links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ερώτηση Νίκης Φούντα για τη μεγάλη καθυστέρηση της δακοκτονίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας


 ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τον κ.  Υπουργό
 Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 Θέμα: «Μεγάλη καθυστέρηση σε ψεκασμούς δακοκτονίας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας».
Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια από τις κυριότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Παράγει το 30% της ελιάς καλαμών και της βρώσιμης επιτραπέζιας ελιάς –κυρίως στο Αγρίνιο-, καθώς και μεγάλες ποσότητες λαδιού εξαιρετικής ποιότητας από το....... Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το Ξηρόμερο.
Την φετινή χρονιά,  σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει αξιόλογη παραγωγή στο Νομό, παρά τη μειωμένη παραγωγή σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Η παραγωγή αυτή, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε, είναι απολύτως αναγκαία για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών και την ανάπτυξη της περιοχής.
Μολονότι έπρεπε από τα μέσα Ιουνίου να έχει γίνει δολωματικός ψεκασμός για την αντιμετώπιση των δακοπροσβολών, οι οποίες τη φετινή χρονιά, λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι μεγάλες, δεν έγινε λόγω αδράνειας και καθυστερήσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ενώ έπρεπε ήδη αυτή την εποχή να έχει αρχίσει να γίνεται ο δεύτερος δολωματικός ψεκασμός, για την καταπολέμηση του δάκου, δεν έχει γίνει ούτε ο πρώτος.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ήδη να έχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές στην ηρτημένη παραγωγή, η οποία σε πολλές περιοχές φτάνει στο 30%.
 Κατόπιν των παραπάνω
ερωτάται  ο κ.  Υπουργός :
Πρόκειται τη φετινή χρονιά να γίνουν από το Ελαιοταμείο Αιτωλοακαρνανίας δολωματικοί ψεκασμοί για την προστασία της ελαιοπαραγωγής στο Νομό Αιτωλοακαρνανία και αν ναι, πότε πρόκειται να θα πραγματοποιηθούν;
Η ερωτώσα βουλευτής
Νίκη Φούντα
 newspressagrinio.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE