links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το καλύτερο αμάξι παγκοσμίως είναι Ελληνικό – Ανέβηκε 193 σκαλιά – Έχει 600+ χλμ τελική [Βίντεο]

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του μηχανικού κ. Κορρέ, το οποίο μεταφέρθηκε στην Πάτρα για τις ανάγκες γυρισμάτων ενός βίντεο, ανέβηκε τελικά τα 193 σκαλοπάτια της Αγίου Νικολάου και μάλιστα δεκάδες άτομα παρακολούθησαν και χειροκρότησαν την προσπάθεια του οδηγού.

Το διθέσιο πρωτότυπο έχει μήκος 3.920 χλστ., πλάτος 1.960 χλστ., ύψος 1.250 χλστ. και μεταξόνιο 2.560 χλστ., χωρίς όμως να αποκλείεται στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο σασί, ώστε να προστεθούν και δύο πίσω θέσεις.

Ζυγίζει 1.600 κιλά και φορά τον LS7 7.0-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα της Corvette Z06, απόδοσης 505 ίππων, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μπορεί να σταλθεί σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει η επιλογή η δύναμη του κινητήρα να στέλνεται μόνο στον πίσω άξονα. Διαθέτει τρία διαφορικά με κεντρικό κλείδωμα, με τη ροπή να στέλνεται σε αναλογία 33 % / 67 % για τον εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα, με τη συγκεκριμένη αναλογία να επιλέγεται καθώς θεωρήθηκε η βέλτιστη, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η υποστροφή.

Το κιβώτιό του είναι ειδικά κατασκευασμένο για το αυτοκίνητο και διαθέτει έξι ταχύτητες με τρεις τελικές κλιμακώσεις, με την τελευταία να μπορεί να δώσει στο αυτοκίνητο θεωρητική τελική ταχύτητα 600 + χλμ./ώρα.

Το ύψος του αυτοκινήτου αυξομειώνεται με ειδικό μηχανισμό, με το «track mode» να είναι 5 εκ., ενώ μπορεί να φθάσει έως και 50 εκατοστά. Η χαμηλότερη θέση τού δίνει τη δυνατότητα να ακουμπάει στο έδαφος (χρησιμεύει και ως αντικλεπτική προστασία). Η ανάρτηση απορροφά κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος, εμποδίζοντας να μεταφερθεί αυτή μέσα στην καμπίνα.

Το Korres 4 αποτελεί τη σοβαρότερη και πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια για ένα κατεξοχήν Ελληνικό αυτοκίνητο με βλέψεις κυρίως την αγορά της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για 50 αυτοκίνητα, αλλά ευχόμαστε να υπάρξουν περισσότερα, με τη μέχρι σήμερα ανάπτυξή του, στα 12 χρόνια του project και των υπόλοιπων πρωτοτύπων, να έχει κοστίσει αρκετά εκατ. ευρώ.   trelokouneli.gr   apocalypsejohn.com

΄Οταν ο άνθρωπος παύει να είναι άνθρωπος.

Αυτή την ανάρτηση την βρήκα στο προσωπικό blog του πατριώτη μας Κώστα Χαμπαίου


Δημοτικό σχολείο Αμπελακίου στην Επαρχία Βάλτου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Αν δείτε τις δύο εικόνες θα καταλάβετε φίλοι μου για τι αλητεία μιλάμε,κάποιοι σιωπούν ,κάποιοι άλλοι όμως και του λόγου μου δεν θα το πράξω γιατί θεωρώ ότι η συνείδησή μου το επιτάσσει να τα πω και μάλιστα έξω από τα δόντια γιατί είμαι ένα από τα παιδιά της δεκαετίας εκείνης (1970) που φυτέψαμε τα δένδρα αυτά με την προτροπή του δασκάλου μας του κ.Κώστα Καραγιώργου (να είναι καλά όπου και αν βρίσκεται). Προτρέπω όλους εκεί που ακόμα τους απόμεινε λίγη ανθρωπιά,λίγη τσίπα ,να μην το αφήσουν έτσι και τάχιστα να δούμε αποτελέσματα ενεργειών και να στείλουν στην "σέντρα" όλους εκείνους τους ηλίθιους ,γιατί περί ηλιθίων πρόκειται.

Σχόλιο : Κώστας  Χαμπαίος  , ένας  Αμπελακιώτης  εξοργισμένος .
Ο  τόπος   μας   δεν   χρειάζεται   σιωπηρούς , αδιάφορους  ,αλλά  ενεργούς πολίτες  που θα  έχουν  την  τόλμη  , το  φιλότιμο  να  πούνε  τα πράγματα   με  το όνομά  τους,χωρίς  να  κρύβονται πίσω από το  δάκτυλό  τους.

"Δρυός  πεσούσης  πας  ανήρ  ξυλεύεται  " ,μόνο   που εδώ  δεν  μιλάμε  γιά  βελανιδιές  αλλά  γιά πεύκο  ,ευκάλυπτο  κ.λ.π .
kostaschampaios.blogspot.gr


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Επιστολή ΕΑΣ Αγρινίου για το Mέτρο 144 στους καπνοπαραγωγούς

Επιστολή προς τον νέο ειδικό γραμματέα του ΥΠΑΑΤ την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.
Στην επιστολή του αναφέρεται στα τρέχοντα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι αγρότες του Αγρινίου και ζητάει συνάντηση με τον νέο ειδικό γραμματέα.
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Κουτσουπιάς αναφέρεται στην καθυστέρηση πληρωμής της 3ης δόσης του γνωστού 9χίλιαρου που αναμένουν οι καπνοκαλλιεργητές και στα προβλήματα των αγροτών που έχουν επενδύσει σε Σχέδια Βελτίωσης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Κουτσουπιά αναφέρει:

Συγχαρητήρια επιστολή Κωνσταντίνου Καραγκούνη για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

 Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Αιτωλοακαρνανίας που κατάφεραν να υλοποιήσουν το ονειρό τους και να εισαχθούν στις ανώτατες και ανώτερες σχολές της χώρας μας...........
Οι πανελλαδικές εξετάσεις ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκαν να δώσουν προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους τους και να δημιουργήσουν τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον.
 Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους επιτυχόντες η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποτελέσει την αφετηρία μια νέας πορείας προς την δικαίωση των προσωπικών τους αγώνων για την εκπλήρωση των στόχων τους.
 Όσοι μαθητές και μαθήτριες είδαν τις προσπάθειες τους να μην έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δεν θα πρέπει να απογοητεύονται. Ο συνεχής αγώνας δεν κρίνεται από μία μάχη. Με υπομονή, θέληση και δύναμη οι κόποι τους θα ανταμειφθούν.
Θερμά ευχαρηστήρια επίσης στους γονείς αλλά και στους εκπαιδευτικούς για την αμέριστη συμπαράσταση που παρείχαν στα παιδιά.  Πηγή


                                                                                      Βουλευτής Ν. Αιτωλ/νίας

                                                                                    Καραγκούνης Κωνσταντίνος

Οι επιτυχόντες των Λυκείων της Αιτωλοακαρνανίας


Δείτε τις λίστες με τους επιτυχόντες μαθητές όλων των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ της Αιτωλοακαρνανίας, μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.


ΓΕΛ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΓΕΛ ΕΜΠΕΣΟΥ

Στον «αέρα» η μεταφορά μαθητών

epi-mathites-metafora
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Αιτωλοακαρνανία, με λιγότερες από δύο εβδομάδες να απομένουν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο σχετικός διαγωνισμός, ο οποίος αφορά σε αστικά λεωφορεία και ταξί, έχει ανακοινωθεί για τις 25 Σεπτεμβρίου, δηλαδή δύο ολόκληρες εβδομάδες αφότου θα έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Γνωρίζοντας όμως τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται αυτοί οι διαγωνισμοί, εκτιμάται ότι θα περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα έως ότου ολοκληρωθεί. Επομένως η μεταφορά των μαθητών παραμένει στον αέρα και θα πρέπει η περιφέρεια να λάβει σύντομα κάποιες αποφάσεις ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

H λίστα των μετατάξεων.

kathigites
Την πλήρη λίστα με τα ονόματα των 3.495 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που μετακινούνται στην Πρωτοβάθμια έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τα ονόματα
Συγκεκριμένα:
• Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχθηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
• Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
• Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
• Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι γυμναστές, καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.
zougla.gr

Oι βάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Δείτε όλους τους σχετικούς πίνακες

     Πτώση βάσεων που ξεπερνάει τα 1000 μόρια, σημειώθηκε σε όλη σχεδόν την χώρα όπως αναμενόταν. Η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ μεγάλη πτώση υπάρχει και στις σχολές του Πολυτεχνείου. Ανοδος σημειώνεται μόνο στις Στρατιωτικές Σχολές.
    Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με την μεγαλύτερη κατηγορία του 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173.................


       Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615.
    Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο Άγιος Φανούριος.

Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και εν ευρέθη εικόνα του, στο νησί της Ρόδου Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια. Υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι ο άγιος συγχέεται με τον Άγιο Γεώργιο, καθώς η εικόνα φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του Αγίου Γεωργίου.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη τους ως αγίου του απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του. Γιορτάζεται στις 27 Αυγούστου.

Λαογραφία

DriverEasy - Κατεβάστε εύκολα τους τελευταίους drivers του υπολογιστή σας.

 
Ένα πολύ καλό και δωρεάν πρόγραμμα για να βρίσκετε τους Drivers των συσκευών του υπολογιστή σας γρήγορα και χωρίς κόπο. Συγκεκριμένα η δωρεάν έκδοση του προγράμματος περιέχει:

Αυτόματη ανίχνευση άγνωστων συσκευών οδήγησης (drivers)
Ενημέρωση των πιο πρόσφατων drivers
Πάνω από 1.000.000 drivers στην βάση δεδομένων του (δηλαδή δύσκολο να του ξεφύγει κάτι)
και φυσικά πολύ εύκολο στην χρήση.

Έκδοση: 4.5.3
Μέγεθος: 2.9 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: drivereasy.com
Πηγή: drivereasy.com
Συντάκτης του άρθρου: kiriakosGR  

 Αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος στα download link που σας δίνουμε,παρακαλούμε να αναρτήσετε το πρόβλημα στα σχόλια του εκάστοτε θέματος για να το διορθώσουμε άμεσα.  www.dwrean.net

Κατούνα: Έκλεψαν την καμπάνα απο το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου και Κοσμά του Αιτωλού

 
Φθάνοντας στην Κατούνα συναντάμε το καλοσυντηρημένο και περιφραγμένο δισυπόστατο εκκλησάκι τουΑγίου Νεκταρίου και Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στην διασταύρωση Κωνωπίνας - Κατούνας  όπου γιόρταζε στις 24 Αυγούστου. Την ημέρα της γιορτής του Κοσμά του Αιτωλού δεν ακούστηκε η καμπάνα από το εξωκλήσι.......

Πιστοί της περιοχής μας πήγαν το απόγευμα της παραμονής της μνήμης του στον εσπερινό και την άλλη μέρα το πρωί στην Θεία Λειτουργία αλλά είδαν πως έλλειπε η καμπάνα από το εξωκλήσι. Τι να πούμε τι να γράψουμε, τα πράγματα έχουν φτάσει στα άκρα.

Τελευταία το φαινόμενο αυτό να κλέβουν τις καμπάνες από τα εξωκλήσια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, δεν έχουν αφήσει εκκλησάκι με καμπάνα.
Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο Α.Τ. Κατούνας.    Πηγή: katounanews   /  xiromeronews

Μέσα στο Νεκροταφείο της Κατούνας βόσκουν Πρόβατα!

 
Αυτό κι αν είναι απίστευτο! Συμβαίνει στην Κατούνα (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας). Κι όμως, οι φωτογραφίες με τα πρόβατα, είναι μέσα στο νέο Νεκροταφείο της Κατούνας!!
 Η δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας αδιαφορεί για την ανάγκη ασφαλής περίφραξης στο κοιμητήριο, που έχει σαν αποτέλεσμα τα πρόβατα να μπαίνουν μέσα στον ιερό χώρο και να βοσκούν ανενόχλητα τα χόρτα δίπλα στoυς τάφους!!.........
 Οι επισκέπτες του νεκροταφείου βλέπουν τριτοκοσμικές εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας δείχνοντας την αναλγησία που διέπει ορισμένους αιρετούς σε θέματα που άπτονται του ανθρώπινου πολιτισμού.
  Ένα νεκροταφείο «ξέφραγο αμπέλι» που έχει μετατραπεί σε βοσκότοπο και με τα μνήματα να είναι βορά στα αδέσποτα ζώα.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ για τον πολιτισμό μας οι εικόνες αυτές….   Πηγη xiromeronews

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ........

Βρέθηκε ο 17χρονος που αναζητούνταν στην Πρέβεζα

 astynomia
Βρέθηκε τα μεσάνυχτα ο 17χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Πρέβεζα.
Ο 17χρονος βρέθηκε από , από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας σε σπίτι κοντά στο Καναλάκι.
Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του. Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από τον πατέρα του, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Ο 17χρονος βρέθηκε σε περιοχή στο Καναλάκι της Πρέβεζας μετά από έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.

πηγή:pamepreveza.gr
Βρέθηκε τα μεσάνυχτα ο 17χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Πρέβεζα.
Ο 17χρονος βρέθηκε από , από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας σε σπίτι κοντά στο Καναλάκι.
Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του. Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από τον πατέρα του, το πρωί της ίδιας ημέρας.
Ο 17χρονος βρέθηκε σε περιοχή στο Καναλάκι της Πρέβεζας μετά από έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή.
πηγή:pamepreveza.gr
- See more at: http://www.e-maistros.gr/main/2013/08/27/%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bf-17%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7/#sthash.NvhIerbk.dpuf

Γευστικά μονοπάτια Επεισόδιο 1


Γευστικά μονοπάτια
Μια νέα σειρά εκπομπών ξεκινά στο myagrinio.gr τη δικτυακή τηλεόραση του agrinioculture.gr, τα «Γευστικά μονοπάτια». Πρόκειται για μια περιηγητική εκπομπή που με βάση τις γεύσεις κάθε τόπου, μας ταξιδεύει σε αυτόν με σκοπό να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Σκοπό έχει να βγάλει στην επιφάνεια τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής μας χωρίς όμως να περιορίζεται αποκλειστικά γι΄ αυτό.
Σε μια δύσκολη εποχή στηρίζουμε τον τόπο μας προτείνοντας εύκολες αλλά ταυτόχρονα πανέμορφες αποδράσεις που ίσως για τους αρκετούς να είναι άγνωστες. Με τη χαλαρή και συνάμα ταξιδιάρικη διάθεση του Γιώργου Κατσιπάνου που παρουσιάζει την εκπομπή, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε πανέμορφες εικόνες του τόπου μας ενώ ταυτόχρονα να γνωρίσετε παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, εύκολες, γρήγορες, αλλά και φθηνές που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του και να τις χαρεί με τους δικούς του ανθρώπους. Ελάτε να ανακαλύψουμε το «ευ ζην» μέσα από γευστικά μονοπάτια με απλά καθημερινά πράγματα, και πάνω από όλα στο τόπο μας!
Πρώτο επεισόδιο Δείτε εδώ το βίντεο
Στο πρώτο επεισόδιο η περιήγηση ξεκινά από το Θέρμο την αρχαία Μητρόπολη της Αιτωλίας. Ξεκινάμε από το Μέγα Δένδρο τον τόπο που γεννήθηκε ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Στο Θέρμο οι φιλόξενες γυναίκες του Συνεταιρισμού Γυναικών Θέρμου «Αιτωλική Γη» μας μιλούν για το συνεταιρισμό και μας μαγειρεύουν παραδοσιακή τυρόπιτα. Επόμενη στάση η Μονή της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου και το σημείο όπου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε το κρυφό σχολειό. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αφού βέβαια στη διαδρομή απολαύσουμε τη θέα της Τριχωνίδας και κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις στα γραφικά καφενεδάκια των χωριών του Θέρμου για καφέ και τσίπουρο.  Πηγή www.myagrinio.gr

Το Φαράγγι του Παντα Βρέχει [HDvideo]

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τοπία του νομού Ευρυτανίας, μέσα σ” ένα καταπράσινο τοπίο με τον Κρικελλοπόταμο να κυλάει και τον καταρράκτη Πάντα Βρέχει να κλέβει την παράσταση! Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς και βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία.
Η webtv του myagrinio.gr σας παρουσιάζει ένα μικρό αφιέρωμα στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό Δείτε το βίντεο
Πώς θα φτάσετε στο Πάντα Βρέχει
α. Από το Αγρινίο θα πάτε στο Θέρμο και από εκεί υπάρχουν δυο διαδρομές. Η μια ακολουθώντας το δρόμο για Κόνισκα και από εκεί το χωματόδρομο μέσω του Άννινου και τα χωριά Μεσοκώμη, Δομνίστα, Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Και άλλη από το Θέρμο να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς την ορεινή Ναυπακτία και να φτάσετε μέσω του Πλάτανου στην Αράχωβα Αιτωλοακαρνανίας, από εκεί συνεχίζετε για Δομνίστα, Σκοπιά, Ροσκά, Πάντα Βρέχει. Η διαδρομή αυτή είναι κατά κύριο λόγο σε άσφαλτο.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Superleague: Αποτελέσματα & Βαθμολογία 25-08-2013

 
Στις αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Βέροια-ΟΦΗ                   2-0
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ            2-0
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός       3-0
Ξάνθη-Πανθρακικός            1-0
Αρης-Καλλονή                 0-2
ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 2-0
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης   1-1
Ολυμπιακός-Ατρόμητος         2-1
Εργοτέλης-Λεβαδειακός       (26/8)

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
========================
Ολυμπιακός       6
Βέροια           4 
Πανιώνιος        4 
ΠΑΣ Γιάννινα     4
Παναθηναϊκός     3 
Παναιτωλικός     3 
ΠΑΟΚ             3 
Απόλλων Σμύρνης  3
Καλλονή          3
Ξάνθη            3
Αστέρας Τρίπολης 2
Πλατανιάς        2
Πανθρακικός      1
Ατρόμητος        1
Εργοτέλης        1 -1αγ.
Λεβαδειακός      1 -1αγ.
ΟΦΗ              1 
Αρης             0
 
http://www.express.gr 

Σίριαλ Αμβρακία-Ακτιο

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ από το site http://www.enet.gr
aktio-ambrakiaΜε καθυστέρηση ενάμισι έως δύο ετών σταδιακά από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 προβλέπει τώρα το υπουργείο Υποδομών να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αμβρακία-Ακτιο, ένα έργο συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων που θα βγάλει από την απομόνωση περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της δυτικής Ελλάδας, σε σύνδεση με την επίσης υπό προβληματική κατασκευή Ιόνια Οδό.Το έργο Αμβρακία-Ακτιο, συνολικού προϋπολογισμού 338,9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει ανατεθεί από το 2010 σε τέσσερις εργολαβίες, με μεγάλες εκπτώσεις της τάξης του 50%, ενώ έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο, έχει κολλήσει σε εργολαβικές εμπλοκές και προβλήματα.
Ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχοντας αναγνωρίσει δημόσια στη Βουλή την απαράδεκτη καθυστέρηση του έργου, ανακοίνωσε όχι νέα χρονοδιαγράμματα, αλλά -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- «εκτιμώμενους χρόνους περαίωσης» των υπηρεσιών του υπουργείου Υποδομών, των τεσσάρων εργολαβιών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «τυχόν μη εκπλήρωση από τώρα και στο εξής των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων θα οδηγήσει οριστικά στην έκπτωσή τους από τα έργα και θα αποφασισθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη συνέχισή τους».

Oι Εγκρεμνοί 2η καλύτερη παραλία του κόσμου σύμφωνα με το CNN

epi-egkremnoi1
Η παραλία Εγκρεμνοί στην Λευκάδα είναι στην πρώτη πεντάδα σύμφωνα με το CNN …Την κατατάσσει στην δεύτερη θέση θεωρώντας την μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου
Η λίστα του CNN έχει ως εξής:

1.SUN ISLAND ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Δυτική Ελλάδα : Αυξήθηκαν 30% οι αυτοκτονίες τα δύο τελευταία χρόνια

geg-aftoktonia-kremasmaΣε αδιέξοδο και απόγνωση βρίσκονται τα δύο τελευταία χρόνια χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που βιώνουν την εξαθλίωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Την ίδια ώρα κρατικοί υπάλληλοι και «επαγγελματίες» παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδιαφορώντας για τα όσα συμβαίνουν γύρω τους, μοιράζουν το κρατικό χρήμα με αδιαφανείς η σκανδαλώδεις διαδικασίες στους γνωστούς «εργολάβους».
Ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, απολυμένοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, απλοί εργάτες, συνταξιούχοι αλλά και νέοι άνθρωποι βρίσκονται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σε καθημερινή βάση, εκατοντάδες από αυτούς πολιορκούν με τα τηλέφωνά τους τα γραφεία των τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων εκλιπαρώντας για μια σακούλα με τρόφιμα που θα τους δώσει μια μικρή ανάσα και θα τους βοηθήσει να θρέψουν προσωρινά τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Κάποιοι από αυτούς μεταβαίνουν τις νύχτες κρυφά στους κάδους των απορριμμάτων και αναζητούν κάτι χρήσιμο για την επιβίωσή τους.
Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική και δυστυχώς πολλοί από τους συνανθρώπους μας, οι πλέον ευαίσθητοι και κυρίως οι ψυχικά ευάλωτοι, αδυνατούν να ξεπεράσουν τον αναπάντεχο Γολγοθά τους και ακολουθούν την οδό του απονενοημένου διαβήματος, δίνοντας τέλος με τραγικό τρόπο στη ζωή τους.

Γιατρός του Αγρινίου συνταγογράφησε 2.800 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 115.000 ευρώ

epi-syntagografisiΤα στατιστικά στοιχεία συνταγογράφησης καταδεικνύουν μια συγκλονιστική δαπάνη, η οποία οδήγησε τον οργανισμό στο σημερινό «ναυάγιο». Ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζει κάθε μήνα έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθει έναντι των ασφαλισμένων και των παρόχων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ αφορά διαφθορά. Η εκτίμηση δεν είναι τυχαία και προκύπτει με σαφή τρόπο από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του.
Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει σήμερα ενδεικτικές περιπτώσεις, οι οποίες αφορούν όλη τη χώρα και δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Γιατροί – ασφαλισμένοι – φαρμακοποιοί – εταιρείες φαίνεται πως έχουν στήσει ένα «μεγάλο κόλπο», το οποίο απομυζά τον Οργανισμό.
Οι εμπλεκόμενοι γιατροί θα υποβληθούν σε «ακτινογραφία» από τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, ενώ θα γίνει και έλεγχος φορολογικών στοιχείων, στις περιπτώσεις που προκύπτουν αδικαιολόγητες υπερβάσεις στη συνταγογράφηση. Ήδη όμως μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων προκαλεί σοκ:

Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλές

Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα, μόνο λίγες και.. καλέςΟ βραχνάς των αποδείξεων, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή, φαίνεται ότι παίρνει τέλος. Καταργείται όπως όλα δείχνουν η υποχρέωση για συγκέντρωση αποδείξεων ίσων με το 25% του εισοδήματος και φαίνεται πως οι πολίτες θα δηλώνουν μόνο αποδείξεις που θα τους εξασφαλίζουν φοροελαφρύνσεις.Όλα αναμένεται να κριθούν εντός της εβδομάδας οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο όπου οι πολίτες θα παίρνουν μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν.
Οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ που έχουν μπει στη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής κατ' επανάληψη μελετάται να εξασφαλίζει στους πολίτες που καταθέτουν ανάλογη απόδειξη για παροχή υπηρεσιών από επιστροφή του ΦΠΑ στο σύνολό του, έως και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις. 

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πρώτη γκέλα για ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη για Παναιτωλικό.

Μεγάλη νίκη για τον Παναιτωλικό, που κέρδισε 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο σημειώνοντας την πρώτη του φετινή νίκη και πρώτη επί του Δικεφάλου στην ιστορία του
Κακή εμφάνιση και ήττα για τον ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε με πολλές απουσίες και φαίνεται πως είχε το μυαλό του στη ρεβάνς με τη Σάλκε. Ο Παναιτωλικός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και χτύπησε στο αδύνατο σημείο του Δικεφάλου, στο κέντρο της άμυνας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπόγιοβιτς στο 27' και ο Μελισσάς στο 45' έγραψε το τελικό 2-0. Ενα σκορ, που ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ανατρέψει, καθώς η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν εξαιρετική, ενώ ο Καμαρά έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, αστοχώντας σε πέναλτι στο 86'. Ο... πληγωμένος ΠΑΟΚ πλέον θα πρέπει να στρέψει την προσοχή του στη ρεβάνς με τη Σάλκε, αγωνιόντας και για τον Λάζαρ, που αποχώρησε κατά την προθέρμανση.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ... ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΥΤΙΑ... ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ...!!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ...
Τό θυμόσαστε τό γάλα ΝΟΥΝΟΥ μέ σῆμα τήν ὁλλανδέζα, μέ τό ὁποῖο μεγάλωσαν γενιές καί γενιές Ἑλλήνων;

Στή μέση καί λίγο πρός τά κάτω ὑπῆρχε μία εἰκόνα μέ μία ὁλλανδέζα ἡ ὁποία θήλαζε ἕνα μωρό.

Τώρα ἡ εἰκόνα ἔχει ἀλλάξει καί ἡ ὁλλανδέζα δέν θηλάζει πιά ἕνα μωρό ἀλλά κρατάει στήν ἀγκαλιά της μία ἀνθοδέσμη ἀπό τουλίπες. Ναί, καλά διαβάσατε – ἄν δέν τό ἔχετε ‘δῇ, ἤδη. Γιατί ὅλα αὐτά; Διότι οἱ λαθροέποικοι σέ ὅλη τήν Εὐρώπη, ἴσως, δέν προτιμοῦσαν τό συγκεκριμένο προϊόν καί ἔτσι, γιά νά αὐξηθοῦν οἱ πωλήσεις τοῦ γάλακτος ἄλλαξαν τήν εἰκόνα στήν συσκευασία.

Ἦλθαν στήν χώρα μας – καί στήν Εὐρώπη – καί μᾶς ἐπιβάλλουν, ἀργά ἀλλά σταθερά τόν ἀρρωστημένο τρόπο ζωῆς τους.

Αὐτή, ὅμως, εἶναι καί ἡ τακτική τῆς παγκοσμίου ἐξουσίας. Νά ἐπιβληθῇ ἡ ὀπισθοδρόμησι, ὁ σκοταδισμός καί ἡ ἄγνοια. Αὐτός ὁ τρόπος συμφέρει τούς, παρανόμως, κρατοῦντες καί τούς ἐδῶ λακέδες τους. Οἱ ἠλίθιοι καί ἀμόρφωτοι δέν τούς ἐνοχλοῦν. Εἶναι εὔκολη λεία γι΄αὐτούς. Εἶναι χειαραγωγίσιμοι. Δουλεύουν καί τούς τά «ἀκουμπᾶνε»... filonoi.gr    stoxos.gr   elladanea.gr

Τα αναλυτικά στοιχεία του μόνιμου πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας 2021.👨‍👩‍👦👨‍👩‍👧‍👦

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του Μόνιμου Πληθυσμού της Χώρας, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο νομός Αιτωλοακαρνανίας στην απογραφή του 2021 , κάτι που αναμένεται να έχει σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Οι μειώσεις είναι σημαντικές στους δήμους του Ξηρομέρου, αλλά τα νούμερα είναι δραματικά για τον δήμο Θέρμου που υφίσταται απερήμωση, μιας και σε σχέση με το 2011 έχει απολέσει το 30% του πληθυσμού του!

Αναλυτικά:

Πολλά εκκρεμή ζητήματα για τους καπνοπαραγωγούς - ζητούν συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ

Όταν τον περασμένο Μάιο ξεκίνησαν οι αιτήσεις των δικαιούχων καπνοπαραγωγών για την πληρωμή της τρίτης και τελευταίας δόσης του μέτρου 144, γνωστού και ως «εννιαχίλιαρου», κανείς δεν μπορούσε να υποπτευθεί ότι θα παρουσιαζόταν το παραμικρό πρόβλημα, αφού η όλη διαδικασία εξελισσόταν κατά το σύνηθες. Και πράγματι, κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε. Γι’ αυτό ακριβώς είναι εντελώς ακατανόητη η πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μεταθέσει τις πληρωμές για τον Δεκέμβριο, αντί του Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι πληρωμές γίνονταν τον Ιούνιο…
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, το υπουργείο μεθοδεύει την χρονική μετάθεση στην καταβολή των χρημάτων, με το πρόσχημα ότι οι πληρωμές θα πρέπει να γίνουν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι καταβολές του συστήματος ΟΣΔΕ. Αυτό, όμως, δεν στέκει στη λογική… Άλλωστε, είναι ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του, πλέον, να κάνουν τις διασταυρώσεις και να πληρώσουν! Τόσο απλά…

Σενάρια για περικοπές στις συντάξεις ΟΓΑ


Επίδομα κατά της φτώχειας από 75 ευρώ έως 360 ευρώ το μήνα, εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε η Τράπεζα τα κριτήρια για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος θα ισχύσουν αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.

Για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου (που είναι μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα «σενάρια» που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σύναξη της Παναγιάς της Προυσιώτισσας στην Ευρυτανία (Παναγία η «ἐν τῷ Πυρσῷ τῆς Εὐρυτανίας»)

Βιογραφία

Ψηλά, στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας, και σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια, προβάλλει η ιερά μονή του Προύσου. Είναι σταυροπηγιακό και ιστορικό μοναστήρι, με μεγαλόπρεπα τριώροφα κτίρια. Ανάμεσα τους υπάρχει σπήλαιο λαξευμένο, που φιλοξενεί στο εσωτερικό του τον πρώτο και παλαιό ναό της μονής. Μέσα σ' αυτόν φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που επονομάζεται Προυσιώτισσα και εορτάζει με κάθε εκκλησιαστική και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στις 22-23 Αυγούστου.

Τη θαυματουργή αυτή εικόνα της Θεοτόκου λέγεται ότι την ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και ήλθε από την Προύσα της Μικράς Ασίας (σύμφωνα με το χειρόγραφο 3 του κώδικα της Ιεράς Μονής Προυσιωτίσσης). Την έφερε από την Προύσα κάποιος ευγενής νέος στα χρόνια της εικονομαχίας (829 μ.Χ.) επί εικονομάχου βασιλέως Θεοφίλου. Στο δρόμο όμως για την Ελλάδα, στην Καλλίπολη της Θράκης, την έχασε και η εικόνα αποκαλύφθηκε θαυματουργικά σ' ένα τσοπανόπουλο, με μια στήλη φωτός σαν πυρσός - γι' αυτό πήρε και την επωνυμία Πυρσός - στο μέρος όπου ήταν κρυμμένη. Ο νέος, που είχε εγκατασταθεί στην Πάτρα, όταν το έμαθε θέλησε να την πάρει. Αλλά η εικόνα θαυματουργικά γύρισε και πάλι στο άγριο μέρος της Ευρυτανίας, όπου αποκαλύφθηκε στους ντόπιους βοσκούς τη νύχτα από 22 προς 23 Αυγούστου. Τότε ο νέος, μαζί μ' έναν υπηρέτη του, πήγαν και αυτοί εκεί, όπου έγιναν μοναχοί μετανομασθέντες Διονύσιος και Τιμόθεος αντίστοιχα.

