links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ώρες αγωνίας για 3.238 υποψηφίους των Πανελληνίων εξετάσεων - Με απεργίες απειλούν οι καθηγητές , με επιστράτευση η κυβέρνηση

panelladikes.jpg
Ώρες αγωνίας περνούν οι  3.238 μαθητές από την Αχαΐα που μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. .Από αυτούς οι 2.473 είναι υποψήφιοι των ΓΕΛ 22 ΕΑΠΛ ομάδα Β και 743 ΕΠΑΛ ομάδα Α.
Σε όλη τη Δυτική Ελλάδα  οι υποψήφιοι είναι 6.761
2.224 στην Αιτωλοακαρνανία και 1299 στην Ηλεία. Φέτος στην Αχαΐα οι υποψήφιοι είναι λίγο λιγότεροι καθώς πέρυσι ήταν 3.523.
Στη Δυτική Ελλάδα θα λειτουργήσουν συνολικά 81 εξεταστικά κέντρα ΚΑΙ 10 ΕΠΑΛ. Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 35 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, 5 εξεταστικά για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ ομάδας Α και 2 ειδικά εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν υποψήφιοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Ωστόσο αγωνία προκαλεί η πρόθεση των καθηγητών να απεργήσουν τις ημέρες των εξετάσεων που ξεκινούν στις 17 Μαΐου.

Άκαρπη ήταν η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ (καθηγητές μέσης εκπαίδευσης) για το θέμα της αύξησης του ωραρίου.
«Η απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη » υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας, ενώ οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ανέφεραν ότι δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά τους.
Η πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου, πλην των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που προτείνουν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις, και συγκεκριμένα στις 14 και στις 15 Μαΐου.
Μετά την χθεσινή συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας.
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Αν η κυβέρνηση μας ντύσει στο χακί, θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Αρβανιτόπουλο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το τι πρόκειται να κάνουν σε περίπτωση που, εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές, η κυβέρνηση τους θέσει σε επιστράτευση απάντησε πως «αν η κυβέρνηση διαλέξει να μας ντύσει στο χακί, τουλάχιστον θα επιστρέψουμε στα σχολεία με το κεφάλι ψηλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE