links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Φακέλωμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων – Στοιχεία για 10 χρόνια θα “βλέπει” η εφορία

eforia2Μητρώο τραπεζικών λογαριασμών” δημιουργεί το υπουργείο στο… όνομα της φοροδιαφυγής
- Δεν εξαιρείται κανείς από το φακέλωμα των καταθέσεων σε όλα τα επίπεδα
- Ακόμη και κινήσεις για τα έτη μετά το 2008 θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν
Όλα τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων θα αποθηκεύονται στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών το οποίο θα δημιουργηθεί με ειδική διάταξη που θα περιληφθεί σε νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Είναι πλέον θέμα χρόνου οι υπηρεσίες να γνωρίζουν το ύψος και τις κινήσεις των καταθέσεων όλων, ελεύθερων επαγγελματιών, μισθωτών συνταξιούχων κλπ.
Στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών θα περιληφθεί ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού, η ημερομηνία δημιουργίας, τα στοιχεία δικαιούχου και συνδικαιούχων, αλλά και το σύνολο των καταθέσεων και των αναλήψεων.
Οι ελεγκτές θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων από το 2002, ενώ θα έχουν και πρόσβαση στα στοιχεία κινήσεων (αναλήψεις και καταθέσεις) από το 2008 και μετά.
Ουσιαστικά θα δημιουργείται αυτομάτως μέσω στοιχείων των τραπεζών μια βάση δεδομένων στην οποία μετά από σχετικό αίτημα εντός δύο ημερών οι αρμόδιοι ελεγκτές θα αποκτούν πρόσβαση για τον έλεγχο των ύποπτων για φοροδιαφυγή ατόμων.
Για τους ύποπτους για φοροδιαφυγή το μητρώο θα ενημερώνεται καθημερινά, για όλους τους υπόλοιπους καταθέτες η ενημέρωση θα γίνεται μια φορά το χρόνο.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

NEXT PAGE