links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αλλαγή του ονόματος του Δήμου Αμφιλοχίας(συνέχεια....)

Σε προηγούμενες  δημοσιεύσεις μας  (εδώ) και  (εδώασχοληθήκαμε με την  προσπάθεια  αλλαγής του ονόματος του Δήμου Αμφιλοχίας που εγείρεται από την Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου από Δήμος Αμφιλοχίας σε Δήμος Βάλτου. Το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας απαρτίζεται από μέλη των πολιτιστικών συλλόγων των ετεροδημοτών της Αθήνας, από τα χωριά που συγκροτούν τον Καλλικρατικό και ενιαίο Δήμο της Αμφιλοχίας.

Από την παραπάνω επιτροπή λάβαμε ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας με την οποία κάνει αναφορά για αθέτηση λόγου σχετικά με την συζήτηση του θέματος αυτού στο Δημοτικό συμβούλιο.   Την παρουσιάζουμε λέγοντας για άλλη μια φορά πως θεωρούμε την ενέργεια αυτή από τους συντοπίτες φίλους μας που διαμένουν στην Αθήνα ,λάθος. άκαιρη και μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου μας ειδικά τώρα με την εξέλιξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Η ανεργία, η φτώχια η εγκατάλειψη, τα κομμένα ρεύματα, τα νοικοκυριά χωρίς εισόδημα, η σκληρή δημοτική φορολογία, δεν είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ονόματος αυτού κάθε αυτού, αλλά των πολιτικών μαζί και αυτής της Καλλικράτειας διοικητικής συγκρότησης των Δήμων, σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του συγκεντρωτικού κράτους που αποψιλώνει τις κοινωνικές υπηρεσίες και μεταφέρει τα κοινωνικά κόστη στις πλάτες των ανήμπορων συνδημοτών μας.

 Η καλύτερη πατριωτική συνεισφορά συνολικά για τους δημότες του - τεράστιου τώρα πια - Δήμου μας, θα ήταν κατά τη γνώμη μας  μια μεγάλη συστράτευση όλων μας για πίεση προς την κεντρική εξουσία την Περιφέρεια  και την Δημοτική Αρχή για να μείνουν και να λειτουργούν το  ΚΕ.Φ.Ι.Α ,τα κέντρα υγείας, τ τα σχολεία, να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση στους πληττόμενους συνδημότες μας, να δημιουργήσουμε όλη μαζί μια ασπίδα Βαλτινής αλληλεγγύης για το τόπο που αγαπάμε όλοι σίγουρα και κανένας περισσότερο από τον άλλον.

Και όπως πάντα οι ανακοινώσεις και οι δραστηριότητές σας θα είναι ευπρόσδεκτες για φιλοξενία στο μπλοκ μας παρά την διαφορετική με εσάς άποψη πάνω σε αυτό -το σοβαρό για εσάς και δευτερεύον έως ανύπαρκτο για εμάς – θέμα.

πηγη:http://amfiloxia-online.blogspot.gr


 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣ ΒΑΛΤΟΥ

20 Απριλίου 2013 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας Κο Κοιμήση Απόστολο
Κύριε Δήμαρχε,

Ως συντονιστική επιτροπή στις 8/6/2012, σας υποβάλαμε επιστολή όπου και αναφερθήκαμε στο αίτημα των συμπατριωτών μας Βαλτινών που αφορούσε τη μετονομασία του νεοσύστατου Δήμου.

Ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας έτσι καλοπροαίρετα, ως πρώτη ενέργεια με την επιστολή αυτή, διότι βασιστήκαμε στην προεκλογική σας δέσμευση, ότι θα αντιμετωπίζατε το θέμα αυτό στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία διαπιστώσαμε από τις αντιδράσεις των δημοτών και κατοίκων του Δήμου πόσο δίκιο ήταν το αίτημά μας, αφού εκτός από τους δημότες και κατοίκους των πρώην δήμων Ινάχου & Μενιδίου, είχαμε και την θετική εκτίμηση του συνόλου σχεδόν των συνδημοτών μας που ενημερώθηκαν για τις ενέργειές μας, και ανήκαν πριν τον «Καλλικράτη» στο Δήμο Αμφιλοχίας.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να έχουμε μια επαφή μαζί σας για να συζητήσουμε από κοντά το σοβαρό αυτό θέμα, με επιστολή – αίτημά μας στις 20-8-2012 και με αριθμό πρωτ. 21734 / 20-8-2012, ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας.

Προφανώς για να απαξιώσετε την συντονιστική επιτροπή και το σκοπό της, μας αγνοήσατε, διότι μέχρι και σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν πήραμε καμιά απάντηση.
Εμείς ως συντονιστική επιτροπή, βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα - για τα οποία και θα ενημερώσουμε τους συμπατριώτες μας Βαλτινούς - και όλοι μαζί έχουμε ιστορικό χρέος και ευθύνη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου που μας επιβλήθηκε από κάποιους …… αντιδημοκρατικά, χωρίς τη συναίνεσή μας, ονομασία η οποία επισκιάζει την ιστορική ονομασία του τόπου μας «Βάλτος». Επιπλέον υποτιμά και θίγει το πατριωτικό συναίσθημα των Βαλτινών, ενώ συνιστά βαριά προσβολή για την ιστορία μας, τους προγόνους μας και τους Βαλτινούς αγωνιστές του ’21 που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του τόπου και της πατρίδας μας.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΚΑΠΠΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ 2. ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Τηλ. επικ.: 6934267556 Τηλ. επικ.: 6992517219
3. ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 4. ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Τηλ. επικ.: 6977563093 Τηλ. επικ.: 6972037949
5. ΤΣΙΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Τηλ. επικ.: 6976799768

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE