links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Τριτέκνων Αιτ/νίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

       Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει  τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας από το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. 
     Αυτή τη φορά εξασφάλισε τρόφιμα για τα άπορα μέλη - οικογένειες του Συλλόγου και τα μοιράζει τη Μ. Δευτέρα εν όψει των εορτών του Πάσχα και τη Μ. Τετάρτη κληρώνει για όλα τα μέλη 10 Πασχαλινούς οβελίες...............

      Όπως μας τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συλλόγου, αφού η πολιτεία δε μεριμνεί για τους τρίτεκνους συμβάλλοντας έτσι στην επίλυση μεγάλου μέρους του δημογραφικού προβλήματος, εμείς ως Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανακουφίσουμε έστω και απειροελάχιστα τα μέλη μας.
     Παράλληλα δε θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας γιατί αγαπάμε και τη πατρίδα και τα παιδιά μας.

Κατάσχεση απευθείας από τις καταθέσεις όσων χρωστούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία


Κατάσχεση των καταθέσεων όλων όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον το ποσό των χρηματικών τους διαθεσίμων επαρκεί για να ξεπληρώσουν τις οφειλές τους, προβλέπει διάταξη που εντάχθηκε το βράδυ της Κυριακής στο πολυνομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας χιλιάδες επαγγελματίες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, οι προσθήκες προβλέπουν ότι για χρέη προς τα Ταμεία άνω των 5.000 ευρώ, οι οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση, θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος της δόσης, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία, που αποδεικνύουν την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών τους, περιλαμβανομένων πληροφοριών για το εισόδημά τους, τα χρηματικά διαθέσιμα, την ακίνητη περιουσία και το σύνολο των οφειλών τους.
Στη ρύθμιση των 12 δόσεων εντάσσονται όσοι έχουν χρέη άνω των 50.000 ευρώ, αντί των 150.000 ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και τα χρέη άνω των 75.000 ευρώ (αντί των 300.000 ευρώ) εντάσσονται στη ρύθμιση 48 δόσεων.
Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να υπάρχει εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής με την ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, ενώ η οικονομική δυσπραγία του να ανταποκριθεί στην εξόφληση της οφειλής του, θα αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ανεξάρτητου εκτιμητή (δικηγόρου, ορκωτού λογιστή), προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθεί στη ρύθμιση.
Ωστόσο, προβλέπεται πως στην περίπτωση ύπαρξης επαρκών χρηματικών διαθεσίμων, η οφειλή δεν υπάγεται στη ρύθμιση και γίνεται άμεσα απαιτητή.
Δηλαδή, όσοι έχουν επαρκή ταμειακά διαθέσιμα (θα αποδεικνύεται μέσω στοιχείων τραπεζών) δεν θα εντάσσονται στη ρύθμιση και θα υποχρεώνονται να εξοφλήσουν την οφειλή τους απευθείας από τις καταθέσεις τους, είτε οικειοθελώς είτε με κατάσχεση του ποσού.
Για παράδειγμα, επιχείρηση που οφείλει εισφορές ύψους 80.000 ευρώ κι έχει ταμειακά διαθέσιμα 100.000 ευρώ, κατάσχεται το ποσό των 80.000 ευρώ.
Ακόμη, με άλλες τροπολογίες προβλέπεται ότι:
Φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και χρωστούν έως 5.000 ευρώ, μπορούν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής και αντί για 48 δόσεις να ενταχθούν σε ρύθμιση έως 100 δόσεις, με ελάχιστο ύψος δόσης 50 ευρώ
Εκτός ρύθμισης τίθενται όσοι έχουν καταδικαστεί ή έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή
Βασική προϋπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν υποβληθεί οι ασφαλιστικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών
Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι τις 31/12/2012 και ταυτόχρονα δημιούργησαν νέες οφειλές από την 1/1/2013, τότε προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση για τα παλιά χρέη, θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα τα χρέη του 2013, όπως ισχύει για τα χρέη προς την εφορία.

Γ. Βαρεμένος - Μ. Τριανταφύλλου: Αβέβαιο το μέλλον της διώρυγας Αμφιλοχίας



        Αβέβαιη παραμένει η προοπτική ολοκλήρωσης του έργου της διώρυγας Αμφιλοχίας και της σήραγγας Βάλτου, παρά την κρίσιμη σημασία του για την οικονομία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
       Απαντώντας σε ερώτηση που είχαν υποβάλει οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,Σταύρος Καλογιάννης, δηλώνει ότι το έργο, που προορίζεται να εξασφαλίσει την ύδρευση της Αμφιλοχίας και των χωριών της περιοχής καθώς και την άρδευση καλλιεργειών δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014 «με την προϋπόθεση ότι θα έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις ακινήτων, για τις οποίες αναμένονται δικαστικές αποφάσεις».......

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Έσφαξε τη γυναίκα του και την πούλησε στο κρεοπωλείο


Σοκ, αποτροπιασμό και ερωτήματα για το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βιαιότητα προκαλεί
μια απίστευτη ιστορία που αποκαλύφθηκε στην Αίγυπτο.Ένας κρεοπώλης έσφαξε τη γυναίκα του και κατόπιν την τεμάχισε και πουλούσε τα κομμάτια της στο κρεοπωλείο του. Μάλιστα, ξεγελούσε τους πελάτες λέγοντας τους πως πρόκειται για εκλεκτό κατσίκι και τους χρέωνε 27 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την αραβόφωνη υπηρεσία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένας πελάτης ήταν που παρατήρησε κάτι ύποπτο στο κομμάτι που είδε στο κρεοπωλείο και κάλεσε την αστυνομία.

Το DNA της γυναίκας ταυτοποιήθηκε και ο δράστης ομολόγησε το φρικτό έγκλημά του

Περιφέρεια: Παράταση για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων μοτοσικλετών


        Παρατείνεται έως και τις 25 Μαΐου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα η προθεσμία προκειμένου να προσέλθουν οι κάτοχοι τωνδικύκλων μοτοσικλετών για τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
      Η παράταση δίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, κυρίως δε επειδή η ημερομηνία λήξης συμπίπτει με τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς...........



    Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την τελευταία παράταση που δίνεται και δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη.

Στην τέταρτη θέση ο Παναιτωλικός


pan-panai-nikibolou64Νίκες πέτυχαν οι βασικοί διεκδικητές της ανόδου στην Super League μετά την σημερινή αγωνιστική. Ο Παναιτωλικός έπεσε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και συγκατοικεί με Ολυμπιακό Βόλου, Καλλονή και Νίκη βόλου, ενώ ο Ηρακλής  πέρασε στην δεύτερη θέση. Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες Εργοτέλης – Ολυμπιακός Βόλου και Θρασύβουλος – Παναχαϊκή
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ – ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 1-0
ΦΩΚΙΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ 3-2
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 1-0
ΑΕΛ – ΚΑΛΛΟΝΗ 0-1
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 1-3
Ρεπό ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Βαθμολογία

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Darg Day στο Αγρίνιο



Τέρμα τα Γκάζια σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου 2013 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, Darg Day με συμμετοχή του Σάκη Φελώνη με το Polo να πυροβολάει όπου  θα το ακούσετε στα βίντεο αν και μπήκε σε μεγαλύτερη κατηγορία τα πήγε καλά.

 Όπως μας είπε ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από το Polo του και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, άλλοτε το χρειαζόταν αυτό το θέαμα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας. Στη συνέχεια θα δείτε τον Σάκη να πυροβολάει.

 

 

 

Οικογενειακή τραγωδία στο Αγρίνιο.Νεκροί πατέρας και κόρη..

Θύματα τροχαίου δυστυχήματος έπεσαν αργά χθες το βράδυ πατέρας και κόρη στην περιοχή Δοκίμι του Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 50χρονος και στο οποίο επέβαινε η 14χρονη κόρη του συγκρούστηκε, για άγνωστους ακόμη λόγους, με τρακτέρ στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Αγγελοκάστρου.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα πατέρας και κόρη. Η Τροχαία Αγρινίου διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
www.zougla.gr


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά γυαλιά ηλίου

Ένα από τα πλέον μοδάτα αξεσουάρ στην εποχή που έρχεται είναι τα γυαλιά ηλίου. Με υπέροχα φωτεινά χρώματα, διάφανα
ή μοντέρνα υλικά…
και ανανεωμένες φόρμες δίνουν στυλ σε κάθε εκδήλωση αλλά και κάθε ώρα στη ζωή μας. Ωστόσο πολλές φορές παρασυρόμαστε θέλοντας να είμαστε μέσα στις προσταγές της μόδας ή απλά για λόγους οικονομικούς αγοράζουμε γυαλιά τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά δεν μας παρέχουν καμία προστασία από την επικίνδυνη ακτινοβολία.

Οι επιπτώσεις; Παθολογικά προβλήματα στα μάτια αλλά και ρυτίδες γύρω από αυτά. Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα δεδομένα και να δούμε με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέγουμε γυαλιά ηλίου

-Δώσε σημασία στους φακούς.
Κατάλληλους φακούς θεωρούμε αυτούς που ανακόπτουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας και προσφέρουν προστασία. Αναζητήστε από το κατάστημα οπτικών να δείτε τις προδιαγραφές των φακών.

-Σωστή εφαρμογή
Τα γυαλιά πρέπει να εφαρμόζουν σωστά δηλαδή να στηρίζονται σωστά στη μύτη και τα αυτιά και να έχουν τη σωστή απόσταση από το μέτωπο.

-Το μέγεθος μετράει!
Το μέγεθος των γυαλιών είναι αναγκαίο να είναι μεγάλο. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια των φακών τόσο μεγαλύτερη και η προστασία αφού εκτός από τα μάτια προστατεύεται και η περιοχή της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από αυτά.
www.newscity1.net


 

Ζητούν αλλαγή της ονομασίας του δήμου Αμφιλοχίας


epi-amfiloxia
Αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου ζητούν Βαλτινοί μετά από  συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα και που ανακοινώνουν σήμερα της ανάληψη μιας σειράς ενεργειών.Αναλυτικά: «Στις 22 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Βαλτινών (κατά βάση μέλη Δ.Σ. Βαλτινών Συλλόγων της Αθήνας), με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά την γενικευμένη δυσαρέσκεια των Βαλτινών που αφορούσε την ονομασία του νεοσύστατου Δήμου Αμφιλοχίας. Η δυσαρέσκεια εκφράζονταν είτε προφορικά σε πολλές συζητήσεις και συναντήσεις, είτε με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, είτε με ατομικές πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών Δημοτών και κατοίκων με αίτημα τη μετονομασία του Δήμου, από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου. Στη συνάντηση – σύσκεψη, αφού ακούσθηκαν οι εισηγήσεις όλων των μετεχόντων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με σκοπό να αναλάβει το συντονισμό, την οργάνωση και τον προγραμματισμό των προσπαθειών, καθώς και να προτείνει και υλοποιήσει και άλλες ενέργειες που θα βοηθούσαν προς την κατεύθυνση αυτή. Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών δημιουργήθηκε το Bloghttp://dimosvaltou.blogspot.gr/όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Συντονιστικής επιτροπής . Επίσης μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και την άποψή τους μέσω μηνυμάτων αλλά και της ανοιχτής διαδικτυακής  ψηφοφορίας»

Ενας νεκρός, τρεις τραυματίες στην Παραβόλα


geg-troxaio-parabola5Πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τέσσερις τραυματίες συνέβη στις 11:50 το μεσημέρι στην εθνική οδό Αγρινίου – Θέρμου, στην Τραγάνα της Παραβόλας. Ο απολογισμός του τροχαίου είναι ένας νεκρός και τρείς τραυματίες, ολοι νέοι σε ηλικία, που επεβαιναν σε αυτοκίνητο αγωνιστικου τύπου
To όχημα κινούνταν με κατεύθυνση το Αγρίνιο με υπερβολική ταχύτητα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να προσκρούσει αρχικά αριστερά σε μάνδρα και στην συνέχει δεξιά σε τοιχίο.  Στην συνέχεια το αυτοκίνητο έφερε σβούρες και σταμάτησε στην μέση του δρόμου, ενώ οι τρεις επιβάτες του εκσφενδονίστηκαν από το αυτοκίνητο και προσγειώθηκαν οι δυο στο πεζοδρόμιο , ενώ μια νεαρή κοπέλα έπεσε πάνω σε συρματόπλεγμα και στην συνέχεια στην αυλή  ενός σπιτιού.

Προφυλακίζεται κατηγορούμενος για βιασμό της κόρης του

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Λεπενούς η χθεσινή εξέλιξη της σύλληψης 55χρονου πατέρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό της ανήλικης, 16χρονης, κόρης του.
Οι καταγγελίες από την 16χρονη είχαν γίνει προ διαστήματος ενός τετραμήνου περίπου με την αστυνομία να ερευνά την υπόθεση και να ενεργεί τη σχετική προανάκριση.
 Η δικογραφία μεταβιβάσθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου και ο ανακριτής διέταξε τη σύλληψη  του 55χρονου ,όπως και έγινε χθες το απόγευμα από την Ασφάλεια Αγρινίου, και την προφυλάκισή του.   

Επιμένουν στην αλλαγή του ονόματος του Δήμου Αμφιλοχίας!

Την πρωταπριλιά εν είδη πρωταπριλιάτικου αστείου, το Μπλοκ μας  με ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε: «Πιθανή η αλλαγή ονόματος στο Δήμο Αμφιλοχίας;», με την ανάλογη ευθυμία λόγω της ημέρας,αλλά και την απορία συγχρόνως για την αναγκαιότητα αυτής της «αλλαγής»,πληροφορούσαμε τους Αναγνώστες μας για την δημιουργία  της Πρωτοβουλίας Αλλαγής Ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας (Αιτωλοακαρνανίας), σε Δήμο Βάλτου.

Η ύπαρξη όμως μιας μερίδας συμπατριωτών μας που ενεργοποιούνται κύρια μέσα από τους Εκπολιτιστικούς Συλλόγους των ετεροδημοτών  της Επαρχίας Βάλτου καθώς και την ανάλογη Ομοσπονδία (Ο.ΣΥ.ΒΑ) στην Αθήνα.είναι μια πραγματικότητα ανεξάρτητα από την θέση που έχει ο καθένας μας πάνω στο ζήτημα αυτό.

Από την Πρωτοβουλία Αλλαγής Ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας (Αιτωλοακαρνανίας) σε Δήμο Βάλτου καθώς και από τον  Πρόεδρο του  Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών Αθήνας
    «Ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης» Δημήτρη Μαργαρίτη,λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση και σας την παραθέτουμε με σκοπό να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας όπως έχουμε υποχρέωση όπως επίσης και στο να συμβάλουμε να  ανοίξει μια συζήτηση πάνω  στο θέμα αυτό ανεξάρτητα από το ό,τι εμείς, θεωρούμε αυτή την ενέργεια, άστοχη, άκαιρη και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα που έχουν οι δημότες της περιοχής μας,,ειδικά τώρα με την ένταση της μεγάλης οικονομικής κρίσης.  

Αλλαγή Ονομασίας του Δήμου Αμφιλοχίας (Αιτωλοακαρνανίας) σε Δήμο Βάλτου

Στις 22 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Βαλτινών (κατά βάση μέλη Δ.Σ. Βαλτινών Συλλόγων της Αθήνας), με θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών, μετά την γενικευμένη δυσαρέσκεια των Βαλτινών που αφορούσε την ονομασία του νεοσύστατου Δήμου Αμφιλοχίας. Η δυσαρέσκεια εκφράζονταν είτε προφορικά σε πολλές συζητήσεις και συναντήσεις, είτε με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, είτε με ατομικές πρωτοβουλίες συλλογής υπογραφών Δημοτών και κατοίκων με αίτημα τη μετονομασία του Δήμου, από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμο Βάλτου. Στη συνάντηση - σύσκεψη, αφού ακούσθηκαν οι εισηγήσεις όλων των μετεχόντων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, με σκοπό να αναλάβει το συντονισμό, την οργάνωση και τον προγραμματισμό των προσπαθειών, καθώς και να προτείνει και υλοποιήσει και άλλες ενέργειες που θα βοηθούσαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών δημιουργήθηκε το Blog http://dimosvaltou.blogspot.gr/ όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τις ενέργειες της Συντονιστικής επιτροπής .

Επίσης μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και την άποψή τους μέσω μηνυμάτων αλλά και της ανοιχτής διαδικτυακής  ψηφοφορίας

Η Συντονιστική επιτροπή
 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο Σταμούλης Ο «Λοχίας» 40 χρόνια μετά…

Aφιέρωμα: Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ο ΛΟΧΙΑΣ
«…Βρήκα στην Αμφιλοχία, το Σταμούλη το λοχία,
παλιό μου συμπολεμιστή με το κεφάλι του σταχτί…»
Ο Σταμούλης ο λοχίας μετά την μεγάλη επιτυχία του τραγουδιού, αποτελεί το σύμβολο και είναι θρύλος για την Αμφιλοχία. Η απάντηση στο ερώτημα αν είναι μυθικό ή πραγματικό πρόσωπο δεν είναι απλή.
Για το λόγο αυτό κάναμε μια έρευνα με ερωτήσεις στους ντόπιους προκειμένου να σχηματίσουμε μια άποψη αναφορικά με τον ήρωα Σταμούλη που χιλιοτραγουδήθηκε σε όλη τη χώρα μας.
Ποιος δεν έχει τραγουδήσει το πανέμορφο αυτό τραγούδι που αναφέρεται στον Σταμούλη τον Λοχία; Είναι πράγματι ένα πολύ όμορφο παλιό τραγούδι που έχει αφήσει εποχή, έκανε την Αμφιλοχία γνωστή στο πανελλήνιο και το σιγοτραγούδησε όλη η Ελλάδα.

Δυτική Eλλάδα: Αλλάζει ο χάρτης για τις ένοπλες δυνάμεις - Τι γίνεται με τις μονάδες πολεμικής αεροπορίας

Φωτογραφία για Δυτική Eλλάδα: Αλλάζει ο χάρτης για τις ένοπλες δυνάμεις - Τι γίνεται με τις μονάδες πολεμικής αεροπορίας Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών στρατοπέδων, σε μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% προκειμένου να εξοικονομηθούν εφάπαξ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως αναφέρει και ο «Ελεύθερος Τύπος» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων αναμένεται να μειωθεί κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων θα περιοριστεί κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 45-50 στρατόπεδα.

Συγκεκριμένα από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α” Σώμα Στρατού αλλά και το Β” Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β” Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά.

Παράλληλα στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17% οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν.

Στο Πολεμικό Ναυτικό το «μαχαίρι» πέφτει κυρίως στις Μοίρες. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ανέφεραν πως οι αλλαγές στην Αεροπορία και το Ναυτικό είναι περιορισμένες, καθώς οι μονάδες δεν είναι τόσες πολλές όσες για το Στρατό Ξηράς.

Με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγω της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6 εκατομμύρια το χρόνο. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνεται το όφελος από την κατάργηση κατά 20% των θέσεων των ανώτατων αξιωματικών (από το βαθμό του ταξίαρχου και αντίστοιχα και άνω).
www.newsnow.gr

Δημοσκόπηση:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 2,5%, Ν.Δ 27%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 13%.

Με 2,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Vprc για τον ρ/σ Κόκκινο. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή. Άνοδος για το ΚΚΕ με ΓΓ τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ειδικότερα, η κατάταξη των κομμάτων με βάση την έρευνα έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 29,5%, ΝΔ: 27%, Χρυσή Αυγή: 13%, ΠΑΣΟΚ: 7%, ΚΚΕ: 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%, ΔΗΜΑΡ: 4,5%, Άλλο κόμμα: 6%.

Το 76% του δείγματος εκτιμά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται  ο Αντώνης Σαμαράς, με ποσοστό μόλις στο 16,6% (με 9,1% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας). Στο 60,3% ανέρχεται η απάντηση «κανένας».

Ρύθμιση για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ


epi-oaeeagrinio
Μία τελευταία ευκαιρία σε συνεπείς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίοι εί­χαν χάσει το δικαίωμα για κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δίνεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοι­νωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.
Συγκεκριμένα, τροποποιείται και συμπληρώνεται η προηγούμενη υπουρ­γική απόφαση Φ80000/10255/334/06.06.2012 (ΦΕΚ 1849/τ.Βʼ/13.06.2012) η οποία έδινε την δυνατότητα επιλογής κατώ­τερης ασφαλιστικής κατηγορίας με την βούληση του ασφαλισμέ­νου.
Παρέχεται, δηλαδή, σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που κατετάγησαν σε κα­τώτερη ασφαλιστική κατηγορία από 13.06.2012 και μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας αλλά απώλεσαν για οποιοδήποτε λόγο το δι­καίωμά τους, μία τε­λευταία ευκαιρία να επανέλθουν στην ασφαλιστική κατηγορία της προη­γούμενης επιλογής τους εφόσον συντρέχουν και όλοι οι σχετικοί όροι και οι προϋ­ποθέσεις

22 δηλητήρια που περιέχει ένα τσιγάρο.ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ???


1. Ακετόνη (ασετόν) ξεβαφτικό νυχιών και όχι μονο

2. Οξικό οξύ (ξίδι)

3. Αμμωνία (υγρά καθαρισμού π.χ. τζάμια, δάπεδα)

4. Αρσενικό (δηλητήριο συστατικό των ζιζανιοκτόνων)

5. Βενζόλιο (ατμοί πετρελαίου)

6. Κάδμιο (μπαταρίες, ατμοί τήξης)

7. Μονοξείδιο του άνθρακα (εκπομπές καυσαερίων)

8. Τετραχλωράνθρακας (υγρό στεγνού καθαρίσματος)

9. DDT (εντομοκτόνο)

10. Φορμαλδεϋδη (υγρό βαλσάμωσης)

11. Υδρογονάνθρακες (υγρά αυτοκινήτων)

12. Υδροκυάνιο (βιομηχανικός ρύπος που χρησιμοποιείται στο θάλαμεο αερίων στης ΗΠΑ)

13. Μόλυβδος (μπαταρίες, ατμοί πετρελαίου)

14. Μεθανόλη (καύσιμο πυραύλων)

15. Ισοκυανικό μεθύλιο (υπεύθυνο για την οικολογική καταστροφή στο Bhopal)

16. Νικοτίνη (εντομοκτόνο)

17. Νιτρικό οξύ (εκπομπές από ηλεκτρικούς σταθμούς)

18. Πολώνιο-210 (ραδιενεργό κατάλοιπο)

19. Θειικό οξύ (εκπομπές ηλεκτρικών σταθμών)

20. Πίσσες (επίστρωση επιφανείας δρόμων)

21. Τολουόλιο ( βιομηχανικός διαλύτης)

22. Ραδόνιο (ραδιενεργό αέριο)


thesecretrealtruth.blogspot.com

Εικόνες που θα σας θυμίσουν τα 80s


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το χθεσινό σόου Σαμαρά-Βενιζέλου στην Ολυμπία Οδό δείχνει ότι απευθύνονται σε ψηφοφόρους του '50


Δήλωση του μέλους της Ε. Ε. της Νεολαίας του κόμματος Διαμαντή Καρασούλα

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Το χθεσινό σόου Σαμαρά-Βενιζέλου στην Ολυμπία Οδό δείχνει ότι απευθύνονται σε ψηφοφόρους του '50  Δήλωση του μέλους της Ε. Ε. της Νεολαίας του κόμματος Διαμαντή Καρασούλα
"Το χθεσινό σόου των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου στα παρατημένα εδώ και μήνες έργα της Ολυμπίας Οδού φανερώνει ξεκάθαρα ότι οι κυβερνώντες νομίζουν ότι απευθύνονται σε ψηφοφόρους της δεκαετίας του '50 και του '60 που με κακοστημένα τρικ θα τους πείσουν ότι ξεκινούν τα "μεγάλα έργα".
Για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός; Επειδή θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός έργου το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και κάποια χρόνια και να φτάνει στην Τσακώνα της Μεσσηνίας και τελικά θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία και θα φτάνει μέχρι την Πάτρα;
Να πανηγυρίσουμε γιατί η Ηλεία μένει πάλι έξω από ένα μεγάλο έργο που πρώτη το είχε ανάγκη για να αποκτήσει επιτέλους έναν αυτοκινητόδρομο της προκοπής; Να πανηγυρίσουμε γιατί η Γη των Ολυμπιακών Αγώνων μένει οριστικά στην απομόνωση;
Γιατί εκατοντάδες εργαζόμενοι στα έργα του τμήματος της Ηλείας θα συνεχίσουν να μένουν στην ανεργία και την απόγνωση; Γιατί εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για αυτά τα έργα θα πάνε χαμένα;
Ας καταλάβει ο λαός της Ηλείας ότι δεν έχει τίποτα πια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση εκτός από ψεύτικες υποσχέσεις και αόριστα "ραντεβού" της ανεπαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης του Νομού με τον πρωθυπουργό."

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την εξαίρεση της Παλιοβούνας


        Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με την εξαίρεση του τμήματος στην περιοχή της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας από την ανακατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού.
       Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  κ.κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, Βαρεμένος Γιώργος, Γεροβασίλη Όλγα, Κανελοπούλου Μαρία, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Τριανταφύλλου Μαρία και Χατζηλάμπρου Βασίλης σχετικά με την εξαίρεση του τμήματος στην περιοχή της Παλιοβούνας Αιτωλοακαρνανίας από την ανακατασκευή του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού............


Αναλυτικά οι βουλευτές στην κατατεθείσα ερώτηση αναφέρουν:

     «Πληροφορούμεθα ότι υπάρχει απόφαση, ενόψει της ενδεχόμενης επανεκκίνησης κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων να εξαιρεθεί, σ’ ότι αφορά την επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού το τμήμα στην τοποθεσία Παλιοβούνα Αιτωλοακαρνανίας. Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου (μήκους 10 περίπου χλμ)  είναι από το πιο επικίνδυνα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πάρα πολλά τροχαία δυστυχήματα. Μία τέτοια εξέλιξη αφενός μεν απαξιώνει το έργο της Ιόνιας Οδού αφετέρου δε υποβαθμίζει την οδική σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας».
     Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «για άλλη μια φορά η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος βιώνουν τις συνέπειες της μη προτεραιότητας. Εάν ευσταθούν οι ως άνω πληροφορίες θεωρούμε την εξαίρεση αυτή απαράδεκτη».
      Καταλήγοντας στην ερώτησή τους, ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν αληθεύουν οι πληροφορίες σχετικά με την μη ένταξη του συγκεκριμένου τμήματος στο έργο της επανεκκίνησης της Ιόνιας Οδού και στην περίπτωση αυτή με ποιο σκεπτικό και με ποιο δικαίωμα αφήνεται μια ολόκληρη περιοχή, η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος σε εκκρεμότητα, όταν όλοι ξέρουμε με πόσο αίμα ιδιαίτερα νέων ανθρώπων έχει βαφτεί το εν λόγω επικίνδυνο σημείο;


Το Γραφείο Τύπου

Aποκλεισμός στην ΕΟ Αμφιλοχίας – Βόνιτσας στο Δρυμό


           Με αποκλεισμό της εθνικής οδού  Αμφιλοχίας-  Βόνιτσας, στο ύψος του Δρυμού, προχώρησαν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι στον οδικό άξονα Ακτίο – Αμβρακία, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους.......
    Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr  οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν τον αποκλεισμό του κόμβου της Αμφιλοχίας για  το Σάββατο  στις 5:00  το απόγευμα κόβοντας ουσιαστικά στη μέση την Ήπειρο με την δυτική Ελλάδα.

Πηγή: http://www.agriniopress.gr/

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πτηνά με φανταχτερό φτέρωμα σε διάφορες… αποχρώσεις!

Στην περίπτωση του χρώματος στο φτέρωμα των πτηνών, τα αρσενικά κερδίζουν κατά κράτος τα θηλυκά, αφού η πολυχρωμία τους είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, ενώ αν μιλάμε για ένα χρώμα στα φτερά τότε αυτό… βγάζει μάτι! Οι σύντροφοί τους είναι λιγότερο… χρωματιστοί, όχι για να μην προκαλούν τα βλέμματα των… ανταγωνιστών, αλλά για να προστατεύονται περισσότερο από τους εχθρούς και να συνεχίσουν έτσι ανενόχλητες να διαιωνίζουν το είδος τους! Στη μάχη των αποχρώσεων, λοιπόν, 10 πτηνά ξεχωρίζουν για το χρώμα τους, που δεν υπάρχει περίπτωση να αγνοήσεις την παρουσία τους.


1. Πάπια Μανδαρίνος
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
2. Ινδικό παγόνι
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
3. Χρυσός φασιανός
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
4. Mountain Bluebird
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
5. Northern Cardinal
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
6. Painted Bunting
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
7. Αμερικανική καρδερίνα
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
8. Σπίνος Gouldian
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
9. Βασιλικός παπαγάλος
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!
10. Παραδείσια πουλιά
perierga.gr - 10 πτηνά κερδίζουν τη μάχη των... αποχρώσεων!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΙΣΚΟΣ.

Ο Ανδρέας Ίσκος ή Καραϊσκος  γεννήθηκε στο χωριό Σταθά Βάλτου Ακαρνανίας. Πέθανε στην Αθήνα το 1857. 
 
Υπήρξε αρματολός, αγωνιστής του 1821, σύμφωνα δε με μια εκδοχή ετεροθαλής αδελφός του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το 1816 μαζi με τον αδελφό του Γιαννάκη Καραϊσκο διαδέχτηκαν τον πατέρα τους Δημήτριο Καραϊσκο στο αρματολίκι του Βάλτου. 
 
Ο Ανδρέας, όταν ήταν νέος, υπηρέτησε ως «τζοχαντάρης» (σωματοφύλακας) τον Αλή πασά Τεπελενλή.
Κατά την έναρξη του Αγώνα ταλαντεύτηκε αρχικά αν έπρεπε να πάρει μέρος σ' αυτόν, αλλά προσχώρησε στους επαναστάτες μόλις ξεσηκώθηκε η Δυτική Στερεά Ελλάδα (Μάιος 1821). Τον ίδιο μήνα αναχαίτισε στα στενά του Μακρυνόρους την εμπροσθοφυλακή του lσμαήλ πασά Πλιάσα, αναγκάζοντας τις τουρκικές δυνάμεις να ανακόψουν την προέλασή τους προς τη νοτιότερη Ελλάδα. 

ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΒΡΑΧΥΚΕΡΑΤΗΣ ΦΥΛΗΣ


Ενα από τα σπάνια είδη αγελάδων είναι οι αγελάδες τηςβραχυκερατικής φυλής, ο συνολικός πληθυσμός  των οποίων στην Ελάδαανέρχεται σε 1387 ζώα και οιπεριοχές όπου εκτρέφονται είναι Κεφαλλονιά, η νήσος Πεταλάς και ηΑιτωλοακαρνανίαΤα ζώα αυτά εκτρέφονται συνήθως στους φτωχούς σε βλάστηση ορεινούς βοσκότοπους της χώρας μας.   Οι αγελάδες καθόλη την διάρκεια του έτους διατηρούνται στους βοσκότοπους και μόνον σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες του χειμώνα προφυλάσσονται σε στάβλους πρόχειρης συνήθως κατασκευής. Οι αγελάδες καλύπτουν τις θρεπτικές ανάγκες κυρίως από την βόσκηση και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών χορηγούνται συμπεπυκνωμένες και χονδροειδείς ζωοτροφές. Τα ζώα της φυλής είναι μικρόσωμα.  Το κεφάλι τους είναι μικρό, με κέρατα λεπτά που στρέφονται προς τα μπροστά στεφανοειδώς.  Ο τράχηλος μακρύς με μικρή λαμυρίδα. Ο κορμός μάλλον κοντός, το στήθος και ο θώρακας στενά, αβαθή. Η ράχη και  η οσφύς στενές. Η λεκάνη στενή επικλινής. Τα άκρα αναλογικά υψηλά. Ο μαστός μικρός και τριχωτός. Η όλη ανάπτυξη των μυϊκών μαζών είναι  μάλλον περιορισμένη. Ο χρωματισμός του τριχώματος παραλλάσσει πολύ και μπορεί να είναι: ξανθός, αργυρόφαιος, ορφνός, καστανός, φαιός, ορφνόμαυρος. Ο χρωματισμός του ακρορρινίου, των κεράτων και των χηλών είναι συνήθως μαύρος. Το σώμα τους είναι μικρού μεγέθους. Το σωματικός βάρος των ταύρων είναι 300 Kgr και των αγελάδεων 220 Kgr περίπου. Είναι ζώο βραδείας ανάπτυξης, αλλά ανθεκτικό λιτοδίαιτο, μακρόβιο και υψηλής αναπαραγωγικής ικανότητας. Στο παρελθόν τα ζώα της φυλής αυτής χρησιμοποιούνταν για εργασία.
Η ετήσια γαλακτοπαραγωγή των αγελάδων υπολογίζεται σε 700 Kgr γάλακτος, το οποίο καταναλώνεται από το μοσχάρι κατά τη φυσική γαλουχία που διαρκεί 6 μήνες περίπου.  Η κρεοπαραγωγική ικανότητα είναι μικρή. Τα ζώα που προορίζονται για σφαγή  εκτρέφονται συνήθως μαζί με τα άλλα βοοειδή της αγέλης  και τους χορηγείται κατά τους χειμερινούς μήνες συμπληρωματικό σιτηρέσιο. Είναι έτοιμα για σφαγή σε ηλικία 20 μηνών με σωματικό βάρος 160-180 Kgr. Η απόδοση σε σφάγιο είναι 45% περίπου. Περιοχές που ενδείκνυνται ως κατάλληλες για εκτροφή είναι η ορεινές περιοχές της χώρας.
Στην Αιτωλοακαρνανία αγελάδες της παραπάνω φυλής εκτρέφονται στο κτήμα του Μάρκου Κατσιούλη (τηλέφωνο 6977702611)  ιδιοκτήτη ενός κοπαδιού από ντόπιες αγελάδες. Οι αγελάδες  αυτές αποτελούν, όπως έχει γραφεί, έναν ιδιαίτερο και μοναδικό τύπο. Με ύψος 1 μέτρο έως 1,10, οι αγελάδες μάς φτάνουν περίπου ώς τη μέση! Πληροφορίες κανείς μπορεί να πάρει και από την Αγροτικό Συν/σμό Περδικακίου Τηλ. 26470-31755 & 31722
 
www.epoxi.gr

Οι Ελληνόβλαχοι, οι Αρμάνοι, οι Ριμένοι και οι Καραγκούνιδες της Ακαρνανίας


Οι κάτοικοι της Παλαιομάνινας είναι απόγονοι ενός λατινόφωνου πληθυσμού που στην τρέχουσα γλώσσα ονομάζονται Βλάχοι (ονομασία που χρησιμοποιούν κυρίως οι Σλάβοι). 
Οι ίδιοι όμως κάτοικοι χρησιμοποιούν για τους εαυτούς τους την ονομασία "Ριμένοι" με χαρακτηριστική προφορά του "ρο" που θεωρείται σύμφωνα με έρευνα του Α. Κουκούδη ότι προσδιορίζει μια ιδιαίτερη ομάδα Βλάχων, τους Αρβανιτόβλαχους ή Αρβαντόβλαχους. Ειδικότερα για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η ονομασία που χρησιμοποιεί ο μη-λατινόφωνος πληθυσμός για μας είναι επίσης και "Καραγκούνηδες" ίσως εξαιτίας της ένδυσης (καρά-γκούν=μαύρο σιγκούνι). Οι καραγκούνηδες της Αιτωλοακαρνανίας δεν σχετίζονται με τους ελληνόφωνους καραγκούνηδες της Θεσσαλίας.
Στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία ο όρος είναι "Aromuns". Σύμφωνα με τον Α. Κουκούδη (1999) οι κάτοικοι της Παλαιομάνινας όπως και οι κάτοικοι των πέντε διπλανών χωριών (Στράτος, Όχθεια, Αγράμπελo, Γουριώτισσα, Στρογγυλοβούνι και Μάνινα Βλιζιανών) μετανάστευσαν στην περιοχή σταδιακά από το 1865 έως το 1870 ως πληθυσμοί Αρβανιτοβλάχων που κατοικούσαν στο Μπιτσικόπουλο (στη σημερινή συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Αλβανίας). Γύρω στο 1860 το Ελληνικό Κράτος έβγαλε ένα νόμο (ΦΕΚ 12/2 Μαΐου 1858 και ΦΕΚ 14/9 Απριλίου 1959), με τον οποίο υποχρέωνε τους νομάδες που πηγαινοέρχονταν μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους ή να εγκατασταθούν μόνιμα δημιουργώντας χωριά ή να μην ξαναπεράσουν τα σύνορα.

Τσεμπέλια Αγρινίου

Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Δυτική Αιτωλοακαρνανία, βρίσκουμε έναν ειδικό τύπο του καπνού που είναι γνωστός ως Τσεμπέλια Αγρινίου. Η προέλευση αυτού του τύπου δεν είναι ακόμα αρκετά γνωστό, όμως πολλοί εκτιμάται ότι ένα βελτιωμένο είδος ποικιλία γνωστή ως δευτεροπαθής Μαύρα της Λαμίας.

Το όνομα Τσεμπέλια Αγρινίου δεν σχετίζονται με την Djebel Basma που καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αν και είναι πιθανώς μια παραφθορά του ονόματος. Σε αντίθεση με το Djebel Basma της Μακεδονίας τα Τσεμπέλια καλλιεργούνται κυρίως στις πεδιάδες του Αγρινίου, Μεσολογγίου,  του Βάλτου και του Ξηρομέρου Κατούνας και Αστακού.

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια στους νομούς: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδος, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλωρίνης, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

Συγκίνηση για το «αντίο» στην 11χρονη Λιάνα στο γήπεδο

 

Με ένα θερμό χειροκρότημα και με ένα μικρό πανό αποχαιρέτησε όλο το γήπεδο την 11χρονη Λιάνα Στάμου, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή. Οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήθελαν να αφιερώσουν τη νίκη στην 11χρονη αδικοχαμένη Λιάνα, ωστόσο δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός μάλιστα μέσω του match program της ανακοίνωσε:
«Μια φίλη μας, η Στυλιανή (Λιάνα) Στάμου έφυγε απρόσμενα και άδικα από κοντά μας μόλις στα 11 της χρόνια, από λόγους που δεν είναι κατανοητοί στο μυαλό του ανθρώπου.
Μια σπάνια ασθένεια ευθύνεται για το ότι δεν θα τη ξαναδούμε μαζί μας, με τον πατέρα της, στο γήπεδο να φορά το κασκόλ του Παναιτωλικού πιστή εδώ και κάποια χρόνια σε αυτό που αγαπάμε όλοι μας. Με τη θέση της, το διαρκείας της και τις χαρές και τις συγκινήσεις που πρόλαβε από την ομάδα της. Η άδολη αγάπη στην ομάδα μας ενός παιδιού δεν συγκρίνεται με τίποτε, όπως δεν συγκρίνεται και τίποτε με το χαμό ενός παιδιού.
Ο Παναιτωλικός στη μνήμη της σήμερα θα κρατήσει ενός λεπτού σιγή και θα επικαλεστεί όλα τα κουράγια του κόσμου για τους δικούς της. Θα είναι πάντα κοντά μας και θα χαίρεται για την ομάδα της και θα ζει στις μνήμες πολλών.
Η ακατανόητη απώλεια ενός παιδιού δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλά πάντα αλλάζει τους ανθρώπους.
Ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς όταν έχασε τον 4χρονο γιο του έγραψε ίσως ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, ένα μικρό μέρος από το οποίο σήμερα αφιερώνουμε στην μικρή μας Λιάνα.
Μήτε με το σίδερο,
Μήτε με το χρυσάφι,
Μήτε με τα χρώματα
Που σπέρνουν οι ζωγράφοι
Μόνο με του πνεύματος
Τα μάγια! Σου το υψώνω
Σ’ ένα τόπον άυλον,
Απείραχτο απ’ το χρόνο».

Παναιτωλικός- Νίκη Βόλου 0-0


Αυτοκτονία!
Τεράστια ευκαιρία πέταξε στα σκουπίδια η ομάδα του Παναιτωλικού, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει στο Αγρίνιο το εμπόδιο της Νίκης και κόλλησε στο 0-0, αποτέλεσμα που τον άφησε και πάλι εκτός της πρώτης τριάδας.
Οι γηπεδούχοι ήταν για ακόμα μία φορά πολύ επιθετικοί, πίεσαν και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες απουσίες που είχαν οι φιλοξενούμενοι, ειδικά στην άμυνα. Παρόλα αυτά, η μπάλα δεν τους ήθελε, η τύχη τους γύρισε την πλάτη και παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, έμειναν στο μηδέν, σπαταλώντας δύο πολύτιμους βαθμούς και μία τεράστια ευκαιρία να αποκτήσουν προβάδισμα για την απευθείας άνοδο. 
Από την μεριά της, η Νίκη δεν φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική, αφού προτίμησε να φυλάξει τα μετόπισθεν και να κρατήσει τον 1 βαθμό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι Λαλίν και Ψιανός με 2η κίτρινη, με τους Βολιώτες να συμπληρώνουν πέντε κόκκινες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.
Επεισόδια πριν την σέντρα
Στο μεταξύ περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς του Παναιτωλικού και την αστυνομία! Συγκεκριμένα όλα άρχισαν έξω από την θύρα των οργανωμένων ενώ επεκτάθηκαν και εντός αγωνιστικού χώρου χωρίς μεγάλες διαστάσεις! Πάντως έγινε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ χρήση χημικών ενώ οι οπαδοί πετούσαν διάφορα αντικείμενα όπως μπουκάλια, καπνογόνα αλλά και αφρό από πυροσβεστήρα!
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής (75′ Μουμίν), Κούσας, Μελισσάς, Γκόλιας, Τζούνιορ, Μπακάκης, Φαβάλι, Καμαρά (67′ Μπελόν), Σίσιτς, Μπόγιοβιτς.
Νίκη Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Βούρας, Καρατζάς, Ψιανός, Χατζής, Κοντοδήμος, Παπαδόπουλος, Πουρτουλίδης (75′ Ουέλινγκτον), Σκούφαλης, Παππάς, Ταντιτς (66′ Λαλίν), Φλίγκος.

NEXT PAGE