links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ερώτηση Νίκου Μωραίτη για Καθυστερήσεις στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 
Θέμα: 
Καθυστερήσεις στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης
 
   Οργή και αγανάκτηση κυριαρχεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των κτηνοτρόφων, γιατί παρά τις εξαγγελίες για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται και έπρεπε να είχαν λάβει πριν μήνες, βρήκαν άδειους τους λογαριασμούς τους, δηλαδή δεν έλαβαν τίποτα. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις η αποζημίωση ήταν δραστικά μειωμένη σε σχέση με το ποσό που δικαιούνται και ελάμβαναν τις προηγούμενες χρονιές.....

     Χαρακτηριστικά στο Νομό Αργολίδας από τους 1500 περίπου δικαιούχους μόνο οι 620 είχαν στους λογαριασμούς τους όχι όσα δικαιούταν, το ίδιο ισχύει στις περισσότερες περιοχές. Αν και δεν προκύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις ότι είχαν δώσει ελλιπή στοιχεία, ωστόσο τους ζητούν εκ νέου στοιχεία που έχουν ήδη καταθέσει (εκκαθαριστικό, μόνιμη κατοικία, Ε1 κλπ) ή τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για το τι πρόσθετα δικαιολογητικά χρειάζονται. Αφού, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί και ταυτόχρονα ο αριθμός των δικαιούχων κτηνοτρόφων που ζητούν διευκρινήσεις είναι μεγάλος.
            Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί και δεν θα υπήρχε ταλαιπωρία και καθυστέρηση, αν είχαν ειδοποιηθεί μερικές μέρες νωρίτερα, αφού έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.
     Επίσης σε εκκρεμότητα είναι πληρωμές εξισωτικής αποζημίωσης σε δικαιούχους προηγούμενων ετών λόγο λαθών, αν και θα μπορούσαν αυτά νε έχουν πληρωθεί για να αγοράσουν έγκαιρα και πιο φθηνά τις ζωοτροφές για το χειμώνα. Δεδομένου των οξυμένων προβλημάτων στην κτηνοτροφία (αύξηση κόστους παραγωγής, αύξηση ζωοτροφών κ.α.) των χαμηλών τιμών στο γάλα και των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές από το καρτέλ στο γάλα (γαλακτοβιομηχανίες) προς τους κτηνοτρόφους, η έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας των κτηνοτρόφων να εφοδιαστούν έγκαιρα με τις αναγκαίες ζωοτροφές για το χειμώνα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε οι κτηνοτρόφοι να πάρουν άμεσα όλα τα χρήματα της εξισωτικής αποζημίωσης που δικαιούνται, τα οποία έπρεπε να είχαν  πάρει από τα τέλη του Μάρτη του 2012 και να μη μείνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης της Κυβέρνησης στα λόγια, καθώς και να τους δοθούν όλα όσα τους οφείλονται από τα προηγούμενα χρόνια.
Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Ενισχύεται η Αστυνομία στην Δυτική Ελλάδα

Σημαντική αναβάθμιση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Αστυνομίας στην Περιφέρεια σημειώνεται μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη δημοπράτηση για την απόκτηση νέου εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ. με πόρους προερχόμενους από το ΕΣΠΑ

Ήδη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υπέγραψε σειρά αποφάσεων που επιτρέπουν, με συγχρηματοδότηση κοινοτικών πόρων, την διενέργεια σειράς διαγωνισμών για την απόκτηση του νέου εξοπλισμού της Αστυνομίας ο οποίος αναλυτικά είναι:

-Οκτώ οχήματα τύπου τζιπ, αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.
-Δύο οχήματα Διερεύνησης Τροχαίων Ατυχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ.
-39 αστυνομικά οχήματα, αρχικού προϋπολογισμού 975.000 ευρώ.
-4 συσκευές ελέγχου ταχύτητας οχημάτων, αρχικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ.
-Πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες αρχικού προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.
-7 αλκοολόμετρα, αρχικού προϋπολογισμού 42.500 ευρώ.

Η συνολική αρχική δαπάνη ανέρχεται στο 1,9 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί, όπως ανεφέρθη, από τους πόρους του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

«Η ενίσχυση των υπηρεσιακών δυνατοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα και αυτός είναι ο λόγος που εργαστήκαμε προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους της προμήθειας αναγκαίων οχημάτων, δικύκλων αλλά και μέσων τροχαίου ελέγχου. Η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ. να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά της και να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες αποτελεί για την περιφερειακή αρχή σταθερή επιλογή την οποία και υπηρετούμε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «με τον νέο εξοπλισμό διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες της Αστυνομίας και στο μέτωπο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Ελλάδα, τομέας εξαιρετικά κρίσιμος εξαιτίας και του αναχρονιστικού εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής».
www.agriniopress.gr

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατακύρωση του διαγωνισμού για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η κατακύρωση του διαγωνισμού για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης
Η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2 Μαρτίου με την κατάθεση προσφορών από οκτώ γνωστές επιχειρήσεις του χώρου, και το εγχείρημα μπαίνει τώρα, μετά την αξιολόγηση των προσφορών από την αρμόδια Επιτροπή, στην τελική ευθεία.

Οι σεισμικές έρευνες αποτελούν σύγχρονη μέθοδο απεικόνισης του υπεδάφους για την εκτίμηση της πιθανότητας ύπαρξης εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (πετρελαίου ή και φυσικού αερίου).

Θα αποτελέσουν, δηλαδή, τη βάση στη διεξαγωγή, το 2013, νέων διαγωνισμών για την παραχώρηση των περιοχών αυτών σε πετρελαϊκές έρευνες για περαιτέρω έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες, κατέθεσαν προσφορές οι εταιρίες: TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, DOLPHIN GEOPHYSICAL, ION GEOPHYSICAL CORPORATION, SPEC PARTNERS LTD, CGGVERITAS, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS), SPECTRUM GEO LIMITED και FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS).

Από αυτές προκρίθηκαν τέσσερις, οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια, και το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, έχει, ήδη, παραδώσει στον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, το πόρισμα της αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν κατατεθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται οι έρευνες να ανατεθούν σε περισσότερες από μία εταιρίες.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που επέλεξε το ΥΠΕΚΑ, οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν με δαπάνες των εταιριών, δηλαδή χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου και τα έσοδα θα προκύψουν από την πώληση των δεδομένων στις πετρελαϊκές εταιρίες, οι οποίες θα ενδιαφερθούν για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Πηγές της πετρελαϊκής αγοράς ανέφεραν ότι οι πρόσφατες μεγάλες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρο και Ισραήλ) λειτουργούν θετικά
για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας, στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία των σεισμικών ερευνών είναι ξεχωριστή από το διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο), στο πλαίσιο του οποίου, επίσης, έχουν καταθέσει προσφορές, τον Ιούλιο, συνολικά από 11 εταιρίες, ελληνικές και ξένες.
In.gr

Καταργούνται πλήρως δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα αδείας

Η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος για το καλοκαίρι για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα συζητήθηκε

ως ένα από τα κύρια εναλλακτικά σενάρια για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαπα και τον εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Χατζησωκράτη διήρκησε περισσότερες από τέσσερις ώρες.
Στη συνάντηση υπήρξαν εκ νέου διαφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση για συγκεκριμένα μέτρα που θεωρούνται αντικοινωνικά.
Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνεται ακόμη η κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν 150.000- 160.000 άτομα που εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, καπνεργάτες κ.ά.
Τέλος, στις προτάσεις περιλαμβάνεται η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας. thebest.gr you.gr

Συλλήψεις στο Αγρίνιο για αρχαιοκαπηλία


Μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εξιχνιάστηκε με εμπλεκόμενα πρόσωπα από το Αγρίνιο. Σήμερα το μεσημέρι έγιναν συλλήψεις στο Αγρίνιο από άνδρες της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας που είχαν το πρόσταγμα των ερευνών.Στο κύκλωμα φέρονται να συμμετέχουν τρία γνωστά άτομα από την περιοχή μας, 56,44 και 22 ετών . Επίσης ένας 39χρονος από την Άρτα και ένας Αλβανός ηλικίας 31 ετών. Την υπόθεση χειρίστηκε η Αστυνομία της Αττικής και βοηθητικό ρόλο είχε η τοπική αστυνομία. Οι συλλήψεις έγιναν κατα τη διαδικασία αγοραπωλησίας αρχαίων μεγάλης αξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr μάλιστα γίνεται λόγος για ποσό 400.ooo ευρώ στην αγοραπωλησία. Στα συμφωνηθέντα στην αγοραπωλησία έχουν μέχρι στιγμής ομολογήσει οι εμπλεκόμενοι ένα άγαλμα ύψους μισού μέτρου, 2 χρυσά δαχτυλίδια, 3 ενώτια μεγάλης αξίας και 2 ομοιώματα ζώων από χαλκό.

www.agrinionews.gr 

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο Νομό μας

Συνολικά 10922 και στους 7 δήμους

Σημαντικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των δημοσίων υπαλλήλων, έδωσε η τελευταία απογραφή. Όπως αναμενόταν στο Αγρίνιο είναι μεγάλος ο αριθμός και συγκεκριμενά πρόκειται για τον 0 δήμο σε δημόσιους υπαλλήλους. Ο Αριθμός Μισθοδοτούμενων στη βάση της απογραφής ανά δήμο κατοικίας στην Αιτωλοακαρνανία  είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 6130
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 1781
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 1595
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 566
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 430
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 275
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ 145

hwww.agrinionews.gr 

66,6% η ανασφάλιστη εργασία στην Αιτωλοακαρνανία

 
 Δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στη χώρα

Με ραγδαίους ρυθμούς επεκτείνεται η αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων ξεπερνά το 50% σε επτά νομούς της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου που δημοσιεύουν την Πέμπτη «Τα Νέα». Στο σύνολο της χώρας, η ανασφάλιστη εργασία έχει σκαρφαλώσει στο 35,4% από 29,1% το 2011.
Το ρεκόρ με ποσοστό 78,1% καταγράφεται στην Αρκαδία, όπου 25 από τους 32 εργαζομένους που ελέγχθηκαν συνολικά δεν είχαν ασφάλιση, ενώ ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 66,6% και 10 ανασφάλιστους στους 15 απασχολουμένους.
Άλλοι νομοί με υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας είναι οι Λακωνία (56,4%), Εύβοια (55,5%), Χανιά (53,6%), Κορινθία (51,6%) και Καρδίτσα (50,5%).
Αντίθετα, σε Μαγνησία, Κυκλάδες και Ζάκυνθο τα ποσοστά της «μαύρης» εργασίας είναι τα χαμηλότερα στη χώρα.
Σύμφωνα με τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ), το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζομένων, σε όλη τη χώρα, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2012, έχει αυξηθεί σε 35,4% από 29,1% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Newsroom ΔΟΛ-in.gr

Βγάζουν καλαμπόκι οι αγρότες αλλά «δεν πιάνει τιμή»

Καμιά πρωτοβουλία για να διαθέτουν το προϊόν τους  παρά την παγκόσμια κρίση τροφίμων!

Αυτές τις μέρες πολλοί αγρότες από την περιοχή μας μάζεψαν το καλαμπόκι από τα χωράφια τους θέτοντας το ίδιο ερώτημα που ισχύει για όλα τα τελευταία χρόνια. «Και τώρα ποιος θα το πάρει»; Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά δεν πιάνει τιμή-όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι οι αγρότες-διότι οι «έμποροι» το παίρνουν κοψοχρονιά. Έτσι όποιος έχει λίγα στρέμματα εδώ και χρόνια δεν διανοείται να ασχοληθεί με το θέμα αφού στο στρέμμα αν πουλήσει σε «έμπορο» είναι ζήτημα αν  θα βγάλει μια μπύρα να πιει το απόγευμα στο καφενείο. Αντίθετα οι μόνοι που ασχολούνται είναι όσοι έχουν, επί παραδείγματι, 300 στρέμματα και παράλληλα έχουν και κτηνοτροφική δραστηριότητα ώστε να χρησιμοποιήσουν την παραγωγή τους στα ζώα τους. Ο λόγος; «Όλοι ξέρουν ότι το κόστος είναι κάπου 15 λεπτά στο κιλό, αν έχεις πολλά και κάπου 18 αν έχεις λίγα στρέμματα. Ανάλογα βέβαια και με το νερό, με ότι αυτό σημαίνει…» μας λέει αγρότης που βάζει καλαμπόκι για να έχει δική του ζωοτροφή και συμπληρώνει: «αυτό σημαίνει ότι ο έμπορος που έρχεται και σου λέει βαριά 20-21 λεπτά το κιλό ξέρει ότι δεν θα βγάλεις τίποτε και ότι αυτός θα πουλήσει 13-14 λεπτά παραπάνω χωρίς μάλιστα καμιά επεξεργασία και χωρίς να ασχοληθεί με τη φύρα κλπ».

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Περισσότεροι επιτυχόντες φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις - Αναλυτικά οι βάσεις


Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου (results.minedu.gov.gr), όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).
Το ποσοστό επιτυχίας φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεγαλύτερο σε σχέση με πέρσι, καθώς ανήλθε σε 69% από 62% το 2011....
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικά ήταν 116.173 άτομα και οι επιτυχόντες είναι 80.615 εκ των οποίων 15.000 ειδικών περιπτώσεων. Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ ανέρχονται σε 45.559 και στα ΤΕΙ σε 32.689.
     Άνοδος των βαθμολογιών παρατηρείται στις σχολές της Νομικής, της Φιλολογίας, στα τμήματα Φυσικής, Πληροφορικής και στις στρατιωτικές σχολές καθώς και σε ιατρικές σχολές.
      Άνοδος καταγράφεται επίσης στις ιατρικές σχολές και τα παραϊατρικά τμήματα ΤΕΙ, ενώ αυξομειώσεις παρατηρούνται στις πολυτεχνικές σχολές (άνοδος σε τμηματα του ΕΜΠ, μικρή πτώση σε άλλα τμήματα, αρχιτεκτονική και πολιτικούς μηχανικούς). Τέλος, άνοδος σημειώνεται στα οικονομικά τμήματα και τα τουριστικά τμήματα ΤΕΙ.
Αντιθέτως, πτώση σημειώνεται στα τμήματα Χημείας. 


Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Έκλεψαν ηλικιωμένη γυναίκα στο Δρυμό


Δύο κουκουλοφόροι οι δράστες
      Περιπέτεια έζησε ηλικιωμένη γυναίκα στις τρεις τα ξημερώματα στο Δρυμό Βόνιτσας. 
     Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλλαν στο σπίτι της και αφού την έδεσαν της άρπαξαν 6.000 ευρώ. Προφανώς οι δράστες γνώριζαν το γεγονός πως η γυναίκα είχε στο σπίτι της το υψηλό χρηματικό ποσό.

    Η αστυνομία κάνει σήμερα εκτεταμένες έρευνες για το συμβάν που προβληματίζει καθώς υπήρξαν ανάλογα πρόσφατα συμβάντα στην ευρύτερη περιοχή.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ολα καλά με την Παρασκευούλα

Αγιο είχε χθές βράδυ ένα κορίτσι 12 ετών απο την Αμφιλοχία.
Κάνοντας βόλτα με μιά φίλη της στην παραλία της Αμφιλοχίας και φθάνοντας απέναντι απο τον παιδικό σταθμό απο την μεριά της θάλλασας,αντίκρυσε τον πατέρα της απέναντι στο καφενείο του Μιμάρα.
Αυθόρμητα πάει να διασχίσει τον δρόμο για να τον συναντήση μη προσέχοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Εκείνη τη στιγμή διερχόμενο αυτοκίνητο δεν πρόλαβε να αντιδράσει με αποτέλεσμα να χτυπήση το παιδί.
Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο υγείας Αμφιλοχίας και από εκεί στο Πανεπιστημιακό στην Πάτρα.
Σήμερα που συνάντησα τον πατέρα της των ρώτησα πώς είναι το παιδί και μου είπε πώς ευτυχώς δεν έπαθε καμμιά ζημιά και είναι μια χαρά πλέον και θα επιστρέψει σπίτι της σύντομα.
Ευχόμαστε η μικρή Παρασκευούλα να είναι γερή και δυνατή και ΠΡΟΣΟΧΗ πλέον
στους δρόμους.

http://amfiloxia-blogs.blogspot.gr

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Πως τρία άτομα εξαπάτησαν ιερέα

Παρίσταναν  υπαλλήλους του  Επικουρικού Ταμείου  Κληρικών
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, περίπτωση εξαπάτησης ιερέα που είχε συμβεί πριν έξι μήνες περίπου, στο Πάμφιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών (άνδρα – γυναίκα) ηλικίας 31 και 41 ετών καθώς και ενός 33χρονου Μπανγκλαντεζου για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιερέα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικού φορέα και τον έπεισαν να τους καταβάλλει συνολικά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, το χρηματικό ποσό των 4.950 ευρώ προκειμένου του αποδοθούν αναδρομικές εισφορές του ύψους 21.000 ευρώ.

Λουκέτο" την άλλη Πέμπτη στους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

19.25 Δεκτή έγινε η πρόταση του προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, για κινητοποιήσεις των δήμων. Ο κ. Μοσχολιός, πρότεινε κινητοποιήσεις που θα κλιμακωθούν και
προβλέπουν καταρχήν κλείσιμο των δήμων την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ημέρα που διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, και διήμερο κλείσιμο την αμέσως επόμενη εβδομάδα.
Ο Δήμαρχος της Πάτρας Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι δεν συνφωνεί ότι μόνο το κλείσιμο των Δήμων μπορεί να αποτελέσει αρκετό μέτρο πίεσης, επεσήμανε ότι έτσι θα την πληρώσουν και οι πολίτες και έθεσε όρο για να ψηφίσει, το να γίνει αποδεκτή η πρότασή του για να στρατοπεδεύσουν οι Δήμαρχοι στην Αθήνα έξω απο το Σύνταγμα, σε περίπτωση που η ΚΕΔΕ δεν λάβει δυναμική απόφαση για την διεκδίκηση των δικαίων των ΟΤΑ και δνε υπάρξει αποτέλεσμα απο τις ενέργειες που αποφασίστηκαν. Το αίτημα Δημαρά έγινε αποδεκτό.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Λειτούργησε στα Παλιάμπελα Βόνιτσας χτες ο Μητροπολίτης

Ο κ.κ. Κοσμάς ενημέρωσε τον κόσμο για το Παλαιό Ημερολόγιο

Στα πλαίσια των ποιμαντικών του δραστηριοτήτων χτες 19 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς λειτούργησε στην εκκλησία στα Παλιάμπελα Βόνιτσας μπροστά σε πλήθος συγκεντρωμένων πιστών και ενημέρωσε τους πιστούς για το τι ακριβώς πρεσβεύει η εκκλησία του Παλιού Ημερολογίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και τον αρχιμανδρίτη Ανατόλιο Ψυχογιό να αποκηρύξει τη «σχισματική εκκλησία στην οποία έχει προσχωρήσει και να επιστρέψει στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», όπως ανέφερε. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Μητροπολίτης δεν ανέβασε τους τόνους και με επιχειρήματα προσπάθησε να ενημερώσει τους πιστούς. Θυμίζουμε ότι με την αποχώρηση του Ανατολίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία και την προσχώρηση του στην  εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου και την ανακήρυξή του ως «Μητροπολίτη Ακτίου, Βονίτσης και Στερεάς Ελλάδος», ο Μητροπολίτης Κοσμάς επικαλείται  τους Ιερούς Κανόνες που πάρθηκαν με την Απόφαση της Θ’ Συνόδου της Αντιοχείας με την οποία Ναός ο οποίος έχει τελεσθεί Ορθόδοξη Λειτουργία απαγορεύεται αυστηρά η τέλεση οποιασδήποτε λειτουργίας άλλης Θρησκείας, Δόγματος ή Σχίσματος. Ο δε Ανατόλιος απαιτεί την τέλεση της λειτουργίας ως Ιδρυτής της Διεθνούς Ακαδημίας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όπου βρίσκεται και ο συγκεκριμένος Ναός.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Πάνω από 200 οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές


Από τα ακραία καιρικά φαινομένα 
Περισσότεροι από 200 είναι  οι παραγωγοί των οποίων επλήγησαν οι καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους. Ήδη από τον ΕΛΓΑ ξεκίνησαν οι πρώτες εκτιμήσεις, μάλιστα στη μηδική έχουν ολοκληρωθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις ελιάς. Oι ζημιές από την χαλαζόπτωση, να θυμίσουμε , σημειώθηκαν στις αρχές Αυγούστου και το περασμένο Σαββατοκύριακο στις περιοχές, Καινούργιο,  Παραβόλα , Μακρυνείας , Ρίβιο , Στάνο , Αγγελόκαστρο ,Νιοχώρι, Κατοχή, σε καλλιέργειες μηδικής και στις ελιές που είναι η δυναμικότερη καλλιέργεια της περιοχής μας και εκτείνονται σε αρκετά χιλιάδες  στρέμματα. Οι παραγωγοί συνεχίζουν να κάνουν αναγγελίες και θα πρέπει να προσκομίζουν και την αίτηση της ενιαίας ενίσχυσης του 2012,την οποία μπορούν να παραλάβουν από τις ΕΑΣ Αγρινίου ή Μεσολογγίου.

agrinionews

Το άγχος σκοτώνει το σεξ. Πώς να σκοτώσεις εσύ το άγχος

Μια τράπεζα που σου τηλεφωνεί αξημέρωτα για να σου υπενθυμίσει αυτό που ήδη στοίχειωνε τη σκέψη σου: καθυστέρησες τη δόση του δανείου. Μπλοκαρισμένη στην κίνηση, σου παίρνει δυο ώρες να γυρίσεις σπίτι και μόλις γυρίζεις συνειδητοποιείς ότι έχεις ξεχάσει να πληρώσεις και το κινητό. Φτάνεις σπίτι κουρασμένη από τη δουλειά, από την ανταγωνιστική συνάδελφο, από τα πισώπλατα και σε περιμένουν στην είσοδο κι άλλοι λογαριασμοί. Και φυσικά χάνεις τον ύπνο σου.
 

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αφιερωμένο στους Ελληναράδες που παρκάρουν όπου βρουν

Ποιος οδηγός δεν έχει δει κάποιο παράνομα παρκαρισμένο όχημα να εμποδίζει την κυκλοφορία;
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί... αγανακτισμένοι: «Καλά δεν υπάρχει κράτος να επέμβει;»


Δυστυχώς ο κάθε ασυνείδητος οδηγός,εκμεταλλεύεται το γεγονός της ατιμωρησίας (και της ψηφοθηρίας βεβαίως,βεβαίως) και παρκάρει όπου να'ναι αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους.

Έτσι κι αλλιώς ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από αυτόν.

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Μειώσεις μισθών σε 171 ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου

 Ως και 35% θα μειωθούν οι μισθοί

- Μαχαίρι ως 30% στις δαπάνες ΔΕΚΟ και φορέων
- Λουκέτο μπαίνει άμεσα σε κρατικές επιχειρήσεις
Η εγκύκλιος του υπουργείου προς ΔΕΚΟ και φορείς του Δημοσίου για μείωση των λειτουργικών δαπανών δεν αποτελεί τίποτε άλλο από τελεσίγραφο για μείωση των εξόδων του κράτους και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών, αλλά και λουκέτα στις πιο ζημιογώνες επιχειρήσεις.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο Κ. Καραγκούνης στην ΕΡΤ: «Nα αποσυμφορηθούν οι φυλακές, να γίνει καλύτερος σωφρονισμός»

Σχεδιάζουμε αρκετά πράγματα να φέρουμε στη Βουλή, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Κωνσταντίνος Καραγκούνης, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτιστο είναι η δικαιοσύνη. 

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι στη λογική του να γίνουν παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των φυλακών, με γνώμονα τη δημόσια ασφάλεια και κυρίως την καλυτέρευση των συνθηκών και του σωφρονισμού. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι είναι πολύ μικρά τα περιθώρια περικοπών στον χώρο της δικαιοσύνης, ωστόσο, όπως είπε, έχουν γίνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με τη μείωση του προϋπολογισμού του Υπουργείου στα 520 εκατ. ευρώ από 900 που ήταν το 2010.

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Διένυσαν 300 χιλιόμετρα με… ορθοπεταλιές!

Τριακόσια χιλιόμετρα ...πετάλι -μέσα σε διάστημα 24 ωρών- έκαναν τρεις ποδηλάτες, ξεκινώντας από την Κόνιτσα της Ηπείρου και φτάνοντας έως τις κορυφές του Ολύμπου, με μοναδικό στόχο την οικονομική ενίσχυση του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τους Θωμά Χατζηγεωργίου, 26 ετών, Αλέξανδρο Νικολόπουλο, 29 ετών, και Νίκο Πλουμή 41 ετών, οι οποίοι προπονήθηκαν σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια για να πετύχουν το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Δήμος Ξηρομέρου: Ξεκινά πρόγραμμα 12μηνης απασχόλησης ανέργων 55-64 ετών


       Ο Δήμος Ξηρομέρου χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας συμμετέχει και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Επιχορήγησης Επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών. Μέσω αυτού του προγράμματος θα απασχοληθούν 15 άτομα με συμβάσεις διάρκειας 27 μηνών. Συγκεκριμένα θα απασχοληθούν άνεργοι στις κάτωθι ειδικότητες:

Ατύχημα στη Στάνο από πρόσκρουση οχήματος

Πριν από λίγο όχημα που κινούνταν στην περιοχή Στάνου έξω από την Αμφιλοχία ξέφυγε από τη πορεία του και προσέκρουσε πάνω στα σιδερένια κιγκλιδώματα που υπάρχουν στο δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξει  διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό που εκείνη την ώρα είχε αρκετή κίνηση. Οι δυο επιβαίνοντες τραυματίστηκαν αλλά όχι σοβαρά και η κίνηση αποκαταστάθηκε άμεσα, ενώ ερευνώνται οι συνθήκες που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

agrinionews

Στο πλευρό του αγρότη η νέα υπηρεσία του ΕΛΓΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς από τη ΝΕΤ για τη νέα υπηρεσία ενημέρωσης των 803.000 ασφαλισμένων του ΕΛΓΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δουλειά στο χωράφι και στο κοπάδι είναι σκληρή, απαιτητική και δεσμευτική. Χρέος, λοιπόν, της Πολιτείας είναι να διευκολύνει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στην καθημερινότητά του, να του παρέχει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες αξιόπιστες χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς ουρές, χωρίς ταλαιπωρία.

Με τη νέα υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε, 803.000 αγρότες μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στον αριθμό 1540, μπορούν πλέον να πληροφορηθούν πότε θα καταβληθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς που έχουν υποβάλλει και αν έχουν διεκπεραιωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές τους».

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Επιχειρηματίας σε υπάλληλο του ΣΔΟΕ- "Να πάτε να τα πάρετε από τα λαμόγια που τα έβγαλαν στο εξωτερικό"

  Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μπήκαν για έλεγχο στην καφετέρια που διατηρεί σε δημοφιλή τουριστική περιοχή του νησιού της Λευκάδας γνωστόςεπιχειρηματίας όπου και διαπίστωσαν παραβάσεις. Όσο προχωρούσε ο έλεγχος κι ο κάπως "ογκώδης" επιχειρηματίας καταλάβαινε ότι δεν θα τον έφταναν τα έσοδα 5 ετών για τα πρόστιμα, τόσο φόρτωνε. Δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και όρμηξε ωσάν "μαινόμενος ταύρος", φώναξε:

"Να πάτε να τα πάρετε απ΄τα λαμόγια που τα φάγανε και έβγαλαν στο εξωτερικό, εμείς δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα".
Χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να τους αφήσει απ΄τα χέρια του και όπως ανέφερε το meganisi news, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Η ηθική του ικανοποίηση όμως δεν τον άφησε ούτε λεπτό να σκεφθεί ότι διανυκτέρευσε στο τμήμα.
 thebest.gr

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας: Κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου για τους εργαζόμενους στο δρόμο Αμβρακία-Άκτιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -  ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
6μμ στα ΔΙΟΔΙΑ του ΑΚΤΙΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε στους  απλήρωτους  εργάτες και τους  απολυμένους  συνδικαλιστές των εργοταξίων της ΑΕΓΕΚ  κ΄ ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. του νέου «εθνικού» μας εργολάβου Ι. ΜΑΡΟΥΛΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
Στον οδικό άξονα Αμβρακία-Άκτιο, (έργο χρηματοδοτούμενο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ)  στις δύο εργολαβίες των ανωτέρω εταιρειών, δουλεύουν σε συνθήκες  απάνθρωπες και εξοντωτικές.  Δεν είναι τυχαίο που πριν ένα χρόνο είχαμε θανατηφόρο ατύχημα στις  6 μμ  όταν  η δουλειά ξεκινάει  στις 7 πμ. Παράνομη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, «μαύρη» εργασία πέραν του 9ωρου και οι  200 περίπου εργαζόμενοι είναι συνεχώς απλήρωτοι για πέντε έως και επτά μήνες......

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΙΚΑ: Ταυτοποιήθηκαν 2.500 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων

Περίπου 2.500 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων ταυτοποιήθηκαν μετά από διασταύρωση στοιχείων του ΙΚΑ με άλλες Κρατικές Υπηρεσίες.

Τα στοιχεία των θανόντων αυτών απεστάλησαν στα κατά τόπους Υποκαταστήματα προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εισέπραξαν παράνομα τις συντάξεις και να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές.

Και 2.500 νεκροί «έπαιρναν» σύνταξη του ΙΚΑ


Σε περίπου 2.500 ανέρχονται οι περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν, μετά από διασταύρωση στοιχείων με άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Αυτό διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή την προτροπή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση, για γνωστοποίηση εκ μέρους των φορέων κοινωνικών ασφαλίσεων των εκκρεμών υποθέσεων, που αφορούν σε καταχρηστικές περιπτώσεις χορήγησης και είσπραξης επιδομάτων, συντάξεων και λοιπών παροχών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Μάριος Σαλμάς: Οι γιατροί θα πληρωθούν ως τις 15 Αυγούστου

Εως τις 15 Αυγούστου θα έχουν αποπληρωθεί οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Στη δέσμευση αυτή προχώρησε ο
αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα


Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπουν:

- Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Από την 1η έως και τις 12 Αυγούστου τα λαογραφικά «μερομήνια»

    Καλό μήνα και καλά… «μερομήνια»! Άρχισαν  από χθες, 1η Αυγούστου, και διαρκούν έως και τις 12 Αυγούστου, τα «μερομήνια», μια ξωμάχικη, ελληνική και ελληνοβλάχικη, παράδοση αιώνων, με έντονα λαογραφικά στοιχεία.
      Στον ελληνοβλάχικο λόγο της Ακαρνανίας η λέξη είναι «μερομίνιε» και σε άλλες ελληνοβλάχικες περιοχές είναι, όπως μας αναφέρει ο Κων. Νικολαϊδης στο Λεξικό του, «μουρμούνιε»......

NEXT PAGE