links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συγκλονιστική φωτογραφία: Αγκαλιασμένοι στα συντρίμμια...

Όλη την τραγικότητα του χειρότερου βιομηχανικού δυστυχήματος στην ιστορία του Μπανγκλαντές κατάφερε να απαθανατίσει σε μια συγκλονιστική φωτογραφία η Τασλίμα Άκτερ.

Οι φωτογραφίες με τα θύματα, τα οποία ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του οκταώροφου κτιρίου, που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, είναι συγκλονιστικές. 

Η συγκεκριμένη όμως "σοκάρει", καθώς αναδεικνύει μια τραγική προσωπική ιστορία: ο φακός συνέλαβε την τρυφερή στιγμή δύο ανθρώπων, που έζησαν τις τελευταίες τους στιγμές με αγωνία, περιμένοντας το θάνατο.

Η φωτογράφος από το Μπανγκλαντές, η οποία από την πρώτη ώρα έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας, εντόπισε ανάμεσα στα συντρίμμια δύο νεκρούς ανθρώπους, που αγκαλιάζονται.

Η φωτογραφία έγινε αρχικά δημοφιλής στο Reddit και αργότερα σε όλα τα social media.

Όπως δήλωσε η Άκτερ στο TIME, όλη την ημέρα ήταν στον τόπο της τραγωδίας και τραβούσε φωτογραφίες από τα συντρίμμια.

Όπως ανέφερε, είχε την αίσθηση ότι γνώριζε αυτό το ζευγάρι από την πρώτη στιγμή, που το αντίκρισε.

"Μπόρεσα να δω ποιοί ήταν στις τελευταίες τους στιγμές, καθώς έμειναν ο ένας δίπλα στον άλλο και προσπάθησαν να σωθούν - να σώσουν τις ζωές τους, που γι' αυτούς ήταν πολύτιμες" δήλωσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άκτερ απαθανατίζει με το φακό της τέτοιες τραγωδίες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, είχε σπεύσει σε ένα εργοστάσιο, το οποίο είχε τυλιχθεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 100 εργάτες.

"Τράβηξα φωτογραφίες γιατί αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται στη σκόνη για πολύ λίγα χρήματα και οι ζωές τους θεωρούνται ασήμαντες, δεν αξίζουν τίποτα" είχε πει στους New York Times πέρυσι.

www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE