links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κακές πληρωμές για ενισχύσεις και αποζημιώσεις καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι

 Κακές πληρωμές για ενισχύσεις και αποζημιώσεις καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοιΣε "Γολγοθά" για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην προσκόμιση πιστοποιητικών για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία, είναι αναγκασμένοι να επιδίδονται οι κτηνοτρόφοι, προκειμένου να λάβουν πολλές απ' τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, αποζημιώσεις και πληρωμές για την παραγωγή τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ)και υποστηρίζει ότι πολλοί κτηνοτρόφοι μένουν απλήρωτοι, εξαιτίας λαθών των υπηρεσιών των Ενώσεων, των κτηνιατρείων και του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων).


"Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει να μην πληρώνει, με κακή εφαρμογή κανονισμών και μη αναγνώριση φυσικών απωλειών.Εξακολουθεί να εφαρμόζει την κακή τακτική της συλλογής άχρηστων δικαιολογητικών, όπως λογαριασμών ΔΕΗ, δικαιολογητικών εγγραφής των παιδιών στα σχολεία, δικαιολογητικών για το πού έχουν καλύβες οι κτηνοτρόφοι κτλ. Μετά την κοροϊδία του de minimis, τα προβλήματα στις πληρωμές του άρθρου 68 (σ.σ., προβλέπει άμεσες ενισχύσεις, υπό προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων σε κτηνοτρόφους, που εκτρέφουν αιγοπρόβατα και βοοειδή) και την ανησυχία για τα βοσκοτόπια, έχουμε πλέον και τις κακές πληρωμές της εξισωτικής αποζημίωσης", σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης.

Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι σπάνιο ενόψει πληρωμών να χάνονται δικαιολογητικά, που έχουν καταθέσει οι κτηνοτρόφοι, τα οποία οι υπηρεσίες ξαναβρίσκουν μόνο μετά τις πληρωμές.

"Πολλές καθυστερήσεις αυτού του είδους είναι προσχηματικές. Το πραγματικό πρόβλημα είναι η απροθυμία πληρωμής, λόγω έλλειψης χρημάτων. Το αίτημά μας είναι για όλες τις πληρωμές να χρησιμοποιούνται τα δικαιολογητικά, που ούτως ή άλλως κατατίθενται μία φορά ετησίως, τον Μάιο, όταν γίνονται οι αιτήσεις για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ). Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει επίσημη απάντηση από το υπουργείο για το θέμα”, πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ότι η ΠΕΚ καλεί τους κτηνοτρόφους σε ετοιμότητα, υπενθυμίζοντας τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τής 28ης Αυγούστου, στα Τέμπη, όπου έχει κληθεί και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  www.paragogi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE