links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Βαριά βιομηχανία της Αιτωλοακαρνανίας οι υδατοκαλλιέργειες»

Αγγελάκας: Ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων

Ως τη «βαριά βιομηχανία» της Αιτωλοακαρνανίας, με τις 20 εταιρίες και τους 1.500 εργαζόμενους, χαρακτήρισε τις υδατοκαλλιέργειες του νομού ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα πλωτές εγκαταστάσεις.

Ο γενικός γραμματέας συναντήθηκε με στελέχη των εταιριών που δραστηριοποιούνται στα νησιά Οξιά, Πεταλάς και Μάκρη, στον όρμο Σκρόφα, και στη χερσόνησο Διόνι, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Εχινάδων, και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του συνδέσμου υδατοκαλλιεργητών Αιτωλοακαρνανίας Γ. Κουρκουμέλη, για την πορεία εξέλιξης του κλάδου, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες.



Σημεία αιχμής για τους υδατοκαλλιεργητές είναι, σύμφωνα με τον κ. Κουρκουμέλη, η ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων και η προώθηση των διαδικασιών υλοποίησης των Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών. Από την πλευρά του ο κ. Αγγελάκας απάντησε στον πρόεδρο του συνδέσμου ότι θα μεταφέρει, άμεσα, τα αιτήματα στις ηγεσίες των αρμοδίων υπουργείων.

Σημειώνεται ότι στην Αιτωλοακαρνανία δραστηριοποιούνται 20 υδατοκαλλιεργητικές εταιρίες, με 51 μονάδες εκτροφής θαλασσίων μεσογειακών ψαριών, 13 συσκευαστήρια και πέντε ιχθυογεννητικούς σταθμούς, με ετήσια παραγωγή που φθάνει τους 15.000 τόνους περίπου. Ο κύκλος εργασιών των εταιριών, σύμφωνα με τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ξεπερνά τα 75 εκατομμύρια ευρώ. newsbeast.gr

NEXT PAGE