links

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΒΑΛΤΟΥ Καιρός

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στα 200 δις ευρώ οι τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία

Δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στις αφορολόγητες τραπεζικές καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και πολιτικών στην Ελβετία, οι οποίες σύμφωνα με εμπειρογνώμονες κυμαίνονται γύρω... στα 200 δις ευρώ, ενώ ανάμεσα στους καταθέτες είναι και Έλληνες πολιτικοί.

«Μέχρι πριν λίγο καιρό η κυβέρνηση και του κοινοβούλιο της Αθήνας έδειχναν ελάχιστη βιασύνη να κλείσουν φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, όπως το έκαναν η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τελευταία η Αυστρία» σχολιάζει η αρθρογράφος για να συμπληρώσει, «όμως τώρα η υπόθεση πρέπει να κλείσει γρήγορα. Ο λόγος; Οι βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου και ο οργή πολλών Ελλήνων που κατευθύνεται στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, επειδή επί χρόνια παρέλειψαν να πατάξουν σοβαρά τη φοροδιαφυγή.»

«Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ανακοίνωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η συμφωνία με την Βέρνη θα κλείσει πριν τις εκλογές, ωστόσο νομικοί δεν έχουν δει ακόμη το σχέδιο νόμου» επισημαίνεται στο άρθρο.

Η αρθρογράφος αναφέρεται στο άρθρο 25 της συμφωνίας που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις αρχές των δύο χωρών, σε περίπτωση που υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή και συνεχίζει: «Παραλίγο κι αυτή η τροποποιημένη συμφωνία να παρέμενε σχέδιο για το μέλλον. Η Βέρνη το υπέγραψε ήδη τον Νοέμβριο του 2011 αλλά το ελληνικό κοινοβούλιο άφησε να περάσει ένας ολόκληρο χρόνος πριν μπει η τελική υπογραφή. Ακόμη και Έλληνες πολιτικοί διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. Δεν σημαίνει πάντα ότι πρόκειται για αφορολόγητο χρήμα, αλλά νόμιμο ή παράνομο το ελληνικό κεφάλαιο αποφεύγει το φως».
 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ… Έτσι εξηγείται ο πανικός…

Την πρώτη ολοκληρωμένη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την Αττική έχει στη διάθεση του το makeleio…
Το γκάλοπ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί το πραγματοποίησε ανεξάρτητος φορέας και μάλιστα σε πολύ μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων- 3000 άτομα, όταν τα περισσότερα γκάλοπ διενεργούνται με δείγμα 1000 ατόμων…Τα αποτελέσματα όπως είδατε στην παραπάνω κάρτα είναι πραγμαγματικά τραγικά τόσο για Πασοκ και Νεα Δημοκρατία όσο και για τον Καρατζαφέρη που φαίνεται να μην μπαίνει στη Βουλή… Απο την άλλη τα αντιμνημονιακά κόμματα προελαυνουν στην κυριολεξία ενώ πολυ υψηλά ποσοστα καταγράφει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… Ο “ρουφιάνος” που εξασφάλισε για το makeleio το γκάλοπ έκανε πολύ καλή δουλειά αφού η δημοσκόπηση έχει ποσοστά για όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής… Στη μεγαλύτερη περιφέρεια αυτή της ‘Β ΑΘΗΝΩΝ το Πασόκ έρχεται τέταρτο ένω ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ χτυπάνε στα ίσια την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας… Αναλύτικα τα ποσοστά των κομμάτων στη Β ΑΘΗΝΩΝ είναι:

Μήπως πρέπει να μάθουμε να καταψηφίζουμε και όχι να ψηφίζουμε;


Η Αριθμολαγνεία του Δικομματικού «Συστήματος»!

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Στους εθνικής εμβέλειας ράδιο-τηλεοπτικούς σταθμούς και μαζί στις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που προκύπτουν από σχετικές δημοσκοπήσεις και αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 που μπορεί να αναδείξουμε μέχρι και 10Κομματική Βουλή!
Ταυτόχρονα λέγεται ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει αποσαφηνισθεί Πόσοι έχουμε σε αυτές τις Εθνικές Εκλογές το δικαίωμα να ψηφίσουμε και πώς θα μετρήσουν στην τελική καταμέτρηση των ψήφων μας η Αποχή, τα Άκυρα και τα Λευκά ψηφοδέλτια…
Αισθάνθηκα σήμερα την ανάγκη να σας υπενθυμίσω τους αριθμούς που καταγράψαμε στις τελευταίες 4 Εθνικές Αναμετρήσεις που κατέληγαν (τα τελευταία 38 χρόνια) στην επικράτηση του ενός από τα 2 Κόμματα εξουσίας στη Δημοκρατία που πετά στα σκουπίδια ψήφους κάτω του 3%, της ενισχυμένης αναλογικής, και του Bonus των 40 εδρών (τώρα 50) προς χάριν του …Δικομματισμού!

Αποδοκιμασίες εναντίον Σαμαρά στην Πάτρα

Κατά την είσοδό του στο χώρο γηπέδου της ΕΑΠ ο Αντώνης Σαμαράς  έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από συγκεντρωμένους αγανακτισμένους πολίτες που διαδήλωναν κατά του μνημονίου.


Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονταν στη διασταύρωση των οδών Φαβιέρου και Ηπείρου και φώναζαν συνθήματα όπως "ψωμί παιδεία ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ΄73".

ΠΗΓΗ: Dete.gr

LIVE: Οι πολιτικοί αρχηγοί «στον ενικό»

Παρακολουθείστε τις διαδοχικές συνεντεύξεις που θα δώσουν «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι Π. Καμμένος, Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Καρατζαφέρης. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών.

Δείτε LIVE τις συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών «στον ενικό»

Για να παρακολουθήσεις την εκπομπή από την τηλεόρασή σου, πάτα εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

«Δεν νιώθω ενοχές και τύψεις»

Ο υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αγρινίου "Δυτικά 96,1" και στον δημοσιογράφο του σταθμού Φώτη Μπερίκο

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Φώτη Μπερείκου, ο Δημήτρης Σταμάτης μεταξύ άλλων είπε:

Περιμένατε διαφορετική την παρούσα προεκλογική περίοδο;

Μάχη για τη 2η θέση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Παρότι η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένων στοιχείων απαγορεύεται, βάσει του νόμου τις τελευταίες δύο εβδομάδες προ των εκλογών... οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στα επιτελεία των κομμάτων συγκλίνουν στα εξής 5 σημεία:

1. Ιστορική υποχώρηση του λεγόμενου δικομματισμού, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. 

2. Η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα και όπως όλοι συμφωνούν με μεγάλη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ.

3. Το ΠΑΣΟΚ θα απολέσει και τυπικά στις 6 Μαΐου την επί τρεις δεκαετίες πολιτική του κυριαρχία στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Χωρίς προεκλογική συγκέντρωση η ΝΔ στην Αιτωλ/νία

Αν και είναι γνωστό ότι η Αιτωλ/νία, δεν συμπεριλαμβάνονταν στο σχέδιο των περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανένα κεντρικό στέλεχος της ΝΔ, δεν θα μιλήσει στον νομό, για πρώτη ίσως φορά σε προεκλογική περίοδο

Η ΝΔ , άγνωστο επισήμως γιατί, έχει επιλέξει να αφήσει την προεκλογική εκστρατεία, στις «πλάτες» των υποψηφίων βουλευτών ουσιαστικά και κάποιων μελών των Οργανώσεων, που ασχολούνται με αυτό.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι διαρροές προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ερείσματα στην Αιτωλ/νία, αλλά και την Χρυσή Αυγή, είναι τέτοιες, που  πολλά στελέχη στα κεντρικά, θεωρούν πως στην  Αιτωλ/νία για τη ΝΔ , έχει χαθεί οριστικά η πρωτιά. Έτσι δίνεται βαρύτητα σε άλλες περιοχέςΈτσι μπορεί να εξηγηθεί  ίσως για πρώτη φορά στα τοπικά πολιτικά χρονικά και σε προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία, δεν θα πραγματοποιήσει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση.

Πηγή:agriniopress

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πως θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες είναι οι εκλογείς, που διαμένουν σε Δήμο άλλης βασικής εκλογικής περιφέρειας από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι ετεροδημότες θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους μόνο στην περίπτωση που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση έως τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Η βασική εκλογική περιφέρεια είναι η εκλογική περιφέρεια, στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι κανονικά εγγεγραμμένοι οι ετεροδημότες.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

«Έφυγε» από τη ζωή η Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνη

Η κα. Καρακώστα απαγγέλει ποιήματά της στον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σβολόπουλο
Φτωχότερος είναι από χθες ο κόσμος των γραμμάτων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς άλλο ένα εξαίρετο μέλος της λογοτεχνικής οικογένειας του νομού έφυγε  από τη ζωή. Πρόκειται για τη συγγραφέα Αλεξάνδρα Καρακώστα-Αηδόνη, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών. Η κα. Καρακώστα γεννήθηκε στο Περδικάκι του Ορεινού Βάλτου. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά και ψυχολογία, ενώ εργάστηκε στην ιδιωτική και δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η κα. Καρακώστα άφησε πίσω της πλούσιο και εξαιρετικό συγγραφικό έργο, που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τον ιστορικό του μέλλοντος. Έγραψε και κυκλοφόρησε τα εξής βιβλία: «Με το μάτι και την ψυχή ενός μικρού παιδιού», «Μυστράς», «Ακαρνανία: Ο Μύθος, η Ιστορία, οι Θρύλοι και οι Παραδόσεις του τόπου», «Από τα μονοπάτια τα’ ουρανού στις ατραπούς της γης», «Κλέφτες και αρματολοί του Ορεινού Βάλτου: Η δράση και η προσφορά τους» καθώς και την ποιητική συλλογή «Ανατροπή».
Η κα. Καρακώστα ήταν παντρεμένη με τον δάσκαλο Αθανάσιο Αηδόνη, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά. Ζούσε μόνιμα στο Αγρίνιο. Η εξόδιος ακολουθία της τελέστηκε σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη Αγρινίου.

agrinionews

Ο Πάνος Καμμένος στον «Αχελώο TV» (video)


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον «Αχελώο ΤV» απάντησε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλεσε «συνεταίρους» τους Βενιζέλο - Σαμαρά
«Μας χωρίζουν τεράστιες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως στα εθνικά θέματα και το θέμα της λαθρομετανάστευσης», είπε, συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας ότι είχε δηλώσει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του χρέους.
«Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να ψηφίσουν το πρόγραμμά μας όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά Μνημόνια, και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το Μεταναστευτικό.», είπε ακόμη
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά ότι «είναι συνέταιροι, υπάλληλοι των τραπεζιτών και του κ. Σόιμπλε και εκτελούν γονυπετείς τις εντολές του κ. Τόμσεν».

Αποκάλυψη: Ποιο είναι το πραγματικό επώνυμο των Παπανδρέου;

Kαι όμως δεν τους λένε Παπανδρέου!

Kαι όμως δεν τους λενε Παπανδρέου! Ο Γεώργιος Παπανδρέου , γνωστός και ως Γέρος της Δημοκρατίας γεννήθηκε στο Καλέντζι της Αχαΐας στις 13 Φεβρουαρίου του 1888.

Ήταν το τρίτο παιδί του γενάρχη της οικογένειεας ιερέα Ανδρέα Σταυρόπουλου και της συζύγου του Παγώνας. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τετρατάξιο σχολείο του χωριού του και στη συνέχεια στο Σχολαρχείο της γειτονικής Χαλανδρίτσας.

Παντού υπάρχουν Έλληνες

Η γεωργία εξαπλώθηκε στην Ευρώπη πριν από χιλιάδες χρόνια από το νότο έως τον μακρινό βορρά, με διαδοχικά μεταναστευτικά βήματα, σύμφωνα με μία νέα σουηδο-δανική επιστημονική έρευνα. 
 
Η μελέτη ανέλυσε το DNA τεσσάρων Σκανδιναβών αγροτών της νεολιθικής εποχής και διαπίστωσε ότι είχαν πολύ περισσότερα κοινά γονίδια με τους σημερινούς νοτιοευρωπαίους, όπως οι Έλληνες, οι Κύπριοι και οι κάτοικοι της Σαρδηνίας, παρά με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό λαό.

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Στα 751,39 ευρώ καθορίζεται η βάση υπολογισμού των ποσών επιχορήγησης, στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος απασχόλησης του ΟΑΕΔ με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για 40.000 ανέργους και στα 1007,10 ευρώ η βάση για τον αντίστοιχο υπολογισμό προγράμματος διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. 4990/171/10.4.2012, που εστάλη για δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης, αποφασίζονται τα εξής:

ΑΝΤΙΡΡΙΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 3.000.000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Ποσό ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή του οδοστρώματος σε τμήματα των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων ενέκρινε στην συνεδρίαση της το μεσημέρι της Τετάρτης η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, όπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος εγκρίθηκε ποσό 900.000 ευρώ για την συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας. «Τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια αποβλέπουν στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα των εθνικών δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα και απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του οδοστρώματος», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος. 

Δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο Αγρίνιο ..

Ανακαλύψτε τη νέα καλοκαιρινή κολεξιόν! Θα φορεθεί πολύ......


Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα… οι διορισμοί μένουν

Δ. Κ.
Κόκκινος σαν παντζάρι έγινε το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, βλέποντας στο διπλανό παράθυρο της πρωινής εκπομπής του MEGA τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Νικολόπουλο να του κουνά το χαρτί της πρόσληψης ενός υπαλλήλου στο πολιτικό του γραφείο.

«Είναι το μοναδικό πολιτικό γραφείο που έχει τους λιγότερους υπαλλήλους» είπε ο υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πρόσληψη που έκανε στο γραφείο του, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, της κυρίας Ιωάννας Παλτόγλου, με απολυτήριο Λυκείου και με ημερομηνία πρόσληψης 10 Απριλίου 2012.

Δηλαδή, Υπουργέ μας, στα άλλα υπουργεία γίνονται χειρότερα;

Ποια κόμματα πήραν το «πράσινο φως» από τον Α.Π.;

Το «πράσινο φως» σε 32 κόμματα, συνασπισμούς κομμάτων και μεμονωμένους υποψηφίους, για να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου 2012, έδωσε το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής για τις βουλευτικές εκλογές 36 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, συνδυασμοί ανεξάρτητων υποψηφίων και μεμονωμένοι βουλευτές.

Εξ αυτών δεν «πέρασαν» τέσσερα: 1) Εθνική Ελπίδα, 2) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ., 3) Φίλοι του Ανθρώπου και 4) Δημοβούλιο Πολιτών - (Άμεση) Δημοκρατία στην Πράξη.

Οι «32» που θα μετάσχουν στις εκλογές, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι:

Δραματική νύχτα στο Mega! Το κόψιμο εκπομπής και τα δάκρυα του παρουσιαστή!

Φωτογραφία για Δραματική νύχτα στο Mega! Το κόψιμο εκπομπής και τα δάκρυα του παρουσιαστή!

Μόνο… Σούπερ δεν ήταν το βράδυ της Τρίτης η Σούπερ Μπάλα στο Mega! Μετά το τέλος του αγώνα Μπαρτσελόνα-Τσέλσι και των βίντεο που αφορούσαν το αγωνιστικό μέρος, το κλίμα άλλαξε εντελώς!

 Τα πρόσωπα σοβάρεψαν, ο παρουσιαστής φόρεσε το νέο του πρόσωπο και ξεκίνησε να μετρά…αντίστροφα! Η ώρα του αποχαιρετισμού είχε φτάσειΗ πιο ακριβή εκπομπή του Mega, αυτή που τους κόστισε πολύ, τόσο ώστε εκτός από τις δεκάδες απολύσεις η Όλγα Τρέμη να υποστεί και τρίτη μείωση, έπρεπε να τελειώσει! Δεν υπήρχαν άλλα χρήματα! Αυτό ήταν! Πάει η μπάλα στο Mega: «Σήμερα αποχαιρετούμε ένα πανάκριβο πρόγραμμα…μετά από 18 χρόνια!Του χρόνου δεν θα έχουμε Τσάμπιονς Λίγκ!» είπε ο οικοδεσπότης Γιώργος Θαναηλάκης!

Η ψήφος μας!


Δεν βλέπουν
Δεν ακούν
Δεν ενδιαφέρονται
Δεν νοιώθουν
Δεν σκέπτονται
Δεν έχουν δουλέψει
Δεν έχουν φιλότιμο
Δεν πάνε φυλακή
Δεν μας σέβονται
Δεν διάβασαν το μνημόνιο....

Τεστ για να δεις σε ποιο κόμμα ανήκεις!

Μια on line ψηφοφορία μέσα από ένα ερωτηματολόγιο 30 ερωτήσεων σε βασικές θέσεις τον πολιτικών κόμματων, για να σταθμίσετε την ψήφο σας σε σχέση με τις κομματικές θέσεις.

Ένα τεστ κομματικής «νομιμοφροσύνης» σε ένα πολύ ευχάριστο ερωτηματολόγιο, που προέκυψε ύστερα από δουλειά Καθηγητών του ΑΠΘ.
Πατήστε εδώ: helpmevote.gr
Τ.Μ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
Υπ. Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγρίνιο, 24 Απριλίου 2012
Την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη σε δημοσιογραφικό ιστολόγιο παρεχώρησε ο υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτρης Σταμάτης.
Μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά με τον ρόλο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο πολιτικό σκηνικό:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα που ενσαρκώνει την επιθυμία του Ελληνικού λαού να ζήσει ελεύθερος, ανεξάρτητος, με αξιοπρέπεια και περήφανος». Επίσης επισήμανε πως «Θέλω να είμαι πολίτης και Βουλευτής κράτους και όχι αποικίας».

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ)

Είναι χρήσιμο να βλέπεις μια φωτογραφία μετά από χρόνια. Πολύ περισσότερο μια τέτοια φωτογραφία. 
Ο Σημίτης κρατά ψηλά τα πρώτα ευρώ που μόλις έβγαλε από το ΑΤΜ. Γελά με αυτό το γέλιο της φωτογραφικής επιτήδευσης. 
Δίπλα του ο Παπαδήμος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας χειροκροτά.

10 χρόνια πριν ακριβώς. Η Ελλάδα έχει πιστέψει πως είναι μια μεγάλη δύναμη. Ο Σημίτης υπόσχεται εκσυγχρονισμό, ο Παπαδήμος πιστωτικές κάρτες.
Στις τράπεζες-μία σε κάθε γωνία-ο κόσμος τρέχει να ακουμπήσει το νέο νόμισμα.
Η Ελλάδα τρέχει στη λεωφόρο.

Εικόνες από τα παλιά στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου λόγω της κρίσης


Εικόνες από τα παλιά  στην  πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου πλέον τα Ferry boat φεύγουν γεμάτα από αυτοκίνητα στα πιο πολλά δρομολόγια. 

Πλέον ο κόσμος προσπαθεί να εξοικονομήσει όσο μπορεί χρήματα μετρώντας λόγω της κρίσης και το τελευταίο Ευρώ.
Τις φωτογραφίες που βλέπετε είναι από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.
Δείτε τα δρομολόγια των ferry boat.

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Οι αλλαγές στον πλανήτη Γη με το «μάτι» της Google

Φωτογραφίες από το δορυφόρο GeoEye-1
Ο δορυφόρος GeoEye-1 «φωτογραφίζει» από ύψος 684 χιλιομέτρων τις αλλαγές που σημειώνονται στην επιφάνεια του πλανήτη Γη, με τέτοια λεπτομέρεια που μπορεί να διακρίνει κανείς καθαρά μέχρι και έναν σκουπιδοτενεκέ στο δρόμο!

Μέσα σε ένα χρόνο το GeoEye απαθανάτισε σε φωτογραφίες περισσότερα από 98 εκατ. τετραγωνικά μίλια από διάφορες περιοχές της Γης.

«Ο μεγαλύτερος πελάτης μας είναι ο στρατός και η υπηρεσία National Geospatial-Intelligence Agency, στην οποία παρέχουμε φωτογραφίες τόσο καθαρές και λεπτομερείς, που δείχνουν με σαφήνεια τι υπάρχει σε απόσταση 50 εκατοστών από το έδαφος» είπε η Corporate Imagery Services Representative του GeoEye, said Elizabeth 'Eli' Doerr.

«ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ» Θεατρική παράσταση Γυμνασίου Βόνιτσας

Οι μαθητές του Γυμνασίου Βόνιτσας σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση «ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ». Η παράσταση θα δοθεί στις 29 Απριλίου 2012 στο Δημοτικό σχολείο της Βόνιτσας και ώρα 08:00μμ.  Υπεύθυνες καθηγήτριες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ Αντιγόνη – ΧΡΗΣΤΟΥ Δέσποινα. Ελάτε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, του ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΡΑΚΗ

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!  
Γράφει ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ
Δικηγόρος-Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών
Ανεξάρτητοι Έλληνες  
Ελλάδα είναι η πατρίδα που γεννηθήκαμε. Ελληνισμός είναι ο πολιτισμός που κληρονομήσαμε. Μία πατρίδα, ένα έθνος με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Στο πέρασμα της Ιστορίας έχουμε γνωρίσει θριάμβους, αποθέωση πνευματικής/πολιτιστικής υπεροχής αλλά και συντριβές, εδαφικές και πολιτιστικές συρρικνώσεις.
   Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και χαίρομαι όταν συναντώ πολίτες από κάθε γωνιά του κόσμου που κι εκείνοι είναι υπερήφανοι για τις πατρίδες τους. Η αυτοεκτίμηση – μεταξύ άλλων – είναι "ψυχικό προτέρημα", πνευματική ωριμότητα, παράγοντας εξέλιξης και προσανατολισμού στη ζωή. Σέβομαι τους απανταχού πατριώτες. Αλίμονο σ’ εκείνους τους μειονεκτικούς που θέλουν να είναι κάτι άλλο απ’ ότι είναι. Σ’ εκείνους που – από έλλειμμα αυτοεκτίμησης – οδηγούνται στην απατρία, να .....

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ

Οι Υποψήφιοι είναι...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΑΝΕΡΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΟΛΕΝΤΙΝΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΑΝΕΡΓΗ
ΚΟΚΟΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΝΤΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΧΟΥΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




ΔΗΛΩΣΗ υποψήφιας Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας για την υγεία Καγιά Αργυρώ


 
... Δύσκολη εποχή για να αρρωστήσει κανείς στην Ελλάδα.

Πόσο μάλλον στο νομό μας άμα σκεφτεί κανείς ότι η μνημονιακή πολιτική προβλέπει για το μεγαλύτερο νομό της χώρας την υποβάθμιση του νοσοκομείου Μεσολογγίου και την εξώθηση σε κλείσιμο των Κέντρων Υγείας Ναυπάκτου, Αμφιλοχίας, Βόνιτσας, Αιτωλικού και Αστακού. 
Ακόμα και στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού, το νοσοκομείο Αγρινίου (που μόνο με το γεφύρι της Άρτας μπορεί κανείς να το παρομοιάσει) τμήματα κλείνουν, κλίνες απενεργοποιούνται, εξοπλισμός σαπίζει ενώ παρατηρούνται ελλείψεις ακόμα και στα βασικότερα καθημερινά είδη (γάζες, σύριγγες, φλεβοκαθετήρες).
«Δυστυχώς οι Έλληνες ζουν πολύ» τόλμησε να δηλώσει ο Λοβέρδος και είναι προφανές ότι σπεύδει να το αλλάξει αυτό το συντομότερο δυνατόν. Εμείς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύουμε ότι σε
κάθε πολίτη αυτής της χώρας που έχει δουλέψει σκληρά επί δεκαετίες αντιστοιχεί το λιγότερο αυτό που του χρωστάνε: δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη και θα παλέψουμε όχι απλά για τη διατήρηση όλων των μονάδων υγείας της περιοχής μας αλλά και για την αναβάθμισή τους προκειμένου να μπορεί ο καθένας να θεραπεύεται στον τόπο του και εγκαίρως...
ΚΑΓΙΑ ΑΡΓΥΡΩ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΙΑΤΡΟΣ. Γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Μητέρα δυο παιδιών. Ήταν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 στο φοιτητικό σύλλογο της Ιατρικής Αθηνών και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά.

newspressagrinio.blogspot.com/

VIDEO από την επίθεση στην Α. Διαμαντοπούλου στην Καισαριανή

Οργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν την υπουργό Ανάπτυξης, όταν την εντόπισαν σε μεζεδοπωλείο της Καισαριανής.
Η Άννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε μαγαζί της περιοχής, στο πλαίσιο προεκλογικής συνάντησης με στελέχη και φίλους του κόμματος.
Όταν οι κάτοικοι έμαθαν ότι στην περιοχή τους βρίσκεται η υπουργός Ανάπτυξης, συγκεντρώθηκαν έξω από το μαγαζί και άρχισαν να φωνάζουν στην κα Διαμαντοπούλου, ζητώντας της να αποχωρήσει.
«Έχετε θράσος να έρχεστε εδώ. Είστε όνειδος» ακούγεται να λέει μια γυναίκα, ενώ κάποιοι άλλοι φωνάζουν «έξω, έξω» και «λευτεριά, λευτεριά».
 «Για αυτούς που αυτοκτονούν κάθε μέρα τι έχετε να πείτε κα Διαμαντοπούλου; Για αυτούς που πεινάνε;» φωνάζει ένας άνδρας.
Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, με τους κατοίκους να εξαγριώνονται.
Τελικά, η υπουργός Ανάπτυξης αποχώρησε και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΣΕΠΕ: Πολλαπλασιάζονται οι ατομικές συμβάσεις

Αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά εργασίας, καθώς από την ημέρα της εφαρμογής του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις αυξάνονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και επικρατούν ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας μέσα σε ενάμιση μήνα, έχουν υπογραφεί 33.133 ατομικές συμβάσεις σε 7.825 επιχειρήσεις με μειώσεις της τάξεως του 22% που σε ορισμένες περιοχές της χώρας, έφθασαν το 28%. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, η μείωση μισθού ξεπερνά και το 50%.

Λάμες με το ΚΤΕΛ για να δραπετεύσει έμπορος ναρκωτικών!


Μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό της,πολύ πρόσφατα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας καθώς κατάφερε να αποσοβήσει-σύμφωνα με όλα τα στοιχεία-απόδραση που θα γινόταν με κινηματογραφικό τρόπο από τα κρατητήριά της.
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έκαναν οι άνδρες της Διεύθυνσης σε πακέτο που ήρθε με το ΚΤΕΛ(!) για κρατούμενο, που βρίσκεται προφυλακισμένος για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών, βρήκαν ανάμεσα σε είδη ρουχισμού έξι μεγάλες λάμες από αλυσοπρίονο που θα χρησιμοποιούνταν για να κοπούν τα κάγκελα της φυλακής! Υπήρξαν υπόνοιες για άλλους είδους έγκλημα που ίσως να επιχειρούσε αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr κάτι τέτοιο δεν ισχύει και επικρατεί το σενάριο της προσπάθειας για απόδραση.
Ο κρατούμενος είναι ένας από τους δύο που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη μεταφορά 180 κιλών ναρκωτικών, οι οποίοι πιάστηκαν από έλεγχο της Τροχαίας της Αμφιλοχίας. Όπως είναι φυσικό συνελήφθη εκ νέου και θα του αποδοθούν σοβαρές κατηγορίες για απόπειρα απόδρασης και όχι μόνο.
Οι έλεγχοι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνεχείς αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για επιτυχία καθώς ένας έμπορος ναρκωτικών δεν θα κυκλοφορήσει τελικά ελεύθερος ανάμεσά μας.

Πηγη:grinionews

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συνολικά 36 κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 6ης Μαΐου

Συνολικά 36 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις εκλογές έληξε στον Αρειο Πάγο το Α' Τμήμα του οποίου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.


Αναλυτικά αιτήσεις συμμετοχής υπέβαλαν οι:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Ε. Βενιζέλος),

2) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Θα χρειαστείτε μια γλάστρα με βασιλικό

Αν θέλετε να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα κουνούπια, βάλτε στη βεράντα ή τον κήπο σας μια γλάστρα με βασιλικό. Εκτός από τo ιδιαίτερο άρωμα που δίνει στη μαγειρική, ο βασιλικός έχει και την ιδιότητα να απομακρύνει τα κουνούπια.

Πηγή: vita

«Έγκλημα» ο αποκλεισμός της Κωνωπίνας από τον σχεδιασμό του Φράγματος Αχυρών


  Μεθοδεύεται η εξαίρεση της Κωνωπίνας από τον σχεδιασμό του Φράγματος Αχυρών, που θα είναι καταστροφική για τους ανθρώπους, το περιβάλλον και την οικονομία του χωριού..

Φράγμα Αχυρών. Κωνωπίνα: Ο αγωγός περνάει δίπλα μας … κι εμείς να μην μπορούμε να βραχούμε !

            Επιτέλους φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει το μεγαλόπνοο για τα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου έργο  και  σιγά-σιγά μπαίνει  και πάλι στις ράγες για την αποπεράτωση, με την ένταξή του, στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
     Ήδη καταβάλλονται στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις που εγκρίθηκαν για τις απαλλοτριώσεις του Φράγματος Αχυρών.....

Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία: Οι υποψήφιοι στο Νομό μας

8 πρόσωπα συμμετέχουν στη λίστα της  Δράσης-Φιλελεύθερης Συμμαχίας στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για τους εξής:

Διαμαντόπουλος Χρήστος ,Οδοντίατρος-
Περιοδοντολόγος
Καλτσής Γεώργιος, Επιχειρηματίας
Κιτσοπούλου Χριστίνα, Οικιακά
Κοτρώνης Γεώργιος ,Επιχειρηματίας
Λιοδήμου-Σταυρινού Αργυρώ, Ιδιωτική Υπάλληλος
Λυμπουρίδης Κωνσταντίνος, Δικηγόρος
Σκόνδρας Ιωακείμ, Επιχειρηματίας
Φωστήρα Ιωάννα, Ελ. Επαγγελµατίας

Πηγη:agrinionews

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Υποθαλάσσιες Ζεύξεις: όχι λένε στη Σαλαμίνα, ναι στη Λευκάδα


 

Στη Σαλαμίνα και τη Λευκάδα, τα δύο νησιά που σχεδιάζεται να ενωθούν με την ενδοχώρα μέσω υποθαλάσσιας σύνδεσης, οι τοπικές κοινωνίες είναι διχασμένες, ενώ οι δύο δήμαρχοι εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. 

Στην περίπτωση της Σαλαμίνας που υπάρχει μεγάλη αντίδραση, το υπουργείο Υποδομών δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άλλες ενέργειες στον επόμενο μήνα προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος. 

Στη Σαλαμίνα το έργο αφορά τη σύνδεση της λεωφόρου Σχιστού με το νησί, παρακάμπτοντας την πόλη του Περάματος και την πόλη της Σαλαμίνας. «Στην προκήρυξη το έργο χωρίζεται σε δύο τμήματα, από Σκαραμαγκά έως Πέραμα και από Πέραμα έως το εσωτερικό της Σαλαμίνας», λέει ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιάννης Τσαβαρής. 

Εξώσεις… εξπρές

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα χτυπάει κόκκινο (περίπου 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ ) και οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε για τα πάγια μηνιαία έξοδα, το υπουργείο Δικαιοσύνης , με νέο νόμο που ισχύει από τις 2 Απριλίου, δίνει το δικαίωμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διώχνουν τους ασυνεπείς ενοικιαστές τους με διαδικασίες εξπρές.

Στο εξής λοιπόν, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμη και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης, με μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώνεται σε 50 ημέρες, εφόσον ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, με το Ν. 4055/2012 η αποβολή του «δύστροπου» μισθωτή, δηλ. εκείνου που αρνείται να καταβάλει τα ενοίκια , επιτυγχάνεται πλέον χωρίς τη διεξαγωγή δίκης , ενώ με την ίδια διαδικασία θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να εισπράττει τα καθυστερούμενα ενοίκια.

Εκλογές: Ας τους γυρίσουμε την πλάτη με ενεργητική αποχή




Τα διάφορα κόμματα και ομάδες του λεγόμενου αντιμνημονιακού χώρου (άλλα ειλικρινή και άλλα όχι) εστιάζουν στα μνημόνια, που βάζουν την ταφόπλακα σε μια κοινωνία διαλυμένη από τους προηγούμενους σωτήρες και τη δική τους ανοχή ή συνενοχή.
 Δεν λένε κουβέντα για το πριν, και τις ευθύνες τους στην αδρανοποίηση της κοινωνίας. Δεν λένε όμως πάλι κουβέντα για το χαραχτήρα και τα περιθώρια των εκλογών, καλλιεργώντας αυταπάτες. Ακόμα περισσότερο δεν λένε τίποτα συγκεκριμένο για το μετά. Εκείνο που είναι κοινό σε όλους αυτούς είναι η υποστήριξη που ζητάνε, για να λύσει τα προβλήματα ένας σωτήρας ή μια φωτισμένη πρωτοπορία για λογαριασμό του λαού. Άλλοι υπόσχονται ότι θα τα λύσουν άμεσα (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, Καζάκης, κ.λπ.) και άλλοι αργότερα (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.λπ. ). Και εκείνο που πετυχαίνουν τελικά είναι να διαιρούν το λαό.

Σήμερα, οι κυρίαρχες δυνάμεις είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε άμεσες εκλογές, για νωπή εντολή, ή σε παράταση μιας κυβέρνησης διορισμένης από τις τράπεζες. Και τα δύο κρύβουν κάποιο ρίσκο για αυτές, που θέλουν να προχωρήσουν σε μέτρα τόσο καταστροφικά, που η αντίδραση του κόσμου μπορεί να έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Τελικά επιλέγουν την πρώτη λύση, με συντόμευση του προεκλογικού χρόνου και όργιο εκβιασμών. Θέλουν έτσι να βάλουν τους πολίτες στο στημένο παιχνίδι τους, για να τους αφαιρέσουν στη συνέχεια κάθε νομιμοποίηση των αντιδράσεών τους. Θέλουν επίσης να σπάσουν την ενότητα του λαού μέσα από την εκλογολογία και την κομματική αντιπαράθεση.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αιτωλοακαρναία

ΚΑΝΙΝΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΠΕΡΔΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ
ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΑΙΣΙΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΒΑΤΑΚΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ
ΦΕΛΩΝΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΦΩΤΑΚΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ  ΜΙΧΑΗΛ

οι υποψήφιοι του πασοκ στην Αιτωλοακαρνανία

ΒΕΡΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΟΥΚΗ ΑΚΡΙΒΗ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΙΜΗ ΑΝΘΗ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΡΟΥΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΖΑΜΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Αιτωλ/νία

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαϊου. Πλήρες το ψηφοδέλτιο στην Αιτωλ/νία
Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Συνολικά, κατέρχονται 423 υποψήφιοι βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, ποσοστό υψηλότερο του υπό του σχετικού Νόμου, οριζόμενο.
Το ποσοστό ανανέωσης των υποψηφίων, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές του 2009, ξεπερνά το 70%, ενώ ο Μέσος Όρος ηλικίας των υποψηφίων, είναι επίσης χαμηλότερος και διαμορφώνεται στα 45 έτη.
Η νεότερη, ηλικιακά, υποψήφια βουλευτής με τον ΛΑΟΣ, είναι η Κα Λυκάκη Γεωργία, η οποία κατέρχεται υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής και είναι 25 ετών.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΜΠΑΤΖΗ ΟΛΓΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ
ΓΚΟΥΒΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΑΚΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΝΤΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΕΟΔΟΤΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Παναιτώλιο...



Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και η Θύρα 7 Παναιτωλίου , διοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συνδέσμου , την Κυριακή 22 Απριλίου.
Ώρες προσέλευσης: 09,00 -13,30
Δίνοντας ΑΙΜΑ , κερδίζεις ότι ομάδα κι'αν είσαι
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Δίνοντας αίμα
σώζεις ζωές...


Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Άρτα: Θα ανατίναζαν πούλμαν με οπαδούς


Τρεις φίλοι του Παναθηναϊκού, όπως επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr η αστυνομική Διεύθυνση Αρτας, θα ανατίναζαν με 14 μολότοφ πούλμαν με οπαδούς του Ολυμπιακού.
Οι τρεις νεαροί από την Αρτα περίμεναν στην Γέφυρα Καλογήρου, το πούλμαν με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που επέστρεφε απ’ τα Γιάννενα, μετά τον αγώνα ΠΑΣ – Ολυμπιακού, ενώ υπήρχαν και φίλαθλοι του Αρη που θα επέστρεφαν από το Αγρίνιο μετά την αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας με τον Παναιτωλικό.
Πάντως, λόγω των ελεγχών που γινόταν, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. τους έπιασε και αν αυτό δεν είχε συμβεί το πιθανότερο είναι να είχαμε θρηνήσει θύματα!  Οι άνδρες της ΔΙΑΣ που τους είδαν, τους σταμάτησαν για έλεγχο και στο αυτοκίνητό τους βρήκαν 14 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Οι τρεις συλληφθέντες, κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και πρόκειται για φοιτητή, υιός δικαστικού,ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Άρτα. Ο δεύτερος είναι στρατιωτικός, οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης και ο τρίτος δήλωσε άνεργος.
«Φορούσαν φανέλες του Παναθηναϊκού»

Oι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Αιτωλοακαρνανία

Δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Π.Καμμένου. Οι υποψήφιοι στην Αιτωλοακαρνανία είναι οι :

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΑΝΕΡΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΟΛΕΝΤΙΝΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΑΝΕΡΓΗ
ΚΟΚΟΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΝΤΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΧΟΥΤΑΣ ΘΩΜΑΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Μάθε που ψηφίζεις

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών η φόρμα όπου εισάγοντας κάποιος στα στοιχεία του μπορεί να δει που ψηφίζει:
http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm

«Παγώνουν» δίκες και πλειστηριασμοί

Κλειστά για οκτώ ημέρες θα παραμείνουν τα δικαστήρια, από 2 Μαΐου έως 9 Μαΐου 2012, λόγω των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, ενώ παράλληλα διακόπτονται και όλες οι διενέργειες των πλειστηριασμών.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό δύο μέρες παραπάνω, δηλαδή από 2/5 έως 11/5. Αντίθετα, ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τις 2 Μαΐου 2012 και δεν θα έχουν περαιωθεί, συνεχίζονται και μετά τις 2 Μαΐου 2012.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε σήμερα σχετική εγκύκλιο προς τους προέδρους των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο), τους διευθύνοντες τα δικαστήρια της χώρας, τους Δικηγορικούς και Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους, καθώς και τους Συλλόγους Δικαστικών Επιμελητών.

Οι άγνωστοι δεσμοί του Μητροπάνου με την Αιτωλοακαρνανία



«Εμένα και ο θάνατος μου φαίνεται γιορτή…»
Δυστυχώς για όλους τους Έλληνες το άκουσμα της είδησης του θανάτου του Δημήτρη Μητροπάνου δεν μπορεί να τους φανεί γιορτή, παρότι ο ίδιος δεν δίστασε ποτέ μέσα από τα τραγούδια του να τον «κοιτάξει» κατάματα. Το ελληνικό τραγούδι από σήμερα γίνεται πιο φτωχό, καθώς μία από τις τελευταίες γνήσιες και αυθεντικές λαϊκές φωνές θα συντροφεύει πλέον την παρέα του Καζαντζίδη, του Μπιθικώτση και πολλών άλλων εξίσου μεγάλων ερμηνευτών. Ο Δημήτρης Μητροπάνος άφησε σήμερα από οξύ πνευμονικό οίδημα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών στο θεραπευτήριο «Υγεία».
Ο γάμος με την αδερφή του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη. Oι επισκέψεις σε Αγρίνιο και Ναύπακτο.
Για όσους δεν γνωρίζουν η πρώτη σύζυγος του Δημήτρη Μητροπάνου ήταν η Φανή Σταμάτη, κόρη του αείμνηστου υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Σταμάτη και αδερφή του σημερινού βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρη Σταμάτη. «Ήταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος. Γνωρίστηκαν και μέσα σε λίγους μήνες παντρεύτηκαν», εξομολογείται στο agrinionews.gr κοινός φίλος του ζευγαριού. Ο γάμος τους έγινε σε κλειστό κύκλο στην Αθήνα.

Κώστας Αριστόπουλος «Λίγοι χορεύουν πια…»

Κώστας Αριστόπουλος από καρδιάς - Ο μεγάλος κλαριτζής μιλάει για την πορεία του

Είναι ένας από τους ξακουστούς σύγχρονους κλαριτζήδες. Ο Κώστας Αριστόπουλος είναι «πρεσβευτής» του Αγρινίου αλλά και της χώρας καθώς συχνά ταξιδεύει στο εξωτερικό για συναυλίες. 
 
Πολλοί έχουμε ξενυχτήσει σε κάποιο πανηγύρι με τον Κώστα συνεχώς όρθιο και χαμογελαστό να παίζει με μεγάλη δεξιοτεχνία το κλαρίνο του.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Κομπίνα στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

Ξενοδοχεία-φαντάσματα και πωλήσεις δελτίων μέσω του διαδικτύου

Κομπίνα με ξενοδοχεία που εισέπρατταν ποσά για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, αλλά είτε ήταν κλειστά είτε οι δικαιούχοι ουδέποτε διέμειναν σε αυτά αποκάλυψαν οι δειγματοληπτικοί πανελλαδικοί έλεγχοι των υπηρεσιών επιθεώρησης του ΟΓΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είχαν συμβληθεί με τον οργανισμό.

Επίσης, υπήρξαν περιπτώσεις ασφαλισμένων του ΟΓΑ που είτε είχαν πουλήσει τα δελτία τους  σε τουριστικά γραφεία είτε τα είχαν ανταλλάξει με ταξίδια στο εξωτερικό. Μάλιστα, ορισμένοι δεν δίστασαν να πουλήσουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ σε μη δικαιούχους μέσω του διαδικτύου!

H 11άδα της ΝΔ στην Αιτολοακαρνανία


Έφθασε η  ώρα των ανακοινώσεων στη Νέα Δημοκρατία για  το ψηφοδέλτιό της για την Αιτωλοακαρνανία  όπως εξάλλου και για τις άλλες περιοχές της χώρας. Οι ανακοινώσεις αναμένονται μετά από έντονες διεργασίες που κορυφώθηκαν σήμερα ενώ χαρακτηριστικό είναι πως λίγη ώρα πριν η λίστα «κλειδώσει» μια θέση ακόμη έπαιζε.
Στο ψηφοδέλτιο όπως αναμενόταν  συμμετέχουν τέσσερις γυναίκες  και τελικώς  ο δικηγόρος Σπύρος Κωνσταντάρας (το agrinionews.gr  έγκαιρα είχε αναφερθεί στην εξέλιξη αυτή) όσο και ο ειδικός σύμβουλος του δήμου Ξηρομέρου Δημήτρης Αρβανίτης (παρά τα αντιθέτως σενάρια). Αναφορικά με την περιοχή της Ναυπάκτου αυτή θα εκπροσωπηθεί από τον  Θύμιο Δρόσο γεγονός που ώθησε τον Ασημάκη Φωτόπουλο από το μεσημέρι να προαναγγείλει την αποχώρηση του υποστηρίζοντας πως δεν χωρούν δύο Ναυπάκτιοι στη λίστα.
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι εν ενεργεία βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης, οι υποψήφιοι του 2009 Γιώργος Παπαναστασίου, Νίκος Καραπάνος και Έλενα Μάντζιου-Κοτρολού και επιστρέφει ο Θύμιος Δρόσος. Για πρώτη φορά δοκιμάζουν την τύχη τους σε εθνικές εκλογές οι Δημήτρης Αρβανίτης (Συνταγματάρχης ε.α. και ειδικός σύμβουλος στον δήμο Ξηρομέρου), Σπύρος Κωνσταντάρας (δικηγόρος-επικεφαλής αντιπολίτευσης Θέρμου) και οι κυρίες Γεωργία Μπόκα (δημοτική σύμβουλος Αγρινίου-πρώην αντινομάρχης), Μαρία Φωκά (φιλόλογος από το Μεσολόγγι)και Χριστίνα Σερεπίσιου (δημοσιογράφος-δημοτική σύμβουλος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας)
Αναλυτικά τα 11 πρόσωπα του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό είναι τα εξής:

Στη φυλακή η τριάδα της μίζας

 http://www.matrix24.gr/wp-content/uploads/2012/05/st.jpg
Τον δρόμο της προφυλάκισης πήραν -μετά τις σύντομες απολογίες τους- τρεις έμπιστοι άνθρωποι του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι δεν έπεισαν τον ανακριτή.

Πρόκειται για τη «λογίστρια» Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, τον ξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα και τον επιχειρηματία Γ. Σαχπατζίδη, οι οποίοι απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κ. Μαλλή. Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου προφυλακίστηκε για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού από εξοπλιστικά προγράμματα.



Επίσης, με απόφαση του ανακριτή και ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νικόλαος Ζήγρας, πήρε τον δρόμο της προφυλάκισης. Ο έμπιστος άνθρωπος του Άκη απέφυγε να απαντήσει στον ανακριτή, αρνούμενος, επί της ουσίας, να παραδεχθεί όσα του αποδίδονται.

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Π. Καμμένος: Έρχεται κατάσχεση της πρώτης κατοικίας - Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει

Την είδηση πως θα υπάρξει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας των πολιτών, τονίζει με ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο... Facebook, o Πάνος Καμμένος, για να συμπληρώσει ότι έχουν συμφωνήσει σε αυτή την εξέλιξη Βενιζέλος και Σαμαράς:

"Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τα κόμματα τής συγκυβέρνησης οι υποτελείς τής τρόικας Βενιζέλος-Σαμαράς σπαταλώντας τα χρήματα απο τίς κομμένες συντάξεις και μισθούς τών Ελλήνων που άρπαξαν μέσω τής χρηματοδότησης τών κομμάτων άρχισαν τήν προπαγάνδα.

Εμείς δέν πρόκειται να πάρουμε ενισχύσεις από τούς εργολάβους του δημοσίου και τούς νταβατζήδες για να πληρώσουμε σποτάκια, δέν ξεπουλάμε τήν ελευθερία του λόγου μας και τήν αλήθεια για να αγοράσουμε τηλεοπτικό χρόνο.

Σύμμαχος μας μόνο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Όλοι εσείς που πρέπει να περάσετε τα μηνύματα σε όλους τούς Έλληνες και τίς Ελληνίδες που θα βομβαρδιστούν απο τήν προπαγάνδα τών συγκυβερνητών με δικά σάς χρήματα που έκλεψαν για το καλό μας.

Η είδηση ότι έρχεται κατάσχεση τής πρώτης κατοικίας πρέπει να γίνει γνωστή σε όλη τήν χώρα. Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν συμφωνήσει."
Πηγή: Tromaktiko

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Α.Τσοχατζόπουλος




Ολοκληρώθηκε πριν τις 18.00 η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου, που ξεκίνησε στις 10.00 το πρωί. Ο  ανακριτής και ο εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον πρώην υπουργό, που μεταφέρεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

 Ο Α. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να κρατηθεί σήμερα στη ΓΑΔΑ καθώς οι φυλακές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας και να οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης σε σωφρονιστικό κατάστημα.



Ο Άκης Τσοχατζόπουλος  αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες όπως αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Ο πρώην υπουργός αρχικά κατέθεσε υπόμνημα σύμφωνα με το οποίο αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την έξοδο του από το γραφείο του ανακριτή

Έψησε αλεπού για να ταΐσει τα παιδιά του…


 Έψησε αλεπού για να ταΐσει τα παιδιά του…
Η οικονομική κρίση τους «γονάτισε» με αποτέλεσμα να βγει για κυνήγι προκειμένου να θρέψει την οικογένειά του...
Ένα απίστευτο περιστατικό βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ένας οικογενειάρχης ο οποίος ζει με την οικογένειά του σε χωριό της Εύβοιας, όντας άνεργος τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του, προσπάθησε να βρει τροφή στα χωράφια.
Το μόνο του θήραμα όμως, ήταν μια αλεπού. Όταν την έψηνε, οι γείτονές του αντιλήφθηκαν την περίεργη μυρωδιά και πήγαν να δουν τι γίνεται.
Τότε, ο ίδιος τους αποκάλυψε το δράμα που ζει, αφού δεν είχε τα ούτε τα βασικά, με αποτέλεσμα τα παιδιά του μην πίνουν ούτε γάλα!
Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με το evianews.gr, είπε στους συγχωριανούς πως κλέφτης δεν θα γίνει ποτέ, για αυτό και πήρε την απόφαση να κυνηγήσει για να τραφεί.

Πηγή: newsbomb.gr

Μέχρι τέλος Μαΐου οι διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις



Δεν έχει τελειωμό η φορολογική αμνήστευση των φοροφυγάδων, αλλά και των ασυνεπών και επιπόλαιων φορολογουμένων.

Με την αγωνία στο οικονομικό επιτελείο να είναι έκδηλη για την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων εσόδων, περίπου 700.000 φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα από αύριο, Τρίτη του Πάσχα, και μέχρι το τέλος Μαΐου να υποβάλουν διορθωτικές φορολογικές δηλώσεις για προηγούμενες χρήσεις.


Πρόκειται για όσους είτε «ξέχασαν» να καταθέσουν έστω και μία δήλωση ΦΠΑ, Φόρου μισθωτών Υπηρεσιών, εισοδήματος και άλλες, είτε θέλουν να διορθώσουν λάθη στα υποβληθέντα έντυπα. Όλοι αυτοί βαρύνονται με σημαντικά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πάσχα: Θρησκευτική πίστη ή παράδοση;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKoz8R_0qToNs6RQtkwDUOYvP-HTEszROpai7-tOTcfHo51R_76fudI7kaGX_zU_JxtJ9GlojPR18Otnw06UGZT0sPBU48996ufuK1RZZ5ngxP_q7gHQZ3CaplGrEq4pTFlRgBAJygFWex/s1600/anesti.jpg
Τις άγιες μέρες του Πάσχα, η νηστεία, ο εκκλησιασμός, αλλά και τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη αυτή γιορτή της χριστιανοσύνης έρχονται πάλι στο προσκήνιο.

Ταυτόχρονα, διαφαίνονται και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και αξίες του καθενός, ανάλογα με το πώς επιλέγει να γιορτάσει το Πάσχα. Πώς όμως αντιμετωπίζει το ζήτημα της πίστης στον Θεό ο σύγχρονος άνθρωπος; Παρόλο που στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι παραπονιούνται για έλλειψη χρόνου και αποξένωση, ωστόσο πάντα βρίσκουν χρόνο για να βρεθούν με τους δικούς τους και να επικοινωνήσουν με αγαπημένα τους πρόσωπα με αφορμή τις γιορτινές μέρες.

Με αυτό τον τρόπο, ακολουθούν μια βαθύτερη παράδοση πίστης στο Θεό. Οι άνθρωποι αυτοί, ενώ μπορεί να μη δείχνουν σημάδια πίστης τον υπόλοιπο χρόνο -με την έννοια του να είναι ενεργά αναμεμιγμένοι με την εκκλησία- ωστόσο εκδηλώνουν την πίστη τους με έργα.
Ακόμα και το κεράκι που θ' ανάψει κανείς αποτελεί ένδειξη πίστης, με την έννοια μιας βαθύτερης πεποίθησης ότι υπάρχει κάτι πέρα και πάνω από τον άνθρωπο, κάτι μεγαλύτερο, ανώτερο και καλύτερο.

Πάσχα χωρίς μισθό Μαρτίου και δώρο

Απλήρωτοι παραμένουν 60 εργαζόμενοι της «Ολυμπίας Οδού», οι οποίοι θα αναγκαστούν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα με τις πενιχρές οικονομίες που έχουν αφήσει στην άκρη.

Σε σχετική του ανακοίνωση, το Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Αρχ/κων Εφορειών Πατρών-Αιτ/νιας-Πελ/νησου και Ιόνιων Νήσων καταγγέλλει τα εξής:

«Σε εποχές των μνημονίων και των χαρατσιών, με μειώσεις στους μισθούς και με τις τιμές στα ύψη στα είδη πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση φροντίζει να μεγαλώνει τα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ. Συγκεκριμένα 60 εργαζόμενοι της Ολυμπίας οδού στην αρχαιολογική εφορεία ΣΤ ΕΠΚΑ Πατρών, θα κάνουν Πάσχα χωρίς τα δεδουλευμένα του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Πρόκειται για πάγια τακτική χρόνων, ν’ αντιμετωπίζεται το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως εργαζόμενοι ΄΄δεύτερης΄΄ κατηγορίας, το οποίο επιβεβαιώνει η συχνότητα με την οποία καταβάλλεται ο μισθός τους. Στο ίδιο έργο, οι εργαζόμενοι το 2008, 2009, 2010 είχαν παραμείνει αρκετές φορές 2 και 3 μήνες απλήρωτοι, όπως και στην εφορεία αρχαιοτήτων ΛΣΤ ΕΠΚΑ Αιτωλοακαρνανίας όπου για το 2011, 80 εργαζόμενοι της Ιόνιας οδού πληρώθηκαν συνολικά 4-5 φορές αντί για 12.

Σε τέτοιες στιγμές όπου το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι μισθοί και ειδικά μέρες εορτών. Σκόπιμο λοιπόν είναι να καταβληθούν εγκαίρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και να κινητοποιηθούν οι ιθύνοντες ώστε να υπάρχει τακτική καταβολή των μισθών, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους».

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τιμής ένεκεν, o Θωμάς Χούτας, με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες»

Ο δικηγόρος και τ. βουλευτής την δεκαετία του 80 Θωμάς Χούτας, υιός του μεγάλου Βαλτινού γιατρού και πολιτικού, Στυλιανού Χούτα, θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Πάνου Καμμένου στην Αιτωλ/νία
 
Ο Θωμάς Χούτας για χρόνια είχε αποτραβηχτεί από την πολιτική σκηνή ενώ το 2007 είχε στηρίξει την Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή.

Είναι γιός ενός από τα πρόσωπα – θρύλους της συντηρητικής παράταξης στην Αιτωλ/νία, του Στυλιανού Χούτα, που μαζί με τους Στράτο και Σταμάτη, αποτέλεσαν την κυρίαρχη πολιτική τριάδα επί δεκαετίες στην Αιτωλ/νία.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Καρπενήσι: Στα πράσα γιατρός με «φακελάκι» - Λιποθύμησε όταν είδε τους αστυνομικούς!!


Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Καρπενησίου από την επ΄αυτοφώρω σύλληψη γιατρού, την ώρα που έπαιρνε «φακελάκι» από ασθενή για να τον χειρουργήσει.
Η ασθενής είχε ειδοποιήσει την Ασφάλεια Καρπενησίου και έτσι την ώρα που ο γιατρός έπαιρνε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 150€, οι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο ιατρείο του.
Ο γιατρός κατέρρευσε από το σοκ, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διεκομήσθη στο νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις. Ο φάκελος διεκομήσθη στον εισαγγελέα Καρπενησίου για να σχηματισθεί δικογραφία εις βάρος του.

Πηγή: lamiastar.gr

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ «ΒΡΩΜΙΚΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 Συνελήφθη λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο Ακης Τσοχατζόπουλος ύστερα από ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του από τον ειδικό ανακριτή Πρωτοδικών και την εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου. 

Αμφότεροι σχημάτισαν δικογραφία για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal.

Στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα 4 εντάλματα σύλληψης, σε βάρος προσώπων που μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Βαπτίστηκε στα 82 της!

Γερμανίδα 82 ετών βαφτίστηκε Ορθόδοξη!

Παραξενεμένοι κοίταζαν οι πιστοί την Κυριακή των Βαΐων, την γιαγιά, που μαζί με την συνοδό της, κοινωνούσε για πρώτη φορά στην ζωή της κρατώντας την λαμπάδα της, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
 
Η 82χρονη Γερμανίδα φιλοξενείται στο γηροκομείο του Αγρινίου και εξέφρασε την επιθυμία να γίνει χριστιανή ορθόδοξος

Η Σοφία Σαϊλμπορτντ, διέμενε στο Αγρίνιο επί 42 χρόνια, παντρεμένη με Αγρινιώτη που έφυγε από την ζωή, αν και από τους γάμους της έκανε πολλά παιδιά, που όμως κανένα από αυτά δεν ζει στην Ελλάδα.
Έτσι, τα τελευταία χρόνια, κλείστηκε στον εαυτό της, ζώντας ανήμπορη ουσιαστικά, αφού δεν έβλεπε εξαιτίας του καταρράκτη που είχε, κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες. Όπως φαίνεται πάντως από πριν ήταν κλειστός χαρακτήρας, αφού τα Ελληνικά δεν τα μιλά καλά, παρά την μακροχρόνια διαβίωση της στην Ελλάδα.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΚΑΝΙΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΚΑΠΕΡΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
  • ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΗΛΕΚΤΡ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ο.Τ.Ε.)
  • ΠΑΙΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
  • ΠΡΟΒΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ Ε.Α ΠΡΩΗΝ ΝΟΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
  • ΦΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΑΧΑΙΑΣ
  • ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
  • ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  • ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΗΛΕΙΑΣ
  • ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ
  • ΔΟΞΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ
  • ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  • ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
apospasma.gr

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ.

Ο ΕΛ.Γ.Α. εφαρμόζει από σήμερα 10 Απριλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Πρόκειται για πρόγραμμα που εφαρμόζεται με επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια με σκοπό την καταστολή του χαλαζιού και την μείωση των επιπτώσεών του στις αγροτικές καλλιέργειες, καλύπτοντας συνολικά εκτάσεις 5 εκατ. στρεμμάτων.
Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της γεωργικής ασφάλισης και αποτελεί μέρος του συνολικού Προγράμματος Ενεργητικής Προστασίας του οργανισμού το οποίο στοχεύει στην προστασία των προϊόντων των παραγωγών και την οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.


http://axeloostv.blogspot.com

NEXT PAGE