Διαφορετικές χρήσεις για το γάλα που ίσως δεν γνωρίζατε!


Το γάλα είναι για πολλούς απαραίτητο συστατικό του πρωινού τους και δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς αυτό. Σε ποιες άλλες περιπτώσεις όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Για να αφαιρεθεί λεκές από μελάνι: Είτε από στυλό είτε από εκτυπωτή, αυτοί οι λεκέδες δύσκολα εξαφανίζονται. Εκτός κι αν βάλετε επάνω του λίγο γάλα πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο. Τα ένζυμα που περιέχονται στο γάλα διαλύουν το μελάνι, χωρίς να καταστρέφουν το υλικό.

ΞΕΦΤΥΛΑ!!! Η Ελλάδα του εργασιακού μεσαίωνα... Πρόσληψη από δήμο 20 ατόμων για 5 ημερομίσθια/ μήνα...

 
Αυτή είναι η  Ελλάδα του 2013, μια χώρα εργασιακού μεσαίωνα όπου το ίδιο το κράτος χωρίς καμιά ντροπή κάνει  πρόσληψη μέσω δήμου μέχρι και  5 ημερομίσθια/ μήνα...
Αίσχος!!! Ντροπή!!!  και Ξεφτύλα!!
Η ανακοίνωση του δήμου.....
Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ύστερα από την υπ’ αριθ. 111/2013 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε (5) ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα..................συνολικού αριθμού είκοσι(20) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων........

Πηγή: www.preveza-info.gr 
            xiromeronews

AΓΡΙΝΙΟ: Αναζητά τη μητέρα της…

         Στην τρυφερή ηλικία των επτά χρόνων έμαθε ότι είναι υιοθετημένη. Από τότε έχουν περάσει τριάντα χρόνια και η Μαρία Μανούκα δεν έχει σταματήσει στιγμή να ψάχνει τη μάνα που την έφερε στο κόσμο.       
  Σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη γέννησης της, δηλώθηκε σαν φυσικό τέκνο του Γεωργίου και της Καλλιόπης Μανούκα των θετών γονιών της στο ληξιαρχείο Αγρινίου, με ημερομηνία γέννησης 24 Οκτωβρίου 1975...............


        Μετά από επίμονες έρευνες κατάφερε να βρει τον οδηγό ταξί που μετέφερε εκείνη την εποχή τους θετούς της γονείς στην Πάτρα.Έτσι έμαθε ότι την παρέλαβαν από την κλινική Παπαδημητρίου της Πάτρας. Τους συνόδευε ο νονός της, ο γιατρός Στράτος Σιατίτσας από το Αγρίνιο.

         Ο ίδιος της είχε πει ότι η βιολογική της μητέρα ήταν μία ανήλικη ανύπαντρη κοπέλα, που της έμοιαζε πολύ. 

     Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή που της μετέφερε μια οικογενειακή φίλη, ήταν παιδί μιας πολύτεκνης φτωχής οικογένειας και ο θετός της πατέρας την παρέλαβε από ένα καφενείο στις Τζιτζιφιές.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δημοσιεύουν το ΦΕΚ πρόσληψης του Παντελή Καψή με ετήσιο κόστος 451.250 ευρώ [ΦΕΚ]

Π. Καψής: Υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα πίσω από την κατάληψη της ΕΡΤΤο ΦΕΚ διορισμού του Παντελή Καψή στη θέση του υφυπουργού για τη νέα Δημόσια Τηλεόραση δημοσιοποιούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τις ετήσιες αποδοχές του.
Αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους ertsocial:
Στη χώρα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι παίρνουν γύρω στα 300-500 ευρώ,στη χώρα με το 1,5 εκατομμύριο ανέργους, στη χώρα των κομμένων μισθών και δώρων, στη χώρα των 250.000 «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, στη χώρα όπου...
...τα μαγαζιά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σ' αυτά που έχουν ήδη βάλει λουκέτο και σ' αυτά που θα βάλουν προσεχώς, στη χώρα που ένα μεγάλο μέρος του λαού τρώει σε συσσίτια της Εκκλησίας,στη χώρα που νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα γιατί δεν έχουν να το πληρώσουν, στη χώρα που ο λαός παγώνει το χειμώνα γιατί είναι ακριβό το πετρέλαιο, στη χώρα πουαυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα γιατί είναι ακριβή η βενζίνη και υψηλά τα τέλη κυκλοφορίας, στη χώρα που τέλος πάντων συμβαίνουν αυτά και άλλα πολλά και χειρότερα, πόσα λέτε πως παίρνει ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τη Νέα Κρατική Τηλεόραση;
Κρατηθείτε: 451.250 ευρώ το χρόνο!!! Πρόκειται βεβαίως για τον «πολύ» Παντελή Καψή, πρώην του ΚΚΕ εσωτερικού (στα νιάτα του), πρώην παπανδρεϊκό στις εποχές της δόξας του και νυν υπουργό της... δέξιας συγκυβέρνησης.
Κι όποιος αμφιβάλλει, ας διαβάσει το ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Αυγούστου 2013 και με την υπογραφή του Σαμαρά (της «περικοπής δαπανών») φαρδιά-πλατιά. Πηγη

Αίγιο: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας συγκρούσθηκε με ΙΧ στην Εθνική - Ένας νεκρός -Το ΙΧ "σφηνώθηκε" στις ρόδες του λεωφορείου ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ


Αίγιο: Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούσθηκε με ΙΧ στην Εθνική-Ένας νεκρός -Το ΙΧ "σφηνώθηκε" στις ρόδες του λεωφορείου ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Δέκα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέριΟ οδηγός του αυτοκινήτου βρήκε ακαριαίο θάνατο. Η πίσω κολώνα του αυτοκινήτου που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Αθήνα κόπηκε και πέρασε στη θέση του συνοδηγού αφού το όχημα σφηνώθηκε κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου.
Οι πρώτς μαρτυρίες αναφέρουν οτι ο οδηγός του λεωφορείου στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύγκρουση "έριξε" το όχημα στο πρανές του δρόμου.
Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες του λεωφορείου που περιμένουν άλλο όχημα για να μεταφερθούν στον προορισμό τους.
13.26 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτός απο τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα, ένας ακόμη έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο του ΚΤΕΛ κινούνταν στο ρεύμα προς Πάτρα και το αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα.
12.42 Σοβαρό τροχαίο πριν απο λίγο με έναν οδηγό νεκρό σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στην Εθνική Πατρών Κορίνθου στο 165ο χιλιόμετρο, ανάμεσα στο Αίγιο και το Διακοπτό, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Άρτας συγκρούσθηκε με ΙΧ.
Απο τη σφορδή μετωπική σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ    thebest.gr

Αμφιλοχία: Καντίνες χωρίς…άδεια και πορτοφόλια άδεια….!

Συμφώνα με δημοσιεύματα,που είδαν το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες  (εδώ)  ύστερα από καταγγελίες Δήμου και  καταστηματαρχών - έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου διαπιστώθηκε πως τέσσερες καντίνες στην περιοχή  Ανοιξιάτικου και Μενιδίου, δεν διέθεταν τις απαιτούμενές άδειες.

Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα υπερασπιζόμασταν τους συγκεκριμένους παραβάτες «ιδιοκτήτες» και την ενέργειά τους αυτή, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής πάντα ανοχής των αρμόδιων υπηρεσιών που κάνουν τώρα τους ελέγχους.

