links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

3 εύκολες καλοκαιρινές συνταγούλες...

Δροσερή λεμονάδα με ξύσμα λεμονιών

Δροσερή λεμονάδα με ξύσμα λεμονιών

 Μία πολύ εύκολη και δροσιστική συνταγή σπιτικής λεμονάδας! Σπιτικό αναψυκτικό!

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Ξύνουμε τα λεμόνια στον τρίφτη και προσθέτουμε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα, όπου έχουμε τοποθετήσει το νερό και τη ζάχαρη.
  2. Ζεσταίνουμε το μείγμα μας και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10- 15λεπτά ακόμα.
  3. Στο τέλος και αφού κρυώσει το σιρόπι μας, προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια.
  4. Παίρνουμε ένα γυάλινο μπουκάλι και με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού και ενός χωνιού, βάζουμε μέσα το χυμό λεμονιού.
  5. Τέλος βάζουμε το μπουκάλι με το χυμό στο ψυγείο, όπου διατηρείται τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
  6. Σερβίρεται σε μικρή δόση σε ποτήρι όπου προσθέτουμε και παγωμένο νερό.
  • 4 λεμόνια
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη

Κολιός με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο

 Κολιός με σάλτσα ντομάτας στο φούρνο
Τώρα που ο κολιός είναι στην εποχή του τον προσφέρουμε ψημένο με υπέροχη σάλτσα ντομάτας.

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  1. Βάζουμε τα ψάρια σ' ένα ταψί και τα χαράζουμε στα πλάγια και από τις δύο πλευρές.
  2. Τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλατοπίπερο τα ντοματάκια και το ελαιόλαδο ενώ τις ελιές τις βάζουμε στην κοιλιά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και βάζουμε το ταψί για ½ ώρα να ψηθούν.
  4. Τα γαρνίρουμε με τις ροδέλες του λεμονιού, πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 1 ώρα
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φιλέτο από ελιές Καλαμών
  • 3 κουτάλια ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή ξερή
  • 4 κολιούς
  • 2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • ½ φλιτζάνι ελιές φιλέτο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες

Κολοκύθια με τοματίνια, τυρί και βασιλικό

Κολοκύθια με τοματίνια, τυρί και βασιλικό

Ένα ορεκτικό πρωτότυπο μέσα στην απλότητά του. Έρχεται να μας προσφέρει την υπόσχεση για μια υπέροχη συνέχεια!

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

  • Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο.
  • Κόβουμε τα τοματίνια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε από πάνω.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.
  • Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
  • Σερβίρονται ζεστά!
  • 5 κολοκύθια
  • 20 περίπου τοματίνια
  • 1/2 φλ. πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
www.lovecooking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE