links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανοίγει η ΝΕΡΙΤ!

Ποιοι θα μεταδίδουν ειδήσεις στην μεταβατική περίοδο!

Από βδομάδα η ΝΕΡΙΤ ξεκινά να μεταδίδει πρόγραμμα με εναλλακτική λύση που έχει ήδη βρεθεί, αφού όλες οι συναντήσεις του Π. Καψή με τους εργαζόμενους της πρώην  ΕΡΤ απέβησαν άκαρπες. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ξεκινήσει η μεταβατική περίοδος από βδομάδα χωρίς τους απολυμένους της πρώην ΕΡΤ και μάλιστα θα μεταδίδεται και ενημερωτικό πρόγραμμα ειδήσεων μέσω υλικού που θα παίρνει από το euronews στο πλαίσιο συμφωνίας με το ευρωπαικό δίκτυο που λειτουργεί πλέον με δικό του γραφείο στην Ελλάδα.
    Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν δέχονται την πρόταση που τους έκανε ο κ. Καψής να πάρουν την αποζημίωσή τους ολόκληρη, να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα και στην συνέχεια να μοριοδοτηθούν και να έχουν προτεραιότητα στην ΝΕΡΙΤ. Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση από βδομάδα θα προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και θα εκπέμψει πρόγραμμα με την συνεργασία του euronews.
     Στις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται να λειτουργήσει πλήρως η ΝΕΡΙΤ με προσωπικό που θα προκύψει μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος σε όλους τους κλάδους και χωρίς καμία μοριοδότηση για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ. Εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στους δημοσιογράφους και το προσωπικό της πρώην ΕΡΤ εντός του Σαββατοκύριακου να απαντήσουν αν δέχονται την εναλλλακτική πρόταση της κυβέρνησης η οποία όμως μέχρι στιγμής συναντά την καθολική άρνηση εκ μέρων όλων των κλάδων που εργάζονταν στην ΕΡΤ συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE