Ένα χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές και χωρίς να ξέρουμε με σιγουριά ακόμη αν θα γίνουν τον Ιουνίο του 2014 ή αν θα μετατεθούν, στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας ήδη υπάρχουν έντονες διεργασίες.
Χάρτης ΑιτωλοακαρνανίαςΣτο Μεσολόγγι ήδη ο Ν. Μουρκούσης έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο. Αντίστοιχη πρόθεση για το δήμο Μεσολογγίου έχει και ο πολιτευτής της ΝΔ Ν. Καραπάνος. Σε αυτούς ήρθε να προστεθεί και ο Γ. Τέγας που με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αιχμή» του Μεσολογγίου δηλώνει και αυτός το ενδιαφέρον του.
Στο δήμο Ξηρομέρου επίσης οι διεργασίες είναι έντονες, καθώς ήδη τις προθέσεις τους για τη δημαρχία έχουν φανερώσει ο Αστακιώτης επιχειρηματίας Κώστας Γαλάνης αλλά και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Κατσιπάνος. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα διακινούνται σενάρια πως την ανανέωση της θητείας της δημοτικής αρχής θα διεκδικήσει η αντιδήμαρχος Ξηρομέρου και σύζυγος του νυν δημάρχου Ξηρομέρου Ντίνα Σαμαρά, η οποία μάλιστα με συνέντευξή της στην «Αιχμή» αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στο δήμο Ναυπακτίας μπορεί οι διεργασίες να είναι περισσότερο «υπόγειες», ωστόσο υπάρχουν κάποιες εκδηλώσεις προθέσεων, όπως αυτή του πρώην αντιδημάρχου Ναυπάκτου Δημήτρη Παπαναστασόπουλου. Ωστόσο πάντα από την εκδήλωση προθέσεων έως την υποψηφιότητα υπάρχει αρκετή απόσταση.
Τέλος ο δήμος Αγρινίου είναι ο μόνος δήμος όπου οι διεργασίες είναι τόσο υποτονικές. Οι συζητήσεις περιστρέφονται περισσότερο γύρω από το αν όλα τα κόμματα του μνημονίου θα δώσουν χρίσμα στον Π. Μοσχολιό. Αλλά επειδή πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δήμους στη χώρα, πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν και από την στόχευση των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές συνολικά. Έτσι με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμη οι σχετικές διεργασίες στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αποκλείεται να βρεθεί σε δύσκολη θέση για την επιλογή προσώπου που θα διεκδικήσει το δήμο. Ενώ πιθανός θα πρέπει να θεωρείται και υποψήφιος από τη πλευρά της Χρυσής Αυγής. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν και συζητήσεις για ανεξάρτητους υποψήφιους που μπορεί να προκύψουν…
www.agrinioculture.gr