links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση για την Ακαρνανία και Δυτ. Στερεά Ελλάδα στα Σαρδίνια

Το νεοσύστατο Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης «Θωμάς & Αφροδίτη Παπανίκος» (ΙΤΑΘΑΠ) οργανώνει την πρώτη του εκδήλωση στο Χωριό Σαρδίνια, Επαρχία Βάλτου (Ακαρνανία) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. με θέμα: Ακαρνανία και Δυτική Στερεά Ελλάδα: Όψεις μιας Μακραίωνης Ιστορίας και Χαμένων Ευκαιριών Ανάπτυξης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κάτωθι καθηγητές:
Ο Δρ. Βασίλειος Φίλιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Αγρινίου Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων. Ο κ. Φίλιος θα μιλήσει για την Περιπέτεια του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και η Χαμένη Ευκαιρία Αξιοποίησης του ως Μοχλού Ανάπτυξης.
Ο Δρ. Νίκολας Πάππας, Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Σαμ Χιούστον των ΗΠΑ. Ο κ. Πάππας θα μιλήσει με θέμα Η Ακαρνανία την Περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η Δρ. Τζα-γιονγκ Τσε, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πουσάν της Κορέας θα μιλήσει με θέμα Η Πόλη, το Έθνος και το Κοινό της Ακαρνανίας.
Ο Δρ. Ντέιβιντ Φ. Γουίκ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Κολέγιο Γκόρντον, ΗΠΑ θα μιλήσει για τo Όραμα του Βιργιλίου- Μια Ελάχιστα Γνωστή Ιστορία Σχετικά με την Παραμονή του στο Άκτιον και το Μέλλον του Αυγούστου.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του ΙΤΑΘΑΠ κ. Θωμάς Γ. Παπανίκος. 
 Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σήλια Σακκά  210 3634210.www.agrinioculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE