοχίας.
Η κατανομή του πρώτου πακέτου των 8.825 από τις συνολικά 50.000 θέσεις θα δημοσιεύσει ο ΟΑΕΔ τις επόμενες μέρες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ. (www.oaed.gr)
Οι μισθοί στο νέο πρόγραμμα θα είναι οι εξής:
Άνεργοι κάτω των 25 ετών
  • Μεικτά τον μήνα: 652€
  • Ασφαλιστικές εισφορές: 225€
  • Καθαρά τον μήνα: 427€
  • Αμοιβές πενταμήνου: 3.260€
Άνεργοι άνω των 25 ετών
  • Μεικτά τον μήνα: 748€
  • Ασφαλιστικές εισφορές: 258€
  • Καθαρά τον μήνα: 490€
  • Αμοιβές πενταμήνου: 3.740€
Η κατανομή των 8.825 θέσεων στους δήμους της χώρας έχει ως εξής:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Και επίσημα έως τις 27 Σεπτεμβρίου η υποβολή Ε9 για τα ακίνητα

Παραμένουν τα προβλήματα στο Taxisnet - Στόχος του υπουργείου να προλάβουν να υποβάλουν δήλωση οι 600.000 ιδιοκτήτες  ακινήτων με αξία άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, ώστε να τους στείλει άμεσα τα εκκαθαριστικά για να πληρώσουν τον ΦΑΠ του 2013

Στην επίσημη ανακοίνωση της παράτασης της υποβολής Ε9 για τα ακίνητα έως τις 27 Σεπτεμβρίου προχώρησε το μεσημέρι το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το protothema.gr για παράταση της προθεσμίας που έληγε απόψε τα μεσάνυχτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται πως η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Πάντως οι διακοπές λόγω υπερφόρτωσης στο taxisnet συνεχίζονται καθώς, έως την τελευταία στιγμή χθες, πάνω από 1 εκατομμύριο υπόχρεοι προσπαθούσαν να στείλουν τη δήλωσή τους. Το σύστημα μπόρεσε τελικά να δεχτεί πάνω από 710.000 νέες δηλώσεις, που είναι το τριπλάσιο από το προηγούμενο «ρεκόρ» δηλώσεων σε μία μέρα.

Ντύσου στα κίτρινα – μπλε!

 Ντύσου στα κίτρινα – μπλε!
Η μπουτίκ του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ανακαινίστηκε και είναι έτοιμη!
Ανοίγει σήμερα το απόγευμα (ώρα 5.00) και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φιλάθλους να ντυθούν σε χρώματα κίτρινο – μπλε για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!
Θα βρείτε τις επίσημες εμφανίσεις UMBRO:
- Αυθεντικές φανέλες της ομάδας μας (ριγέ – κίτρινη – ουδέτερη)
- Φόρμες
- Φούτερ
- Σορτσάκια
- Κάλτσες
Θα βρείτε επίσης αξεσουάρ της ομάδας μας:

Βίος Αγίου Ευσταθίου.

 http://michaelhdj.files.wordpress.com/2012/02/agios2befstathios.jpg
Ο Άγιος Ευστάθιος η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του στις 20 Σεπτεμβρίου μαζί με την σύζυγο του Θεοπίστη και τα παιδιά του Αγάπιο και Θεόπιστο.
Ο γενναίος Στρατηγός
Ήταν αξιωματούχος εξαίρετος, διακεκριμένος. Ήταν επίσης ξακουστός για την υψηλή καταγωγή του και τα άφθονα πλούτη του... Ήταν εγκρατής στις επιθυμίες του. Δεν επέτρεπε στις ορέξεις του σώματος του να κυριαρχούν. Ήταν σώφρων Αγαπούσε την δικαιοσύνη. Έκανε ότι μπορούσε για ν’ ανακουφίσει τον πόνο και τη δυστυχία των φτωχών. Ήταν με μια λέξη ενάρετος. Ο Πλακίδας είχε δύο γιούς, πού του μοιάζανε στην αρρενωπή σωματική διάπλαση και στο χαρακτήρα. Είχε και την ενάρετη γυναίκα του πού ονομαζόταν Τατιανή.

Το μεγάλο θαύμα
Μια μέρα είχε βγει με τους στρατιώτες στο δάσος για κυνήγι. Ξαφνικά βλέπει ανάμεσα στους πυκνόφυλλους θάμνους εκεί κοντά του ένα μεγαλόσωμο ελάφι Πλημμυρίζει από χαρά ο στρατηγός και μονολογεί:
- Μάλιστα! Αυτό είναι κυνήγι... Δεν πρέπει να το χάσω! Το ελάφι όμως αρχίζει να τρέχει. Δρασκελίζει τους θάμνους μ’ ευκολία και φεύγει. Ο στρατηγός Πλακίδας κάνει συναγερμό στους στρατιώτες του και καβάλα όπως είναι στο άλογο του, ακολουθεί κατά πόδι το ελάφι.
Ξαφνικά, ενώ ίδρωτας λούζει τον ίδιο και το άλογό του, φθάνουν μπροστά σ’ ένα χάσμα. Είναι ένα αδιάβατο σημείο. Ένας επικίνδυνος απότομος λάκκος. Και το σημείο αυτό το περνάει εύκολα το ελάφι.

Μνημόσυνο-συλλαλητήριο στη μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου στην Κυψέλη

 
Η Γραμματεία ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας  καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής  να συμμετάσχουν μαζικά και με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο πολιτικό μνημόσυνο-συλλαλητήριο του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μ. Βλάχου, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της Χωροφυλακής στις 8 Σεπτέμβρη του 1962.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 το πρωί στην Κυψέλη.
Σήμερα που η πολιτική του κεφαλαίου δείχνει τον πραγματικό της εαυτό απέναντι στον λαό που όταν σηκώνει κεφάλι απαντά με ΜΑΤ, καταστολή, βία, αγροτοδικεία και αξιοποιώντας ακόμη και την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να καθυποτάξει και να φοβίσει το κίνημα, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία η απάντηση να είναι αγωνιστική...............
Με στόχο κάθε πολιτική διαχείρισης της κρίσης, αφού διαχείριση και τα μονοπώλια στην εξουσία σημαίνει και άλλα βάρη στην πλάτη του λαού και άλλη εξαθλίωση, για να βγει ανέπαφο το κεφάλαιο.
Kαλούνται οι μικρομεσαίοι παραγωγοί αγρότες να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή «με συσπείρωση και αγώνα κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, την ΚΑΠ και την ΕΕ και να διαδηλώσουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε, με μπροστάρη την ΠΑΣΥ, να δώσουμε στην πάλη μας ουσιαστικό διεκδικητικό περιεχόμενο και σαφή προοπτική».
Απέναντι στις απειλές, εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, για άμεση και γρήγορη εφαρμογή των σκληρών, αντιλαϊκών της μέτρων, που φτάνουν ακόμα και στις μειώσεις των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων των 360 ευρώ/μήνα, απαντάμε αποφασιστικά με  οργανωμένη ανυπακοή σε κάθε αντιλαϊκή επιλογή, με απειθαρχία και ρήξη με την πολιτική που στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους μεγαλέμπορους.  xiromeronews

Γραμματεία ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Φτιάξε σπιτικό Spread φουντούκι-κακάο..

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghdorqh0_QdSvkQ-5meSdkMPWV-jFx6isS0KODNbtS-oF1MUTg6-zDKW44a-tjpfml797GyMDYtuGB6JNdN11uuDKXpjaBW-lgFj8sLm_KSOt1mw-fw8-DKQqZ05QaeYHSuVDQLI4hgps/s1600/spread20.jpg
Αγαπάμε Nutella και Merenda. Αλλά, το σπιτικό spread έχει άλλη χάρη... 
Το cookbox.gr σού δείχνει βήμα - βήμα πώς θα αποκτήσεις προμήθειες σε Spread φουντούκι-κακάο στο ψυγείο σου για ένα μήνα.
Φτιάξε σπιτικό Spread φουντούκι-κακάο
Συνταγή για 4 βαζάκια
Υλικά
  • 19 κ.σ. φουντούκια (280γρ.) χωρίς το φλοιό τους
  • 57 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι 3/4 κ.γ.

Επιτέλους, ξεκίνησε σήμερα το έργο κατασκευής του δρόμου Φυτείες Μπαμπίνη

 
Σήμερα το πρωί ξεκίνησε  το έργο κατασκευής του δρόμου Φυτείες – Μπαμπίνη όπου συνεργείο της εργοληπτικής εταιρείας έριξε τις πρώτες τσαπιές και εκτελεί εργασίες εναρξης κατασκευής του δρόμου μήκους 9,2 χλμ, δηλαδή από Κουβαρά - Φυτείες μέχρι την Μπαμπίνη.

Το έργο «Βελτίωση της οδού ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΦΥΤΕΙΕΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ», μήκους 9,2 χλμ, έχει ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. και είναι προϋπολογισμού 16.366.115 ευρώ, μετά την απόφαση 34/2012 της 3/2/12 της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Ελλάδος.
Ο νέος δρόμος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) συνολικού πλάτους 10,5 μέτρων, ενώ θα κατασκευασθούν και τέσσερις (4) ισόπεδοι κόμβοι. Ακόμη θα υπάρξει σήμανση ασφαλείας και φωτισμός........

Το έργο αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση στις υποδομές της περιοχής, αφού θα άρει την επικινδυνότητα και θα συνδέσει την Ιόνια οδό με το Ξηρόμερο συμβάλλοντας στην άρση της απομόνωσης και θα ανταποκριθεί στην προοπτική ανάπτυξης που έχει αναγκη ο τόπος μας.  xiromeronews

Επιστολή για τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών .

 epi-syllogos-polyteknon
Η επιστολή του Συλλόγου πολυτέκνων του Αγρινίου, απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό κ. Γκιουλέκα. Οι πολύτεκνοι του Αγρινίου, ζητούν τροποποιήσεις των διατάξεων που σχετίζονται με τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών , ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη.
Αναλυτικά η επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με το  αριθ. Πρωτ 373/13/6/2013 έγγραφό μας, το οποίο σας επισυνάπτουμε , σας ζητήσαμε να τροποποιήσετε  (και δυστυχώς δεν το κάνατε )τις σχετικές διατάξεις που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών, έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάζουν στην ίδια πόλη τα παιδιά των πολυτέκνων.
Πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε και πάλι για το δίκαιο του αιτήματός μας. Εμείς και το τονίζουμε αυτό δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε και τώρα ζητάμε καμία προνομιακή και προκλητική μεταχείριση και εύνοια για τα παιδιά μας σχετικά με τη βαθμολογία εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επιθυμούμε να ισχύει ότι ισχύει για όλους τους ΄Ελληνες και μάλιστα είμαστε υποστηρικτές της καθιέρωσης της βάσης του     δέκα(10) για την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το αίτημά μας για μετεγγραφή των παιδιών –φοιτητών στην ίδια πόλη των πολύτεκνων οικογενειών είναι πέρα για πέρα δίκαιο και σας παρακαλούμε και πάλι όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την ικανοποίησή του, προσφέροντας έτσι οικονομική ανακούφιση στην πολύτεκνη οικογένεια διευκολύνοντας παράλληλα  τη μόρφωση των παιδιών μας.» gatosstakeramidia

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Διαπλάτυνση του Διαύλου Λευκάδας, το μεγαλύτερο έργο του Ιονίου

 
 Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την περιοχή της Λευκάδας, αν όχι το σημαντικότερο είναι το έργο της Διαπλάτυνσης του Διαύλου Λευκάδας. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2013 και φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων.
Στην δημοπράτηση έδωσαν 5 σχήματα προσφορές και τελικά ανάδοχος αναδείχθηκε η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ποσοστό έκπτωσης 11%. Θα πρέπει να πούμε πως πρόκειται από τις λίγες δημοπρατήσεις που ολοκληρώθηκαν σε σχετικά σύντομο χρόνο.............
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 22.300.000 (ποσό με ΦΠΑ) και ο χρόνος υλοποίησης των εργασιών ορίστηκε σε 28 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η σχετικές υπογραφές «έπεσαν» στις 6 Σεπτεμβρίου 2013. Με αυτά τα δεδομένα το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2016.
   Το έργο συγχρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

+18 ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣ​AN ΤΟΝ ΣΥΡΙΟ ΠΙΛΟΤΟ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ​Υ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!! (ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ)

 
Βρυξέλλες : Δ.Πορφύρης - Π.Σταφυλά    Αγαπητό Fimotro,
Μια ακόμη θηριωδία των τζιχαιστών, ένα ακόμη έγκλημα πολέμου αποσιωπείται από τα δυτικά ΜΜΕ που γιά πολλοστή φορά εκφράζουν την προκλητική μεροληψία τους υπέρ της λεγόμενης...
ένοπλης αντιπολίτευσης. Ισλαμιστές αντάρτες, ακολουθώντας το σαριακό εθιμοτυπικό θανάτου, αποκεφάλισαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική και δοξαστική του αιμοχαρή θεού τους, τον νεαρό πιλότο ελικοπτέρου Μ17. Οι ανθρωποθυσίες δεν έχουν τέλος.
Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση στα συροτουρκικά σύνορα του Al Younesieh προκειμένου να εποπτεύσει την παράνομη είσοδο των ξένων  τζιχαιστών στα εδάφη της Συρίας. Όπως ανακοίνωσε ο σύριος Αρχηγός του ΓΕΣ , το στρατιωτικό ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ  τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι κατά λάθος είχε παραβιάσει για ελάχιση απόσταση τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Μετά τις εντολές που δέχθηκε επιχείρησε άμεση επαναφορά. Δυστυχώς τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το ελικόπτερο ενώ αυτό επέστρεφε στο συριακό εναέριο χώρο.
Το ελικόπτερο κατέπεσε  εντός του συριακού εδάφους, 400 μ. από τα σύνορα. Πριν τη συντριβή του, το διμελές πλήρωμα ενεργοποίησε το μηχανισμό εγκατάλειψης.

Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αμφιλοχίας συμπαραστέκονται στον απεργιακό αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών.

 SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αμφιλοχίας συμπαραστέκονται στον απεργιακό αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Αμφιλοχίας στηρίζουμε  τον απεργιακό αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών στα σχολεία της πόλης και ολόκληρης της χώρας.
  Βιώνουμε καθημερινά την εφαρμογή μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.
  Αναρωτιόμαστε πόσο πιο βαθιά πρέπει να μπει το χέρι σε μια τσέπη που είναι όλο και πιο άδεια για να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα βασικά ΥΓΕΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ.
  Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα μορφώνει ουσιαστικά, θα ανοίγει νέους ορίζοντες, θα επιτρέπει στην προσωπικότητα του κάθε μαθητή ν’ αναπτυχθεί. Θέλουμε ένα σχολείο που θ’ ανοίγει δρόμους προς τη γνώση, θα προετοιμάζει τα παιδιά για τα γρήγορα άλματα της τεχνολογίας και της επιστήμης.
  Απαιτούμε αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως το πανεπιστήμιο.
   Γι’ αυτό ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ με τους εκπαιδευτικούς και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•    Καμία ώρα χαμένη, καμία τάξη χωρίς δάσκαλο, κανένα σχολείο χωρίς ειδικότητες,
•    Ασφαλή κτίρια,
•    Δωρεάν βιβλία,
•    Μέχρι 20 παιδιά ανά τάξη,
•    Δωρεάν, ασφαλείς μεταφορές,
•  Να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων με την κάλυψη των δαπανών για θέρμανση, νερό, ρεύμα, καθαριότητα, φύλαξη,
•    Να εξασφαλιστεί η λειτουργία των ολοήμερων και των τμημάτων ειδικής αγωγής,
•    Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία,
•    Οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί δεν έχουν θέση στο δημόσιο σχολείο.

ΓΟΝΕΙΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!!   Πηγή ανάρτησης: www.e-maistros.gr

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σεκιουριτάδες προσλαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι

 
Από … σεκιούριτι έως ομάδες περιφρούρησης περιλαμβάνουν τα σχέδια των κτηνοτρόφων προκειμένου να προστατεύσουν το ζωικό τους κεφάλαιο από το φαινόμενο της ζωοκλοπής, που φαίνεται να εντείνεται εν μέσω κρίσης, σύμφωνα με ενδιεφέρον ρεπορτάζ που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κάποιοι έχουν ήδη αποφασίσει να προσλάβουν σεκιούριτι για ν” αντιμετωπίσουν τους κλέφτες ζώων, ενώ άλλοι, με δεδομένο ότι οι μονάδες τους βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, έχουν αποφασίσει να περιφρούρησουν οι ίδιοι, με βάρδιες, την περιουσία τους. Δεν λείπουν, ωστόσο, κι εκείνοι που, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δεν τούς περισσεύει ούτε ένα ευρώ κι έτσι αναγκάστηκαν να θυσιάσουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και να εγκατασταθούν μόνιμα στις μονάδες τους, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα ή να … χαλάσουν εντελώς, όπως χαρακτηριστικά λένε.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι ζητούν να περάσει το μήνυμα πως «αν κάποιος κλέβει για να ταΐσει την οικογένειά του, μπορεί, αντί να διαπράξει αυτό το αδίκημα, να μας ζητήσει τροφή κι εμείς θα του την δώσουμε».

Ρόκα - σπορά φύτεμα καλλιέργεια

Ρόκα (Αζούματο)-Eruca sativa-Άλλες ονομασίες: Αζούματο
Η ρόκα είναι φυτό μονοετές, χαμηλό, της οικογενείας των σταυρανθών. Καλλιεργείται για τα φύλλα της, τα οποία ένεκα της καυστικής γεύσεως που έχουν, χρησιμοποιούνται για είδος ορεκτικό. Η ρόκα καλλιεργείται συνήθως περιορισμένα στις νοτερές άκρες των κήπων. Ευδοκιμεί σε πλούσια και δροσερά χώματα, ιδίως, στα λίγο σφικτά και λιπασμένα με κοπριά χωνευμένη.
Τη ρόκα τη συναντάμε σχεδόν παντού σε ακαλλιέργητους και καλλιεργημένους τόπους. Τα φύλλα της είναι πράσινα και ο μίσχος της μακρύς και λευκός. Μαζεύονται τα φύλλα και οι τρυφερές κορφές της όλες τις εποχές του χρόνου. Ανθίζει από άνοιξη μέχρι και το καλοκαίρι.

Τα βίντεο της 4ης αγωνιστικής

Δείτε τα βίντεο από την 4η αγωνιστική της  Superleague από  τη Nova


Παναιτωλικός – Εργοτέλης 0-0

Βέροια – ΠΑΟΚ 1-2

Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη 4-0

Άρης – Λεβαδειακός 1-1


Απόλλων – Καλλονή 1-3


Πανιώνιος - Πανθρακικός 1-1

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 1-1

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (19:30)

Χαλάει ο καιρός από τα δυτικά – Αναλυτική πρόγνωση

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωση του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Ο καιρός αλλάζει, από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική και κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο.

Από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
Ήδη σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα είναι έντονα.
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.
Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
2. Στην υπόλοιπη χώρα, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά να έχουν έντονη μορφή, αλλά επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα και ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.
3. Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους στις υπόλοιπες περιοχές. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΙΣΧΟΣ ! ! ! Ηλεία: Η σκληρή εικόνα που σοκάρει και κάνει τον γύρο των social media!

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com
H εικόνα ενός κρεμασμένου σκύλου σε σχολείο, συγκλονίζει μαθητές, καθηγητές αλλά και τους χρήστες του διαδικτύου...
Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν τo πρωί της περασμένης Παρασκευής (13-09-2013) οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φθάνοντας στο σχολείο αντίκρισαν ένα σκύλο κρεμασμένο με σχοινί από τα κάγκελα.
Το άψυχο σώμα του νεκρού σκύλου ήταν δεμένο από τον λαιμό με το σχοινί και ο τοίχος της περίφραξης του σχολείου γεμάτος αίματα. Το άτυχο σκυλάκι, που ήταν λευκού και μαύρου χρώματος, προφανώς είχε κρεμαστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από αρρωστημένα μυαλά που για άγνωστους λόγους το θανάτωσαν.

H φωτογραφία εξακολουθεί να κάνει τον γύρο των social media, ενώ όσοι αντίκρισαν το σκυλί σε αυτή την κατάσταση, δεν πίστευαν στα μάτια τους και καταφέρθηκαν κατά των αγνώστων που το θανάτωσαν με αυτό τον τρόπο. Οι μαθητές που είδαν τη σκληρή εικόνα, μπήκαν στις σχολικές αίθουσες με μισή καρδιά, ενώ οι περισσότεροι δεν έκρυψαν τον πόνο τους για τον άδικο χαμό του σκύλου.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό το περιστατικό, ειδοποιήθηκε ο δήμος Ήλιδας, συνεργείο του οποίου έφθασε αμέσως στο σημείο και μόλις χτύπησε το κουδούνι και οι μαθητές μπήκαν στις σχολικές αίθουσες, οι εργαζόμενοι του δήμου έλυσαν τον σκύλο και τον απομάκρυναν από το σημείο με το φορτηγάκι του δήμου. www.newsit.gr

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων η Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας

filarmoniki-amfiloxias1-400x300
Η Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στη Ρουμανία.
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας.
Η Φιλαρμονική του Δήμου Αμφιλοχίας  ως η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας κέρδισε της εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο με παραδοσιακά τραγούδια ως δείγμα της μουσικής κουλτούρας και παράδοσης του τόπου μας αλλά και γενικότερα της χώρας μας.
Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί των άλλων Φιλαρμονικών προσέγγισαν τους μικρούς μουσικούς μας και τους εξέφρασαν το θαυμασμό τους.
Επιπλέον η Φιλαρμονική επέστρεψε έχοντας στις αποσκευές της 2 προσκλήσεις για συμμετοχή της σε φεστιβάλ στην Τουρκία και στην Ιταλία.
Τα μέλη της αποστολής μας μίλησαν για μια τέλεια διοργάνωση αλλά και άψογη φιλοξενία εκ μέρους των διοργανωτών.
Οι εμπειρίες που αποκόμισαν είναι σίγουρο ότι θα εμπλουτίσουν τις μουσικές τους γνώσεις και θα αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερη δουλειά.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος από τροχαίο.

troxaio
Σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος  νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Αγρινίου, 25χρονος  που τραυματίστηκε βαρύτατα χθες λίγο μετά τις 11 το βράδυ μετά από εκτροπή του δικύκλου που οδηγούσε. 
Ο νεαρός βρίσκονταν με φίλους του στο κέντρο του Χαλκιόπουλου Βάλτου , όταν έφυγε με το δίκυκλο του για το σπίτι του, στο γειτονικό χωριό του Σταθά.
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες όμως το δίκυκλο εξετράπη και ο νεαρός χτύπησε στο κεφάλι, λιγο πριν φτάσει στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο του Αγρινίου με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, όπου του έγινε χειρουργική επέμβαση και τώρα βρίσκεται στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή. 
Οι θεράποντες γιατροί χαρακτηρίζουν κρίσιμοι τα επόμενα 24ωρα     Πηγή ανάρτησης:e-maistros.gr

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πολύ συγκινητική διαφήμιση από την εταιρία τηλεπικοινωνιών TrueMove στην Ταϊλάνδη.



Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται κακότυχη..

paraskevi+13.jpg
Γρουσουζιά ή προκατάληψη;
Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες η Παρασκευή και 13, είναι η μέρα συνυφασμένη με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικότερα στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.
Σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, ο μύθος προέρχεται από το γεγονός ότι ο δέκατος τρίτος μαθητής του Χριστού ήταν ο Ιούδας.
Η Παρασκευή θεωρείται δυσοίωνη ίσως επειδή τέτοια μέρα σταυρώθηκε ο Χριστός. Για τους μουσουλμάνους όμως είναι γρουσούζικη, επειδή ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν τον απαγορευμένο καρπό μέρα Παρασκευή.

Δυτ. Ελλάδα: Εφτασε στο 25,8% η ανεργία τον Ιούνιο

epi-anergia-programma
Στο εφιαλτικό ποσοστό 27,9% ανήλθε η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Κινήθηκε ανοδικά για έναν ακόμα μήνα, κόντρα στα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας (Εργάνη) που δείχνουν ότι τους τελευταίους μήνες δημιουργούνται καθαρές θέσεις εργασίας (προσλήψεις μείον απολύσεις – αποχωρήσεις).
Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2013 ανήλθε στο 27,9 έναντι 24,6% τον Ιούνιο του 2012 και 27,6% τον Μάιο του 2013.
Ειδικότερα για την Δυτική Ελλάδα, η ανεργία εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο 25,8%, σημειώνοντας άνοδο 1,1% μέσα σε ένα μήνα!
Τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη στους νέους: είναι 58,8% στις ηλικίες έως 24 ετών και 37,4% για την κατηγορία 25-34 ετών.
Το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα. Οι άνεργοι ήταν 1.403.698 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός φτάνει τα 3.334.690 άτομα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 128.998 σε σχέση με  τον Ιούνιο του 2012 (μείωση 3,4%) και κατά 2.390 σε σχέση με τον Μάιο του 2013 (μείωση 0,1%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 174.709 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (άνοδος 14,2%) και κατά 20.254 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2013 (άνοδος 1,5%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 23.155 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 (πτώση 0,7%) και αυξήθηκαν κατά 14.844 σε σχέση με τον Μάιο του 2013 (άνοδος 0,4%).
patrastimes.gr

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Eικόνες από το τραγικό δυστύχημα στο Τέροβο, στην Ε.Ο. Ιωαννίνων Άρτας (βίντεο)


 Συγκλονίζει το βίντεο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων με εικόνες από την χθεσινή τραγωδία στο Τέροβο.

Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας που σημειώθηκε στην άσφαλτο και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων.  amfiloxia-online

Αυτό το βίντεο θα πρέπει να το δούμε όσοι οδηγάμε.

 
video by george basounas

National Geographic: Ποιες πόλεις θα βουλιάξουν αν λιώσουν όλοι οι πάγοι; (IF ALL THE ICE MELTED).

Τους χάρτες με τις ηπείρους του πλανήτη όπως πιθανώς να προκύψουν όταν λιώσουν όλοι οι πάγοι παρουσίασε στην ιστοσελίδα του το National Geographic.
«Οι χάρτες δείχνουν τον κόσμο όπως είναι σήμερα, αλλά με μία και μόνη διαφορά: όλοι οι πάγοι έχουν λιώσει και η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει κατά 66,9 μέτρα, δημιουργώντας νέες ακτογραμμές σε όλες τις ηπείρους και τις θάλασσες του εσωτερικού».
«Υπάρχουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κυβικά μίλια πάγου στη Γη και ορισμένοι επιστήμονες επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 5.000 χρόνια για να λιώσουν όλοι. Εάν συνεχίσουμε να προσθέτουμε διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη χωρίς πάγους, με μέσο όρο θερμοκρασίας 26,6 βαθμούς Κελσίου, αντί 14,4 που είναι σήμερα», αναφέρει το περιοδικό.
Στη συνέχεια το National Geographic παραθέτει τους χάρτες της κάθε ηπείρου και εξηγεί πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά το λιώσιμο των πάγων.

Ευρώπη: Λονδίνο; Μία ανάμνηση. Βενετία; Θα την καταπιεί η Αδριατική. Σε χιλιάδες χρόνια από τώρα βάσει αυτού του καταστροφικού σεναρίου η Ολλανδία θα παραδοθεί στη θάλασσα και το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας επίσης. Ταυτόχρονα, η επέκταση της Μεσογείου θα φουσκώσει τόσο τη Μαύρη όσο και την Κασπία Θάλασσα.
Οσο για την Ελλάδα, όπως μπορεί να δει κανείς στο χάρτη, καταστροφικές μοιάζουν οι συνέπειες για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη δυτική Πελοπόννησο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα, ενώ κάποια από τα νησιά θα εξαφανιστούν.


Ψεύτικο antivirus της Google.

Ψεύτικο antivirus της Google παροτρύνει τους χρήστες μεταφορτώσουν ένα TrojanΈνας μεγάλος αριθμός διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης έχει παραβιαστεί από hackers, οι οποίοι ανακατευθύνουν τους χρήστες σε μια σελίδα, που περιέχει ένα ψεύτικο Antivirus το οποίο ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την Google.
Η ψεύτικη ειδοποίηση αναφέρει:
“Τα συστήματα της Google εντόπισαν μια ασυνήθιστη κίνηση από τον υπολογιστή σας. Παρακαλώ ελέγξτε τον υπολογιστή σας για τον εντοπισμό ιών.
Για να συνεχίσετε, μεταφορτώστε και εγκαταστήστε το δικό μας λογισμικό ασφάλειας [DOWNLOAD_BUTTON] διαφορετικά το σύστημά μας δεν θα σας επιτρέψει να κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας.”
Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες ...πείθονται ότι είναι ασφαλές, επειδή είναι από την Google, και πραγματοποιούν λήψη ενός κακόβουλου αρχείου, το οποίο περιέχει κωδικό πρόσβασης . Φυσικά, το αρχείο αυτό είναι κακόβουλο και έχει αναγνωρισθεί ως Trojan.Win32.Fakeav.tri(v).
[Πηγή] (26-3-2012)

Πώς διαγράφεται οριστικά ένας λογαριασμός στο Facebook

 
Mπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο Facebook είτε από τη σελίδα Ρυθμίσεις ασφαλείας είτε από το προφίλ σας (ή το Χρονολόγιό σας). Μόλις το κάνετε αυτό, το προφίλ σας θα σβηστεί αμέσως από το Facebook και οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα μπορούν πια να σας αναζητήσουν.

Καλό είναι να γνωρίζετε όμως ότι κάποιες πληροφορίες (π.χ. τα μηνύματα που έχετε στείλει) θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Επειδή είναι πιθανό αργότερα να αλλάξετε γνώμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ξανά την υπηρεσία, το Facebook, αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες του προφίλ σας σας (φίλους, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα κτλ.), ώστε να είναι διαθέσιμες ξανά όταν επιστρέψετε. Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που απενεργοποιούν τους λογαριασμούς τους προσωρινά και μετά επανέρχονται.

 Παρόλα αυτά, αν είστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά το Facebook και θέλετε να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός σας, τότε θα πρέπει να υποβάλετε σχετικό αίτημα σε αυτήν εδώ τη διεύθυνση:
 https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account 

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Καραμπόλα με νεκρούς 18χρονο και 23χρονο στην καρμανιόλα Άρτα-Γιάννενα

2 νεκροί και 3 τραυματίες στο Τέροβο


   Σήμερα τα ξημερώματα συνέβη άλλο ένα τρομερό τροχαίο με τραγική κατάληξη στον δρόμο-καρμανιόλα που έχει την ονομασία "Εθνική Οδός"...
   Στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα Citroen Saxo και δυο νταλίκες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 νέοι άνθρωποι 18 και 23 χρονών και να τραυματιστούν 3 άνθρωποι, 23, 30 και 33 ετών.
   Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα στο Τέροβο, το ΙΧ που οδηγούσε ο 18χρονος με συνοδηγό τον 23χρονο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε ένας 33χρονος. Μετά, το σύμπλεγμα των δύο αυτοκινήτων συγκρούστηκε με άλλο φορτηγό που οδηγούσε ένας 30χρονος, έχοντας μαζί του έναν 23χρονο επιβάτη.
   Όπως καταλαβαίνετε η περιοχή μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς λαμαρίνες, πλαστικά και γυαλιά γέμισαν την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι επί τόπου έφτασαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής που με πολύ κόπο απεγκλώβισαν τους επιβάτες των διαλυμένων αυτοκινήτων.
   Δυστυχώς, από το ΙΧ ανασύρθηκαν νεκροί οι δύο νεαροί, ενώ ελαφρά τραυματισμένοι είναι οι δύο οδηγοί των φορτηγών και ο επιβάτης του ενός φορτηγού.
   Κι άλλο αίμα λοιπόν στον δρόμο-καρμανιόλα, που μάταια περιμένουμε να βγει σε αχρηστία, όταν κάποτε κατασκευαστεί η Ιόνια οδός. Πολλά θα μπορούσα να πω για την αδιαφορία των υπεύθυνων, αλλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα, όχι τώρα που άλλα δυο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους.
   Αυτό πάντως που σίγουρα μπορώ να πω είναι πως όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο καλοί οδηγοί κι αν είμαστε ή νομίζουμε ότι είμαστε, πρέπει να έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή μας και να αναγνωρίζουμε τα όρια του δρόμου και του αυτοκινήτου μας.
   Δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις με 150 χιλιόμετρα στην Εγνατία με το να τρέχεις -δυστυχώς κυριολεκτικά "του σκοτωμού"- στο Τέροβο...    tilevoasartas.blogspot.gr

ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2014

 
Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θα αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών για το εάν τα φτωχά νοικοκυριά και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού θα πληρώσουν μειωμένο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων...
το 2014 ή θα λάβουν διευκολύνσεις για την καταβολή του φόρου.
Η τρόικα αμφισβητεί ήδη την εισπραξιμότητα του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δανειστές, έχει εξαιρέσει ελάχιστους φορολογουμένους από την πληρωμή του φόρου, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ από το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» το σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που αναμένεται να δώσει σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη της εβδομάδας θα αναφέρει πως από το φόρο ακινήτων θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.


Πρώτη Μέρα στο Σχολείο.

http://www.okosmosgyromas.gr/files/sxolio.png
www.okosmosgyromas.gr/files/sxolio.png

Κάθε αρχή και εύκολη! Πρώτη Μέρα στο Σχολείο για το Παιδί! Μήπως είσαστε κι εσείς ένας από τους γονείς που το παιδί τους πάει για πρώτη φορά σχολείο; Αφήστε στην άκρη κάθε άγχος! Μια νέα αρχή δεν είναι αναγκαστικά και δύσκολη. Σε περίπτωση που δεν περιμένατε με ανυπομονησία την πρώτη ημέρα του σχολείου, εσείς ή το παιδί σας, καιρός είναι να αρχίσετε: οι λόγοι είναι πολλοί, και θα τους δείτε παρακάτω. Ακόμα, θα διαβάσετε τους τρόπους να το εμψυχώσετε καλύτερα και τα πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσετε. Όσον αφορά το σχολείο, λοιπόν, κάθε αρχή και εύκολη!

3 λόγοι για να ενθουσιαστούμε
Ο ενθουσιασμός που θα δείξει το παιδί σας για τη νέα του αρχή στο σχολείο ξεκινά από εσάς. Άλλωστε, οι λόγοι που έχετε για να χαιρόσαστε δεν είναι και λίγοι.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μαύρο σκόρδο - Άλλαξε χρώμα ιδιότητες και κατέκτησε την Αμερική

Κατέκτησε  την Αμερική. Σιγά σιγά κερδίζει  το έδαφος στις προτιμήσεις των  Ευρωπαίων και δειλά δειλά εμφανίζεται και στην χώρα μας. Ο  λόγος  περί του μαύρου σκόρδου το οποίο
στην κυριολεξία σαρώνει στο χώρο της γαστρονομίας κάνοντας τρελές πωλήσεις  στο εξωτερικό.
Μπορεί απέξω να  δείχνει χαλασμένο αλλά  περιέχει τις διπλάσιες θρεπτικές  και θεραπευτικές  ιδιότητες  από το γνώριμο σκόρδο.
Άπαντες γνωρίζουν το κλασσικό άσπρο σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά. Πλέον κυκλοφορεί  όμως στην αγορά και το μαύρο  σκόρδο ,το οποίο «μαυρίζει» μέσω μιας πολύμηνης διαδικασίας ωριμάνσεως κάτω από ειδικές θερμοκρασίες.
Εκ πρώτης όψεως  το μαύρο σκόρδο, περιβάλλεται από τα χαρακτηριστικά λευκά φύλλα του γνωστού σκόρδου. Όταν το ξεφλουδίσει κανείς φαίνεται χαλασμένο και σαπισμένο.Στην πραγματικότητα  όμως πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών ουσιών που προκύπτει από τη διαδικασία της ζύμωσης του κλασσικού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και κατάλληλη υγρασία για μήνες.

NEXT PAGE