links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Αγρίνιο: Η αγωνία και το άγχος έφεραν τη μητροκτονία

Αγρίνιο: Η αγωνία και το άγχος έφεραν τη μητροκτονίαΤις τελευταίες μέρες φαινόταν πολύ αγχωμένος από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την περασμένη Δευτέρα, στο μάθημα των Μαθηματικών, είχε λιποθυμικό επεισόδιο.

Τον περιγράφουν ως ένα «κλειστό παιδί» που δεν έχει πολλές παρέες και ξοδεύει πολλές ώρες στον υπολογιστή και την τηλεόραση. Τις τελευταίες μέρες φαινόταν πολύ αγχωμένος από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την περασμένη Δευτέρα, στο μάθημα των Μαθηματικών, είχε λιποθυμικό επεισόδιο, ωστόσο συνέχισε, αναφέρει το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην enet.gr. Χθες τα ξημερώματα, στο διαμέρισμά τους στη συνοικία Αγιος Κωνσταντίνος του Αγρινίου, ο 17χρονος πήρε ένα κουζινομάχαιρο και σκότωσε τη μητέρα του ύστερα από καβγά, επειδή δεν έκλεινε την τηλεόραση και δεν πήγαινε για ύπνο.

Τα ερωτήματα της απίστευτης αυτής δολοφονίας δύσκολα θα απαντηθούν. Οι γείτονες στον οδό Ιωνίας κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια, με το ζευγάρι των δασκάλων να αγωνίζεται για να σπουδάσει το ένα από τα δύο παιδιά τους σε ιατρική σχολή της Σουηδίας και το μικρότερο γιο τους, προκειμένου να γράψει καλά στις Πανελλαδικές.

Οι μοιραίες αφορμές


Η αγωνία της 51χρονης μάνας να γράψει την επόμενη ημέρα καλά το παιδί της στις εξετάσεις και η απαίτησή της να κλείσει την τηλεόραση για να ξεκουραστεί ήταν, όπως όλα δείχνουν, οι μοιραίες αφορμές του αποτρόπαιου φονικού που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα και βύθισε στο πένθος την κοινωνία του Αγρινίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος μαθητής της Γ' Λυκείου, έπειτα από διαπληκτισμό με τη μητέρα του, στο σπίτι τους, την τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι οικιακής χρήσης, προκαλώντας της τραύματα στο θώρακα, στην ωμοπλάτη και στον αριστερό αντίχειρα.

Πέντε μαχαιριές μέτρησε στο σώμα της άτυχης δασκάλας ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης, που επιλήφθηκε του περιστατικού, δύο εκ των οποίων ήταν μοιραίες για τη ζωή της.

Σοκαρισμένος ο τραγικός πατέρας της οικογένειας -ο οποίος την ώρα του φονικού κοιμόταν-, δεν μπορούσε μέχρι χθες το μεσημέρι να εξηγήσει στην αστυνομία τη δολοφονική ενέργεια του γιου του κατά της μητέρας του.

Στο Δημοτικό σχολείο όπου δίδασκε η άτυχη 51χρονη δασκάλα, οι μαθητές της τάξης της, όταν πληροφορήθηκαν χθες το πρωί το θάνατό της, έπαθαν σοκ, με αποτέλεσμα να κληθεί από το σχολείο ψυχολόγος. Η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε συγκλονισμένη: «Πρόκειται για ένα γεγονός σπάνιο και συγκλονιστικό. Εγώ το έμαθα τελευταία. Τα παιδιά το ήξεραν ήδη. Διαχειριζόμαστε αυτή τη στιγμή τα παιδιά με τον καλύτερο τρόπο που πιστεύουμε. Τα έχουμε υπό την προστασία μας... Εχει ήδη έρθει και έχει μιλήσει σχολικός σύμβουλος με τα παιδιά. Η αντίδρασή τους είναι η αναμενόμενη, ίδια με εμάς των ενηλίκων».

Χθες το μεσημέρι ο 17χρονος μαθητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αγρίνιου και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι πολύ κακή και, εμφανιζόμενος στον εισαγγελέα, φάνηκε να μην έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τι έκανε.

«Πιθανόν υπέβοσκε ψυχική νόσος»

Στην επιθετικότητα της μετεφηβικής περιόδου και σε πιθανή υποβόσκουσα ψυχική νόσο αποδίδει την αποτρόπαια πράξη τού 17χρονου μαθητή ο ψυχίατρος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας και μέχρι πρότινος συντονιστής-διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οπως λέει στην «Ελευθεροτυπία»: «Ο νεαρός δράστης, που σκότωσε τη μητέρα του, με βάση την ηλικία του βρισκόταν στο κρίσιμο στάδιο της μετεφηβικής περιόδου. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά μπορεί να γίνουν επιθετικά ακόμη και κατά των γονέων τους. Σε αυτή την περίοδο πολλά παιδιά έχουν αδυναμία καλής επικοινωνίας με το οικογενειακό τους περιβάλλον, ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις στις σχολικές τους επιδόσεις, οι οποίες μειώνονται, με συνέπεια τις συγκρούσεις με τους γονείς τους. Είναι μια τραγική ιστορία που δεν μπορεί να δεχτεί το ανθρώπινο μυαλό, και κατά τη γνώμη μου ενδεχομένως να έχει την αιτία της σε κάποια μορφή υποβόσκουσας ψυχικής νόσου που δεν είχαν αντιληφθεί οι γονείς».

Αγρίνιο: To τελευταίο αντίο στην τραγική δασκάλα

πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE