links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πας παρέλαση με τέτοιες...γόβες;


       To «γύρο» του Διαδικτύου έκανε χθες η εικόνα μαθήτριας -και μάλιστα σημαιοφόρου - που παρέλασε ξυπόλητη μπροστά από την πολιτική ηγεσία της χώρας στο ύψος της Βουλής στην πλατεία Συντάγματος και οι ερμηνείες εδωσαν και πήραν... Ομως η αλήθεια ως συνήθως, είναι πιο πεζή...
        Η κοπέλα, μαθήτρια της Β' Λυκείου σχολείου της Αθήνας έβγαλε τα παπούτσια της στο πλάι της Βουλής, ενώ συμμετείχε στην παρέλαση, όχι όμως επειδή το θεώρησε ένα τρόπο διαμαρτυρίας για την πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνει, όπως αρχικά θεωρήθηκε. Όπως λένε στελέχη του υπουργείου που ήταν παρόντες στη σκηνή, η νεαρή κοπέλα δεν μπορούσε να προχωρήσει με τα ψιλοτάκουνα παπούτσια της και τα έβγαλε για γα απελευθερωθεί και να μπορέσει να περπατήσει άνετα (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία).......

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τα ξημερώματα της Κυριακής η ώρα αλλάζει


Φωτογραφία για Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου
Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Στις 04:00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 03:00, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αμφιλοχία

«Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου»
Ο εορτασμός της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιες
υπηρεσίες. Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας στην οργάνωση και διεξαγωγή των
εκδηλώσεων αυτών και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις καθορίζονται ως ακολούθως:
Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Παναιτωλικός, 3-1 ο Παναιγιάλειος


Με το «καλημέρα» αποχαιρέτησε το θεσμό του Κυπέλλου ο Παναιτωλικός. Μετά από κακή εμφάνιση ηττήθηκε στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο με 3-2. Αν και άνοιξε το σκορ ο Κούσας (40′) , ο Λαζανάς έφερε το σκορ στα ίσα στο 41′ με σκορ ημιχρόνου 1-1. Το  β΄ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στον Παναιγιάλειο που έκνα το 2-1 στο 72΄με τον Μπούνα και το τελικό 31 στις καθυστερήσεις με τον Λαζανά.
Aποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως έκπληξη δεδομένου πως ο Παναιγιάλειος αγωνίζεται στη Football League 2, αλλά και γιατί ο Παναιτωλικός δέχθηκε όσα γκολ έχει δεχθεί στις 6 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

www.agrinionews.gr 

Διευκρινήσεις για την απογραφή από τον ΟΓΑ


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της καταγραφής με φυσική παρουσία των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού.
Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) θα πρέπει: α) να προσέλθουν, αρχικά, στον ανταποκριτή του Οργανισμού του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά β) στη συνέχεια, να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή την τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους, με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Επίσης, ο Οργανισμός υπενθυμίζει, ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2012 θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2012, ενώ για όσους δεν καταγραφούν, θα ανασταλεί από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξης. aktiovonitsapress.blogspot.gr 

Τον σκότωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγωδία στον Άη Θανάση, το πρωί της Πέμπτης. Νεκρός είναι ένας 84χρονος, ενώ ελαφρά τραυματισμένη μια 73χρονη. Συγκεκριμένα,

το πρωί στον Άγιο Αθανάσιο Κέρκυρας, το τρακτέρ που οδηγούσε ο 84χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, αλλά και τον ελαφρύ τραυματισμό της συνοδηγού του οχήματος (73χρονης ημεδαπής).
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίουατυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών.
corfupress.com

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έρχονται αυξήσεις στα προϊόντα καπνού

Έρχονται αυξήσεις στα προϊόντα καπνούΤο υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές διάθεσης των προϊόντων καπνού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η γ.γ. Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου , προανήγγειλε τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου με νέους κανόνες και προϋποθέσεις αλλά και περιορισμούς στη λιανική διάθεση των προϊόντων καπνού.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που παρουσίασε, αύξηση κατά 2 ευρώ στο πακέτο τσιγάρων θα επιφέρει αύξηση των εσόδων του κράτους κατά 1.2 δις. ευρώ αλλά και μείωση κατά 192.000 των πρόωρων θανάτων από το κάπνισμα, ενώ 125.000 νέοι δεν θα ξεκινήσουν το κάπνισμα και 380.000 ενήλικοι θα σταματήσουν να καπνίζουν.

http://www.paseges.gr

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη στο Αμπελάκι επειδή χτύπησε τη γυναίκα του

Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απασχόλησε τις διωκτικές αρχές στην περιοχή. Αυτή τη φορά συνελήφθη κάτοικος χωριού στην Αμφιλοχία, επειδή χτύπησε την γυναίκα του

Το επεισόδιο, ξεκίνησε για άγνωστο λόγο στην οικία της οικογένειας, στο Αμπελάκι της Αμφιλοχίας και είχε κατάληξη τον ξυλοδαρμό της γυναικάς από τον σύζυγο της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η γυναίκα κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία χθες το βράδυ και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις . Ο σύζυγος βρέθηκε τελικά σήμερα και συνελήφθη για να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα με κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας.

http://www.agriniopress.gr

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Υπογράφηκε και ξεκινά το έργο αποπεράτωσης της Διώρυγας Αμφιλοχίας

  Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών με απόφαση του ανέθεσε την σύμβαση για το σημαντικό έργο άρδευσης με τον τίτλο "Αποπεράτωση διώρυγας αμφιλοχίας και σηραγγάς βάλτου για άρδευση-ύδρευση κοινοτήτων Επαρχίας Βάλτου Ν.Αιτωλοακαρνανίας".

Το έργο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών και η ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΗ ΑΤΕ. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες και να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2014.



Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 16.300.000 ευρώ και η τελική αξία της σύμβασης είναι 11.790.886,71 ευρώ (και τα δύο ποσά με ΦΠΑ). Το έργο χρηματοδοτείται από τα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες

ktinotrofia-provata.jpg
Εκπαιδευτικά σεμινάρια για νέους από 24 έως και 40 ετών, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, ξεκινάει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας.
Τα σεμινάρια διάρκειας 50 ωρών, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος.
Τα σεμινάρια θα γίνουν αρχικά στην Αθήνα ( Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) για 80 άτομα (20 ανά τμήμα), που θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω τέσσερις θεματικές ενότητες:
- Αμπελουργία- Οινολογία

Υπο Ύδρυση 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

http://1.bp.blogspot.com/-xT4jMr5UY7Y/UIkf4KtDa5I/AAAAAAAAY2E/ZdYummYaZIE/s1600/%CE%9A%CE%95%CE%A6.jpg
Στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, σε νησιά, ορεινές ή ? απομακρυσμένες περιοχές, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι μετά τα μαζικά «λουκέτα» που θα μπουν σε Εφορίες έως το τέλος του έτους.
Στη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, σε νησιά, ορεινές ή ? απομακρυσμένες περιοχές, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι μετά τα μαζικά «λουκέτα» που θα μπουν σε Εφορίες έως το τέλος του έτους.

Τροχαίο με νταλίκες στη Στάνου

  Προβλήματα στην κυκλοφορία, που πάντως τώρα διεξάγεται κανονικά, προκάλεσε τροχαίο στη Στάνου. 
     Δύο νταλίκες συγκρούστηκαν περί τις δύο τα ξημερώματα αλλά τραυματίας κατέληξε διερχόμενος πεζός με ελαφρά ευτυχώς τραύματα. 
     Στη Στάνου η Τροχαία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος ενώ άνδρες της ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Καραγκούνη-Καλογιάννη για Ιονία Οδό - Εξελίξεις σε ένα μήνα

Με στόχο η Δυτική Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία να μπουν και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης και έργα ζωτικής σημασίας που έχουν μείνει στάσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν πνοή, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη. 
Ο Αιτωλοκαρνάνας πολιτικός ενημερώθηκε από τον κ. Σταύρο Καλογιάννη για την εξέλιξη των έργων στους οδικούς άξονες της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως για την Ιόνια Οδό. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε στο κ. Κώστα Καραγκούνη ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, ωστόσο γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει το έργο που για αρκετό χρονικό διάστημα έχει σταματήσει.

To μικρότερο ψάρι της Ευρώπης ζει στη Τριχωνίδα


Το μικρότερο ψάρι της Ευρώπης ζει στη Τριχωνίδα  και ονομάζεται νανογωβιός. Αυτό αναφέρει  η έκδοση «Ψάρια και οργανισμοί των εσωτερικών υδάτων της Ελλάδας» που εξέδωσε η εταιρεία παροχής υπηρεσιών και εφαρμογών στους τομείς του περιβάλλοντος, αλιείας και υδατοκαλλιέργειας «Νέαρχος» σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.
Ο νανογωβιός είναι ενδημικό της Τριχωνίδας και ζει μόνο στα νερά της και το μήκος του είναι μόλις 2 εκατοστά.
Το επιστημονικό του όνομα είναι Economidichthys trichonis και οφείλεται στον παγκοσμίου φήμης καθηγητή ζωολογίας-ιχθυολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σ. Οικονομίδη ο οποίος το 1990 το περιέγραψε και το ταξινόμησε. Μάλιστα είναι ένα είδος απειλούμενο με εξαφάνιση.
 www.agrinionews.gr

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Καυσόξυλα κατασχέθηκαν στην Αριάδα Αμφιλοχίας

 

Οι εντατικοί έλεγχοι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας για παράνομη υλοτόμηση και παράνομη μεταφορά καυσόξυλων αποφέρει καρπούς.

Ειδικότερα σήμερα κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι υπάλληλοι του δασαρχείου κατάσχεσαν περίπου 10-15 τόνους ξύλου που προέρχονταν από δασική έκταση του Βάλτου και τον οικισμό Αριάδα, της τοπικής κοινότητα Αμπελάκι, Δήμου Αμφιλοχίας.
Τα καυσόξυλα τα οποία προέρχονται  από παράνομη υλοτομία θα τεθούν προσεχώς σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση…
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην αγοράζουν ξύλα από παράνομη κοπή και πάντα να ζητούν παραστατικά. Να καταγγέλλουν δε τους εμπόρους που παρανομούν, «αφού η λαθροϋλοτομία, αφορά όλους μας, γιατί τα δάση ανήκουν σε όλους, είναι δημόσια περιουσία και δεν μπορεί να την καταστρέφει κανείς προς ίδιο όφελος», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΕΛΙΕΣ - 30% πάνω απ’ την ΕΑΣ Αγρινίου

elies.jpg
Μειωμένες… αλλά καλύτερες από οπουδήποτε αλλού οι τιμές της ΕΑΣστην πράσινη ελιά, σε μια προσπάθεια σωτηρίας της αξιοπρέπειας του προϊόντος
Όπως και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ επισημάναμε στη «Συνείδηση», η συγκομιδή πράσινης ελιάς στην περιοχή μας ξεκίνησε φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Με ζημιά βέβαια για τους παραγωγούς, οι οποίοι όμως δεν είχαν, προφανώς, άλλη επιλογή.
Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζαμε ότι οι πιέσεις, προς τα κάτω βέβαια, που δέχεται φέτος η βρώσιμη ελιά, οδηγεί σε μεγάλες απώλειες, παρά το γεγονός της πλουσιότατης καρποφορίας των δέντρων. Η ΕΑΣ Αγρινίου, ωστόσο, επιμένοντας σ’ αυτό που ανέκαθεν έκανε, στο πλαίσιο της συνολικής της προσπάθειας ουσιαστικής στήριξης των αγροτών, υπερβαίνοντας ίσως τις δυνατότητές της, δίνει τιμή αισθητά καλύτερη απ’ όση η «έξω» αγορά.

Εναλλακτική καλλιέργεια με κριθάρι.


Συμβολαιακή γεωργία κριθαριού από την ΕΑΣ Αγρινίου και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Στα 180 ευρώ η τιμή ασφαλείας. Τοις μετρητοίς τα χρήματα των παραγωγών.
Πρώτη φορά συνεργάζεται η Αθηναϊκή Ζυθοποιεία με ΕΑΣ της ευρύτερης περιοχής
Συμβολαιακή γεωργία για το κριθάρι προωθεί η ΕΑΣ Αγρινίου σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιεία για την καλλιεργητική περίοδο 2012. Την συνεργασία αυτή μεταξύ Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και ΕΑΣ Αγρινίου προκάλεσε η πρώτη, η οποία για πρώτη χρονιά επεκτείνεται στην Νότια Ελλάδα και επέλεξε την ΕΑΣ Αγρινίου για να συνεργαστεί.
Στη συνεργασία αυτή η ΕΑΣ Αγρινίου καλείται να συγκεντρώσει παραγωγούς που να ενδιαφέρονται να μπουν στην συμβολαιακή γεωργία του κριθαριού.

Έκοψαν περισσότερα από 400 δέντρα στόν Πεταλά..

Εκοψαν περισσότερα από 400 δέντρα  
Κυκλώματα λαθροϋλοτόμων στον Πεταλά τον τελευταίο ενάμισι μήνα. 
Κάθε μέρα που περνά η οικολογική καταστροφή μεγαλώνει
Σε ξέφραγο αμπέλι έχουν μετατρέψει οι λαθροϋλοτόμοι τον Πεταλά, όπου και ανενόχλητα το τελευταίο διάστημα… αλωνίζουν. Οι παράνομες κοπές δέντρων ξεκίνησαν απ’ τα τέλη του Αυγούστου, το τελευταίο διάστημα όμως έχουν ενταθεί. Και σύμφωνα με πολίτες που γνωρίζουν τα καθέκαστα, κάθε μέρα πλέον κόβονται και από τουλάχιστον 15 δέντρα. Ήδη, περισσότερα από 400 έχουν κοπεί.

Καυσόξυλα κατασχέθηκαν στo Αμπελάκι από το Δασαρχείου Αμφιλοχίας

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης την Τετάρτη 17-10-2012 οι υπάλληλοι του δασαρχείου Αμφιλοχίας κατάσχεσαν περίπου 15 τόνους ξύλου που προέρχονταν από δασική έκταση  της κοινότητα Αμπελακίου του Δήμου Αμφιλοχίας.
Οι εντατικοί έλεγχοι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας για παράνομη υλοτόμηση και παράνομη μεταφορά καυσόξυλων αποφέρει καρπούς.
Τα καυσόξυλα τα οποία προέρχονται από παράνομη υλοτομία θα τεθούν προσεχώς σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση…..
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην αγοράζουν ξύλα από παράνομη κοπή και πάντα να ζητούν παραστατικά. Να καταγγέλλουν δε τους εμπόρους που παρανομούν, «αφού η λαθροϋλοτομία, αφορά όλους μας, γιατί τα δάση ανήκουν σε όλους, είναι δημόσια περιουσία και δεν μπορεί να την καταστρέφει κανείς προς ίδιο όφελος», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

amfiloxia-online.blogspot.com

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ολόκληρη γειτονιά τους άκουγε να κάνουν σεξ μέσω skype

skype-jpg

Δεν έκλεισαν μάτι για δύο βράδια οι κάτοικοι του Αγρινίου 
Ξεκαρδιστικές καταστάσεις έζησαν πριν από μερικές μέρες οι κάτοικοι στο κέντρο του Αγρινίου, όταν για ένα διήμερο μια γειτονιά έμεινε άγρυπνη, ακούγοντας τους... αποκαλυπτικούς διαλόγους ζευγαριού μέσω διαδικτύου.

Όλα έγιναν πριν από μερικές μέρες, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress στις τρεις τα ξημερώματα, άρχισε να ακούγεται δυνατά και καθαρά μια γυναικεία φωνή, μέσω ηχείων.

Όσοι έκαναν... ελαφρύ ύπνο, ξύπνησαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν από που προέρχεται η γυναικεία φωνή, που μιλούσε για διάφορα θέματα με τον φίλο της, ο διάλογος διήρκησε αρκετή ώρα, και λίγο πριν τις 6, άρχισε να γίνεται... καυτός, αφού η γυναίκα, άρχισε να επιδίδεται σε... τηλεφωνικό σεξ με τον έτερο συνομιλητή της που δεν ακούγονταν.

Τούρκος υπουργός: Δίνουμε δωρεάν τα σήριαλ για να μπούμε σε κάθε σπίτι

Δωρεάν οι τουρκικές σειρές σε δυτικές και όχι μόνο χώρες για προώθηση της τουρκικής κουλτούρας όπως αποκαλύπτει Τούρκος υφυπουργός

 Με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, τα τουρκικά σήριαλ δίνονται δωρεάν προκειμένου να προωθηθεί η τουρκική κουλτούρα.
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Abdurrahman Arιcι, που επισήμανε ότι με τις "τουρκικές σειρές μπορούμε να μπούμε σε κάθε σπίτι και να διαδώσουμε την επιρροή της τουρκικής κουλτούρας".
Σε μια προσπάθεια να δείξει τα πρώτα θετικά δείγματα της τηλεοπτικής "εισβολής", επισήμανε, σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, πως πολλοί τουρίστες από...
χώρες της Μέσης Ανατολής, όταν πηγαίνουν στην Τουρκία για διακοπές, επισκέπτονται και τα μέρη όπου οι τηλεοπτικές σειρές έχουν γυριστεί.
Η Τουρκία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με επτά εταιρείες για αγορά τηλεοπτικών σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ για όλο τον κόσμο, σημείωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του Skal Antalya Club.
Σύμφωνα με άρθρο στην καθημερινή εφημερίδα Radikal, τα έσοδα από το εξαγόμενο τηλεοπτικό προϊόν της Τουρκίας ανέρχονται σε συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια και ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσό αυτό σε 100 εκατομμύρια δολάρια.
Η σειρά "Muhteşem Yüzyıl", που προβάλλεται και στην Ελλάδα με τίτλο "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, είναι ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες και το υπουργείο, σύμφωνα με τον Abdurrahman Arιcι, θα ήθελε να προβληθεί και στο Κιργιστάν.

Αδελφοποίηση της Κου Κλουξ Κλαν με τη Χρυσή Αυγή

     
 ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Κου Κλουξ Κλαν φιλοξενείται η Χρυσή Αυγή με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της στη Νέα Υόρκη.
Στη σελίδα τους, αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας».
Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά σε...
αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, αλλά δεν σχολιάζονται οι σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων της Νέας Υόρκης που αντιτάχθηκαν στην παρουσία της οργάνωσης στην πόλη τους. Οι Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν έχουν ανεβάσει κείμενο από την, ανενεργή αυτή τη στιγμή, ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη.
«Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αντισταθούμε στην πολυπολιτισμική και ανθελληνική ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων», γράφουν οι χρυσαυγίτες της Νέας Υόρκης.
imerisia.gr

Αυτή είναι η γυναίκα που σκότωσε τον φονιά του γιού της στην Ευελπίδων [ΒΙΝΤΕΟ]

Μεταμφιεσμένη και φωνάζωντας "εσύ σκότωσες το παιδί μου",η τσιγγάνα άρχισε να πυροβολεί σπέρνοντας τον πανικό και σκοτώντας τον νεαρό που είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία του γιού της.Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί που έχουν συλλάβει την οδηγούν στον εισαγγελέα [ΒΙΝΤΕΟ]....

planet-greece.blogspot.com/

Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου: Η λεηλασία συνεχίζεται…

Το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση δάσος ήμερης βελανιδιάς όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα

Συνολικά καταλαμβάνει έκταση 130.000 στρεμμάτων και εκτείνεται από το Πλατυγιάλι μέχρι την λίμνη Οζερό.
Παρόλη την τεράστια οικολογική σημασία του Βελανιδοδάσους, δυστυχώς δεν προστατεύεται από κάποια νομοθεσία. Δεν υπόκειται σε κάποιο καθεστώς ευρωπαϊκής ή εθνικής προστασίας, με αποτέλεσμα η λαθροϋλοτομία να αποτελεί το μείζον πρόβλημα και έτσι η παράνομη υλοτόμηση να έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας.

Η Αγρινιώτισσα σωματοφύλακας της Άνγκελα Μέρκελ!

Μια Αγρινιώτισσα ήταν ο φύλακας-άγγελος της Γερμανίδας καγκελαρίου κατά την επίσκεψη της στην Αθήνα.

Πρόκειται για την 35χρονη μελαχρινή ανθυπαστυνόμο η οποία ανήκει στην ομάδα ασφαλείας υψηλών επισκεπτών και μάλιστα αναλαμβάνει πάντοτε την φρούρηση γυναικών.

Η 35χρονη Σοφία, με την άρτια εκπαίδευση της αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μονάδες στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων. Το γεγονός ότι είναι είναι γυναίκα σε συνδυασμό με την διακριτική της παρουσία της δίνει την δυνατότητα να αναλαμβάνει σημαντικές αποστολές στο πλευρό ισχυρών γυναικών, που αισθάνονται πιο άνετα στο πλευρό μιας γυναικείας φιγούρας και όχι ενός άντρα αστυνομικού.

Οι μέδουσες έφαγαν όλες τις γαρίδες..

http://www.agrinionews.gr/wp-content/uploads/2012/10/am1.jpg

Ο ευτροφισμός των νερών μειώνει τον αριθμό των ιχθυοαποθεμάτων αλλά και των θηρευτών ενισχύοντας τον πληθυσμό των μεδουσών, με αποτέλεσμα να ψαλιδίζεται η ψαριά των αλιέων
Καθημερινό φαινόμενο για τους ψαράδες του Αμβρακικού αποτελεί το «ψάρεμα» μεδουσών
Οι μέδουσες εξαφάνισαν τις γαρίδες του Αμβρακικού Κόλπου. Σε απόγνωση βρίσκονται οι ψαράδες της βορειοδυτικής Ελλάδας, καθώς βλέπουν το τελευταίο διάστημα τα δίχτυα τους να είναι γεμάτα μέδουσες, αντί για γαρίδες, ενώ χρειάζονται μέρες για να τα καθαρίσουν, γεγονός που σταματά κάθε αλιευτική δραστηριότητα.
Οι ψαράδες υποστηρίζουν πως βρίσκονται σε οικονομική εξαθλίωση, καθώς από τον Μάιο που άρχισε η περίοδος αλίευσης της γαρίδας δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, αφού ο ευτροφισμός των νερών οδηγεί σε μεγάλη αύξηση τον πληθυσμό των μεδουσών.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κατούνα - Λουτρό 2-2: «Χ»ορταστική ισοπαλία…


Από τον Λεωνίδα Σεραφή

Ντέρμπι με τα όλα του!!! Μεδεών Κατούνας και Αμβρακικός Λουτρού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 με τους γηπεδούχος να αξίζουν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία και τους φιλοξενούμενους να αρκούνται με το βαθμό. 
Η Μεδεών μπήκε σαφώς πιο δυνατά στο παιχνίδι και η πρώτη καλή στιγμή δεν άργησε να έρθει με τον Τατσέλο να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 10' όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι απο τον Καρατάσιο αλλά η λόμπα που επιχείρησε έφυγε μόλις άουτ. 
Στο 25' η Κατούνα άνοιξε το σκορ όταν ο Τζαβίδης επωφελήθηκε απο τις κόντρες και την ασταθή απόκρουση του Καρατάσιου μετά από σουτ του Νεοφώτιστου Σ. και με κοντινή προβολή έβαλε μπροστά την Μεδεών......

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Yπέγραψαν οι “πενταμηνίτες” του Δήμου Αμφιλοχίας



Με τους 124 συμβασιούχους πενταμηνίτες που προσλαμβάνονται στον Δήμο Αμφιλοχίας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, συναντήθηκε την Πέμπτη 10-10-2012 Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμφιλοχίας.

Ο κ. Κοιμήσης καλωσόρισε τους συμβασιούχους και τους είπε ότι παρότι ξεπερνούν το μόνιμο προσωπικό του Δήμου αυτό συμβαίνει γιατί ο Δήμος διεκδίκησε τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, γνωρίζοντας ότι τόσο ο χρόνος απασχόλησης όσο και το ύψος της αμοιβής δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημά τους, αλλά από τη στιγμή που  παρέχεται η δυνατότητα να δοθεί η  ευκαιρία σε κάποιον να απασχοληθεί ο Δήμος το διεκδικεί.

Η ΕΑΣ Αγρινίου, για συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. προτίθεται να προχωρήσει σε συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού με παραγωγούς, για τη νέα καλλιεργητική περίοδο 2012-2013.

Για πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα εμπορίας και στα υποκαταστήματα της ΕΑΣ Αγρινίου.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ και ΗΠΕΙΡΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΩΝ ΑΡΤΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ στην γέφυρα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ώρα 10.30
Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Το τελευταίο εξάμηνο, προωθήθηκε με γοργούς ρυθμούς από τις κυβερνήσεις που πέρασαν και περνούν από τον τόπο, το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, ανοίγοντας έναν κύκλο συζητήσεων για το μέλλον τις βιομηχανίας, τις δυνατότητές της, τις επιπτώσεις που θα έχει η ιδιωτικοποίησή της κλπ. 
Οι αναλύσεις καθώς και οι «προτάσεις» που κατατέθηκαν τόσο από τους φορείς της....περιοχής (Περιφερειάρχη, Δημάρχους κλπ) όσο και από τους «φυσικούς φορείς» (μεγαλοκτηνοτρόφους, ΕΑΣ κλπ), απέφυγαν επιμελώς (και επί τούτου) να φωτίσουν δυο βασικές πλευρές του ζητήματος: 

Καταιγίδα στα ακίνητα – Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια – Μείωση και στα αφορολόγητα όρια

Ο νέος φόρος -φωτιά θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

- Θα ισχύσει από το 2013 και θα πληρώσουν ΟΛΟΙ
- Με κλίμακες ο ΦΠΑ στα ακίνητα και η φορολόγηση στα χωράφια
- Τι προβλέπει το σχέδιο

ΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια. 

Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Όλοι στον δρομο!!!


Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω. Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο. 
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω !!και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα. Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ. Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σεισμοί κοντά στο Καρπενήσι, αισθητοί στο Αγρίνιο


Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται από χθες στην περιοχή του Καρπενησίου. Τελευταία που έγινε ήταν πριν λίγα λεπτά (9’ 25) με ένταση 4,1 ρίχτερ ,επίκεντρο 9 χλμ νοτιοδυτικά του Καρπενησίου και εστιακό βάθος 5χλ. Ωστόσο προηγήθηκαν κι άλλες σεισμικές δονήσεις όπως τα ξημερώματα στις 2:36 με 2,8 ρίχτερ βορειοανατολικά του Καρπενησίου και χθες το μεσημέρι στις 14:41 με 3,3 ρίχτερ νοτιοδυτικά του Καρπενησίου.

www.agrinionews.gr

Χάνει έδρα o Noμός από τις επόμενες εκλογές

Τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής που εκδόθηκαν μετά από αρκετή καθυστέρηση δεν  αναμένεται να επηρεάσουν  τη σημερινή  σύνθεση του Κοινοβουλίου παρά τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο εκλογοδικείο .
Με βάση όμως την απογραφή του 2011 επέρχονται από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλαγές στις βουλευτικές έδρες δέκα εκλογικών περιφερειών, εκ των οποίων πέντε κερδίζουν από μία ως και τρεις έδρες, ενώ πέντε χάνουν αντίστοιχα από μία ως τρεις έδρες.  Έδρες κερδίζουν οι περιφέρειες Β’ Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Β’ Αθηνών, το Υπόλοιπο Αττικής και οι Κυκλάδες. Χάνουν έδρες η Α’ Αθηνών, η Ηλεία, η Αιτωλοακαρνανία, οι Σέρρες και τα Τρίκαλα.
Τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ο νόμιμος πληθυσμός μειώθηκε κατά 63.382 άτομα. Ετσι, με βάση τα στοιχεία της απογραφής, παραμένουν 9 οι έδρες στην Αχαϊα, χάνεται όμως από μία στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, αντίστοιχα.
www.agrinionews.gr 

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας - 21 συλλήψεις


 Νέα ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας . Συνελήφθησαν είκοσι ένα  άτομα, ενώ προσήχθησαν  εκατόν ένα. Βεβαιώθηκαν συνολικά 362 παραβασεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε προχθές  (5 & 6-10-2012), το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας
Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί και από τις τέσσερις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας).
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά χίλια τετρακόσια εβδομήντα τρία άτομα (1.473) και οχτακόσια σαράντα εννέα (849) οχήματα. Επίσης προσήχθησαν εκατόν ένα (101) άτομα, ενώ συνελήφθησαν είκοσι ένα (21).
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν τριακόσιες εξήντα δύο (362) παραβάσεις από τις οποίες οι τριακόσιες (300) αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμοδίους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν καθότι είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

www.agriniopress.gr 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για ποδηλατοδρομία στην Αμφιλοχία



Λαική ποδηλατοδρομία διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Α Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ στο λιμάνι Αμφιλοχίας και σας προσκαλεί να παρευρεθείται και να στηρίξεται με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του σχολείου που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση των παιδιών και της τοπικής κοινωνίας της Αμφιλοχίας για θέματα που άπτωνται της βελτίωσης ζωής των παιδιών μας τώρα και στο μέλλον.

Σας περιμένουμε με χαρά στο δικό μας αντάμωμα παρέα με τα παιδιά μας.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Εντοπίστηκε βυθισμένη εκκλησία στη λίμνη Κρεμαστών

http://2.bp.blogspot.com/-ydu0zpfzb_8/UGtKJmwcqyI/AAAAAAAAN0w/WYu5be1Z95s/s1600/pistepseto.jpg
Σχεδόν ανέπαφος εντοπίστηκε ο βυζαντινός ναός της «Παναγίας της Επισκοπής» στο βυθό της λίμνης Κρεμαστών του νομού Ευρυτανίας.
Το εκκλησάκι είχε βυθιστεί μαζί με ακόμα 90.000 στρέμματα γης τον Ιούλιο του 1965, όταν κατασκευάστηκε το υδροηλεκτρικό φράγμα των Κρεμαστών.
Mία ομάδα ερασιτεχνών αυτοδυτών από την Αθήνα εντόπισε τελικά το εκκλησάκι, ακούγοντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τις αρχές να ερευνήσουν την κατάσταση του βυθισμένου κτίσματος. 
Η «Παναγία της Επισκοπής», χτισμένη τον 8ο αιώνα, είναι από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας και παραμένει σχεδόν ανέπαφη στο βυθό της τεχνητής λίμνης, σαν άλλη Ατλαντίδα.

Έσφαξαν και έκλεψαν μοσχάρια στην Πάλαιρο

 
Ξαναχτύπησαν χτες ο βράδυ οι ζωοκλέφτες στην περιοχή των Σκλαβαίνων στην Πάλαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες έσφαξαν στο μέρος της κλοπής τρία
μοσχάρια (τα φτιαγμένα), και άφησαν το τέταρτο (το αχαμνό), ίσως για την επόμενη φορά, πήραν το κρέας και ανενόχλητοι έφυγαν αφήνοντας στον άτυχο κτηνοτρόφο να καθαρίσει ότι άχρηστο άφησαν.

palairosnews

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εμποροπανήγυρις Αμφιλοχίας

Η εμποροπανήγυρις Αμφιλοχίας ανοίγει τις πύλες της στις 3 Οκτωβρίου.

Ένα εμπορικό γεγονός με πολύ παλιές ρίζες που χρονολογείται πριν το 1900.

Ξεκίνησε σε μια εποχή που το υπαίθριο εμπόριο ανθούσε και η διακίνηση αγαθών και ζώων γίνονταν κυρίως από πλανόδιους εμπόρους .

Από τις αρχές του 20ου αιώνα σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιοτέρων όλη η Αμφιλοχία αποτελούσε ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο.

Μικροπωλητές κτηνοτρόφοι γανωματζήδες σαγματοποιοί και άλλοι πλημμύριζαν την πόλη με σκοπό να προμηθεύσουν τα νοικοκυριά με τα απαραίτητα ρούχα ένδυσης και υπόδησης οικιακά σκεύη κάπες και γκλίτσες για τους κτηνοτρόφους,καζάνια άλευρα αλλά και κυρίως ζώα.

Λίστα με 44 πρόσωπα για μίζες στα τρόλεϊ - Μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Βερελής

Αρση τραπεζικού απορρήτου για 44 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής για την υπόθεση Μan-ΗΛΠΑΠ, ζητάει ο ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασκήσει δίωξη εναντίον τριών προσώπων. Μεταξύ άλλων η λίστα περιλαμβάνει την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργο Ζανιά και Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με τη δικογραφία στη χώρα μας διοχετεύτηκαν μίζες 16 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ.

Η έρευνα του ανακριτή ξεκίνησε στα 44 πρόσωπα, όπου περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Βερελής, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Ζανιάς αλλά και γενικοί γραμματείς όπως ο Γιάννης Μανιάτης (νυν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ) και Ιωάννης Κωνσταντινίδης, που λόγω της ιδιότητάς τους συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της διακομματικής επιτροπής προμηθειών.


Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταγγελίες των Γερμανών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, μίζες 16 εκατ. ευρώ διοχετεύτηκαν στη χώρα μας για την προμήθεια των ΗΛΠΑΠ. Από τα ευρήματα προκύπτει ότι χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμούς και off shore εταιρείες με έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.


Οι εταιρείες στις οποίες βρέθηκαν χρήματα είναι η Waker Trading Limited και η Felmont Trading Ltd καθώς και η Hillgress. Ειδικότερα στην πρώτη κατατέθηκαν την επίμαχη περίοδο 19 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη 774.000 ευρώ. Σε λογαριασμό κατηγορούμενου εμφανίζονται 2,7 εκατ. ευρώ !

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 7 Μαϊου 2009 έγινε έφοδος στα γραφεία της Man στο Σβάμπικ της Γερμανίας και συνελήφθησαν πρόσωπα τα οποία κατήγγειλαν το σκάνδαλο και τις μίζες στην Ελλάδα. Η προμήθεια έγινε το 2001, όταν υπουργός Μεταφορών ήταν ο Χρήστος Βερελής, και αφορούσε 90 διαξονικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τα ΗΛΠΑΠ.

  iefimerida.gr

Απαγόρευσε στους ιερείς το Facebook ο Μητροπολίτης Κοσμάς


 

Την άμεση κατάργηση  όλων των προσωπικών λογαριασμών  που διατηρούν οι ιερείς της Μητρόπολής του στο facebook αλλά και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Η εν λόγω αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους κληρικούς, στην Έ Ιερατική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις κατασκηνώσεις της Ρίζας Αντιρρίου.
Ο Μητροπολίτης, όπως πληροφορήθηκε το «Γεγονός» τόνισε πως θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις για όποιον ιερέα εξακολουθεί να είναι μέλος μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς σκανδαλίζουν τον κόσμο με την παρουσία τους στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μάλιστα ανέφερε, ότι ο ίδιος αναγκάστηκε να μάθει αλλά και να δει κάποια πράγματα που αφορούν το εν λόγω θέμα, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμασι ποιοι ιερείς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα social media.
Η αλήθεια είναι ότι  ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις η  παρουσία ιερέων στους εν λόγω διαδικτυακούς χώρους να μην είναι η δέουσα, όμως από την άλλη πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η ραγδαία και συνεχώς αυξανόμενη χρήση των τεχνολογικών μέσων από την πλειονότητα των νέων ανθρώπων, τους οποίους η Εκκλησία πρέπει να προσεγγίσει δίχως να αγνοεί τα κελεύσματα της σύγχρονης εποχής.
Πάντως, για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε, ότι δεν βρήκαμε ούτε έναν κληρικό της Μητρόπολης να διατηρεί πλέον λογαριασμό στο facebook μετά τη συγκεκριμένη ομιλία του κ.κ. Κοσμά…
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ
www.agrinionews.gr 

NEXT PAGE