Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Τσάνα νίκησε 2-1 το Μεξικό και αυτομάτως έγινε το φαβορί για πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.
Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο αλλά η Εθνική κατάφερε να τον ελέγξει παρά το γεγονός ότι οι Μεξικάνοι ήταν ανώτεροι ποιοτικά. Η ελληνική ομάδα μάλιστα άνοιξε το σκορ στο 14′ με τον Μπουχαλάκη και πήρε ψυχολογία για τη συνέχεια.
Το Μεξικό ισοφάρισε στο 40′ με χτύπημα φάουλ του Εσπερικουέτα και έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο όμως το τέλος είχε γαλανόλευκο χρώμα.
Με τις αλλαγές του Τσάνα η εικόνα της ομάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο βελτιώθηκε και στο 89′ το έξοχο γκολ του Κολοβού χάρισε μία μεγάλη νίκη στην Ελλάδα.
Μεξικό (Σέρχιο Αλμαγέρ): Σάντσες, Μαρίν, Μπρισένιο, Ερνάντες, Εσπερικουέτα, Μπουένο, Κορόνα, Αμπέγια, Τρεβίνιο (80′ Φαν Ράνκιν), Λούνα (59′ Λόπες), Εσκομπόσα (65′ Γκονσάλες).
Ελλάδα (Κώστας Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Διαμαντάκος (83′ Ράνος), Κολοβός, Γιαννιώτας (79′ Λυκογιάννης), Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης, Μπουχαλάκης (68′ Φουρλάνος). gatosstakeramidia.blogspot.gr