Καλοί λοιπόν οι έλεγχοι  και πόσο μάλλον αν έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Αναρωτιόμαστε όμως από πού θα αυξήσουν τις εισπράξεις οι νόμιμοι καταστηματάρχες,αφού η ανεργία, η φτώχια και ανέχεια που μαστίζει την περιοχή, δεν μας δίνει περιθώρια ούτε τα απαραίτητα να καταναλώνουμε, πόσο μάλλον να γίνουμε θαμώνες στις παράνομες αλλά και στις νόμιμες καντίνες.  Πηγη amfiloxia-online

“Έρχεται” το επίδομα φτώχειας- Από 75 έως 360 ευρώ

“Έρχεται” το επίδομα φτώχειας- Από 75 έως 360 ευρώΜε κατώτατο όριο τα 75 και ανώτατο τα 360 ευρώ το μήνα θα «κυκλοφορήσει» στη χώρα μας το επίδομα κατά της φτώχειας, που εισηγείται στο υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα… η οποία εκπόνησε και τη μελέτη των κριτηρίων που θα ισχύσουν για την εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος, αρχικά σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων (πιλοτικά) από το 2014, και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις από το 2015.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου (που είναι μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις στον έλεγχο του Σεπτεμβρίου από την τρόικα) έχουν δεσμευτεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 πάμπτωχους δικαιούχους (μεμονωμένα άτομα) και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό κριτήριο το ύψος του εισοδήματος να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, όπως τουλάχιστον αναφέρεται στα “σενάρια” που περιλαμβάνει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, την οποία εξασφάλισε και αποκαλύπτει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”.
Η παγίδα που κρύβει η εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος είναι αφενός ότι, πέραν του εισοδήματος θα εξετάζονται και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αγροτεμάχια και αφετέρου (και ίσως σημαντικότερο) ότι για να χρηματοδοτηθεί το μέτρο από το 2015 είναι πιθανό να περικοπούν ή να υποκατασταθούν από το εγγυημένο εισόδημα τα κοινωνικά και ασφαλιστικά επιδόματα, όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, καθώς και τα προνοιακά επιδόματα (200 ευρώ) που δίνονται σε άπορους. blogariseto.gr

Mαρτυρία σοκ: Θα λογαριαστούμε στο τέρμα φέρεται να είπε ο ελεγκτής στον 19χρονο

Mαρτυρία σοκ: Θα λογαριαστούμε στο τέρμα φέρεται να είπε ο ελεγκτής στον 19χρονοΚαρέ καρέ τα όσα προηγήθηκαν της μοιραίας πτώσης του 19χρονου Θανάση Καναούτη, περιγράφει φίλη του νεαρού που επέβαινε και αυτή στο τρόλεϊ προκαλώντας σοκ και δημιουργώντας ερωτηματικά, καθώς από τα λεγόμενά της προκύπτει ότι μεταξύ του 19χρονου και του ελεγκτή υπήρχε βεντέτα…
Η φίλη του Θανάση Καναούτη, η οποία έχει καταθέσει και στους αστυνομικούς, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι ο ελεγκτής «του τη φύλαγε του Θανάση από προηγούμενη φορά», αφού παρόμοιο περιστατικό ανάμεσα στους δύο είχε συμβεί και πριν από περίπου ένα χρόνο και στο οποίο ήταν συμπτωματικά και πάλι παρούσα η ίδια.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η νεαρή, ο ίδιος ελεγκτής είχε εντοπίσει τον 19χρονο πριν από περίπου ένα χρόνο χωρίς εισιτήριο και είχε προκληθεί ξανά ένταση. Ο ελεγκτής, μάλιστα, είχε πιάσει από την μπλούζα τον Θανάση με αποτέλεσμα να του την σκίσει, ωστόσο, ο 19χρονος είχε προλάβει να κατέβει από το τρόλεϊ.
«Να ξέρετε ότι ο κόσμος είναι πολύ μικρός και πείτε στον φιλαράκο σας ότι εγώ θα τον ξαναπετύχω», φέρεται να είχε πει ο ελεγκτής τότε στις κοπέλες σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης του 19χρονου.
Ετσι, όταν τον εντόπισε στο μοιραίο δρομολόγιο το βράδυ της 13ης Αυγούστου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει μιλώντας στο Mega η νεαρή φίλη του Θανάση, ο ελεγκτής φέρεται να είπε στον Θανάση: «Είδες τι μικρός που είναι ο κόσμος;».

Οι εφορίες μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Οι εφορίες μπλοκάρουν τις επιστροφές φόρου σε όσους χρωστούν στο ΔημόσιοΑκόμα κι αν κάποιοι αναμένουν επιστροφή φόρου, εφόσον χρωστούν στο Δημόσιο, είναι πολύ πιθανό να μην λάβουν τα χρήματα. Το υπουργείο Οικονομικών μπλοκάρει τις επιστροφές για τους οφειλέτες, ακόμα και σε εκείνους που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους…
Ο αυτόματος συμψηφισμός που κάνει σήμερα η εφορία μεταξύ επιστροφών φόρου και χρεών προς το Δημόσιο επεκτείνεται και στις περιπτώσεις οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης του χρέους τους, ακόμα και αν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, όπως γράφει το Euro2day.gr, οι εφορίες θα πρέπει να συμψηφίζουν με τα ποσά των επιστροφών φόρου:
-Βεβαιωμένες οφειλές για χρέη προς το Δημόσιο, είτε είναι ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
-Βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά.
-Βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή.
-Παραγεγραμμένες οφειλές, οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μία τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.
Στον οφειλέτη του Δημοσίου θα επιστρέφεται μόνο το ποσό του φόρου που απομένει μετά την αφαίρεση των χρεών.
Στις περιπτώσεις όπου μετά και τον συμψηφισμό απομένει χρέος, εάν ο υπόχρεος δεν σπεύσει να το ρυθμίσει, τότε θα αντιμετωπίσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. blogariseto.gr

Άργος: Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε την κόρη του

Άργος: Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε την κόρη του
Πέθανε τα ξημερώματα στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση ο πατέρας που πυροβόλησε στο Άργος την 17χρονη κόρη του και στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και της 17χρονης κοπέλας.

Σύμφωνα με το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του, στόχος του ήταν να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του.

Tα δικαιώματα του οδηγού σε αστυνομικό έλεγχο!

troxaiaΗ αστυνόμευση και η τήρηση της τάξης είναι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τον πολίτη. Ωστόσο, είναι σαφή και διακριτά τα όρια..
για το που τελειώνει η δράση της Αστυνομίας και ξεκινά η αυθαιρεσία.
Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Η τήρηση του ΚΟΚ, της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει καλή τη πίστει, αλλά κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν γι’ αυτό. Με την αρμόζουσα συμπεριφορά αστυνομικού-οδηγού, αυτή η όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία καθίσταται μια απλή 5λεπτη υπόθεση ρουτίνας. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται εκατέρωθεν.
Η εμπειρία έχει δείξει ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων δεν είναι πάντα η πρέπουσα. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου ένας αστυνομικός έλεγχος, λόγω κατάχρησης της εξουσίας κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επτά φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είναι αυτονόητο πως κάθε πολίτης, ακόμη κι αν έχει υποπέσει σε παράβαση, δικαιούται υποδειγματικής συμπεριφοράς.

Αύγουστος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, πατάτες.

Μεταφυτεύουμε: Αγγούρια, κολοκύθια, μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα.

Συγκομιδή: Καλαμπόκια, ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, αγγούρια, πιπεριές, φασόλια, μπάμιες, βλίτα, αντράκλα, σέλινο, μαϊντανό, κόλιανδρο.

Φρούτα: Ροδάκινα, αχλάδια, αμύγδαλα, μήλα, σύκα, καρπούζια, πεπόνια.


Δεντροκομικές εργασίες το μήνα Αύγουστο

Οι δενδροκομικές εργασίες γενικώς αποβαίνουν ελάχιστες. Αυτές κυρίως είναι τα ποτίσματα, τα οποία όμως βαθμηδόν πρέπει να λιγοστεύουν για όσα δένδρα έχει τελειώσει η συγκομιδή, ενώ πρέπει να συνεχίζονται τακτικά για αυτά που βρίσκονται σε καρποφορία. Πάντως, κατά την εποχή αυτή πρέπει να αποφεύγεται η απότομος διακοπή ή κατάχρησης των ποτισμάτων, γιατί βλάπτονται τα δέντρα από ανώμαλη διαταραχή της βλαστήσεως, οι δε καρποί συνήθως διαρρηγνύονται (γόμα στα πυρηνόκαρπα και σχίσιμο στα ρόδια, σύκα κλπ.).

Kαλοκαίρι του 2015 ολοκληρώνεται ο δρόμος Αμβρακίας – Ακτίου

AKTIO AMBRAKIAΤο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του οδικού έργου Αμβρακίας – Ακτίου κοινοποίησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με επιστολή του προς τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, όπως είχε δηλώσει ότι θα κάνει στη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή. Κατά τη συζήτηση εκείνη, ο υπουργός είχε παραδεχθεί ότι ο βουλευτής «έχει επί της ουσίας δίκιο» στην κριτική του για την απαράδεκτη καθυστέρηση του έργου, την οποία ο ίδιος είχε αποδώσει στην οικονομική κρίση, αλλά και «στην παθογένεια, στην ανοχή του Δημοσίου».
Αν και για τις επιμέρους εργολαβίες ο υπουργός δεν χρησιμοποιεί τον όρο «χρονοδιάγραμμα», αναφερόμενος σε «εκτιμώμενους χρόνους περαίωσης», η επιστολή του καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «τυχόν μη εκπλήρωση από τώρα και στο εξής των συμβατικών υποχρεώσεων των αναδόχων, θα οδηγήσει οριστικά στην έκπτωσή τους από τα έργα και θα αποφασισθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη συνέχισή τους».
Σύμφωνα με τον υπουργό νωρίτερα, στις 16.07.2014  προβλέπεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τμήμα και τελευταίο, 30 .06.2015, θα ολοκληρωθεί  το πρώτο τμήμα. Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης παραθέτει τα ακόλουθα στοιχεία για τα 4 τμήματα στα οποία εκτελείται το έργο («Κατασκευή οδικής σύνδεσης περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου») συνολικού προϋπολογισμού 338.193.000 ευρώ:
1. Τμήμα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 22+400
Προϋπολογισμός δημοπράτησης: 142.800.000 ευρώ

Κατέληξε ο πατέρας που είχε πυροβολήσει την 17χρονη κόρη του

Κατέληξε ο πατέρας που είχε πυροβολήσει την 17χρονη κόρη τουΟ 47χρονος πατέρας της, γνωστός επιχειρηματίας του Αργους, νοσηλευόταν στην εντατική του Τζάνειου, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και σε κωματώδη κατάσταση.

Ο τραγικός πατέρας, μετά το διπλό πυροβολισμό εναντίον της κόρης του είχε στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
Η σφαίρα είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο στέλεχος του εγκεφάλου το οποίο ελέγχει ζωτικές λειτουργίες όπως η αναπνοή και η πίεση του αίματος, ενώ αποτελεί και κεντρικό κύκλωμα του νευρικού συστήματος.
Την ίδια ώρα, εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της 17χρονης από το Αργος.
Η 17χρονη νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ όπου μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την επέμβαση που έγινε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Φέρει δύο τραύματα από σφαίρες, το ένα στο μάγουλο και το άλλο στον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο.
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους γιατρούς είναι το δεύτερο τραύμα, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει ανάπηρη για όλη της ζωή. Προς το παρόν, πάντως, προτεραιότητα των γιατρών είναι να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή καθώς ακόμα δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις της.ethnos.gr

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τα ονόματα των ωφελούμενων γυναικών για τους παιδικούς σταθμούς-ΕΣΠΑ


epi-paidikos-stathmosΑναρτήθηκαν χθες αργά το βράδυ τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2013 και τα ονόματα των μητέρων με ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών αλλά και τις μητέρες που δεν έχουν πρόβλημα στο φάκελο των δικαιολογητικών .

Το link που θα δείτε όλα τα προσωρινά αποτελέσματα είναι το παρακάτω.
Αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο αποτελεσματα παιδικών στάθμων ΕΣΠΑ ΕΕΤΑΑ ΕΔΩ
Οι μητέρες θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις για τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2013 2014 εγγράφως είτε με fax είτε με e-mail στο miteresenstaseis@eetaa.gr αλλά και ταχυδρομικώς.

Η διαδικασία των ενστάσεων διαρκεί τρεις μέρες από τις 21 έως τις 23 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι.

κατεβάστε εδώ την ένσταση για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2013 2014
Στο έντυπο της ένστασης θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ο λόγος για τον οποίο υποβάλλεται η ένσταση και φυσικά θα συνοδεύεται από το απαιτούμενο δικαιολογητικό. Ενστάσεις ασαφείς ή δικαιολογητικά χωρίς έντυπο ένστασης, δεν θα γίνονται αποδεκτά
thebest.gr

Πολλές οι σφήκες στην ύπαιθρο όπως…και οι “έξυπνες σίτες”

pagida sfikesΔεινοπάθησαν φέτος το καλοκαίρι κάτοικοι και παραθεριστές σε πολλά χωριά της Αιτωλοακαρνανίες από τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό από σφήκες, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η παρουσία τους είχε δημιουργήσει έντονο πρόβλημα φέρνοντας”πονοκέφαλο” σε ιδιοκτήτες και θαμώνες καφενείων αλλά και ταβέρνων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απολαύσουν με την ησυχία τους το αναψυκτικό τους, την μπύρα τους ή το φαγητό τους.
Πολλοί απέδιδαν την έντονη παρουσία αυτών των εντόμων σε ποικίλα αίτια: Άλλοι θεωρούσαν ότι
δεν έγιναν οι απαιτούμενοι ψεκασμοί ενώ άλλοι ακολουθούσαν ρήση παλαιοτέρων ότι αυτό είναι δείγμα ότι ο χειμώνας θα είναι βαρύς.

Τα μέτρα που πάρθηκαν ήταν πολλά χωρίς να φέρνουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Πότε το μπουκαλάκι παγίδα, πότε το κάψιμο ελληνικού καφέ. Άλλοι βέβαια είδαν ως μάνα εξ ουρανού τις “έξυπνες σίτες” που διαφημίζονταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στις τηλεοράσεις και μερικοί από αυτούς έσπευσαν να τις αγοράσουν…
Δεν ήταν λίγα βέβαια τα περιστατικά με τσιμπήματα που δημιούργησαν προβλήματα ιδίως σε αλλεργικά άτομα.  www.agrinionews.gr

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ: ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.


Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2013-2014
3ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ο 3ος όμιλος αποτελείται από 14 ομάδες και το πρωτάθλημα αρχίζει στις 28 Σεπτεμβρίου 2013. Ο όμιλος παραμένει με τις ίδιες περσινές ομάδες και εντάχθηκαν ακόμα οι: Αμφίλοχος, Φλόγα Παλαιομάνινας και Αχιλλέας Παπαδάτου.
     Την 1η Αγωνιστική ξεχωρίζουν οι Αγώνες ντέρμπυ: Αετός-Κατούνα, Πανοχθιακός-Φλόγα Παλαιομάνινας, Εμπεσός-Λεπενού, Πάλαιρος- Μοναστηράκι, κ.α.

Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ – ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ – ΑΛΥΖΙΑΚΟΣ ΜΥΤΙΚΑ
ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟΣ ΘΥΡΙΟΥ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ
ΠΑΝΟΧΘΙΑΚΟΣ – ΦΛΟΓΑ ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΝΑΣ
ΑΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ – ΑΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΚΑΝΔΗΛΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ
 

Στην Αμφιλοχία ο ΣΔΟΕ, σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα .

Στην Αμφιλοχία ο ΣΔΟΕ σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις και  καταστήματα. Στην  Αμφιλοχία   σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  εντός και εκτός πόλης αλλά  και σε παραλίες που είχαν στηθεί καντίνες. www.e-maistros.gr

Σοκ με τα εισιτήρια του Βάζελου! Δείτε τι κάνουνε..

Διαβάστε τη καταγγελία που ήρθε στα γραφεία του Μακελειό από φίλο της ιστοσελίδας μας. Περιμένουμε τα σχόλια και τις δικές σας καταγγελίες.
Η καταγγελία αυτούσια:
Κύριε Χίο
καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα
Χθες 18/08/2013 πήγα με ένα φίλο μου εν ονόματι Οικονόμου Δημήτριο να παρακολουθήσουμε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας (Παναιτωλικού, κατάγομαι από το Αγρίνιο), κατευθυνθήκαμε στα εκδοτήρια δίπλα στη θύρα 4 και ζητήσαμε 2 εισιτήρια για την συγκεκριμένη θύρα ( γνωρίζαμε ότι εκεί θα είναι και άλλοι Αγρινιώτες ) δίνοντας τις ταυτότητες μας και 50,00 ευρώ , περιμένοντας και τα ρέστα , η κοπελιά όμως στο ταμείο μας ζητάει όμως 10 ευρώ ακόμη γιατί μας λέει υπάρχουν μόνο εισιτήρια των 30,00 ευρώ!! Τα άλλα έχουν εξαντληθεί !! αφού τις δίνουμε και το 10ρικο και μη μπορώντας να κάνουμε διαφορετικά (άντε λέω σε σουίτα θα κάτσουμε!!) διαπιστώνουμε ότι τα εισιτήρια ήταν των 15,00 ευρώ έκαστο και για τα άλλα 30,00 ευρώ μας εξέδωσε απόδειξη είσπραξης , (παρακάτω φωτογραφία) αθεώρητη φυσικά !! με την αιτιολογία ΔΩΡΕΑ!! Ξέρετε πολλούς να δίνουν δωρεές χωρίς τη θέληση τους , τι σόι δωρεά είναι αυτή ; νταβατζηλίκι είναι και μάλιστα μαύρο χρήμα! , δεν θα φορολογηθεί καν σαν έσοδο ( αμφιβάλλω αν θα το περάσουν και στα βιβλία της ΠΑΕ , αλλά διόλου με ενδιαφέρει , αυτό είναι θέμα του ΣΔΟΕ και της Εφορίας) και αφού διαμαρτυρηθήκαμε μας λέει ότι είναι για την ανακαίνιση του γηπέδου!! , ( δηλαδή την ανακαίνιση του γηπέδου να την πληρώσει ο οπαδός του Παναθηναϊκού αν αυτός το επιθυμεί και ο Αλαφούζος που έχει το χρήμα , εμείς οι ουδέτεροι γιατί να την πληρώσουμε και μάλιστα χωρίς να συμφωνούμε); Τελικά το παιχνίδι μόλις είχε αρχίσει πήραμε τα εισιτήρια και πήγαμε στη θύρα 12 για την οποία ήταν τελικά τα εισιτήρια διαπιστώνοντας ότι απέναντι η θύρα 4 ίσως και η 5 αλλά και άλλα σημεία των κερκίδων του γηπέδου ήταν άδεια!!

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής Με το δεξί σημαδεύτηκε η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο καθώς οι «πράσινοι» νίκησαν με 2-0 τον Παναιτωλικό στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Νικηφόρα επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και για τον Απόλλωνα που κέρδισε με 2-1 τον Άρη στη Ριζούπολη. Στα άλλα ματς της ημέρας, «έβρεξε» γκολ στη Τρίπολη (3-3) και στη Λειβαδιά (2-2) ενώ ισόπαλο χωρίς γκολ τελείωσε το παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο (0-0). Η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα με τον αγώνα της Καλλονής με τον Ολυμπιακό. 
Αναλυτικά:
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0
Με το… καλησπέρα στο ματς ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε στο 3’ ο Νάνο και άνοιξε το σκορ (1-0). Οι «πράσινοι» είχαν την εδαφική υπεροχή αλλά στο 50’ απέκτησαν και αριθμητικό πλεόνασμα καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δάρλας. Το έργο των παιχτών του «τριφυλλιού» έγινε ευκολότερο και στο 65’ σφράγισαν τη νίκη με το τέρμα του Μπεργκ. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με πολλά παράπονα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη για τη φάση του πέναλτι αλλά και την αποβολή του Δάρλα.
Κίτρινες: Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Αμπέϊντ-Δάρλας, Μπόγιοβιτς
Κόκκινες: 50’ Δάρλας
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Σίλντενφελντ (69' Τριανταφυλλόπουλος), Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Μπαϊράμι, Αμπέϊντ (84' Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (60' Μπεργκ).
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μελισσάς, Δάρλας, Καλογέρης, Γοδόι, Πασάς (66' Μύγας), Μπελόν (76' Παπουτσογιαννόπουλος), Θεοδωρίδης (57' Γκόλιας), Μπόγιοβιτς.
 

Βόνιτσα: Συνελήφθη ταξιτζής για κατοχή ναρκωτικών

αστυνομίαΟι εντατικές αστυνομικές έρευνες  στην περιοχή του δήμου Ακτίου -Βόνιτσας είχαν ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη ενός οδηγού ταξί για κατοχή ναρκωτικών.
 Συγκεκριμένα στην κατοχή του 41χρονου αυτοκινητιστή, μετά από έλεγχο ,στις 2 τα ξημερώματα, κλιμακίου ανδρών της ΟΠΚΕ της Α.Δ. Ακαρνανίας και της Δίωξης Ναρκωτικών στο δρόμο Βόνιτσας-Μοναστηράκι, βρέθηκαν 3,3 γραμμάρια χασίς και ο,1 γραμ.κοκαϊνης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο41χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. agrinionews.gr

Πατατοτομάτες !!!!!!!!!!

Ύβρις
Πριν 3 μήνες φύτεψα μερικές πατάτες "εισαγωγής" μιας και είχαν φύτρα και δεν μου άρεσε η ιδέα να τις πετάξω, αποφάσισα να τις φυτέψω.
Το αποτέλεσμα ήταν η πατατο-τομάτα των φωτογραφιών, αυτό μάλλον εξηγεί και την απαγόρευση πού έχουν πολλές πατάτες να μην και τυχόν τις φυτέψεις, μιας και πολύ πιθανόν κάποια αόρατη αρχή να σε κάνει ντα. Ποιος θα ήθελε άλλωστε να δεις τι ανουσιούργημα θα βγει από αυτές. Πόσο μάλλον να αρχίσει καμιά μόδα να φυτεύουν όλοι και από ένα μεταλλαγμένο και να μοιράζονται φωτογραφίες με το τι βγήκε στην δεύτερη ή στην τρίτη γενιά;

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0, κακή εμφάνιση, πέναλτι και αποβολή!


Λίγα πράγματα στο πρώτο του παιχνίδι ο Παναιτωλικός στη Super League,έχασε από τον Παναθηναϊκό 2-0 χωρίς αντίσταση.
Και η ήττα είναι το λιγότερο μπροστά στις παιδικές ασθένειες του παρελθόντος,που επανεμφανίστηκαν απόψε.

Εύκολα λάθη, πανικός, πέναλτι και αποβολή!
Ο,τι ακριβώς συνέβαινε δηλαδή τη χρονιά που έπεσε ,σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου.
Το χειρότερο ξεκίνημα,που και ο πιο ευφάνταστος οπαδός του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, έκανε απόψε ο Παναιτωλικός στην κατάμεστη Λεωφόρο (περίπου 13 χιλιάδες θεατές)!

Με το καλησπέρα,μόλις στα 58 δευτερόλεπτα ο Κουτρουμπής ανατράπηκε μετά...

τις διαμαρτυρίες στο 3' ο Νάνο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και πέτυχε το πρώτο γκολ των "πρασίνων" την φετινή σεζόν.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Αγίου Νεκταρίου.


Άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου στον Κάμπο Αμφιλοχίας μετά την μεγάλη καταστροφή από φωτιά τα ξημερώματα της προηγουμένης Κυριακής 11 Αυγούστου.

Για βοήθεια  μιας και τα πράγματα είναι από πολλές πλευρές δύσκολα, καλό θα ήταν όσο μπορεί και με όποιον τρόπο ο καθένας μας να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της εκκλησίας μας..





NEXT PAGE